Kiakadok...
Éppen videókártyát készülök venni; s gondoltam várok egy-két hetet, lám, hogy alakulnak az árak. Hát hogyis mondjam? Jóóóól kitoltak Velem az árak.

[ Szerkesztve ]
A Macbook csak akkor ér valamit, ha Windows kerül rá...
Kiakadok...
Éppen videókártyát készülök venni; s gondoltam várok egy-két hetet, lám, hogy alakulnak az árak. Hát hogyis mondjam? Jóóóól kitoltak Velem az árak.

[ Szerkesztve ]
Én pont időben az utolsó pillanatban vettem videókártyát...mostmár szopacs van
Az Asus laptopok külseje bejövős.
"Nem vagy szép. Ez nem érdekel. Az erőd a szépséged. Az erőd a hatalmad. Ez a valóságod. Ez a Te világod."

Gyakorlatilag 20ra kertem lapot amikor ket hettel ezelott hetfon vettem meg a Phenom 9850 BE CPUm es a 9600GTm.
Par nappal kesobb szepen meglodultak az arak felfele.
"Bár az Intel microATX alaplapra szerelt rendszere már több hete elérhető, az első komplett nettop számítógépek csak most érkeztek a hazai piacra."
Azt hiszem az inkább mini-ITX lesz 
"Bízunk benne, hogy egyszer majd valamelyik gyártó bevállalja a HTPC-sek álmát, a HDMI csatlakozóval és digitális hangkimenettel ellátott, HD videokódoláshoz kis teljesítményű, de diszkrét VGA-val szerelt nettopot, amit hívhatnának mondjuk multimediatopnak."
Nem is biztos, hogy diszkrétnek kell lennie a VGA-nak, lehetne egy jobb integrált is, ilyen szempontból kíváncsi leszek az AMD év végére ígért új 15W-os procijaira egy 780/790G-s alaplaplappal kombinálva (bár gondolom ez már nem fog passzív hűtéssel menni), vagy majd a következő generációra az Atomból, talán megjön az Intel esze és a kétmagosokhoz már talál házon belül egy normálisabb chipsetet az újak közül. Érdekes lehetne az is, ha esetleg az Nvidia összeülne az Intellel (ha már egyébként gyárt a többi procijához alaplapot) és valamelyik újabb IGP lapjukat össze tudnák kombinálni a (kétmagos) Atommal. Szóval van még itt is hová fejlődni, és talán érdemes megvárni a 2.-3. generációt.
[ Szerkesztve ]
Na a notebookos részt olvasva látom már el is kezdték az Nvidia IGP + Atom kombókat, így jöjjön be minden kívánságom, csak legyen belőle majd asztali is. 
(#6) ígyvanferi

"Nem csak színükkel, hanem illatukkal is kedveskedni próbálnak az új F6-osok."
Ehhez nem lehet semmit fűzni...

A billentyűzet kapcsán: Az miért nincs negatív hatással az eladásokra, hogy elcseszik a billentyűk helyét (itt épp az ins/del/home/end/page-up/page-down blokkot)? Most nehogy már azzal többet nyernek, hogy cserében 1,5 cm-el csökkent a billentyűzet szélessége... azt kb senki észre sem veszi, hacsak nem visz magával a boltba vonalzót.
[ Szerkesztve ]
szerintem magaddal toltál ki, már bocs. az összes médiából (híradó, napilap, stb.) ez ömlik hónapok óta.
"Sajnalos" - ??? O_o >> ^_^

Azert a honapok egy kicsit tulzas, imho...
Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

eszméletlen jó ez a küső winyó dokkoló 
épp most gondolkoztam a régi fajta dobozolt verzión, de lehet egy iylen lesz

Megnéztem az MIS oldalán a Wind nettopról írt PR maszlagot, erősen lol kategória. Nem tudom hol élnek, hogy szerintük egy átlag desktop 300 wattot fogyaszt
. És miért 65 wattos adaptert adnak a gépükhöz, ha az teljes kihasználtság alatt is csak 35 wattot eszik?
Nincs gondom azzal, hogy a környezetvédelem és áramspórolás kihangsúlyozásával akarják eladni a gépüket, de azért ekkorát nem kéne ferdíteni.
Dell Latitude D420 / D430 -hoz keresek zif hdd kábelt (HJ178): http://t7.hu/tho-hj178

Igy hogyan veszek uj VGA-t? 
Powered by:S2
Áh, igen, az Intel mini-ITX-et csinált Atommal. Ami az NV IGP-t illeti Atom mellett, az nem teljesen úgy van. Ott diszkrét a VGA. Az Intel nagyon ügyel rá, hogy az Atom mellé ne tegyenek más chipsetet.
Resistance Is Futile. You will be assimilated!

Nincs 1 hónapja!
Amúgy meg türelem rózsát terem, csak várni kell és a piac majd helyreteszi önmagát.
Alapfesz alatt a maximumon túl!
Hogyan-hogyan, hát jó drágán...!

viszont ha belegondolok, így nyersen mindenféle védőborítás nélkül csak pusztán a winyó
nem a legjobb. Főleg ha hordozásra szánták az ezközt, egy keret biztonságilag jobb választás
A médiából egyfolytában ez ömlik: csökken az euró, nőnek az árak; nő az euró, nőnek az árak.
Amúgy nem nézek TV-t... A neten meg nem tudom hol írta... 
Mikorra teszi rendbe magát a piac?
Jah, tudom...
Karácsonyra, amikor megint jól felmennek az árak. 

Jól megszívtam én is a forint miatt. De hát ez van. Most egy kis türelem kell.
A holnapi nap, az érdekes lesz mivel itthon 4 napig nyugi volt.
Holnap szeritnem jön az újabb pofon a tőzsdén itthon is. A forintra nem mondok inkább semmit. Szeritnem relalizálodik egy 275-280as szinten egyenlőre, aztán kérdés mikor indul meg lefele.
Másik: Hogyha júliusban nem 140 forint lett volna egy dollár és nem 230 körül 1 euró, akkor nem lettünk volna ennyire elkényeztetve 30-31Ks HD 4850el, most meg lessünk az árakon...
[ Szerkesztve ]
Szerintem mindenki csak örülne, ha már Karácsonyra rendeződnének a dolgok... Nem értek a tőzsdézéshez, ezért sacc/kb időpontot sem mondok, de abból ítélve, hogy az USA-ban mióta tart és még mindíg nem rendeződött... 
"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]
érdemes lenne a végén egy nagy összehasonlítás, hogy mi mennyivel lett már most drágább
I aint fightin! I would not give a f. if I would see a russian tank drivin flat bush on avenue. I aint shootin nobody, so call me a fagget! When the wars over Im gona be the fagget with two legs!

láttam ph reklámban hogy lehet ilyen prohardveres "design matricát " csinálni a notira..
Nah nekem kéne ilyen csak nem ph-s hanem barátnőmnek valami hasonló mint az itt szereplő asus notikon van... Valaki ebben tud nekem segíteni?

[ Szerkesztve ]
Valami okosat kéne ide írni ááá : OKOS :D just smile

a VGA vásárlásnak nálam is lőttek 
Bármilyen közel vagy valakihez, végtelen a távolság köztetek.

Az illatos notebookokban biztos, hogy 250 MEGAbájtos vincsi van? 
ionizátoros notebook bammeg
mondjuk az illatos se gyenge

Nézzétek a pozitív oldalát... Az, hogy most egyáltalán nem vesztek videókártyát, olcsóbb mintha egy-két hete vettetek volna egyet. ![;]](/dl/s/v1.gif)

Ennek a Logitech kamerarendszernek van a piacon alternatívája hasonló árban?
Ugyanott minféle egyéb mintával, akár sajáttal, akár egyéni méretben is rendelhetsz matricákat...
:-)
Köszi, javítva.

igen, én is ezzel nyugtatom magam 

buziegyvilágez! no cash, no vga, no women, no cry.....
"we have fucked up. Not a bit, totally"
"Én is ezzel nyugtatom magam"
Nekem pl. ettől határozottan fel megy a vérnyomásom és finoman lüktetni kezd az a kis ér, ott a halántékom környékén... 

januárban hátha az euro is kicsit visszagyengül, és az árak egyébként is kicsit esnek az ünnepek után
reméljük... 

De van Far Cry abból is 2!
Alapfesz alatt a maximumon túl!
Ez legyen életed legnagyobb gondja! 
[ Szerkesztve ]

200k-s notebook amit néztem szeptemberben laza 250k-t kóstál ha karácsony utánra se enyhül a piac megőrülök 
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra...

Ezek szerint nagyon jókor vettem a 4850-em (31k alatt)..
Színes-szagos, ionizátoros notik? Szerintem ez már fényes bizonyítéka annak, hogy a laptop technikai eszközből mindennapos kellékké vált.
Asus N10 185k-ra hízott fel, amikor eredetileg az 1000H-nál csak egy kicsit lett volna drágább? Ennek nem örülök, tulajdonságai alapján szimpatikus darabnak tűnt, de ennyit azért nem fogok felköhögni érte.
Egyetértek...
Amúgy elég jókor vettem meg a HD4850-et
De most szopol(ok) mindenki aki most akart venni bármilyen alkatrészt a gépébe...
K*rvára belb@szta az agyam, hogy minden általam nézett boltban a jövendőbeli gépem alkatrészeinek az árai felmentek... 
Kezd iPon szint lenni...

Hááát... ha muszáj lenne, arra tippelnék, hogy karácsonyra már csak még drágább lesz, szóval lehet, hogy jobb ha nem húzod az időt.
Több van itt szőnyeg alá söpörve mint ahogy azt előadják, szóval nagy zakózás lesz ebből, kérdés csak az, hogy jővő héten vagy jövőre. (És ez itt marad írásban, szóval lehet majd mutogatni, hogy ha hülye voltam... bárcsak az lennék.
)
Én szerencsére jókor vettem hardvert /aug.vége/. Proci pl. csak 20k volt de csak asszem 1 napig, ritka mázli (Ipon). 
Fujitsu A530/P6100/2GB/IntelHD
Saját részre már nem vásárolok idén, de karácsonyig még össze kell raknom egy kis lowgamer konfigot...erre kíváncsi leszek... 

Pont jókor húztam meg a VGA vásárlást. Nem nagyon kapni már 67K-ért GTX 280-at 
Thx az infokat.
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section

Hát ne is mondjátok én is rendesen beoptam
pont akkor ment tönkre a lapom amikor a legnagyobb sz@rban volt a forint, bár még most is abban van
Mivel azonnal szükségem volt másikra, végigjártam egész Kecskemétet egy óra alatt, de mindenhol közölték velem, hogy raktáron semmit nem tartanak, legfőképp a kiválasztott lapomat nem (790X DS4) ejjj mondom egy megyei jogú városban erre telik?!
Akkor mondom telefon fel, mivel netem nem volt felcsörgettem az összes nagyobb boltot amit ismertem az országban, és sehol nem volt raktáron
kb 2-3 óra telefonálás után Pestről a Birdből sikerült egyet rendelni, arról ne is beszéljünk mi könyörgés volt, hogy telefonon keresztül megrendelhessem, mert hogy rendelni csak e-mailben lehet A poén a végére: amikor kinéztem ezt a lapot 18k volt, de mire a rendelés már megtörtént akkorra már 24k lett, kiszállítással 25,9k
Tudom mindenki ezt szajkózza de tényleg így van/lesz: a válság azonnal felnyomta az árakat, bezzeg ha erősödik majd a forint az árcsökkenéshez meg hónapok kellenek majd 
Az életben az a szép, hogy bármi megtörténhet és az a szar, hogy meg is történik...
Jövő hétre csinálhatok egy összehasonlítást az augusztus végi helyzettel, de meglehetősen ronda lenne a kép. Az akkor 200k körüli notebookok most 250-260k-ba kerülnek, pedig legalább 20-30k-s csökkenés szokott lenni ennyi idő alatt.

Talán januárra tippelnék némi javulást a karácsonyi dömping után, talán akkor megérné befektetni a notiba. Sokkal hamarabb nem menne a vásárlás a karácsonyi pénzem is benne lenne, hamarabb meg faterból se tudok kihúzni 1 petákot sem 150k meg kevés így is, úgy is önerőmnek, részletfizetéssel meg tudják hova mennyenek csak egybe kp-ban vagy sehogy 
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra...
Nem is sokkal drágább nála, tekintve, hogy az 1000H is közelíti a 150k-t, sajnos...

De nagy hülye vagyok..
Holnap még nem lesz tőzsde..
Ma nem vasárnap van. 
Egyébként az tényleg érdekes lesz ha erősebb lesz a forint, és csak várjuk az árcsökkentést. 
[ Szerkesztve ]

érdemes lenne a végén egy nagy összehasonlítás, hogy mi mennyivel lett már most drágább
Kedden kineztem valami olcso gagyi vinyokat Rami webshopbol, mert kell a jovo heten osszelapatolando 10 gephez, 8290+sarc darabja.
Email visszaigazolasban mar 9100+sarc szerepelt.
Kollega persze szerdan nem ert oda az aruert, igy csak hetfon tudjuk majd atvenni.
Kivancsi leszek, mennyi lesz a vege...
Mindenesetre a sajat reszre WD6401AALS beszerzes csuszik, mivel 2 hete meg 15+fa lett volna, csak akkor kollega elfelejtette elhozni, most meg mar 16.5+faert volt kiirva a webshopban, de hat mire visszaigazoltak, addigra az olcso vinyo is +10%-kkal lett dragabb, szoval nem hinnem, hogy hetfon 18+fa alatt odaadnak 
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

Egyebkent nalamnal nagyobb szamtechceg hazai vezere szerint ~2 het utan le fog csengeni a hiszteria, aztan a piac bearazza a dollart 205Ft korulre.
(most 217, de volt mar 220 is.)
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

Eszerint nem látunk többet 30k-s 4850-et
bár ez a 4830 miatt is van részben...
Az életben az a szép, hogy bármi megtörténhet és az a szar, hogy meg is történik...