Reklámokkal nehéz lesz elérni.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hirdetés
Útvonal
Fórumok » Mobil technológiák » [Re:] Nagyobb energiasűrűségű akkumulátoron dolgozik az AppleHozzászólások
???
AE
Csinálok egy adag popcornt, és leülök fórumozni --- Ízlések és pofonok - kinek miből jutott --- Az igazi beköpőlégy [http://is.gd/cJvlC2]

Gabi 8906
(senior tag)
Xenium vagy milyen akksi miben tér el a többi akksitól hogy olyan jól bírja a kiképzést? 
LG Optimus 2X White, Sony Ericsson Xperia Arc S. És, a-JAYS One fülhallgató.
Philips Xeniumra gondolsz, ott nem az akku a kulcs, hanem az energiafelhasználás optimalizálása. Mondjuk ezek a telók nem tudnak valami sokat, vagyis nincs olyan sok energiazabáló komponens benne.

waporka
(tag)
kiváncsi vagyok milesz belöle....
a privire illik válaszolni....
Végre valaki ezen is dolgozik. Reménykedjünk, hogy a többi gyártó is belekezd hasonló fejlesztésekbe, ez a részleg nagyon el van hanyagolva.
"Egylábú embert találtak egy Belga réten, a Belga állítólag arra hivatkozott, hogy neki sose kellett láb!"

Gabi 8906
(senior tag)
Igen arra gondolok.
Philips x703-at nézd meg példának. Érintős, 3 hüvelykes a képernyője. 1200 mah-s az akkuja, és a tesztelő nem tudta 3 nap alatt megingatni az akksi indikátort.
(Pedig volt gyilkolva rendesen úgy olvastam.....)
Muszáj nekik, jönnek a két magos szörnyetegek, valamivel etetni kell.
ZTE Skate Nillkin tok fekete színben! | ZTE Skate matt fólia --> http://bit.ly/eLWpUo
minden évben bejelentenek valami világmegváltó, tipikusan legalább 10x -es kapacitással rendelkező akksit / enrgiacellát... aztán valahogy soha semmi nem lesz belőle 
w8dev.wordpress.com - W8 for it - Windows 8 fejlesztőknek

szilagyiv
(tag)
Mint pl. az EEStor.
Négy éve már a megjelenés előtt volt... azóta sincs semmi.
Biztosan megint az olajlobbi.
"A vadnyúl olyan nyúl, mint a szelíd. Csak vad." - by KTTZ
nem tudom mikre gondolsz de itt most még csak nem is igazán arról van szó, hogy a kapacitást olyan sokkal megnövelnék...
Ellenben egy 10* nagyobb kapacitású aksi az igazán instant get lenne 
Jelen pillanatban ha elérnénk a normális méretű 2000mAh, már annak is örülnék... Bár tekintettel arra, hogy most jönnek a dupla magosok nyilván nagyobb fogyasztással ebből valszeg az ég világon semmit sem vennénk észre üzemidő terén :S
Én az Apple-től is várom az akkufejlesztést, bár lassan kezdek elfáradni, mert évek óta várom a jelentős fejlődést...
Azért merem remélni, hogy belátható időn belül lesz nagyobb kapacitást kínáló - akár forradalmian új - akkumulátortechnika, ami elérhető lesz a mindennapokban...
Nem, a mini atomreaktor nem az... 
Xperia™ ray 4.0.3 és Xperia™ X10 mini
Szerintem az Apple elég sokat fejlesztett az akkuin az utóbbi időben. Elég ha a MacBookok fejlődését nézzük. Az én 2008-as gépem 5 órát tud akkuról, 3 év alatt fejlesztettek annyit, hogy most 10-11 órát bírnak, majdnem azonos mérettel.
De egyébként nemcsak az akkukon lehet fejleszteni, hanem ha az alkatrészek fogyasztását vennék visszább már az is sokat segítene. Szerintem a mostani 1GHz-es procik elegek, mostmár a teljesítmény helyett a fogyasztásra is koncentrálhatnának a gyártók....

Bavid
(senior tag)
Na végre! Ideje lenne az akkumulátorokon is annyit fejleszteni, mint a többin (kijelző, proci).
"...A HTC meg lassan elgondolkodhat az első 2 akkumulátoros mobil bevezetésén." by =Mentor=

rudymester
(senior tag)
Éppen itt volt az ideje. Más gyártókkal is összefoghatnának ezen a téren, hátha sikerül valami javulást elérni.
Retrofaktor, a régi játékok tárhelye (bemutatók, végigjátszások) - retrofaktor.blog.hu - youtube.com/retrofaktor
...eddig is az alkotók energiafogyasztásán farigcsáltak, és nem az akkut fejlesztették jelentősen!
Az optimalizáció, a kölönböző energiamódok, a többmagos processzorok, a kisebb csíkszélességek (...) mind-mind a fogyasztás csökkentését hivatottak szolgálni, de pl. nem volt olyan drasztikus méretcsökkenés az akksikkban, hogy kb fele akkora lett, 2x olyan nagy teljesítménnyel...
Hasonló példa, mint a benzin.
Mindig finomítottak rajta különböző eljárásokkal, de a kisebb fogyasztásból eredő hatótáv növekedés nem annak az eredménye, hogy x-szer jobban ég, ill. x-szer nagyobb energiát hordoz egy liter benzin, hanem az autók motorizációja, karosszériája, és gépszerkezete fejlődött...
Csak remélhetőleg ebből nemsokára lesz is vmi kézzel fogható dolog, nem úgy, mint az utóbbi évek apple szabadalmai, amikről itt is lehetett olvasni: érdekes ötletek, levédve, de mindig csak tesztfázisban maradnak, a nagyérdemű elé sosem kerülnek.
Mert akkor most kb az a helyzet áll elő, hogy az apple ezt az elgondolást levédte, és addig senki más nem tud kísérletezni/piacra dobni hasonlót, amíg ők kényelmesen ki nem fejlesztik és piacra nem dobják..
És a felhasználó megint csak szív..
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
remélem a többi gyártó is beszáll, mert Nvidia már 4 magos telefonokat tervezget, és szerint 1-1.5 napnál tovább ezek a kétmagosok se bírják már

hemaka
(PH! kedvence)
ideje már, hogy végre foglalkozzon valaki ezzel is... 
„Turn your face to the sun and the shadows fall behind u.”

eXodus
(őstag)
Mintha ne dolgoznának ezen millió+1 cégek....
Apple cska a szabadalmat jegyzi be, majd mások megcsinálják.
[ Szerkesztve ]
______________ Ingyen póker +50$-os kezdőtőkével! ________________ http://hu.pokerstrategy.com/u7ATCU ((Kérdés/segítség kell hozzá, akkor írj pü-t.))
ahhoz képest hogy millió+1 cég dolgozik rajta évek óta semmi nem történik

eXodus
(őstag)
Történik, csak nem úgy állítják be h világmegváltó újdonság, ill nem lesz hír belőle...
______________ Ingyen póker +50$-os kezdőtőkével! ________________ http://hu.pokerstrategy.com/u7ATCU ((Kérdés/segítség kell hozzá, akkor írj pü-t.))
pedig jó lenne a lenne hír, engem pl érdekelne 
[ Szerkesztve ]

Mr. Byu
(fanatikus tag)
Nem fejlesztették eddig, mert úgy érezték, nincs rá akkora igény, hogy a fejlesztőkapacitás nagy részét ilyennel foglalják le. Ha most az Apple előállna egy olyan iPhone-nal, ami nem 2 napig, hanem 5 napig bírja rendes használat mellett, akkor megint egy nagy hidegzuhanyt kapna az összes gyártó, és úgy kezdenék el ők is fejleszteni a hasonló megoldásokat, mint a güzü.
Lehet szidni az Apple-t sok minden miatt, de az biztos, hogy egy rakás olyan megoldással állt már elő, amit addig mások nem tartottak fontosnak, de amint almáék megcsinálták, egyből mindenki utánozni kezdte, mint a kisangyal.
Ez jó az Apple szeretőknek is, meg közvetve a többi márka híveinek is.

bolvar
(fanatikus tag)
hát az i4 is simán kilehet nyírni egy nap alatt...sőt még kevesebb alatt is ha egész nap intenzíven használod...
és igen nekem is az van nem a levegőbe beszélek 
A jó lányok azt mondják: NEM! A rosszak azt, hogy: HOL? :)
Kezdésnek ott a motorola 1930mAh-s aksija, azt már jó lenne ha mindenki átvenné valamennyire. Kis lépsés a ...
Ilyen apple terv meg minden hétre jut, megmosolyogjuk aztán továbblapozunk... 
asd fgh jkl éáű
igen tudom hogy kilehet nyírni, igazándiból úgyvettem észre hogy a 3G ami nagyon leszippantja, normál használat melett 2 napot kibír töltés nélkül.( mondjuk hazaérek bevágom a dokkolóba megyek valahova lehúzom szóval naponta szoktam tölteni)

hemaka
(PH! kedvence)
Nem nagyon látom a hatalmas fejlődést attól a sok cégtől.
Nyílván az Apple majd legyártatja, ő nem is gyárt semmit, max. pólókat. 
„Turn your face to the sun and the shadows fall behind u.”

Just486
(fanatikus tag)
..Már a mostani akkumulátoraik is lépten nyomon felrobbannak... 

Gabi 8906
(senior tag)
Na ez dúrva volt. 
mb fronton már bizonyítottak, ebben (is) nagy az Apple. kíváncsi vagyok, mit alkotnak.
"a TouchWiz úgy szaggat, mint nagyanyám a tésztát" By: Bog
Hmm. Akik hatalmas fejlődést várnak ezer éve, azoknak jelzem, a fizikát nem lehet átbaxni.
Érettségi feladat, SZÁMÍTÁSTECHNIKA Írjon BASIC nyelven egy grafikus alapú multitask operációs rendszert, amely kivédi a Windows 98 potenciális hibáit.

meroly
(PH! kedvence)
Remélem ezen nem csak az apple gondolkozik, hanem pl a nokia is, mert ez az egyetlen technológia ami jópár éve nem fejlődött (6310i - 1000mAh; 3720 - 1000mAh) és a felhasználó eszközök (képernyő, stb) jóval fejlettebbek.
Nokia 3720c - the best ~~~~~~~~ http://meroly.c8.hu
A fizikát nem átbaxni akarjuk, hanem a rejtett tartalékait felfedezni, és használni!