Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Killing

Killing
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Valaki tudja hogy mennyi a turbo boost órajel? A W5590-es emelt órajelére kíváncsi lennék.

Na most jöhetnek a krájzisos kérdések. ;]

Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest

(#2) bacsis

bacsis
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Egy gyors tesztet készítettem egy 2 utas Nehalem szerverről itten van elég jól mennek, de hogy az egyutas "szerverekbe" szánt Xeonnak az ég egy adta világon semmi értelme, az is hút biztos... tiszta idióta marketingfogás :W :W

[ Szerkesztve ]

egyedi CPU tuningos bemutatók:www.bacsis-tuning.hu

(#3) peti_s válasza bacsis (#2) üzenetére

peti_s
(PH! addikt)

Áhh. :)) Ezt nem is láttam eddig, csak a CPU Queen-es eredményt. :)

Biztosan ilreálisan drágák lesznek...

Pentium Pro, (Super) Socket 7, K6-III+ , ASUS, Prescott, Wolfdale, Radeon

(#4) Kendek

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nah, jók ezek a procik, csak két dolgot nem értek teljesen. Egyik az ICH híd kilenctized jelölése. Létezik ilyen? :DDD Na jó, csak hülyülök, nem vagyok agyalágyult ám. :D
Másik meg, hogy hogy a fenébe, hogy csak 800 MHz-en járatja a memóriát a W3550-essel? Ez már csak effektív órajel lehet, meg DDR3 ugye. Vagy nem? De mért van ez, ez jó?

[ Szerkesztve ]

<-ƘƘ-> Rendszerment

(#5) aram01

aram01
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

néha nem értem az intelt

http://prohardver.hu/tema/olaszorszagban_lakom_dolgozom_odavagyom_beszelgeto/friss.html#msg11

(#6) -XadAnuX+ válasza aram01 (#5) üzenetére

-XadAnuX+
(őstag)

Szerintem valamikor saját magukat sem értik.

(#7) bartucc

bartucc
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ők sem értik... Az ára pedig 10-20$-ral az ezeknek megfelelő Core i7 felett. :(

"A világnak több szerény zsenire van szüksége. Olyan kevesen maradtunk." (Oscar Levant)

(#8) PH-User

PH-User
(PH! addikt)
LOGOUT blog

W5590 3,33 GHz van van 8 MB 4 130 W 6,4 GT/s 1333
L5530 2,4 GHz van van 8 MB 4 60 W 5,86 GT/s 1066
W3580 3,33 GHz van van 8 MB 4 130 W 6,4 GT/s 1333
W3550 3,06 GHz van van 8 MB 4 130 W 4,8 GT/s 800

A két kiemelt között mi a különbség :F

Ha szeretnél az apróhirdetésedhez egy kicsit részletesebb leírást kreálni, akkor keress fel privátban és ha időm engedi segítek. Több információ = Több érdeklődő = Több vevő?! Szerintem egy próbát megér!

(#9) shabbarulez válasza PH-User (#8) üzenetére

shabbarulez
(őstag)

A Xeon 55xx a 2 utas szerverekhez való széria, a Xeon 35xx pedig az egy utas szerverekhez való széria.

(#10) shabbarulez válasza bacsis (#2) üzenetére

shabbarulez
(őstag)

Pont a marketing a lényeg. A Xeon mint brand igen jól be van járatva hosszú évek óta. Az aki szervert vagy munkaállomást keres az ezt a brandet keresi. És a szerver eladások úgy 70% egy utas rendszer, szóval itt elég nagy darabszám kerül értékesítésre, több mint ahány i7 9xx rendszer. Épp ezért fontos hogy a potenciális vásárlókör a jól megszokott ismert névvel megtalálja az ismerős Xeon termékeket. Persze ettől a két proci szinte ugyan az, egyedül talán RDIMM támogatásban különbözhetnek, az áruk pedig teljesen megegyezik.

(#11) syC

syC
(PH! addikt)

Foglalat :F

• De hova temetik a túlélőket? •

(#12) bacsis válasza syC (#11) üzenetére

bacsis
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ezeknél szerencsére vagy nem szerencsére, a lényeg hogy maradt az 1366 :R
szal beletudod kalapálni bármely X58as deszkába, kérdés, hogy a BIOS mit szól hozzá ;] valsezg semmit így bukó :U
Bár az Asusnak az a Workstation X58as deszkája eszi a xeonokat

[ Szerkesztve ]

(#13) syC válasza bacsis (#12) üzenetére

syC
(PH! addikt)

Vajon ekezmennyire húzhatóak? Mondjuk mmindegy, mert az áruk ugyis a desktop-ok felett lesznek. Innetől felejtős.

(#14) bacsis válasza syC (#13) üzenetére

bacsis
(PH! addikt)
LOGOUT blog

NAgyon jól húzhatóak :K mert "elvileg" válogatott példányok ezek, amik kevesebb hőt termelnek és kisebb feszültségen is mennek...
Itt vannak a 3Dmark06 világrekordok, nézd meg szinte mind Xeonnal lett elérve :R

(#15) syC válasza bacsis (#14) üzenetére

syC
(PH! addikt)

Nemsemmi. De gondolom 2x anyiba fog kerülni mint mindegyik proci desktop megfelelője.

(#16) shabbarulez válasza syC (#15) üzenetére

shabbarulez
(őstag)

Ahogy #10-ben is írtam, az egy utas szerver procik pont ugyanannyiba kerülnek mint a desktop megfelelőjük. A két vagy kettőnél több utas rendszerek procijai azok amik sokkal drágábbak, utóbbiak még inkább.

(#17) bacsis válasza shabbarulez (#16) üzenetére

bacsis
(PH! addikt)
LOGOUT blog

van eltérés, igaz nem sok.. általában olyan 5-10%-al több az egyutas szerverekbe szánt Xeon

(#18) bacsis válasza bacsis (#17) üzenetére

bacsis
(PH! addikt)
LOGOUT blog

mármint annyival kerül többe 5-10dollár

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.