Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) realmadrid

realmadrid
(kvázi-tag)

Na végre kezd megjönni az eszük.

A sas nem vadászik legyekre

(#2) erdoke

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Még a végén LX1 után veszek egy LX6-ot. :K

Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

(#3) arn

arn
(őstag)

szerintem nem fog... pl az xz1 optikajaval egy normalis erzekelos gep eleg sok milces vevot elcsabitana. nagyobb lesz biztos, de annyira azert nem erolkodnek. az s100ban mar cmos lesz, de hasonlo meretben, mint a korabbi.

[ Szerkesztve ]

http://project-brian.blogspot.com/

(#4) nord_

nord_
(őstag)

Egy 2/3-os érzékelő valamelyest előrelépés lenne, viszont még bőven nem veszélyeztetné a m43 pozíciót.

(#5) szilagyiv

szilagyiv
(tag)

Nagyon szerettem az LX3-at. Kitűnő képeket készített még gyengébb fényviszonyok mellett is. A makrója is nagyon korrekt volt.
Az LX5-öt nem ismerem, de nem csodálkozom, hogy nem kapkodtak érte, hisz' alig volt érdemi változád a 3-hoz képest.

"A vadnyúl olyan nyúl, mint a szelíd. Csak vad." - by KTTZ

(#6) Gondwana válasza nord_ (#4) üzenetére

Gondwana
(senior tag)

A 2/3" az egészen pontosan 0.8mm-rel szélesebb és 0.6mm-rel magasabb a jelenlegi szenzormérettől. Ekkora növekményre tesz pl. a Fuji 12MPixelt (igaz, EXR elrendezésben, 6MPixelnek számolva már nekem is kezd érdekesen hangzani - legalábbis az első tesztek megérkezéséig)

... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please)

(#7) R.U.Z.S.I

R.U.Z.S.I
(lelkes újonc)

Az jó lenne, ha a Nikon miatt, divatba hoznák, hogy 13,2 x 8,8 mm érzékelőt tesznek jobbfajta kompaktokba. :)

(#8) Mercutio_

Mercutio_
(PH! addikt)

Beletolnák az 1000 éves G1 4/3-os érzékelőjét croppolva, de ISO50-es induló értékkel és tarolná a piacot :DDD

[ Szerkesztve ]

Eladó cuccok: http://href.hu/x/dzq8 SSD, Llano proci, TDK füles, átalakítók/kábelek, BIO köntös, UV és CPL szűrő, Socket-A hűtő, "Capa is monopodot venne":)))))

(#10) rumos14

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

a nagyobb szenzor nagyobb méretű optikát is igényel (feltételezve, hogy az átfogás vagy a fényerő nem romlik), szóval vhol kompromisszumot kell kötni.

(#11) realmadrid válasza rumos14 (#10) üzenetére

realmadrid
(kvázi-tag)

Annó az FZ20-on jó méretű obi volt. Talán hasonló vagy kisebb méretű jöhetne. Végig 2.0-ás fényerővel :)

A sas nem vadászik legyekre

(#12) pilóta válasza realmadrid (#11) üzenetére

pilóta
(PH! kedvence)

És mekkor érzékelő is volt abban? ;]

Aki él és nem boldog, az téved!

(#13) khron78

khron78
(kvázi-tag)

Addig is jó nekem az LX3

(#14) Gondwana válasza khron78 (#13) üzenetére

Gondwana
(senior tag)

Nekem is, főleg a 0.75x gyári konverterrel (18-60mm f/2-2.8 nyammm!) meg az Oly FL-36R vakuval - már amikor nem vagyok lusta a céges 7D-t cipelni (márpedig amikor nem céges meló, hanem örömfotózok, lusta vagyok 7D-t cipelni :K )

... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please)

(#15) aSzakember

aSzakember
(lelkes újonc)

bár ez a kategória nekem nem jön be (inkább DSLR), de a fejlesztés végre értelmes irányba történne..
a megapixelháborúnak sincs ovketlenül értelme, pláne, ha az érzékelők mérete nem növekszik =P
szóval hajrá =)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.