Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) AMD ehog

AMD ehog
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Hajrá AMD! A Zöldek csak átnevezgettek, az AMD addig fejlesztett is.

Viszlát symbian, üdv Android. HTC Desire S-OFF, CM7r2

(#2) lezso6

lezso6
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

"Szegény" nV jól megjárta. Meg is érdemelte. :P

"Ami nem öl meg, az kisebbé tesz" - Super Mario

(#3) Keldor papa

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ha egy kicsit nagyobb figyelmet fordítanának a HD4800 szériára, akkor nem kéne HD4700-as szemetekkel tele tömni a piacot... a gyengébb számozás nem ér annyit, mint egy jó árcsökkenés... legalábbis nem tudom ki az, lehet az laikus is, aki a tök egyformán árazott HD4790 és a HD4870 közül a kisebb számút választja...

AMD se sokkal jobb, mint az nV. Ahogy egyik kolléga is mondta: "egyik kutya, másik eb"... :U

(#4) atti_2010

atti_2010
(PH! kedvence)

Amíg a szorgalmas hangya dolgozott, a tücsök csak ciripelt, aztán jött a tél. :)

[ Szerkesztve ]

Pártatlanságom bizonyítékaként minden nap más CPU gyártót favorizálok, ma az AMD -vel tartok.

(#5) gyiku válasza atti_2010 (#4) üzenetére

gyiku
(PH! kedvence)

és meg is dölgött mind a kettő. :DDD

(#6) schwartz

schwartz
(őstag)

az AMD minden árkategóriában jobb teljesítményű terméket kínál.

Tronfosztas volt? Lemaradtam valamirol? :)

Fuck yourself Jay Wilson

(#7) Abu85 válasza schwartz (#6) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nem ... de a 120k-s kategóriába nem neveznek külön kártyával. ;) Oda a HD 4890 CF való.

gyiku: kemények ezek a hideg telek. :DDD

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#8) devast válasza atti_2010 (#4) üzenetére

devast
(őstag)

A tücsök is dolgozott, csak máson. Mondjuk úgy, a tücsök már következő nyárra fejleszt, míg a hangya télre fejlesztett :DDD

Fan of 2nd order harmonics since 2010

(#9) FireKeeper válasza Keldor papa (#3) üzenetére

FireKeeper
(PH! addikt)
LOGOUT blog

szerintem az az undorító, hogy a 4770 kivételével (tudtommal) az összes egyéb 47x0 kártyán 55nm-es gpu van, pedig a 4770 előnye pont a jól húzható 40nm-es mag. :(((
mod: most nézem/látom hogy a 4790-en 800-sp-s rv790 lesz. ebben az esetben már nem haragszom:)

[ Szerkesztve ]

-Where is the god of tits and wine?- (Tyrion Lannister)

(#10) Keldor papa válasza schwartz (#6) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

A GTX-295 soha nem volt a leggyorsabb, legalábbis nem minden esetben. Ez ma sincs másként, nV fanboy-ok nyugtatgatják csak magukat azzal, hogy az a leggyorsabb, közben meg több helyen is kikap. :DDD

FireKeeper: RV790 az 55nm.:) Alacsony órajelű HD4890...

[ Szerkesztve ]

(#11) bartucc válasza Abu85 (#7) üzenetére

bartucc
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Igen, a 4890CF olcsóbb mint a 295GTX, és sokkal gyorsabb, mi kell még? :C

(#5) gyiku: érdekesek ezek a telek, meg a mesék :DDD

[ Szerkesztve ]

"A világnak több szerény zsenire van szüksége. Olyan kevesen maradtunk." (Oscar Levant)

(#12) K21_overlord

K21_overlord
(tag)

Nem tom ti hogy vagytok vele de nekem a Tavaszi hadjárat jutott eszembe a cikk elejét olvasva.
Remélem nem lesz világos... Aradról meg nem is beszélve :)

[ Szerkesztve ]

A Föld IQ szintje állandó, csak az a baj, hogy egyre többen vagyunk rá.

(#13) VaniliásRönk válasza Keldor papa (#10) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Viszont az RV790-et bitang mód lehet húzni. :))

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#14) Tidus válasza Keldor papa (#10) üzenetére

Tidus
(őstag)
LOGOUT blog

Most miről beszélsz, mint megszállott NV.-s! Ha anyira elégedett vagy az NV. termékeivel akkor élvezd! Ez a te véleményed, a papír forma mást mutat.
De az Intelnek is kell valakivel szövetkezni, mivel a legjobbal nem tud, hát marad a konkurense!

"...Fortune favours the bold..." Virgil: The Aeneid

(#15) gfefe

gfefe
(őstag)

Emlités van a cikkben dx11 es játékokról.. érdekelne mik azok... :K

DOWNLOAD ██████████████ 105%

(#16) zuchy válasza gfefe (#15) üzenetére

zuchy
(őstag)
LOGOUT blog

Az titok. ;]

Amúgy ezek a fejlesztők fognak DX11-s API-t használni.

(#17) glutamin: Ez eddig jó lenne, csak pont a fordítottja megy. A astrát nevezik át mecire, és annyiért is adják.

[ Szerkesztve ]

PC-STYLE.hu

(#17) glutamin

glutamin
(őstag)

Nem tudom mi a bajtok az átnevezgetéssel. Ha pl Egy E Mercit áneveznének Opel Astrára és olyan áron tolnák én boldogan megvenném. Ami igazából számít, hogy adott teljesítményt mennyiért kínálnak. A név szerintem érdektelen, sokadlagos szempont.

Részvétet könnyen kap az ember, az irigységért azonban keményen meg kell dolgozni

(#18) Bluegene

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

jah érdekes h újabban a GTS 250-est nyomatják a nagy GTX-ek helyett

a GT200 kudarc nekik, már le is mondtak róla

Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!

(#19) TK36

TK36
(tag)

"A bérgyártó szerint jelentős javulás augusztusban várható," - ez most csak véletlen vagy direkt ekkorra időzítették? Arra értem, hogy nyáron szoktak lemenni a számtech termékek árai, és ekkorra (augusztus-szeptember) már felfelé kusznak.

Általában a "majd holnap" lesz a hét legzsúfoltabb lapja.

(#20) Abu85 válasza TK36 (#19) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Szerintem véletlen. Ezerrel dolgoznak a javításokon, nem játék most a helyzet, mert jön a GlobalFoundries az Arab olajpénzzel megtömve.

gfefe: [link] - ebből a videóból aránylag (durván) pontosan lehet következtetni. :))

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#21) Tidus válasza gfefe (#15) üzenetére

Tidus
(őstag)
LOGOUT blog

Két játéknév.
Tekken 6
Aion: Tower of Eternity

"...Fortune favours the bold..." Virgil: The Aeneid

(#22) atti_2010 válasza glutamin (#17) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

Igen de ha az Astrat neveznék Mercire és később kiderülne nem hiszem hogy boldog lennel.

[ Szerkesztve ]

Pártatlanságom bizonyítékaként minden nap más CPU gyártót favorizálok, ma az AMD -vel tartok.

(#23) v.tom válasza TK36 (#19) üzenetére

v.tom
(őstag)

Gondolom arra gondoltak, hogy a TSMC addigra lesz nagyrészt készen a 40nm-es sorokkal, és akkor fogja magából majd úgy igazán ontani a 40nm-es gpu-kat.

EVE Online - No Mutants Allowed! - H0rr0r Vacui Alliance

(#24) Pipó

Pipó
(senior tag)

Én is azt mondom, hogy hajrá AMD, de Abunak - mint elfogultnak - nem engednék ilyen jellegű cikket írni. Ez a cikk szerintem egy reklám.

Kicsi gyerekkorom óta senior szerettem volna lenni! dziwny grzyb

(#25) VaniliásRönk válasza Pipó (#24) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Láttunk már reklámokat és ellenreklámokat is az oldalon, akkor hiába tiltakoztak egyesek. :)) Amíg Abu nem ír cikket logoutra, hogy az nVidia mekkora egy sz@r, és Jen-Hsun Huang egy retardált köcsög, addig nem rúgják ki. :DDD

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#26) Abu85 válasza Pipó (#24) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Melyik része nem tényszerű a hírnek? Nem tudom az NVIDIA-t ész érvekkel versenyképessé varázsolni. :)

[ Szerkesztve ]

(#27) lsc válasza Pipó (#24) üzenetére

lsc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Semmi gond nincs azzal amit mondasz, csak akkor cáfold abut, ennyi .

Az élet kegyetlen .

(#28) grabber

grabber
(őstag)
LOGOUT blog

Nem hittem volna,hogy amikor az AMD megveszi az ATI-t ilyen szinten fogja elsöpörni az NVIDIA-át :)
Viszont most az NVIDIA van bajban és nem lenne jó a piacnak sem ha megszűnne.Remélem valamit kitalálnak a válság idején.

A világon minden szép, csak nem mindenki tudja értékelni a szépséget!      Galaxy S JVT Semaphore 1.9.0+Ext4

(#29) Lord Vader válasza Abu85 (#26) üzenetére

Lord Vader
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nem is kell, mert nincs miért.

Gigabyte 880GM-D2H, AMD PH2 955 BE, VTX3D HD6850 PCS+, 2x4 giga Kingmax Nano Gaming 1600 CL9, Samsung F3 500giga, Samsung F1 500giga, Raidmax O2, Hipro 480, FuSi L22W

(#30) Gyuri27 válasza Pipó (#24) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Hehe hehe :DDD

Abu85: lehet az csak akarni kell. Pl ha egyik nv vga-t hasonlitod a másikhoz egyből más a helyzet. Ott ugye nem derül ki a vörösök jobbak. Sőt az sem derül ki, hogy van másik vga gyártó a világon. ;)

[ Szerkesztve ]

diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

(#31) zuchy válasza Pipó (#24) üzenetére

zuchy
(őstag)
LOGOUT blog

Ez a cikk "sajnos" a tényeket foglalja magába. Nézd meg az árakat. ;) Nincs itt semmi elfogultság.

PC-STYLE.hu

(#32) glutamin válasza atti_2010 (#22) üzenetére

glutamin
(őstag)

Persze, jogos, de azért adott márkán belül az eladási ár viszonylag jól tükrözi a teljesítményt. És ebben azért nincs nagy ellentmondásban az nV sem. Az más kérdés, hogy azonos teljesítményért többet kér mint az AMD/ATI. Kicsit olyan mint Intel/AMD párosítás. Ott azonban az Intel valóban megteheti, hogy drágább, jelen esetben pedig nem szerencsés NV részéről az erősen csökkenő piaci részesedésével.

Részvétet könnyen kap az ember, az irigységért azonban keményen meg kell dolgozni

(#33) Ricco_hun

Ricco_hun
(senior tag)

Az azért elég gáz, hogy már több mint 2 hónapja a HD4770-et kéne nyomatniuk, mint a világ legelső 40nm-es gpu-val szerelt videókártyája. Erre mi van? A TSMC azt mondja, hogy augusztusban fog történni érdemi változás. Ez legalább 4 hónapos csúszás az AMD ütemtervében. Meg, hogy az ünnepi szerzonra már teljesen helyreáll a "rend" a 40nm-es gyártósorok körül. Akkor mégis hogy a bánatban lesz nekünk itt a win7 startjára (ugye mégjobb lenne előtte pár héttel) RV870-ünk?

A nyúl ugrik, a pók mászik, de a teve köp; A vészrendszer nneem működik!; ...ráadásul életveszélyes hazugság. Életveszélyes, mert veszélyes az életre.

(#34) FireKeeper válasza grabber (#28) üzenetére

FireKeeper
(PH! addikt)
LOGOUT blog

lehet nVidiának tényleg be kéne törnie az x86 CPU piacra, mert az így tényleg nem lesz jó. az amd platformjai miatt az nV most amd alá sem tud annyi chipsetet eladni, mint mondjuk AM2 vagy s939 idején, intel alá meg alapból sem voltak valami népszerűek a lapkáik. a GPU piacon sem állnak jól, de talán a quadro meg tegra cuccokkal meg tudják szedni magukat.
talán pont az ion fogja őket kihúzni a csávából, bár én utálom ezeket a nettopnak csúfolt kütyüket, de annyit vesznek belőlük hogy az valami hihetetlen.
Ricco_hun: global foundires mikorra fog tudni GPU-kat gyártani? lehet hogy abban bíznak, h addigra már maguk elő tudják állítani a chipeket.

kérdés: fog az amd GPU-t gyártani SOI technológiával valaha is?

[ Szerkesztve ]

(#35) P00By

P00By
(PH! nagyúr)

Csak ez a 4700-as szériával való bohóckodás ne lenne ;)

(#36) zuchy válasza Ricco_hun (#33) üzenetére

zuchy
(őstag)
LOGOUT blog

Az a baj, hogy a TSMC-től elszippantotta a GlobalFourdies a jó mérnököket.
Az RV870 itt lesz a win7 startjára, de mi lesz Nv-vel? :Y

PC-STYLE.hu

(#37) Abu85 válasza Ricco_hun (#33) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ha augusztusban tényleg jók lesznek a gyártósorok, akkor ki lehet adni őket szeptemberben. Az árakat kell jól belőni, mert az AMD is meg tud szabni combos árat a termékeinek.

FireKeeper: A HKMG teljesen jó a GPU-ra, a SOI ide nem kell.

[ Szerkesztve ]

(#38) Ricco_hun válasza Abu85 (#37) üzenetére

Ricco_hun
(senior tag)

Abu nem tudsz arról valamit, hogy először melyik chipre épülő kártyák jelennek meg? Tehát elször csak az RV870-re épülők jönnek (HD5850/70/90)? Vagy debütál az RV830 (vagy RV840 :F ) is? Mit gondolsz a HD5xxx szériában lesz tápcsatlakozó nélküli kártya. Mivel én a minimális fogyasztású játékgép híve vagyok, ezért a HD4670-emet csak mondjuk egy esetleges tápcsatlakozó nélküli HD5670-re cserélném.

A nyúl ugrik, a pók mászik, de a teve köp; A vészrendszer nneem működik!; ...ráadásul életveszélyes hazugság. Életveszélyes, mert veszélyes az életre.

(#39) schwartz válasza Keldor papa (#10) üzenetére

schwartz
(őstag)

Meg jo, hogy van egy Asus Mars... :DDD

[ Szerkesztve ]

Fuck yourself Jay Wilson

(#40) gbors válasza Abu85 (#26) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

4670 = 9600GT pl.? Az sosem volt így, és most is messze vagyunk tőle.
Másik példa, hogy a GTX275 helyenként lassabb, mint 4890? Ja ez igaz, csak más helyeken meg gyorsabb :)

Amúgy a cikk mondanivalójával teljesen egyetértek (nVidia ár / teljesítményben a béka segge alatt), nem értem, miért van szükség ezekre a szélsőségekre :F

Louie: Goddamn it. You shot me in the exact same f****ng place as last time! Ghost Dog: I'm sorry. I mean you no disrespect. I'm your retainer. I don't want to put too many holes in you.

(#41) lsc válasza schwartz (#39) üzenetére

lsc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ami asus "találmány", nem hivatalos nv .

Az élet kegyetlen .

(#42) tome.jr válasza schwartz (#39) üzenetére

tome.jr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ugyan már, végső érvként az ellen is fel lehet hozni, hogy Stormrise DX10.1 alatt biztos elveri valamelyik HD4xxx, tehát nem a legygyorsabb ;]

Amúgy mostanában diavt lett 4890 CF-fel dobálózni, mintha ez valami jolly joker lenne ATI oldalon ami mindent üt. Megjegyzem létezik SLI is. Ja és arra is kíváncsi vagyok a PH-s CF teszt után mikor jön az "SLI teszt okosan" :DDD

a vörösök az elmúlt hónapokban annyira agresszív árazást alkalmaztak, hogy a zöldek gyártópartnerei anyagilag összeomlottak

Ez megint marha jól hangzik, kb mint a tegnapi hírben hogy a 20-30 %-kal alacsonyabb fogyasztásúak a kizöldült Radeonok.

Felteszem újra a kérdést: ezt alá tudja támaszatni bárki valami hivatalos forrással, vagy szimplán csak ezt a vonalat kell követni a cikkírások során? :U

[ Szerkesztve ]

(#43) schwartz válasza lsc (#41) üzenetére

schwartz
(őstag)

Ahogy Abu a 120K +os kategoriaban HD4890 CF-et indit, ugy en is johetek GTX285 SLI-vel. ;)

[ Szerkesztve ]

Fuck yourself Jay Wilson

(#44) lsc válasza schwartz (#43) üzenetére

lsc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Leírjam még egyszer ? Én árat nem említettem . Amennyiben másik gyártó is gyártani fogja igazad van .

Az élet kegyetlen .

(#45) leviske válasza Bluegene (#18) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A GT200-ra azért a kudarc megnevezést nem lehet ráhúzni... Bár tény, hogy desktopra nem kellett volna kiadni.

(#3) Keldor papa: Bár a 800 vs 700 család felépítését már én sem értem teljesen, de valahol azért csak érthető, hogy a 800-asok árát nem akarják annyira levinni. A HD58-asoknak is meg kell érkezniük valahova, és ha az árakat leviszik a béka feneke alá, akkor nem biztos, hogy a partnereknek kényelmes magasságból tudják indítani a következő szériát.

MÁS: A TSMC jól betett mind a két gyártónak... Gondolom az AMD eredeti terve egy nyári HD5 rajt lett volna, nem egy őszi/téli. Főként, ha a GT300 tényleg tolódok jövőre.

"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

(#46) daa-raa válasza schwartz (#43) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

HD4890 CF ~125k, GTX285 SLi ~190k. Annyiból már kijön a HD4890 3x CFX... (Egy azon gyártó kínálatának azonos kategóriájú modelljeit összevetve.)

[ Szerkesztve ]

Si vis pacem, para bellum.

(#47) tome.jr válasza lsc (#44) üzenetére

tome.jr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Miért kell ahhoz másik gyártó is? :U

Nv kártyára alapuló megoldás a leggyorsabb. Pont. :K

(#48) Kendek

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hjaj, micsoda kellemes olvasnivaló. Agresszívan letámadta az ellenséget a vörös hadsereg, ez így van mindenképp, látszik. Reméljük mindenki életben marad, az árak meg a béka segge alatt. :C

<-ƘƘ-> Rendszerment

(#49) FireKeeper válasza tome.jr (#47) üzenetére

FireKeeper
(PH! addikt)
LOGOUT blog

no offense, de 3-way sli-vel könnyű ezt mondani :U most nem a presztízskategóriáról van szó, hanem a 15k-60k közöttiről.

(#50) schwartz válasza zuchy (#31) üzenetére

schwartz
(őstag)

Ez a cikk "birkatereles" a voros oldalra.

(#46)
Gondolod nem vagyok tisztaban az arakkal? Idezem megegyszer a szobanforgo reszt (ahonnan ez indult)
"az AMD minden árkategóriában jobb teljesítményű terméket kínál."
Eskuszom tudtam mit fog ra Abu valaszolni hisz nem veletlen az a megfogalmazas ;]

[ Szerkesztve ]

Fuck yourself Jay Wilson

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.