Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Champipi

Champipi
(fanatikus tag)

Ezeket elnézve a TZ5 még mindig vonzó alternatíva marad :U

(#2) rumos14

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

siekres gépek lesznek ezek, az AVCHD beledobása sztem jó ötlet, remélem elterjed ez a formátum.

KTTech: én azt látom a lencsén hogy f3.3-4.9, szóval a telénél az f6.3 azt hogy érted :F

(#3) Sefter válasza Champipi (#1) üzenetére

Sefter
(őstag)

igen, de ennek fényében lejjebb mehetne az áruk... :K
TZ4 és TZ5

[ Szerkesztve ]

(#4) KTTech válasza rumos14 (#2) üzenetére

KTTech
(HÁZIGAZDA)

Javítottam, ahonnan a hírt vettem, ott írták el...

www.prohardver.hu - www.kttech.hu

(#5) pilóta

pilóta
(PH! kedvence)

Ez a TZ7 nagyon király lenne egy 5megapixeles szenzorral. Akkor nem csak a tudás, hanem a képminőség is jó lenne...

[ Szerkesztve ]

Aki él és nem boldog, az téved!

(#6) KTTech válasza pilóta (#5) üzenetére

KTTech
(HÁZIGAZDA)

Méretezd le a képét, és ugyanott vagy...

(#7) pilóta válasza KTTech (#6) üzenetére

pilóta
(PH! kedvence)

Azért nem egészen. A zajon javít valamennyit, de a dinamikával nem csinál semmit. A kártyáraírás ideje is jóval kevesebb lenne, több férne ugyanakkora kártyára stb. Előnye lenne egy csomó, hátránya semmi (eltekintve attól az exrém példától, amikor valaki kompaktal akar óriásplakáthoz témát fotózni :D).
Ráadásul plusz munka, amit utólag kell elvégezni...

(#8) KTTech válasza pilóta (#7) üzenetére

KTTech
(HÁZIGAZDA)

Dinamika most is olyan, mintha a régi 5Mpixeles érzékelő lenne benne... A színátmeneteknek meg segít a nagyobb felbontás, leméretezve élesebb képet ad (akár előhívatva is). A kártyaírás ideje szerintem nem mérvadó, azt a tempót tudja most is (sőt többet is), mint amennyit a processzor és az érzékelő tud. Hely tekintetében, lassan már kikopnak a miniatűr kártyák, és az a helyzet áll elő, hogy 1MB helyett 3MB egy kép, a kártyák ára meg rohamosan zuhan (3 évvel ezelőtt 1GB-t lehetett kapni 25E-ért, ma ennyiért 32-est kapsz, és még marad is...)

(#9) Parci válasza KTTech (#6) üzenetére

Parci
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

jajj... új divat ezt mondani, de finoman szólva is marhaság. a színzajjal, dinamika-csökkenéssel ez nem sokat kezd. sőt, amúgy sem túl jó megoldás. ahogy a d3x képei leméretezve sem verik meg a d3-ét magas izón. nem véletlenül.

ontopik: rohattélet, h kihagyták a raw módot :(. a tz7-ben egy kicsit jobb szenzor lenne, akár csak az, mint az lx3-ban és raw mód, és már rá is lennék izgulva. meg, mondjuk 25-300 helyett inkább 25-200, vagy 24-160, de jobb minőségben (így látatlanba is).

Like me, I got a MkII for video and resolution and a D700 for the times I want a camera that actually works when I need it to.

(#10) Parci válasza KTTech (#8) üzenetére

Parci
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

újabb jajj: te is tudod, h az iso emelésével durván csökken a dinamika. egy kicsi, sok mp-es, alapból zajos érzékelőnek alapból rosszabb a dinamikája, mint lehetne, ha ma csinálnának egy kisebb felbontású érzékelőt.

azért a photosite size, well saturation fogalmak nem csak hülyegyerekek fantazmagóriái, bármennyire is divat manapság azt skandálni, h nagy felbontás nem megy semminek a kárára. nem a fenét nem.

Like me, I got a MkII for video and resolution and a D700 for the times I want a camera that actually works when I need it to.

(#11) pilóta válasza KTTech (#8) üzenetére

pilóta
(PH! kedvence)

Természetesen nem arra gondoltam, hogy valami raktár mélyéről szedjenek elő egy 10 éves érzékelőt. A mai gyártástechnológiával készült 5 Megapixeles érzékelőre gondoltam...
De gondolom tudtad ezt te is, csak valamiért nem akartad érteni...

(#12) madgie válasza pilóta (#11) üzenetére

madgie
(VIP)

Valamivel csak el kell adni a G1-et is, nem? Ha egy 5MP-es, nagy dinamikaátfogású CMOS-t csinálnának, akkor ki vinné a nagytesót? :)

"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

(#13) Ijk

Ijk
(PH! kedvence)

Hol vannak azok a régi szép idők, amikor mindenki fix obis kisfilmes gépet használt maximális elégedettséggel utazógépként. Adnák a sigma dp1-et ennek a csodának az árában, tudnék ajánlani utazó-fényképezőgépet.

Beginning is easy - Continuing is hard.

(#14) madgie válasza Ijk (#13) üzenetére

madgie
(VIP)

:C

"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

(#15) Athanáz9

Athanáz9
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

És jön, már lehet rendelni a zoom-császár bridge gépet: Olympus UZ-620! (Mintha még topikja is lenne valahol, de nem találom).
:F

Grazie, Roma! - A World Word-je vagyok! - Lumix G1 volt-nincs. De ha szép nőt kísérek, többet fotózok. Kérdezek mindig, mindenáron! Akit érdekel Róma városa, annak válaszolok: fotó (szervizek), filmek, boltok, könyvtárak, notebookok Rómája.

(#16) ottkar válasza Ijk (#13) üzenetére

ottkar
(PH! addikt)

Azért egy 50mm-es optikával akkor se lehetett mindent normálisan megcsinálni, hiába hivatkoznak sokan. Az meg egy teljesen levegőben lógó dolog hogy közelebb vagy távolabb kell menni.

(#17) philoxenia válasza Athanáz9 (#15) üzenetére

philoxenia
(MODERÁTOR)

Ezzel kevered szerintem, ez is 620, de nem UZ, hanem E... :)
590 UZ már van, 620 UZ csak japán oldalakon van említve.

[ Szerkesztve ]

(#18) Athanáz9 válasza philoxenia (#17) üzenetére

Athanáz9
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Üdv. Valóban kevertem a kettőt. Mindkettő érdekel, mindkettő új.

Grazie, Roma! - A World Word-je vagyok! - Lumix G1 volt-nincs. De ha szép nőt kísérek, többet fotózok. Kérdezek mindig, mindenáron! Akit érdekel Róma városa, annak válaszolok: fotó (szervizek), filmek, boltok, könyvtárak, notebookok Rómája.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.