Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) ADAM1337

ADAM1337
(PH! addikt)

HIS Radeon HD 4870 X2 2x1024 MB (750/900 MHz) / Catalyst 8.12
Sajnálatos hogy nem 9.1 driver-el teszteltek.

cars1dA

(#2) Thrawn válasza ADAM1337 (#1) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Az a driver még a fasorban sem volt a tesztelés idején.

Different songs for different moods.

(#3) luw2win

luw2win
(őstag)
LOGOUT blog

Ilyen kaliberű karik mellé nem kicsi az a E8400@3.3Ghz? :U

.“Azért nem jut olyan sok ember sehova az életben, mert a hátsó kertben keresgélik a négylevelű lóheréket.”

(#4) [CS]Blade2 válasza luw2win (#3) üzenetére

[CS]Blade2
(őstag)

Ki lett tesztelve, elvileg ilyen magas felbontáson nem számít semmit.

(#5) Thrawn válasza luw2win (#3) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A Race Driver GRID és a Call of Duty 5 picit CPU-limitesnek tűnt, ezért a Crysis Warheaddel együtt további tesztelésnek vetettük alá: 4 GHz-re húzott processzorral semmit sem gyorsultak a játékok (egészen pontosan alig 1-2 fps-t),

Different songs for different moods.

(#6) Lewzke válasza ADAM1337 (#1) üzenetére

Lewzke
(senior tag)

Single HD4850-el nincs számottevő gyorsulás azzal a driverrel .
[link]
Lehet , hogy gyorsult a 4870X2 vele de nemhinném , hogy úgy átrendeződne ez a teszt.

Steam ID: http://steamcommunity.com/id/mxclcd

(#7) emmm válasza luw2win (#3) üzenetére

emmm
(senior tag)

"Race Driver GRID és a Call of Duty 5 picit CPU-limitesnek tűnt, ezért a Crysis Warheaddel együtt további tesztelésnek vetettük alá: 4 GHz-re húzott processzorral semmit sem gyorsultak a játékok (egészen pontosan alig 1-2 fps-t), viszont a VGA túlhajtását követően újabb 15-20%-nyi fps-t nyertünk, tehát mint kiderült, nem CPU-limit volt a háttérben, hanem a videokártyák egyszerűen ennyit tudnak."

Szerk.:

Amúgy jó lett a teszt, gratula! Kb. ezt vártam végeredménynek.

[ Szerkesztve ]

(#8) joi29

joi29
(őstag)

-Hmm...a teszt végén egy ár/érték arány kimutatót azért megnéznék... :)

(#9) Laraxior

Laraxior
(PH! félisten)
LOGOUT blog

kéretik belevenni a GTX280at is :D ez se kutya..nem sokkal marad le a 285től :K ;]

Fighting on the internet is like running in the special Olympics... Even if you win, you are still retarded

(#10) Bici

Bici
(PH! kedvence)

Az azért nagyon durva, hogy a 295 36W-tal kevesebbet fogyaszt terhelve, mint az X2, holott picit gyorsabb is. Sokkal több tranyó, azonos gyártástechnológiával... :U
Mintha az AMD mindig fogyasztás- és tuningbeli lemaradásban lenne azonos csíkszélességen a konkurensekhez képest, nem?
Nem vagyok elfogult, de ez az eredmény ellentmond az eddigi gt200=kazán elméletnek.
Gondolom, a 295 a későbbi driverek hatására még többet gyorsulhat, mint az X2.

[ Szerkesztve ]

(#11) csaabz

csaabz
(senior tag)

A 9800GX2 ismet szepen teljesitett!! Klassz kartya...
:R :C

World of Tanks - Forza 4

(#12) ADAM1337 válasza Thrawn (#2) üzenetére

ADAM1337
(PH! addikt)

Értem, köszi a választ.
Ebben az esetben max egy frissítést remélek a tesztben.
Vagy csak külön egy 8.12 vs 9.1-et.
Mert hd4xxx szériánál hoz javulást.

cars1dA

(#13) Prof01

Prof01
(PH! addikt)

Kösz a tesztet! Nem semmi ez a GTX 285! :K

Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

(#14) emmm válasza csaabz (#11) üzenetére

emmm
(senior tag)

Jaja, én is épp a 4850-emet nézegettem, azért COD 5-ben 1900-as felbontásban is hozta a 48 FPS-t maxon, meg vagyok elégedve! Asszem marad egy darabig...

[ Szerkesztve ]

(#15) syC

syC
(PH! addikt)

Köszi a tesztet, nagyon tetszett :R

Hogyhogy nem i7-tel teszteltetek?

• De hova temetik a túlélőket? •

(#16) rhonin

rhonin
(senior tag)

Jó lett a teszt! Gratula... :C
Hát ha még erősödik a forint és lemegy a 285 ára 75-80k-ra akkor elég jó vétel lesz. ;]

(#17) marcias válasza ADAM1337 (#12) üzenetére

marcias
(őstag)
LOGOUT blog

Ez a driver-téma mindig előkerül, és 1000x meg lett beszélve, hogy kár mindig a legújabbra várni. Ennyi erővel miért nem 9.2-vel tesztelték?
Egyébként nekem szimpatikusak az új nVidiák, végre, amikor szorul a hurok, ők is tudnak produkálni vmit. :D A G200 kezd kiforrni, úgy tűnik... Kérdéses, hogy mire lesz ez elég a közelgő AMD-kkel szemben, ami már csak pár hónap. :)
Van egy olyan érzésem, hogy a HD4870 utódja GTX280/285 szint körül/fölött lesz. :P

[ Szerkesztve ]

(#18) rocket válasza ADAM1337 (#1) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

[link] ;)

"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

(#19) arn

arn
(őstag)

hogy a fenebe tuningoltatok a gtx285ot 850re? :F
mivel teszteltetek ezt ki? 750et se nagyon lattam stabilan... vagy emelve van a fesz?

http://project-brian.blogspot.com/

(#20) Oliverda válasza syC (#15) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Gyanítom azért mert egyelőre E8400 több júzernek van mint i7.

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#21) Beowulf_78

Beowulf_78
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hmmm. :U Jó teszt lett.Grat! :C
Amit kicsit furcsállok az az össz. teljesítmény összegzése %-ban. Olvasgattam sok külföldi tesztet, ahol egybehangzóan 50-70% volt gyorsabb a 295 a 280-nál, ami ha belegondolunk logikus is, mivel a 280 SLI és a 260 SLI közé ékelődött be teljesítményben. Ha pedig azt veszük alapul hogy a 285 10% erősebb a 280-nál, akkor kicsit fura az általatok mért mindössze 21% különbség a 285-höz képest. :U

Rövidesen kész az én logout-os GTX 295 tesztem is, DX9 és DX10-ben is tesztelve. :B Kb. egyszerre időzítettük ezek szerint. ;] :DDD Persze el fog maradni érdemben a ti tesztetektől, mert nekem nincs erre időm, sem lehetőségem, hogy 8-9 fajta VGA-t összehasonlítsak. Én csak a 295-öt tesztelem/teszteltem Crysis, Crysis WH, FC2, Stalker CS-ben XP SP3 és Vista X64 Ultimate alatt...
Vista alatt lehet hozzácsapom Call Of Juarez tesztet, esetleg még egy GRID tesztet is.
Mivel azokon a felbontásokon teszteltem a 295-öt is mint a 285-öt ezért százalékos arányban én is közölni fogom a a 2 kártya közötti különbséget, DX9 és DX10 alatt is. ;)
Meglátjuk nekem mekkora különbség fog kijönni...

Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.

(#22) ADAM1337 válasza rocket (#18) üzenetére

ADAM1337
(PH! addikt)

És jogosan.Ebben a tesztben mindenképp jobb helyzetben van az nv.
Pont a driver miatt.

cars1dA

(#23) leviske

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Tudom, hogy én vagyok a gonosz, hálátlan disznó, de én hiányolom a 1GB-os HD4870-est a tesztből...

Sok helyen csak a memória fékezi be a 70-est... :(

"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

(#24) norbi1992 válasza ADAM1337 (#22) üzenetére

norbi1992
(tag)
LOGOUT blog

Szerintem egy korrekt teszt!
Mondjuk biztos valahogyan meg lehetne oldani (új driver) , hogy egy pár %-ot javuljon a 4870 x2 és pont egy szinten legyen azokban a játékokban , amikben1-2 fps-sel marad el a gtx295-től csak ,hogy örüljél. :D
De szerintem nem az a teszt lényege.

(#25) Szlovi

Szlovi
(senior tag)

Már nagyon vártuk a tesztet :C
A konklúzióban minden benne van:ebben a kategóriában szinte a szimpátia dönt,hogy ki melyiket vásárolja meg.

Nem kaphatsz meg mindent! Hova tennéd?

(#26) Gyusz válasza ADAM1337 (#22) üzenetére

Gyusz
(őstag)
LOGOUT blog

Van már 181.22-es Forceware is, mégsem az van a tesztben, és? Valószínűleg mindkét oldalról az aktuálisan legfrissebb meghajtóprogram volt használva, szóval ezen kár fennakadni.

Egész jól sikerült az nvidiának az 55 nanóra való átállás, de azért igazán hozhatnának olcsóbb árkategóriában is valami tényleges újdonságot.

[ Szerkesztve ]

(#27) marcias válasza ADAM1337 (#22) üzenetére

marcias
(őstag)
LOGOUT blog

Aha. Mert a több mint fél éve piacon lévő HD4870X2-re, több mint fél éve kapható játékokon nem volt annyi idő optimalizálni, mint a kevesebb mint egy hónapja megjelent GTX 295-re... szóval ennyit a driverekről... és mint ahogy le is volt írva, a tesztelés idején még nem volt 9.1, és gondolom nem akarnak mindent újraszámolni a kedvedért.

(#28) littlelion21

littlelion21
(VIP)

Ilyen pozitív hangú ph-s cikket Nv kártyáról már nem is tudom milyen régen olvastam...
Kár hogy nem Abu írta a cikket... ;]

(#29) laci666 válasza [CS]Blade2 (#4) üzenetére

laci666
(senior tag)

Ja ne számít semmit akkor lapozd át ezt és meglátod mennyit számít a nagyobb cpu.

Gigabyte MA790GP-UD4H-PhenomIIX2550(@3mag)-SapphireRadeonHD5850-Mushkinddr285002x2GB-AcerP223W-NZXTTEMPEST.

(#30) Zso2

Zso2
(őstag)

Nekem a 285 jobban tetszik , mégis csak 1 chip ereje..
Érdekes összehasonlítani a 2 cég kártyáit, hogy az NV a "kisebbik" kártyájából csinált dualt és avval harcol az ATI 2 chip-es "nagykártyája" ellen.

Goo ALONSO ; BF3-- satazso | Intel Core + Windows = Jaguar, behúzott kézifékkel.

(#31) Laraxior válasza arn (#19) üzenetére

Laraxior
(PH! félisten)
LOGOUT blog

hol látsz te itt 850et? :U lehet hogy csak én nem láttam...de nagyon nincsen türelmem megvárni amig betöltődik az oldal..de tényleg nem találkoztam 850es órajellel. :R

Fighting on the internet is like running in the special Olympics... Even if you win, you are still retarded

(#32) rocket válasza ADAM1337 (#22) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

A teszt keszitesenek idopontjaban elerheto legfrisebb drivert hasznaltak.
Megvartak volna a 9.1-et amig megjelenik,akkor ugyanez a helyzet lenne csak forditva, ha meg mindig az ujabb, esetleg jobb driverekre varnanak, akkor sose lenne teszt.

"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

(#33) 14adam

14adam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hát ezt is megértük,hogy most az NV-nek van egy kicsivel jobb kártyája

Hosszbordás szíj eladó: 1038mm---> T56 - www.pcvizhutes.hu

(#34) peti_s

peti_s
(PH! addikt)

Nekem is a GTX 285 tetszik, de nincs jelenleg olyan gépem ami kihasználná. :)

Pentium Pro, (Super) Socket 7, K6-III+ , ASUS, Prescott, Wolfdale, Radeon

(#35) Abu85 válasza littlelion21 (#28) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Abu most a fejlesztőket molesztálja az infókért. :DD Majd kiderül mi lesz a cikkbű.

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#36) arn válasza Laraxior (#31) üzenetére

arn
(őstag)

Meglepetésünkre a két új GTX nagyon jól szerepelt, a GTX 285 órajeleit 648/1476/1242 MHz-ről 850/1650/1450 MHz-ig,

(#37) emmm válasza rocket (#32) üzenetére

emmm
(senior tag)

Nem feltétlenül, amiket eddig olvastam a 9.1-es Catalystről, az alapján nem lett volna nagyon gyorsulás. Állítólag csak egy pár újdonság pl. eljárást került bele, de ezek majd a következő Catalystokban lesznek kihasználva, optimalizálva. Ez most pont jó így, ahogy van. :)

Szerk.: na itt is van Abu, majd ő megaszongya' :D

[ Szerkesztve ]

(#38) rocket válasza Zso2 (#30) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

Az a "kisebbik" kartya ugyanugy a hatalmas highend monolitikus GPU-ra epul, tehat ugyis irhatnank, hogy az ATi a "nagyobbik" performance GPU-bol keszitett dual megoldast, amivel harcol az NV "kisebbik" highend GPU-bol keszitett dual megoldasa ellen :)
A csikszelesseg mar azonos az HD4870X2 es a GTX295-on levo GPU-knal, a meretek meg: 256mm² vs ~470mm².

(#39) TTomax válasza littlelion21 (#28) üzenetére

TTomax
(PH! kedvence)

:DD :K :DDD

"Túl lazára vetted a figurát, húzok rád egy strigulát" BF3 clan---http://phd-clan.webnode.hu/

(#40) Laraxior válasza arn (#36) üzenetére

Laraxior
(PH! félisten)
LOGOUT blog

:K :R nagyon lassú az oldal... :R

(#41) arn válasza rocket (#38) üzenetére

arn
(őstag)

csak tudnam, hogy a 46% tranyotobblet miert eredmenyez +83% sziliciumot.

(#42) Lauda

Lauda
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ez egy érdekes mondat számomra: :U

Érdemes elgondolkodni azon, hogy a manapság annyira propagált 800-1000 wattos tápoknak mennyi létjogosultságuk van, amikor egy csúcskonfiguráció alig 400 wattot fogyaszt (persze ez a PROHARDVER! olvasói számára már egyáltalán nem újdonság.)

Két okból is:

Mióta csúcskonfiguráció egy E8400 2 giga rammal?

Aztán mivan akkor, ha beteszek egy quadot és elkezdem tuningolni/feszelni az egész rendszert? Nem is beszélve a sli/cf/try rendszerekről. A 400 wattból egy pillanat alatt 700 lesz, ezért van létjogosultságuk a 800-1000 wattos tápoknak. :)

(#43) tzsolesz

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

GTX295 :C

Csak ne hogy valahol ne működjön a SLI, mert akkor ott is bibik lesznek, nem csak az ATI-nál a CF esetében. :U

Egyébként meg nincs az a hatalmas teljesítménykülönbség a két kari között (GTX295 vs. 4870X2), így gondolom az NV direkt módon pozicionálta kicsit a 4870X2 fölé, hogy még is csak neki legyen a legerősebb kártyája. De a lényeg, hogy sikerült neki, és ezt ráadásul kisebb fogyasztással, nem semmi. :Y

A 9.1 driverrel kapcsolatban pedig annyit, hogy átlagosan szerintem 5-7%-ot gyorsultak volna tőle az ATI-k, de csak 4 magos CPU-val, már hogy ha jól vagyok informálva.

Egyébként szép teszt, köszönjük. :R

=> LG Optimus Black - T-Mobile Android 2.3.4 V20o <=

(#44) Bluegene

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nekem a GTX 285 kéne ha vóna

még a 350W-os chifim is elbírnál :)

Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!

(#45) emmm válasza tzsolesz (#43) üzenetére

emmm
(senior tag)

A 9.1 driverrel kapcsolatban pedig annyit, hogy átlagosan szerintem 5-7%-ot gyorsultak volna tőle az ATI-k, de csak 4 magos CPU-val, már hogy ha jól vagyok informálva.

Ha jól értettem, akkor [eszek szerint nem] sokat gyorsult volna a helyzet...

(#46) Bluegene

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

mondjuk ezek ellen jön a 4970/4950 két hónap múlva, és az X2-es változat, tehát pünkösdi királyság ez nem több

Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!

(#47) Beowulf_78 válasza tzsolesz (#43) üzenetére

Beowulf_78
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ezt te sem gondolod komolyan, hogy ennyit gyorsulna. :U Idáig nem volt olyan driver verzió egyik oldalon se, ami az előzőhöz képest 5-7% gyorsult volna. Majd akkor most pont a 9.1 gyorsulna ennyit mi? Kétlem... :B

Bluegene: 2 hónap múlva még csak a 40nm alsókategória érkezik Ati részről. :U

[ Szerkesztve ]

Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.

(#48) Solten

Solten
(őstag)
LOGOUT blog

Elég sovány a GTX 295 előnye az X2-vel szemben, bár nemsokára erre is jön a válasz... :)

[ Szerkesztve ]

alba gu brath

(#49) rocket válasza arn (#41) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

Surubben vannak a tranzisztorok az RV770-ben, ezert is egy kis kazan.

(#50) Bluegene válasza Bluegene (#44) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

alapból 55nm-en ílyen formában kellett volna kinyomni, szvsz akkor az atit jól ekalapálták volna, és nem nyert volna teret, persze utólag könnyű okosnak lenni, meghát az atinak se szabadna csődbe menni, akkor 3 évig nem történne semmi :)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.