Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) liksoft

liksoft
(PH! nagyúr)

Azért annak örülnék, ha a parkoló villás rendszert végre bevezetné minden gyártó az összes termékére. A kép alapján ez a típus nem ilyen.

Hogy miért? Mert akkor a fej a felülettel SOHA nem érintkezne. Csak légpárnán úszna. A felületi erózió és letapadás miatt igencsak hasznos lenne. (Most is olyan winyó van kéz alatt aminek a feje a parkoló sávon letapadt normál leállításkor, és a repülő test kifordult a következő bekapcsoláskor. Parkoló villa esetén ilyen nincs.)

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). Ingyenes állapotfelmérés. adatmentes.kralik.hu

(#2) .tnm válasza liksoft (#1) üzenetére

.tnm
(senior tag)

ha pénzt kapsz érte, akkor ez Neked végülis jó, nem??? ;]

PH érték: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=.tnm

(#3) liksoft válasza .tnm (#2) üzenetére

liksoft
(PH! nagyúr)

Nem, mert olyan mértékű a sérülés, hogy szinte vert helyzetből indul az ember. A felhasznált anyag tutira kukába megy, vagy van lejött anyag, vagy nincs. Újat meg nehéz szerezni, hiszen nem kapható a fejlődés miatt. Ha ezt végiggondolod sem nekem, sem a Megrendelőnek nem jó ez a rendszer. Mivel van biztonságosabb, nem tudom felfogni miért nem azt használják. (Csupán gazdasági, hiszen kevesebb darabot kell a gyártás során felhasználni. A Hita is "veszteséges" - náluk parkoló villás a winyó. Hasonló a SMART support a driver-eknél.) Mikor jutunk el oda, hogy kicsi plusszal a tömegeknek is jobb, biztonságosabb legyen? Hidd el, akkor is lesz munkám. Talán pont a nagyobb biztonság miatt. De jobb pozícióból mindenki számára. :o

[ Szerkesztve ]

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). Ingyenes állapotfelmérés. adatmentes.kralik.hu

(#4) .tnm válasza liksoft (#3) üzenetére

.tnm
(senior tag)

a technikai részét elhiszem, hisz ez a szakmád

de eléggé el tudom képzelni, hogy statisztikailag annyira alacsony az ilyen hibával jelentkező vincsik száma, hogy nem csak simán olcsóbb enélkül gyártani őkat, hanem aránytalanul drágább lenne a villás hdd. (nem reprezentatív felmérés, de környzetemben még egy HDD se ment tönkre rendeltetésszerű használat közben -villámcsapás végzett egy komplett géppel, de az más.)

persze, Nálad biztos felgyűlnek ezek, és lehet, hogy az összes meghibásodás közül ez a leggyakoribb (nem tudom)

PH érték: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=.tnm

(#5) emre33

emre33
(PH! addikt)

Spinpoint F1R

Asszem egy ilyenre be kell neveznem.
Cska kérdés hogy meg lehet-e majd különbőztetni a sima 1TB-tól.

(#6) glutamin

glutamin
(őstag)

Én néhány hete vettem egy 500GB-os samsungot. Egyelőre hatalmasnak tűnik a 2x80-hoz képest, de hamar hasznosul. Végre nem kell sűrűn kiirogatni a dolgokat. Pl Tv-ről felévtelhez is jól jön majd.

Részvétet könnyen kap az ember, az irigységért azonban keményen meg kell dolgozni

(#7) kozmate

kozmate
(tag)

Én még az 500GB-os F1-eket se láttam egy árlistában se...

(#8) emre33 válasza emre33 (#5) üzenetére

emre33
(PH! addikt)

Ja.. Míg el nem felejtem.

Ha bárki tud szerezni ilyen Spinpoint F1R 1TB hdd, akkor az szóljon, egy vevő jelentkezik.

(#9) TeeJay válasza liksoft (#1) üzenetére

TeeJay
(PH! kedvence)

Seagate új vinyói már parkolóvillásak?
vagy olyat ritkán kell szétszedned meg megbízhatóak? :B

amúgy a Samsung vinyón mi az a tányérokat egyik szélén félkörben letakaró fekete lemez?
tippre azt mondanám hogy lassítja a levegőt a vinyón belül hogy ne melegedjen a tányér fel

Nikon D90 + AF-S DX VR 18-105mm + SB-900 + MB-D80 : http://href.hu/x/bl3a kedvenc fotózási témám :-) http://href.hu/x/cgxs

(#10) Geli

Geli
(senior tag)
LOGOUT blog

Még a sima F1-et se lehet kapni....mióta arra várok :U

(#11) WonderCSabo

WonderCSabo
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Mi az a parkolóvilla? :U

- Tommy was weak. Tommy was stupid. Tommy is dead. - I'd drink to that.

(#12) emre33 válasza Geli (#10) üzenetére

emre33
(PH! addikt)

de kapni 1TB és 750GB F1 széria kapható már több helyen is.

(#13) Geli válasza emre33 (#12) üzenetére

Geli
(senior tag)
LOGOUT blog

Alienben láttam idáig csak...de 500as sehol.

(#14) lúzer válasza liksoft (#1) üzenetére

lúzer
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

tudsz konkrét típust?

Fasiszta vagyok, megmondták ...éltem a választói jogommal

(#15) lúzer válasza WonderCSabo (#11) üzenetére

lúzer
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

lényeg hogy enélkül a fej a lemezen pihen - hozzáér.
ahogy felpörög, a légáramlat biztosítja a rést a fej és a lemez között

Fasiszta vagyok, megmondták ...éltem a választói jogommal

(#16) emre33 válasza Geli (#13) üzenetére

emre33
(PH! addikt)

500-ast még nem kapni, én is azt szerettem volna venni, raid 0-ba kötve.

De szerintem inkább veszek egy darab 1TB-ost.

500 és 750-ről még nincs sebesség tesztm nem tudni hogy mekkora(334GB) tányérok vannak-e benne.

(#17) Csiszike válasza emre33 (#16) üzenetére

Csiszike
(kvázi-tag)

750 GB = 3*250 GB

(#18) glutamin válasza Csiszike (#17) üzenetére

glutamin
(őstag)

Ez azért nem mindig ennyire triviális. Gyakran előfordul, hogy nem használják ki a teljes tányérterületet amiatt h egy olyan kapacitású egység is kijöhessen amire van piaci igény.

Részvétet könnyen kap az ember, az irigységért azonban keményen meg kell dolgozni

(#19) waterman_ válasza liksoft (#1) üzenetére

waterman_
(fanatikus tag)

pedig ez az M6 -os széria jónak ígérkezett.. akkor tudsz esetleg ajánlani olyan winyót ami 5400-es, fél gigás, nagyon halk, megbízható? (a sebesség utolsó utáni szempont, tárolásra lenne, felmásolom a dolgokat és az maradjon is ott)

..egy sikátorba talátak rám, egy régi frigóba próbátam viszatérni a főd légkörébe.. "A kormány az a testület, ami mindig megtartja, amit ígér. Ha pénzt ígér, azt is megtartja." Karinthy Frigyes

(#20) G1ant válasza emre33 (#16) üzenetére

G1ant
(újonc)

Én 750Gb-os F1-et akarok majd venni és már láttam róla tesztet.34k az egyik bazárban.
Az 1Tb-os vinyónál szintetikus tesztprogramokban 10-20%-al lassabb,de még így is a mostani közepes méretű vinyókat sebességben simán veri.Mindennapi használatra meg simán jó...

(#21) Geli válasza emre33 (#16) üzenetére

Geli
(senior tag)
LOGOUT blog

raid0-ba nem lehet gyenge :D

Csiszike: nem hiszem hogy kisebb tányérmérettel adnák, hamár ugyanaz a széria :U legalábbis remélem hogy nem....régen is volt rá példa hogy letiltottak 20%-ot, hogy akokra legyen a kapacitas mint a többi gyártóé.
Egyébként meg mióta van 250es tányérja a samunak? :F Azért csinálnának külön egyet?

[ Szerkesztve ]

(#22) emre33 válasza G1ant (#20) üzenetére

emre33
(PH! addikt)

hol láttál teszted a 750-es samsungról?

(#23) G1ant válasza Geli (#21) üzenetére

G1ant
(újonc)

A 750-es ,1Tb-os Samsungnak ugyanazok az adatai 100%-ra,és igen,le van tiltva vmennyi hely,de ugyanúgy 334gb-os tányérok vannak benne...
Hivatalos oldalon is meg lehet nézni,grammra ugyanaz a 2 vinyó...
Ár/teljesítmény arányban sztem verhetetlen a 750-es,jövőhéten rendelek is egyet :R

Itt a teszt,ha vkit érdekel:http://www.puissance-pc.net/
Barracuda 7200.11 500gb,Samsung 750gb F1,1Tb F1,WD Raptor 150gb összehasonlítva.

[ Szerkesztve ]

(#24) emre33 válasza G1ant (#23) üzenetére

emre33
(PH! addikt)

(#25) liksoft válasza TeeJay (#9) üzenetére

liksoft
(PH! nagyúr)

+ WonderCSabo + lúzer

Ahogy később írtam, a Hitachi drive-jai parkoló villásak. A WD esetében csak fényképen pont Itt egy cikkben láttam. A drive jobboldalán középen a narancsos színű műanyag a parkoló villa. (Az összes mai 2,5"-os drive ilyen.) A fejszerelvényen a karok végén egy vékony nyúlvány van, ami rácsúszik a műanyag rámpára a lemezről való kifordítás közben. Így a kart el tudják emelni a lemeztől, és attól messze tudják tartani álló helyzetben. (Honlap részlete magyarázatként.)

(#26) Geli válasza G1ant (#23) üzenetére

Geli
(senior tag)
LOGOUT blog

köszi a tesztet.
Hát jócskán elmarad a terástól, sokszor még a .11es seagate-től is :U

(#27) Csiszike válasza Geli (#21) üzenetére

Csiszike
(kvázi-tag)

Márpedig ez (3. hozzászólás) [link] alapján nem "short-stroked"-nak néz ki a 750-es 3 db tányérja...

[ Szerkesztve ]

(#28) emre33 válasza Csiszike (#27) üzenetére

emre33
(PH! addikt)

Rendeltem két darab 1TB-és Samsung F1 winyót.

Hamarossan RAID 0 2TB teszt következik :C :R

(#29) Geli válasza emre33 (#28) üzenetére

Geli
(senior tag)
LOGOUT blog

csak rászántad magad :D varjuk a tesztet :C

(#30) G1ant válasza Geli (#26) üzenetére

G1ant
(újonc)

Igen,néhol jócskán elmarad,de ha megnézed az árakat,akkor láthatod,hogy az 1Tb-os majdnem 2* annyiba kerül,szal ha nem vagy milliomos és sebesség mániás,akkor sztem az F1 750gb-os verzió tökéletes választás :K
Esetleg érdemes megvárni még a 640Gb-os verziót,mert sztem az is elég jó lesz ár/teljesítmény mutatóban...

A 2*1Tb-os Raid tesztre meg én is kíváncsi leszek :Y

(#31) TeeJay válasza liksoft (#25) üzenetére

TeeJay
(PH! kedvence)

Seagate 7200.11 1TB-os vinyó így néz ki szétszedve
úgylátom ezen nincs parkolóvilla még
fotó

Nikon D90 + AF-S DX VR 18-105mm + SB-900 + MB-D80 : http://href.hu/x/bl3a kedvenc fotózási témám :-) http://href.hu/x/cgxs

(#32) Balage76 válasza Geli (#10) üzenetére

Balage76
(fanatikus tag)

A 750-es HD753LJ, az 1TB kapacitású HD103UJ néven kapható. Ha így keresed, talán könnyebb megtalálni.

www.xbox360szerviz.hu

(#33) waterman_ válasza TeeJay (#31) üzenetére

waterman_
(fanatikus tag)

nem parkolóvilla, de leemeli a fejet a lemezről. ha figyelmesen megnézed, akkor van a tányér mellett egy fémesnek tűnő csík. szerintem arra ráhúzza a fejvillát, amitől az enyhén megemelkedik, talán tizedmilimétert - már az is elég. aztán pedig a fej kimegy a fémes csík mögötti részre. ott van egy macisajt fomájú műanyag darab egy pöcökkel a végén - a villán pedig a fej mögött közvetlenül van egy kis lyuk. szerintem az a lyuk ráül a pöcökre és ezzel némi tartást ad neki. legalábbis ha messze járok az igazságtól akkor mire lehet jó az a darab műanyag a pöcökkel?

..egy sikátorba talátak rám, egy régi frigóba próbátam viszatérni a főd légkörébe.. "A kormány az a testület, ami mindig megtartja, amit ígér. Ha pénzt ígér, azt is megtartja." Karinthy Frigyes

(#34) liksoft válasza waterman_ (#33) üzenetére

liksoft
(PH! nagyúr)

Ez parkolósávos drive. Nincs lehetősége a lemezről "leugrania" a fejnek. Az a rugalmas "pöcök" a fejkábel kivezetését rögzítő műanyag része. A mellette lévő fehér "lemez" légterelő (összes lemez mellett ott lévő lap), formájából meg arra következtetek, hogy a mechanikán belül keletkező port is megfogja. Olyan mint a bal felső sarokban található porpárna.

(#35) emre33 válasza G1ant (#30) üzenetére

emre33
(PH! addikt)

:F holnap lesz a 2x1TB Samsung F1 raid 0 teszt!

Milyen programokkal/módszerrel teszteljem?

(#36) Maestrohun válasza emre33 (#35) üzenetére

Maestrohun
(senior tag)
LOGOUT blog

Off. Soha nem veszek tobbet Samsung winyót. Ezek szerintnektek nem volt gondotok vele. Az egyikem partíciója elszált, a szervízes azt mondta, hogy előfordul vele is, sajna nem garis hiba. A másik meg olyan mint egy dízelmotor, biztosan szériahibás a motorja, az egész ház rezeg tőle. Nekem csak a régi nagy nevek jönnek be. Maxtor, Samsung kilőve.

A géped teljesítményét nem a processzorod határozza meg, hanem a pénzed. :-) "Utálom a kétszínűeket! Színvak vagyok!" :) TERMELŐI MÉZet tudsz rajtam keresztül venni nagyon jó áron: http://href.hu/x/fni8

(#37) MaSzKa válasza Maestrohun (#36) üzenetére

MaSzKa
(őstag)
LOGOUT blog

sztem meg láma vagy

nekem 4éve csak Samsungok vannak és tökéletesen üzelemnek most is

(#38) L3zl13 válasza Maestrohun (#36) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

Vagy átb@sztak, vagy hülyeséget beszélsz.
Ha "előfordul vele" azaz a vinyó hibájából történt a dolog, akkor az garis hiba.
Vagy pedig vezérlő, memória hiba vagy áramszünet miatt tünt el a partició, akkor meg semmi köze a vinyó márkájához...

Aki hülye, haljon meg!

(#39) G1ant válasza emre33 (#35) üzenetére

G1ant
(újonc)

Megvan már a 2*1tb?
Bármilyen programmal tesztelheted,amiket a vinyótesztekben alkalmaznak,hdtach stb..

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.