Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) madgie

madgie
(VIP)

Tesztképek az IR-en, NEF-ben is!

"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

(#2) Parci válasza madgie (#1) üzenetére

Parci
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

csak én vagyok helikopter, vagy ezek egyáltalán nem vészesek? izó 6400-en nr off mellett sokkal rosszabbra számítottam, itt tényleg inkább úgy tűnik, mint egy filmes scan. van zaj, de inkább szemcsés az egész kép, mint használhatatlan. izó 3200-on nr normál meg olyan homályosít, de nem tűnik annyira vészesnek, mint az ilyesmi szokott.

de nem nyitottam most melléjük ezer másik képet, lehet, h csak csak a szemem. mindenesetre ha nem óriási a dinamikavesztés, én még 6400-en is merném használni. kenon erre simán ráírja az izóhuszonötezret... ;]

Like me, I got a MkII for video and resolution and a D700 for the times I want a camera that actually works when I need it to.

(#3) madgie válasza Parci (#2) üzenetére

madgie
(VIP)

Igazság szerint nincs időm most letölteni, meg a melóhelyen nincs is Capture NX...

"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

(#4) Parci válasza madgie (#3) üzenetére

Parci
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

én is csak a jpg-ket néztem. mindegy, nem fenyeget a veszély, h valaha ilyen vázat akarnék. :D

Like me, I got a MkII for video and resolution and a D700 for the times I want a camera that actually works when I need it to.

(#5) Dare2Live válasza Parci (#2) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

aki 4/3ról jött annak persze nem vészes.... ;]

studiokép. Rengeteg fény. Rengeteg fény = magas SIOn se olyan vészes. Majd megvárom a teszteket de ilyen vázat ha lenne rá pénzem se vennék. Nem nekem van.

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

(#6) Flow

Flow
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

a900 vs d3x különböző érzékenységeken. Lehet, hogy jócskán van Sony éra a d3x szenzorában, de hogy két teljesen különböző karakterisztikájú érzékelő van bennük, az tuti.

Rationally I have no hope, irrationally I believe in miracles.

(#7) Parci válasza Flow (#6) üzenetére

Parci
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

a két chip megegyezik, lábkiosztásra, mindenre. tehát nem jócskán, hanem teljesen a900 chip van a d3x-ben. más nyilván a low-pass filter, meg a szoftver. de csak azok.

(#8) Dare2Live válasza Flow (#6) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nézzegess A700 D300 iso1600 képeket.

az érzékelő tuti uaz, sztem Nikon jobb AD konvertert használ, vagy fene tudja.... de vmit nagyon tud. :)

[ Szerkesztve ]

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

(#9) madgie válasza Dare2Live (#8) üzenetére

madgie
(VIP)

Az A700 a v4-es FW óta nagyon rendben van, kábé olyat produál, amit a D300 a legelső firmware-jével :DDD

(#10) Parci válasza Dare2Live (#8) üzenetére

Parci
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

nincs külső a/dc, mind a 12 mp-es aps, mind a 24 mp-es ff sony szenzor az érzékelőbe integrált, soronkénti konvertert tartalmaz. a nikon is kizárólag matekkal éri el a 14 bitet színmélységet, magát a szenzort csak 12 biten olvassa ki.

(#11) Dare2Live válasza madgie (#9) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Most jövök rá én nem is vagyok elvakult/beteg én azért fwként nem nézek végig zajteszteket.... :DD

(#12) madgie válasza Dare2Live (#11) üzenetére

madgie
(VIP)

Hatalmas flame volt ebből (is) az indexfórumban, úgy derült ki :DDD

(#13) bazsade

bazsade
(kvázi-tag)

meggyőző, ha úgy alakulna dolgoznék ilyennel. sajnos ez nem jövőre lesz. szerintem szépen teljesít nagy érzékenységen.

(#14) pacorro válasza madgie (#12) üzenetére

pacorro
(VIP)

Akkó vót értelme a flémnek! :)

"Helytelen a képeimet a valósághűség szempontjából megítélni, mert nem bizonyos dolgokat vagy lényeket ábrázolnak, hanem vonalakból, síkokból és színekből alkotott önálló organizmusok." - Ernst Ludwig Kirchner

(#15) pacorro válasza madgie (#9) üzenetére

pacorro
(VIP)

Lesz szerintem új firmware-e az A900-nak is, mert a zajszűrés elég gyengusz rajta. Sokkal szebb képeket kapok, ha kikapcsolom (a "low" beállítás még elmegy, de a "normal" és a "high" förmedvény).
Végül is milyen jó gépet csináltak az Alpha 700-ból is egy év kitartó munkájával. ;)

"Helytelen a képeimet a valósághűség szempontjából megítélni, mert nem bizonyos dolgokat vagy lényeket ábrázolnak, hanem vonalakból, síkokból és színekből alkotott önálló organizmusok." - Ernst Ludwig Kirchner

(#16) Parci válasza pacorro (#15) üzenetére

Parci
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

5Dm2 vs D3x vs A900 @ LL

számomra ebből az derül ki, h a nikon nem gyengén tolja. ugyanaz a szenzor, mégis 1-2 fé-vel jobb érzékenység. szóval, ezért minimum megérdemelnek egy kis válloncsapkodást. a szotyi meg persze lehet, h behozza firmware-ből idővel, ahogy az a700-nál is tették. de ha be sem hozza, akkor is jó vétel harmadáron. ahogy az 5dm2 is az lesz, ha tudják bugtalanítani.

(#17) pacorro válasza Parci (#16) üzenetére

pacorro
(VIP)

Azért 1600-as érzékenységig elég kevés különbség van (és csak a zajszűrésben). Mondjuk ez se teszt, mert alapvető lenne, hogy ugyanolyan szögből, ugyanolyan fényviszonyok mellett készüljenek a képek, ugyanakkora kivágással, ráadásul a D3X-nél legalább két kép be is mozdult (és elég szánalmas az, hogy még le is írják - vazze tessék rárakni egy normális állványra!). Nem lett volna olyan nagyon nehéz rendesen megcsinálni...

Szvsz mindegyik nagyon jó vétel, csak a D3X egy kicsit drága. Meglesz az 5D Mark II bugtalanítása, csak kérdés, hogy mikor.

(#18) MLaca válasza Parci (#16) üzenetére

MLaca
(HÁZIGAZDA)

sztem a luminusz lendszképet annyira nem kéne erőltetni, mert lelkes, PÉNZES öregemberek csinálnak rengeteg csacsiságot ott :)

[ Szerkesztve ]

http://mlzphoto.blog.hu/

(#19) pacorro válasza MLaca (#18) üzenetére

pacorro
(VIP)

Mondjuk sok másik oldalon meg nem is lelkes, nem is pénzes, nem is öreg emberek csinálnak csacsiságokat, az se jobb. :)

(#20) MLaca válasza pacorro (#19) üzenetére

MLaca
(HÁZIGAZDA)

hát igen, ezek mondjuk szakmabéliek, de tesztekhez nem igazán értenek a látottak alapján.. ;)

http://mlzphoto.blog.hu/

(#21) pacorro válasza MLaca (#20) üzenetére

pacorro
(VIP)

A tesztekhez nem, viszont a fotózáshoz értenek, és érdekes fotós szemszögből írt cikkeket raknak föl néha. Azokért érdemes olvasni az oldalt.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.