Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#51) Abu85 válasza Robi BALBOA (#49) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Azért ne felejtsük el, hogy az AMD stratégiája más. A HD 5870 nem csúcskategóriás termék. Legalábbis nem olyan értelemben, mint a 8800 GTX/Ultra, vagy a GTX 280. A HD 5970 az abszolút top, az meg szintén ott van 150k+.
Általánosan kavarodást okoz a GPU-k száma, de a lényeg annyi, hogy a stratégia szerint az AMD az NV aktuális generációjába tartozó legnagyobb lapkája ellen két kisebb GPU-val áll ki. Konkrétan arról van szó, hogy az AMD nem tervezi le a top lapkát, míg az NV igen.

Ezzel csak azt akarom mondani, hogy a top cuccot az AMD is odapakolja 600 dollár fölé. Ez így volt tervezve. Ők is a pénzre hajtanak, így árazásban semmivel sem jobbak az NV-nél.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#52) Robi BALBOA válasza Abu85 (#51) üzenetére

Robi BALBOA
(őstag)

Pont ez az, hogy az Nv stratégiája más(és valljuk be sz.rabb) mint az ATI-é, mert az Nv gyárt egy nagymarha chipet aztán ha jól sikerült ha nem akkor is a csúcskategóriás áron adja, közben a felsőkategóriás ATI karival versenyez (5870).
Az a baj az Nv -vel, hogy régóta elvan csúszva egy kategóriát az árazásban az ATI-hoz képest. :DDD

Tuning mindenek felett! Legjobb a Legrosszabb! by Karesz:) , Én: és mivel iszod a Vodkát Karesz? Karesz: Hát,Ö?!?> Haverokkal!:) , Nem az a lényeg honnan jössz, hanem, hogy mit ISZOL!!! by-Bekő Lacika- ELADÓ A GÉPEM

(#53) Abu85 válasza Robi BALBOA (#52) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Az NV számos olyan területre készíti fel az architektúráját, amire az AMD-nek nem kell figyelnie. Nem tudják ugyanazt a stratégiát követni. Ezt a problémát próbálják kezelni a zárt szabványokkal és a játékok megvásárlásával. Mivel alapvetően több szolgáltatást kínál az NV (PhysX, CUDA), így alapvetően árulhatják drágábban is a termékeiket, mint ahogy az a teljesítményük alapján elvárható lenne. Ezt valaki megfizeti, valaki pedig nem, attól függően, hogy kell-e a szolgáltatás, vagy sem. Az árversenyre és a piacra nincs jó hatással, de ez is egy koncepció.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#54) Robi BALBOA válasza Abu85 (#53) üzenetére

Robi BALBOA
(őstag)

Itt az igazság, az Nv ha nem tud egy kategóriában versenyképes lenni az árat akkor sem csökkenti inkább kitalál mindenféle h.lyeséget, hogy tarthassa az árat, ezzel elentéteben az Ati nyugodtan csökkent árat mert ő direk úgy tervezi a gpu-it, hogyha drasztikus árcsökkentés kell akkor semmi gond hadmenjen.
Amikor az Nv a G80-at áttervezte (G92 aztán G92b) akkor azt hittem jó útra tévedt :DDD és nem az egy óriás chip stratégiát fogja folytatni, de sajnos rosszul hittem, ráadásul még belement ebbe az átnevezgetésbe is hát szegény Nv, pedig milyen jó is volt régen.... :U

Tuning mindenek felett! Legjobb a Legrosszabb! by Karesz:) , Én: és mivel iszod a Vodkát Karesz? Karesz: Hát,Ö?!?> Haverokkal!:) , Nem az a lényeg honnan jössz, hanem, hogy mit ISZOL!!! by-Bekő Lacika- ELADÓ A GÉPEM

(#55) proci985 válasza Abu85 (#43) üzenetére

proci985
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

annyira még nem vészes a helyzet, még mindig olcsóbban kapni használható teljesítményű GPUt, mint a g80as időben... azért 65k alatt is van értelmes teljesítményű vidkari (stalker/dirthez a 86gt/2600xt kevés volt).

az 5850 meg tényleg drága, és tényleg drágult. árverseny sincs. ilyenkor kezdek örülni, hogy nincs nagyon időm játszani, szóval bőven elég a 3870es:DDD fél év múlva meg, amikorra először lehetségessé válna, hogy esetleg cserélnem kell, már kint lesz a b1es Fermi, sőt talán még az árverseny is beindul.

[ Szerkesztve ]

The first rule of tautology club is the first rule of tautology club.

(#56) Robi BALBOA válasza proci985 (#55) üzenetére

Robi BALBOA
(őstag)

Régebben emlékszem egy full középkategóriás Gf6600gt 50k volt, akkor a 5770 35-40k-s ára vagy a 5850 60-70k-s ára miért olyan vészes.
Mondjuk az tényleg jó lenne ha a 5850 tényleg maradna 60k körül. :D

(#57) nbg válasza proci985 (#55) üzenetére

nbg
(fanatikus tag)

Pont Igy vagyok ezzel en is. Meg boven elkohognek az ujabb jatekok a ket 3870-esemen, DX11 annyira meg nem gyozott meg, ugyhogy varok szepen tovabb. Meglatjuk mi alakul ki ev vege fele, esetleg karacsony magassagaban, aztan ha akkor mar lesz valami ertelmes alternativa, akkor had szoljon...

I'm not saying there should be a capital punishment for stupidity, but why don't we just take the safety labels off of everything and let the problem solve itself?

(#58) szuper-t válasza Robi BALBOA (#54) üzenetére

szuper-t
(őstag)
LOGOUT blog

Sajna az ati meg elköveti azt a hibát h a szart is eladja:( lásd x2x3... letiltott magok 4850 4870 a butitások vagy sorolhatnánk ez jó stratégia mert ha működik akkor miért ne de a vállalkozó szellemű userek kicsit tuningolnak és ott van katasztrófa
Az Ati is csinálhatná azt amit az NV megvenne 1-2 játékot Otpimalizálná a kártyára és már előrébb lenne sokkal:)
mindenki vitázik azon h NV vagy Ati... ez hülyeség ha nem lenne vetélytárs akkor nem lenne harc és ilyen rohamos fejlesztés elveszlünk a részletekben ha a 2 közül valameik kibukik akkor nagy bajban vagyunk nincs miért fejleszteni nincs miért harcolni mert Csak 1 gyártó van a piacon:)
Nv fan vgyok de ha Ati nem lenne nem csücsülne most egy gtx280 a gépembe lehet még mindig a 6600gt nél tartanánk:)

(#59) atike

atike
(őstag)
LOGOUT blog

Van választék dögivel... :)

"Happy endings are stories that just haven't ended yet..."

(#60) Depression válasza szuper-t (#58) üzenetére

Depression
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az AMD 2 (?) procit gyárt asztali gépekbe athlon II-t, és phenom II-t. És ezekből csinál 10+ procitípust. Intel sem más, van i3,i5, és i7. Már nagyon régóta a szorzózár határozza meg az árat, és az elnevezést, nem a proci képessége. Annyi, hogy az AMD nem foglalkozik már 2 magos proci tervezésével, hanem a selejteket adja két magosnak. Viszont ha nincs elég selejt, attól még 2 magosként eladva a jó procit is hasznot hoz. A selejt 5870-et pedig eladják 5830-ként. Még mindig jobb, mintha kidobnák. Aztán lehet, hogy hamarosan ott is megjelennek a hibátlan magok, és ügyesek feloldják őket.

Kedvenceim: hettyen-pitty, "dudák- dudák, nyam-nyam-nyam." "este, van, este van, ... este van este van... -nyugalom barátom, nyugalom" "nincs mese -hozok sört! -akkor van!" És, hogy a pokolban végtelenségig sorban kell állni:)

(#61) atti_2010 válasza szuper-t (#58) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

Most te azt akarod elmagyarázni hogy az AMD is ugyanolyan szemétláda módra kellene árazzon mint az Nvidia, nem a szart adja el hanem a hibás csipeket letiltja, és aki nem vágyik a csúcs kártyára jó árba megveszi, lehet hogy át kellene nevezni őket?

Pártatlanságom bizonyítékaként minden nap más CPU gyártót favorizálok, ma az AMD -vel tartok.

(#62) RootRulez válasza Robi BALBOA (#49) üzenetére

RootRulez
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nem kell ahhoz nV fannak lenni, hogy árháborúról álmodozzunk... :))

═══════════════════════════════════════════════════════     Magyarított Android alkalmazások: http://www.hunapk.uw.hu/     ═══════════════════════════════════════════════════════

(#63) ThaBoss

ThaBoss
(senior tag)
LOGOUT blog

ASUS EAH 5850 TOP DirectCU review (TPU)
csak ha még nem lett volna... :B

(#64) Hobbbyt

Hobbbyt
(fanatikus tag)

"A Sparkle az egyetlen gyártó, amelyik nem Radeonokat jelentett be. A GeForce-ok választéka egy egészen érdekes termékkel bővül, mely az adatok szerint az NVIDIA termékpalettáján elérhető leggyorsabb DirectX 10.1-es grafikus kártya."

Azért ez gáz a GTX295-re nézve :C

Én most készülök egy HD5850 vásárlására. Sokat gondolkodtam a HD5770 és a HD5830 között.. de a 128bit azért kevés :( a HD5830 meg alig olcsóbb az 50-nél.

HD4870 ről váltok.. Nem a teljesítmény miatt (persze az is jóó deee) A kevesebb fogyasztás, halkabb-hűvösebb mükődés.. számomra nagy előny.

10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem. |..Galaxy S2..| Őskor, Ókor, Középkor, Újkor, DualCore, QuadCore -> by vidékiürge

(#65) antikomcsi válasza Hobbbyt (#64) üzenetére

antikomcsi
(PH! kedvence)

Ha a kevesebb fogyasztás nagy előny, akkor eddig miért 4870-et használtál? A GTX-ek alig esznek üresjáratban.

Az 5830 meg nemcsak az ára miatt felejtős, a 16 ropi nevetséges a felső kategoriában, a fogyasztása pedig borzalmas.Ez utóbbi persze visznylagos. A 4830 legalább jó kari volt, itt meg azt hiszi majd a sok vevő, hú 5800-as vga, ez biztos tuti. Közbe meg pacihímtagot.

(#66) tzsolesz válasza Robi BALBOA (#56) üzenetére

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Régebben emlékszem egy full középkategóriás Gf6600gt 50k volt, akkor a 5770 35-40k-s ára vagy a 5850 60-70k-s ára miért olyan vészes.

Ezt tetézném még azzal, hogy akkoriban jó ha 25-30K volt a minimálbér, és ugye ez két havi keresetet jelentett.
Most ugye 70K+ a minimálbér. Így még egy havi fizetésbe sem kerül a felső középkategória (5850). Mert ugye a 6600GT is ezt a kategóriát képviselte. A csúcs a 6800 Ultra volt.

Így meg aztán nem is érdemes firtatni ezt a témát. Egy a lényeg, ezt az elkényeztetést az ATI hozta be a HD4800 szériával. Elkezdte 30K-ért adni a 4850-est, ami ugye akkoriban a 9800GTX ellen jött, és meg is verte azt minden téren, nem beszélve a 4XAA-ról. Ezzel szemben a 9800GTX drágább is volt tőle. NV jött a 120K-s GTX260-al, és a150K-s GTX280-al. Jaaaah, hogy hoppá. Ekkor csattant seggre az NV a Geforce-aival. Erősek voltak, de nem annyira amit az áruk tükrözött. A GTX260-al pariban volt a 4870, a GTX280-tól meg erősebb volt a 4870X2.
Érdekes módon mindjárt az első hónap után tudta sokkal de sokkal olcsóbban is adni az NV a GTX280-at. Még talán pénzt is fizetett vissza az XFX, ha jól rémlik.
Az ATI még csak fele annyira sincs elszállva az áraival, mint akkor anno az NV volt.
Persze volt ez már fordítva is, még mielőtt valaki az orrom alá dörgölné ezt is. Egyik kutya, másik eb.

=> LG Optimus Black - T-Mobile Android 2.3.4 V20o <=

(#67) Hobbbyt válasza antikomcsi (#65) üzenetére

Hobbbyt
(fanatikus tag)

Nemtudom.. valahogy az AMD-t részesítem előnyben. 6600GT óta nem szimpatikus az nV. Nem látok bennük semmiféle akarást az új technológiák felé.. Persze jó volt a 8800 Ultra.. meg 8800GT.. de aranyáron :O

ahogy nézem az árgépet..

HD5850 64e
HD5830 57e

10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem. |..Galaxy S2..| Őskor, Ókor, Középkor, Újkor, DualCore, QuadCore -> by vidékiürge

(#68) antikomcsi válasza Hobbbyt (#67) üzenetére

antikomcsi
(PH! kedvence)

Nem akarlak befolyásolni, ;] de szerintem az 5850-et válaszd, ha már kiadsz ennyi pénzt. Látom, hogy drágább, de elégedettebb leszel vele szerintem.

(#69) Hobbbyt válasza antikomcsi (#68) üzenetére

Hobbbyt
(fanatikus tag)

Nem tudsz befolyásolni :D
Én is a 5850 mellett döntöttem. Ha 15-20e lenne a külömbség akkor lenne esélye az 5830-nak.

Mind a kettő nagyon drága.. mind a kettőtől ugyan olyan szegény leszek :D És ha mind a kettőtől ugyan oylan szegény leszek akkor inkább 5850 legyen itthon.. az jobban fűt, ha kell.Ergó kisebb gáz számla :C

tzsolesz : Azt is vedd számításba ,hogy akkor mikor 45e volt a minimál bér. Legalább fele annyiba került minden. A benzin csak (hamasra ütök, mert már nem emlékszem rá) pl 210 volt. És ez mindennel így van.. szóval ha tárgyilagosan nézzük a keresetet akkor nem sokkal nőtt az elmúlt 10 évben. :(

[ Szerkesztve ]

(#70) antikomcsi válasza tzsolesz (#66) üzenetére

antikomcsi
(PH! kedvence)

Nem akarok én az orrod alá dörgölni semmit, de én kicsit másképpen emlékszek.

Szoktál fizetést kapni, vagy adni valakinek?

2004-ben, már 50K fölött volt a minimálbér, talán 53K, azt hiszem úgyhogy a logikád szerint bárki megvehette egy havi fizetéséből, aki nem akart rezsit fizetni, és enni.

Amit most mondasz az is brutto bér, kb. 62K-t kap kézhez a dolgozó.

30K-ért a 4850-et? Mikor? A 4830 volt megjelenéskor 30-32K és nagyon jó árnak számított akkor.

Igaz, hogy egyik kutya másik eb, de mielőtt adatokat írsz, nézd meg valósak e, mert valaki elolvassa, és készpénznek veszi, aztán elkezdi terjeszteni.

(#71) audi100td válasza Depression (#60) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

"Annyi, hogy az AMD nem foglalkozik már 2 magos proci tervezésével, hanem a selejteket adja két magosnak."

Az Athlon II X2 natív 2 magos...

(#72) Hobbbyt

Hobbbyt
(fanatikus tag)

pontos adat : Diesel 2002-es átlagára : 201,13 forint

(#73) Fáraó

Fáraó
(őstag)

105%. OMG

VIGYORRRGAZMUS.....

(#74) fanti

fanti
(senior tag)

Hát nagyon szépek, de én maradok a referenciakialakításnál.

(#75) ABee

ABee
(tag)

Egy Asus 5870 jöhetne. ...Mondjuk 60 papírért. :U Tetszik hogy hátrafújja a meleget. De azon a párducfejû kigyúrt angyalkán a dobozon sírva röhögtem. Naggyon gémer! :DDD

"I wouldn't want you guys to take all the credits", "I'm late to the party but the girls are coming home with me" and "that was for Cortez"

(#76) tzsolesz válasza antikomcsi (#70) üzenetére

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Bocsánat a kártya megjelenésének idejével nem voltam teljesen tisztában. Nekem akkor MX440-esem volt, és akkor még csak stratégiai játékokkal játszottam. Age Of Empire, Heroes stb... tehát nem kellett hozzá nagy vas. Nem is nagyon érdekeltek a nagy teljesítményű VGA-k. :N

Egyébként meg 2000 óta kisebb nagyobb megszakításokkal kapok fizetést. Most a 7-ik munkahelyemet koptatom , de ezt 6 éve. :K

(#77) Tigerclaw válasza Abu85 (#53) üzenetére

Tigerclaw
(őstag)
LOGOUT blog

Ebben az a fura, hogy minek épít be olyan extra funkciókat a termékébe, amiket a termék célközönségének 90%-a nem igényel, és soha nem fog használni. Ez egy marketing rémálom kb. Mintha valami fejlesztőmérnök elszabadult volna és minden üzleti megfontolással szembe menve pakolja és pakolja a felesleges funkciókat a termékbe. Legközelebb minden dobozba 3D-s szemüveget fog tenni feláron és elvárja a vásárlótól, hogy vegye meg?

(#78) Abu85 válasza Tigerclaw (#77) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Mert az erőforrások szempontjából egyszerűbb egy GF100 lapkát csinálni. Egy gaming verzió a nem hasznosítható technológiák tényleges kivágásával, további időt és erőforrást emésztene fel.
Valószínű, hogy a jövőben a szolgáltatásokon lesz a hangsúly a GeForce oldalon. Ezzel valamilyen szinten kezelhető az a probléma, hogy a csúcskategóriás versenyző csak a felsőkategóriás Radeonokkal versenyképes.

(#79) Tigerclaw

Tigerclaw
(őstag)
LOGOUT blog

Valaki elmagyarázná, hogy ilyen árak mellett mi értelme volt piacra dobni az 5830-at?

Azt atit megértem, mert ezzel eladhatja a selejtes chipeket is, de a gyártóknak mi az üzlet abban, hogy terveznek egy új kártyát, legyártják, +marketing, kiszállítják ÉS ott rohad mind a boltok polcain.

Vagy eleve annak a tudatlan rétegnek a pénzére ácsingóznak, aki betér a boltba és az eladó tanácsát kéri, aki meg rásózza az amúgy eladhatatlan cuccokat?

[ Szerkesztve ]

(#80) tzsolesz válasza Tigerclaw (#79) üzenetére

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Vagy eleve annak a tudatlan rétegnek a pénzére ácsingóznak, aki betér a boltba és az eladó tanácsát kéri, aki meg rásózza az amúgy eladhatatlan cuccokat?

:K

(#81) Duree

Duree
(PH! addikt)

Vártam,hogy az Nvidia villant valamit,de nem,Jó lenne ha egy picit az ATI csökkentené az árait,mer így nekem nagyon drágák az 5000 széria kártyái,de igazuk van konkurencia hiányában minek lenne olcsóbb

(#82) Abu85 válasza Tigerclaw (#79) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Több szempont is a HD 5830 mellett szól. A TSMC-ből lekerülő lapkák egy része hiába hibátlan, ha nem teljesíti a fogyasztásra vonatkozó specifikációkat. A Cypress esetén ezzel eléggé küzd az AMD. A GF100 esetében is ez okozza a vártnál nagyobb fogyasztást. A HD 5830 olyan fogyasztási specifikációkat szab meg, ami majdnem megfelel a HD 5870 paramétereinek, így a legyártott lapkák többsége könnyedén eladható. A termék teljesítményben a HD 5770 és a HD 5850 között helyezkedik el, míg az ára a HD 5850 felé van elmozdítva. Ez nagyon egyszerű stratégia. Akinek nincs pénze a HD 5850-re, de belefér a HD 5830, az nyilván megveszi azt, akinek van még egy kis extra pénze, az meg megy a HD 5850 fele. Látható a fórumon, hogy ez nagyon jól működik. Fentebb olvashatod, hogy Hobbbyt fórumtárs is a HD 5850 felé mozdul.
Ezzel tulajdonképpen az AMD eléri azt, hogy a HD 5850-re is fennmaradjon a kereslet, és a HD 5830-at is eladják azoknak, akiknek végképp nincs több pénzük.

(#83) Hobbbyt válasza Duree (#81) üzenetére

Hobbbyt
(fanatikus tag)

igazából.. ez megint a magyar piac sajátossága.
Ugyanis ha valaki nézegeti a külföldi árlistákat akkor láthatja ,hogy 52-55e FT ért már lehet kapni sok HD5850-et. És sztem az egy nagyon reális ár. De nálunk.. mindig drágább :(

(#84) Robi BALBOA válasza szuper-t (#58) üzenetére

Robi BALBOA
(őstag)

Én meg még sokan örülnek neki, hogy ilyen lebutított "sz.rokat"(x2-ből x4 tudsz varázsolni) kiszórja nekünk az Amd mondhatni, hogy sz.ré-h.gyé.
Verseny az persze, hogy legyen, de pont az Nv "a frankó gyerek" pont ő tesz ezellen a legtöbbet, PhysX ,lefüzetések stb....

(#66)tzsolesz: Ezzel teljesen egyet értek, kivéve azzal, hogy a 6600gt felső középkategória :N , jó kari volt(nekem egyből Leadtek 6600gt etreme sli packom volt), de inkább csak a középkategória "királya" volt, a felső középkategória 6800 sima/gt/gs és ezek különböző variációi, ati fronton pedig X800/50sima/pro

Nézzenek mélyen magukba a nagy Nv fanok és mondják meg őszintén mi lett volna ha most fordított a helyzet és az Nv jön ki előbb egy ilyen jólsikerült karival, akkor mennyibe kerülnének a karik?! :U

(#85) Tigerclaw válasza Abu85 (#82) üzenetére

Tigerclaw
(őstag)
LOGOUT blog

Ez érthető, de amíg az 5770-5850 párosnak "viszonylag" elfogadható az teljesítmény/ár aránya, addig az 5830 hasonló mutatója a legrosszabb vétel kategóriába sorolja ezt a kártyát. Szvsz nincs értelmes, a kártyát ismerő ember, aki megvenné azt a kártyát ilyen áron és emiatt kérdőjelezem meg a gyártók épelméjűségét. 45 ezer forintért eladva (kb. ez lenne a reális ára, ha az 5770 árához, teljesítményéhez nézem) sikeres termék lenne. (most 58 ezer forint)

(#86) Alpachino válasza Robi BALBOA (#84) üzenetére

Alpachino
(PH! addikt)

"Nézzenek mélyen magukba a nagy Nv fanok és mondják meg őszintén mi lett volna ha most fordított a helyzet és az Nv jön ki előbb egy ilyen jólsikerült karival, akkor mennyibe kerülnének a karik?!"

Ezaz, amit sosem tudunk meg... :(

Nem kell ahhoz fannak lenni, hogy ne merjünk jóslásokba bocsátkozni, vagy tippelgetni :N

Asrock Z68 Pro3 Gen3, Intel Core i5 2500@3.9GHz, Corsair H60, Corsair Vengeance 2x4GB 1600MHz DDR3, ASUS 6870 DCu, ASUS 450W, OCZ Agility3 60GB SSD

(#87) tome.jr válasza Robi BALBOA (#49) üzenetére

tome.jr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Én inkább úgy látom, hogy az ATI fanok várják a nagy árzuhanást.

(#88) Tigerclaw

Tigerclaw
(őstag)
LOGOUT blog

Szerintem mindenki várja. Én spec. abban reménykedek, hogy a GTX 470 megszorongatja az 5850-et annyira, hogy árat kelljen csökkenteni.

(#89) Abu85 válasza Tigerclaw (#85) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A gyártók teljesen jól látják a helyzetet. Ha én az AMD lennék, akkor én is ezt a kártyát hoztam volna ki, ennyi pénzért. A cégen belül számos szakértő dolgozik, akik azt számítják, hogy mi a legjobb a cégnek. Az másodkérdés, hogy mi a legjobb a fogyasztónak.

(#88): A GPU piacon az árversenyre mindig akkor van esély, ha a gyártók egyes rétegeknek szánt termékei kb. azonosan teljesítenek. A piac szempontjából az lenne jó, ha a GTX 480 a HD 5970 ellen küzdene, hiszen stratégiailag a csúcskategóriás termék mindkettő. Az, hogy a felsőkategóriás Radeonok ellen lesz elég, semmi jót nem jelent az árakra nézve. :( Nem hiszem, hogy nyárig bármi változna. Az új Fermikkel viszont megindulhat valami.

[ Szerkesztve ]

(#90) Robi BALBOA válasza Alpachino (#86) üzenetére

Robi BALBOA
(őstag)

"Ezaz, amit sosem tudunk meg... " -Megmondom én neked, hogy mi lett volna, az 5850-es karinak megfelelő Nv kari lett volna 100-110k, a 5870-nek megfelelő lett volna 130-140k, és még mi köszönhettük volna meg nekik, hogy ennyiért megvehetjük.

Szerintem most vannak az árak ott ahol lenniük kell kategória szerint, eddig a HD4-es szériával el lettünk kényeztetve, és ha ezt az Ati nem lépi meg akkor az Nv úgy elszál az árakkal, hogy magadalá kakálsz. (most megnézed a Gtx285 még mindig 80-90k, na ez az Nv árazás)

De tudom te egy ős Nv fan vagy úgyhogy..... :N

[ Szerkesztve ]

(#91) Tigerclaw válasza Abu85 (#89) üzenetére

Tigerclaw
(őstag)
LOGOUT blog

Azt már tudjuk, hogy a GTX 480-at az 5870 ellen szánják. Lehet hogy nem így tervezték, de így jött ki a lépés. Bár a nv által közölt adatok szerint erősebb is, de ugye ez nem hivatalos, ráadásul egy spec. benchmark alapján van kijelentve. Az nvidiától pedig nem idegen benchmarkok alá optimalizálni a drivereit. Szóval abban lehet kiegyezni, hogy a 480 talán támadhatja az 5870-et, a 470 pedig az 5850-et, így ennek a két modellnek az árcsökkentése várható, de nem mostanában, hanem majd a b1 verzió piacra kerülésekor nyár közepén.

Azzal semmit se érnénk, ha az 5970 kapna konkurenciát, mert olyan kártyákat senki sem vesz. Még 5870-et se. Az igazi tét számunkra a 30-60 ezer Ft-s ártartomány. Szvsz ha hosszabb távon ilyen magasan maradnak a vga kártyák árai, akkor a konzol felé még jobban el fog tolódni a játékpiac.

(#92) Alpachino válasza Robi BALBOA (#90) üzenetére

Alpachino
(PH! addikt)

:D Most komolyan mondom, hogy megnevettettél :C

Ezen :
"De tudom te egy ős Nv fan vagy úgyhogy."

Az tény, hogy azonos árban kb. egyforma teljesítmény mellett, inább NV, :K de pont most újítottam a hetekben egy 3850-et, a második gépbe, és nagyon is meg vagyok elégedve a kiváló ár/teljesítményével, persze egy két játékban bosszantó is tud lenni ( Saboteur, shift ) Korábban pedig 4850, 1950pro, 9100 ATI-aim voltak.

Tehát a fenti kijelentésed erős, még, egy ATI fantól meg pláne :)

Asrock Z68 Pro3 Gen3, Intel Core i5 2500@3.9GHz, Corsair H60, Corsair Vengeance 2x4GB 1600MHz DDR3, ASUS 6870 DCu, ASUS 450W, OCZ Agility3 60GB SSD

(#93) Abu85 válasza Alpachino (#92) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Már jó ideje kijavították a fejlesztők Saboteur és a Shift hibáit.

Tigerclaw: Alapvető szempont, hogy egy kártya oda legyen pozicionálva árban is, ahova tervezték. Ha ez nem történik meg, akkor az is akadályozza az árversenyt. A VGA piacon nincsen olyan busás haszon, mint a CPU-kon. Ott könnyen játszanak az árakkal, de itt ez nagyon nehéz. Ott a GTX 295 példának. Veszteséges volt, így a gyártás három hónap után leállt.

[ Szerkesztve ]

(#94) Oliverda válasza tome.jr (#87) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Én például baromira nem várom, de szvsz vannak itt még elég sokan akik így vannak ezzel.;)

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#95) Robi BALBOA válasza Alpachino (#92) üzenetére

Robi BALBOA
(őstag)

Nem vagyok Ati fan, volt meg még bizos lesz is sok Nv karim, de ha az Nv nem változtat drasztikusan minden téren (árazás, átnevezés, lefüzetés, kisebb olcsóbb kevesebbet fogyasztó chipek stb....) addig tuti maradnak az Ati karik.

(#96) Alpachino válasza Robi BALBOA (#95) üzenetére

Alpachino
(PH! addikt)

Ám legyen :K kinek ez kinek az... Én is tudnék mondani számos okot, amiért inkább NV, de szerintem hagyjuk.

Abu85: igen tudom, csak mikor az ember hozzá van szokva, hogy felrak egy friss NV forceware drivert, és már megy is a game, akkor elég bosszantó tud lenni ATI oldalon egy ilyen probléma :(

[ Szerkesztve ]

(#97) GuB3Ra válasza Alpachino (#96) üzenetére

GuB3Ra
(senior tag)

Na mondjál(a drivert nem fogadom el...)egy párat :N

MiNiMaL+TeChNo^ Ati FTW! BC2_NaMe: M0ZiLLA+ Lg Optimus+Android<3

(#98) Alpachino válasza GuB3Ra (#97) üzenetére

Alpachino
(PH! addikt)

Minek :( Az ATI hibátlan, minden tekintetben :D :Y

(#99) Robi BALBOA válasza Alpachino (#98) üzenetére

Robi BALBOA
(őstag)

Nem hibátlan az Ati sem, de a stratégiája fényévekkel jobb mint az Nv-é, én is annak örülnék ha megjönne az Nv esze, akkor lenne aztán kánaán, a jó karik között úszkálna az ember és nem az ár, teljesítmény meg fogyasztás alapján kellene dönteni hanem hogy hogyan ébred reggel! :DDD

(#100) tome.jr válasza Oliverda (#94) üzenetére

tome.jr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Mert te már bevásároltál.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.