Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) CYBERIA

CYBERIA
(senior tag)

Gyengécske? Egy Pentium III gyengécske, ez gyakorlatilag használhatatlan. :)

Persze azért el lehet szórakozni vele, csak elég jól kell ismerni.

A peresztrojka nálunk olyan gyors, hogy már ma jobban élünk, mint holnap! | Tudja Mohnke, a nyugati demokráciák dekadensek. Előbb-utóbb alulmaradnak a szigorúan fogott keleti népekkel szemben. | Volvo och SAAB anhängare | A vér nem válik vízzé.

(#2) Ribi válasza CYBERIA (#1) üzenetére

Ribi
(PH! kedvence)

Azért egy lik kártyás izéhez képest fénysebességet tud.

(#3) BMW001 válasza CYBERIA (#1) üzenetére

BMW001
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ne mai szemmel nézzed. Gondolj bele abba, mit jelentett ez 40 éve. :)

MPower // BVB Borussia Dortmund ist Deutscher Meister 2012!!!

(#4) CYBERIA válasza BMW001 (#3) üzenetére

CYBERIA
(senior tag)

Az első sor a mai szemem, a második meg az időtlen.

A peresztrojka nálunk olyan gyors, hogy már ma jobban élünk, mint holnap! | Tudja Mohnke, a nyugati demokráciák dekadensek. Előbb-utóbb alulmaradnak a szigorúan fogott keleti népekkel szemben. | Volvo och SAAB anhängare | A vér nem válik vízzé.

(#5) Retekegér válasza BMW001 (#3) üzenetére

Retekegér
(PH! addikt)

Konkrétan az ENIAC teljesítményét, ami egy monstrum.

<< Don't forget kids: the more posts you have, the larger your e-penis is. >>

(#6) szilagyiv

szilagyiv
(tag)

"Sima Maszatosi a Busicomtól"

ó vazze.... :U

A kollégának igaza van! Ez a kis kütyü akkoriban olyan űrtechnikának számított az elektroncsöves szörnyek között, amire sokan azt mondhatták: "ilyen állat márpedig nincs!"

"A vadnyúl olyan nyúl, mint a szelíd. Csak vad." - by KTTZ

(#7) atti_2010

atti_2010
(PH! kedvence)

Ezen menyivel megy a Cryzisz? Mer ha 60 FPS-nél kevesebb akkor nem kell.

Pártatlanságom bizonyítékaként minden nap más CPU gyártót favorizálok, ma az AMD -vel tartok.

(#8) Wyco

Wyco
(tag)

Manapság meg kb ezer dollár korul fut egy ilyesmi a gyujtok koreben...

http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20120528: Kenti hétvége sok fotóval]

(#9) lee56 válasza Wyco (#8) üzenetére

lee56
(senior tag)

De jól is fog mutatni majd a polcon a SandyB-E mellett :DDD

No Comment

(#10) Silentfrog válasza atti_2010 (#7) üzenetére

Silentfrog
(őstag)

Ha össze tixozol egy pármillio darabot akkor meglesz a 60 fps! :DDD

Aki másnak vermet ás az sirásó!

(#11) banhammer

banhammer
(őstag)
LOGOUT blog

Először 404-nek olvastam a 4004-et.

http://prohardver.hu/tema/asus_p8h67-m_pro/hsz_1-50.html Running on Iconia A501 Grundstücksverkehrsgenehmigungszuständigkeitsübertragungsverordnung

(#12) lujó55

lujó55
(őstag)

Csak 40 év?
Többre számítottam.
Ez azért rohamtempós fejlődés! :R
Ha így fejlődött volna a közlekedés, ma teleportálhatnánk és nem lenne szmog.

Nem bizniszelek pattanásos milliomos gyerekekkel, akik maguk sem tudják mit akarnak!

(#13) atti_2010 válasza lujó55 (#12) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

Ja, csak az elektronikaban nem akarnak eladni emberkék pár biliárd gallon olajat.

Pártatlanságom bizonyítékaként minden nap más CPU gyártót favorizálok, ma az AMD -vel tartok.

(#14) kpal

kpal
(PH! kedvence)

szép :R :R

(#15) atti_2010 válasza Wyco (#8) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

A francba lomtalanításkor kidobtam vagy 20-at, azt hittem valami leharcolt EPROMOK. :DDD

(#16) MegalodonS

MegalodonS
(senior tag)

Erre milyen hutes kellett?? :D

(#17) Vladi válasza BMW001 (#3) üzenetére

Vladi
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

kb forradalmasított mindent, ami nagy számítást igényelt.

(#18) Runo

Runo
(őstag)

És milyen lapban használták? 16-os? :D

[ Szerkesztve ]

(#19) alcsa

alcsa
(tag)
LOGOUT blog

"akkoriban 5 USA dollárba került a gyártása, de ez a valuta mai értékével nem hasonlítható össze"
ez igen :)

Formula 1 - Ferrari! mi más?

(#20) Devid_81

Devid_81
(PH! kedvence)

Simán Maszatosék nagyot alkottak, biztos nem gondoltak arra, hogy eljő a nap amikorra már ilyen szintű lesz az integráció mint most napjainkban.
És ha kicsinyke sárgolyónk megéri a következő 40-et akkor mennyire semmi lesz akkortájt napjaink csúcs procija.

.::www.megadanceradio.hu::.

(#21) zsolt19900 válasza Wyco (#8) üzenetére

zsolt19900
(senior tag)

ezer dolcsi? hol vannak erről információid :)

W200 - oh, köszönöm, hogy nem lyukkártyákkal kell adatot átvinni - by Polacheck

(#22) siti

siti
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

egyetemen volt 8051-es proci programozása. akkor se értettem mit csinálok, de levizsgáztam belőle. Mindenki mondta hogy minek ilyet tanulni, pedig jó alap lett volna...

minden rendes embernek van otthon voodoo

(#23) zoltanz válasza MegalodonS (#16) üzenetére

zoltanz
(PH! kedvence)

Aut nem tudom.
Viszont nem kellett hozzá Intel 4004 Ready plecsnis táp az bizti. :D

Vak tyúk is talál taknyot... XDD A programozás azért jó mert a legegyszerűbb dolgot is meg lehet oldani mesterien.

(#24) echterion

echterion
(őstag)
LOGOUT blog

Happy Birthday a nagy öregnek. :C

"... az a tény kedves kuzin, hogy a mi kis kópénk Tangónak hívja magát a szamba országában, rögtön megvilágosítja számunkra, hogy mekkora nagy seggfej..."

(#25) proci985 válasza siti (#22) üzenetére

proci985
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

én 1-2 éve úgy hallottam, hogy a 8085öst még mindig oktatják pár helyen. az alkalmazási segédlet hozzá a mai napig a polcon van:).

cikkhez: 16 lába van. és 4 bites. mondjuk belegondolva tényleg egy kisebb csoda, hogy általános célú chipet készítettek a feladatra, hetvenes évek még nem az újrafelhasználás ideje volt.

The first rule of tautology club is the first rule of tautology club.

(#26) bteebi válasza Retekegér (#5) üzenetére

bteebi
(senior tag)

Hát igen, ha így nézi az ember. :) Ugyan ma már tényleg elképzelhetetlenül gyenge, de azért 40 évvel ezelőtt nem volt ez rossz. Pláne az elektroncsöves csodákhoz képest. Olyan nagymértékű ugrás lehetett (elsősorban méretben és fogyasztásban), hogy azt ma már el se tudjuk képzelni.

Hogyha azt vesszük, hogy a 10 mikron az a haj vastagságának kb. a tizede... nem olyan rossz az még most se, nem még 40 éve.

Én amúgy úgy emlékeztem, hogy 60 kHz volt az órajelen, de úgy látszik, jóval gyorsabb volt tőle :).

Te is fiam, Bluetooth?

(#27) jbush válasza siti (#22) üzenetére

jbush
(kvázi-tag)

A 8051 az mikrokontroller-család, nem simán processzor. A mai napig elég sok helyen használják. Az utasításkészlete nem egyezik meg a sima x86-os utasításkészlettel, bár ahhoz nagyon hasonló.
Az egyetemen mi is tanultuk; nekem a kedvenc tárgyam volt. Nekem valahogy sokkal kézenfekvőbb assemblyben gondolkodni, mint C-ül.

(#28) Tomcat

Tomcat
(őstag)

Pár db IBM XT-t kidobáltam úgy 10 éve lomtalanításkor. Évekig pakolgattam hogy majd' jó lesz valamire, de igazából csak porfogónak voltak jók. Igaz azok már generációkkal fejlettebbek voltak mint a hírben szereplő 4004-es de akár egy XT sem volt már jó 15 éve szinte semmire sem. Talán elfutott rajtuk a DOS meg a NC floppyról.
Minden tiszteletem a 4004-é és a 40 éves jubileumé, és csodálom hogy 40 év alatt honnan hova eljutottunk, de azt is hozzá kell tenni hogy ma már tényleg csak eszmei értéke van egy ilyennek használati már semmi sem. :)

A több 1000$-os használtpiaci értékről meg annyit, hogy bizonyos ipari hulladéktároló telepeken ahol az ipari automatizálásból leselejtezett gépeket tárolják kilóra (tonnára) mérve tömegével vannak ilyennel szerelt a '70-es években gyártott gépek amelyeknél a vezérlő elektronika NYÁK-lemezei tartalmaznak ilyen 4004-es chipet. Ha valakinek szerencséje van pár darabot kikukázhat egy-egy ilyen szekrényszerű vezérlőből. Megkockáztatom hogy még nyers beépítetlen szervízpéldány is lehet belőle egyes "régimotoros" jellegű CNC gépszerelő-karbantartó vállalat pincéjében-raktárában. :)

Tomcat

(#29) Alchemist

Alchemist
(senior tag)

Az volt ebben a prociban az igazi újdonság, hogy ezután már nem kellett vezérlőket építeni sok-sok digitális kapuból.... a teljesítménye még mai is jópár vezérlési feladatra elég lenne.

A holdraszálláskor (hacsak nem kapott pár évvel korábban belőle a NASA) még ez sem volt meg a fedélzeti elektronikához.

Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.

(#30) atti_2010 válasza Alchemist (#29) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

Nem hiszem hogy a holdrászállón kísérletezgették ki, de ki tudja.

(#31) hpeter10

hpeter10
(kvázi-tag)

és baromi drága manapság is az aranytartalma és a kora miatt

n"V

(#32) tntmax

tntmax
(lelkes újonc)

"akkoriban 5 USA dollárba került a gyártása, de ez a valuta mai értékével nem hasonlítható össze"

Ez mai árfolyamon kerekítve $27 -nak felel meg, ami kb 6300Ft. Kíváncsi volnék ma mibe kerül mondjuk egy Core i5 2500k gyártása, amit az Intel $216 - $224 -nak ajánl mint végfelhasználói árat.

(#33) echterion válasza tntmax (#32) üzenetére

echterion
(őstag)
LOGOUT blog

Ez az, amit mi soha nem fogunk megtudni.

"... az a tény kedves kuzin, hogy a mi kis kópénk Tangónak hívja magát a szamba országában, rögtön megvilágosítja számunkra, hogy mekkora nagy seggfej..."

(#35) Gergő_

Gergő_
(őstag)
LOGOUT blog

Sokan írják hogy az elektroncsöveket váltotta le, de 40 éve...? Kötve hiszem, volt elég félvezető már akkor is.

"...valami soktízezer pénz van ebben, az eladónak egy kartonnal (asszem 6 darab) el kell adnia belőle ahhoz, h az ő saját üveg lekvárja ingyen legyen neki."

(#36) Boxi88

Boxi88
(őstag)

40 év?! Az már szép élettartam... bezzeg a 478-as procik 1-2év után hullottak mint a legyek! :U

(#37) daa-raa válasza Gergő_ (#35) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Ahhoz képest sok helyen még a '80-'90-es években is elterjedtebb volt az elektroncső, mint a félvezető. Főleg ilyen volt a hadiipar.

Si vis pacem, para bellum.

(#38) Vadmeggy válasza proci985 (#25) üzenetére

Vadmeggy
(újonc)

Másodéves villamosmérnök hallgató vagyok a műegyetemen és mi is a 8085ösön tanulunk:D.
Szerintem 10 év múlva is ezt fogják oktatni,ha rajtuk múlik...

“Come at the king, you best not miss.” Omar Little

(#39) redbull86 válasza Boxi88 (#36) üzenetére

redbull86
(fanatikus tag)

Ezt még meg csinálták becsülettel! :DDD

Core I3-550 3.2Ghz Dual chanel 2X2Gb Geil 1333Mhz Kit Asrock H55 + 1TB hitachi Crosair CX430v2

(#40) redbull86

redbull86
(fanatikus tag)

Akkoriban ez csúcsteljesítménynek számított,.. becsüljük meg az alapokat hiszen a mai cuccok is innen indultak,.

Core I3-550 3.2Ghz Dual chanel 2X2Gb Geil 1333Mhz Kit Asrock H55 + 1TB hitachi Crosair CX430v2

(#41) Kaiku válasza atti_2010 (#15) üzenetére

Kaiku
(fanatikus tag)

Hát igen, aki köztudottan csak az AMD-s cuccokat becsüli... :C :P

(#42) Boxi88 válasza redbull86 (#39) üzenetére

Boxi88
(őstag)

Na igen. akkor még figyeltek a minőségre...

(#43) beefjeez

beefjeez
(senior tag)
LOGOUT blog

40 éve űrtechnológia volt... :)

|| bífdzsíz. || Vodafone 858 blog. http://tinyurl.com/646f7eb ||

(#44) kiskaktusz

kiskaktusz
(őstag)
LOGOUT blog

10 mikrométer... most meg 45 nanométeren készülnek... 40 év :Y és a teljesítmény sem elhanyagolható...

A kenyér az élet megtestesülése, a sör pedig maga az élet.

(#45) BMW001 válasza Alchemist (#29) üzenetére

BMW001
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szerintem az Apollo már ezzel ment. :U

MPower // BVB Borussia Dortmund ist Deutscher Meister 2012!!!

(#46) Gude

Gude
(senior tag)

40 év múlva már azon agyalnak a tudósaink,hogy hogyan tartsák féken a mesterséges inteligenciát :DDD

"Nos, ami engem illet, én optimista vagyok - semmi értelme sincs annak, hogy más legyek."(Winston CHURCHILL)

(#47) HXY

HXY
(őstag)
LOGOUT blog

0,00074 GHz :D

(#48) alcsa válasza Gude (#46) üzenetére

alcsa
(tag)
LOGOUT blog

40 év múlva a mostani csúcs core i 7es lesz a cikk témája, és azon fogunk beszélgetni, de gyenge volt, pedig azt hittük, az a legjobb.

Formula 1 - Ferrari! mi más?

(#49) redbull86 válasza alcsa (#48) üzenetére

redbull86
(fanatikus tag)

Nem lehet tudni,. de van rá esély,. :D

Lehet hogy valóban az "MI" :C vissza fogására kell koncentrálni akkor ,. :)

(#50) Alchemist válasza BMW001 (#45) üzenetére

Alchemist
(senior tag)

Annyi biztos, hogy megbízhatóbb, könnyebb, kisebb valamit egy nagyobb chipben összerakni, mint sok kisebb chipet egy nyákra forrasztgatni.

Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.