Ifjú csapat, új (és viszonylag belterjes, zárt) szakterület, nem túl szerencsés gyártóválasztás...borsos ár...
Hogy ebből mi leszen...?
primus inter pares
Ifjú csapat, új (és viszonylag belterjes, zárt) szakterület, nem túl szerencsés gyártóválasztás...borsos ár...
Hogy ebből mi leszen...?
primus inter pares
"...ezért a készült fotókat nem tekintjük mindenki számára mérvadónak, így nem is tesszük közzé"
ennyire szarok lettek? ![;]](/dl/s/v1.gif)
Valószínű...: 
primus inter pares
(#4) grandtour2

egész jó kis ketyerék lennének, ha nem lennének ilyen drágák, reméljük szépen lemegy az ára karácsonyig.
Bár nálam most volt aktuális a költözés miatt, és hasonló rendszert, de 4db drótos kamerával, hdd rögzitéssel, LAN-on motion JPEG-el 59-ért ki lehet hozni (+vinyó, de az mindig akad otthon pár kallódó darab)

az IP7138-nál elég rosszak lettek a képek, a PZ6124-nél pedig sok szétesett, ahogy illusztráltuk is (amelyik nem, az viszont minőségre az első volt a négy közül). a másik kettőnél nem volt különösebb gond. azért nem akartam feltenni a képeket, mert messzemenő következtetést nem lehet belőlük levonni, túl sok az egyéni igényektől függő tényező: hány méterig kell látni, milyen erős megvilágításnál, állandó vagy változó fénynél, vannak-e mozgó tárgyak stb. ráadásul eltér a valós idejű videofolyam és a belőle kiragadott állókép, az utóbbi gyengébb. szerintem ez tipikusan olyan terület, ahol muszáj kipróbálni vásárlás előtt a terméket...
Nem tudom, milyen alaposan lehet a boltban a tervezett felhasználási körülményeket (főleg a megvilágításra gondolok) létrehozni, de gyanítom, hogy alig. Másfelől ha a kamerák ennyire érzékenyek a körülmények változására, akkor gyakorlatilag semmi hasznuk nincs. Gondolok pl. arra, hogy egy betörő első dolga lehet a világítást kikapcsolni; ha a kamera a csökkent megvilágításban nem tud használható képet adni, akkor az egész az ablakon kidobott pénz és túl drága a biztonság illúziója. Olcsó (annyira nem is) húsnak híg a leve, mint rendszerint.
A szakember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki mindenre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)

Sziasztok!
Nekem az lenne a kérdésem hogy próbálta-e valaki a saját szoftverétől függetlenül használni? Értem én itt az URL parancsal lekérni a videó jelet. A pillanatnyi kép nem téma, mert az megy. Ez azért lenne fontos mert a szoftver 16 kamerát tud kezeleni és nekem 250 kéne
Szal gondoltam majd vlc-vel jól ki streamelem, de nem kapok jelet.
ÜDv
Antenna
Antenna a kábelbarát

Sziasztok!
Szerencsémre elég közel ülök a "tűzhöz", vagyis minden kérdésetekre igyekszem válaszolni, persze, ha tudok.
A jó hírem az, hogy akik szeretnének saját szoftvert írni hozzá, azoknak ingyenesen adjuk, illetve letölthetik a Vivotek teljes SDK fejlesztő környezetet. Azonban ennek alkalmazásával is nagy feladat, de nem lehetetlen összehangolni 250 db kamera képét. Hiszen ha belegondolunk, hogy hány gépen/szerveren szeretnénk futtatni/megjeleníteni/rögzíteni a képeket, elképzelhető, hogy máris lecsökken a munkaállomásonkénti kamerák száma.
Egyébként kedves Antenna sajnos a VLC-re továbbra sincsen ötletem, hiszen ezek a kamerák MPEG4-es kódolásúak, és ha jól tudom, nektek MPEG1 vagy MPEG2 tömörítés lenne ideális.
További kérdéseitekre is szivesen válaszolok.
Üdv:
Crammond
Az élet igazságos. Aki vak, az jobban hall... Aki süket, az jobban lát... És akinek az egyik lába rövidebb, annak hosszabb a másik.

Ja, és majdnem elfelejtettem két dolgot:
1, A betörők nagy többsége nem lát a sötétben, vagyis valamiféle világítást neki is kell használnia. Azonban ne adja a mindenható, de mégis a házat egy olyan találná meg, aki deneevérfülű, akkor is léteznek infrával felszerelt kamerák, vagy mozgásérzékelővel ellátott kamera modellek. Esetlegesen a Vivotek kamera családjában számos kamera mozgás érzékelés esetén önmaga is képes szabályozni a világítást, riasztót, zárakat, stb.
2, A cikkben bemutatott kamerák mindegyikéből már komplett rendszerek üzemelnek, amiket hozzáértő, szakemberek telepítettek. Hibátlanul működnek, és az eddig felmerülő telepítői kérdések mindegyikét sikerrel oldotta meg a Vivotek.
Konklúzió: senkit sem szeretnék megbántani, de ezekből a kamerákból sokkal többet sikerült nekünk is kihozni, mint amennyi a cikkben szerepelt...
Ha valaki nem hiszi... járjon utána. Megtekinthető az annyira lehúrrogott PZ6122 kamera a www.trigger.hu oldalon, vagy látogassatok el a www.visionet.hu címre, ahol két PT7135 kamera üzemel.
Valamint a napokban ismét a helyére kerül a komplett Vivotek kiállítófal, amit megtekinthettek a Kelly-Tech Kft. telephelyén. (www.kellytech.hu).
Az élet igazságos. Aki vak, az jobban hall... Aki süket, az jobban lát... És akinek az egyik lába rövidebb, annak hosszabb a másik.

Sziasztok!
Nálam egy PT7137 fordult meg, szép szívás volt, hogy a wifi nem igazán akart menni olyan 10 méteres távolságról, rálátással.
A kicserélte kamera szintén ezt produkálta. Amikor jobban megnéztem az antennacsatlakozóját, akkor kiderült, hogy nem lehet rendesen rácsavarni az antennát, mert rövid a csatlakozón a menet. Kénytelen voltam leesztergálni az antenna hollanderéből, így már ment rendesen.
A rossz kapcsolat miatt igen gyatra volt a hang, vagy nem is volt, a kép meg minden mozgásra szétesett.Az antenna javítása után ezek a gondok gyakorlatilag teljesen megszűntek.
Hátha valakinek segítettem.