Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) próbakocka

próbakocka
(fanatikus tag)

Csoda! A samu tullep a TN-en?

Nexus S stock 4.0.4 / Eladó HYUNDAI R600 médialejátszó/felvevő/dvb-t tuner: http://href.hu/x/gyhn

(#2) eXodus

eXodus
(őstag)

Nem vagyok monitorszakértő, de amint olvastam, a nagyobb válaszidejű IPS panel nem feltétlenül lassabb, mint a TN+film.
Ez MVA esetében mit jelent? 8ms mennyire jó v rossz?

______________ Ingyen póker +50$-os kezdőtőkével! ________________ http://hu.pokerstrategy.com/u7ATCU ((Kérdés/segítség kell hozzá, akkor írj pü-t.))

(#3) Alex91 válasza eXodus (#2) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Atlagos, de egyebkent tapasztalatom szerint, ez a valaszido inkabb azonos tipusu panelnal erdekes. Egeszen maskeppen jon le egy MVA es egy TN kozott.

Nekem otthon van egy Samsung 173p-m, ami szinten MVA paneles. Na, ez meg monitor, a TN+film-es, tukrozodo iMac-em elbujhat mogotte...

Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

(#4) Daywalker válasza Alex91 (#3) üzenetére

Daywalker
(HÁZIGAZDA)

Mármint az még PVA-s, nem MVA-s. Nekem S-PVA paneles monitorom van, 8 ms válaszidővel és bizony 1-2 nagyon gyors fps-nél látszik az utánhúzás, sajnos...persze meg lehet szokni, egyáltalán nem zavaró, legalábbis nekem.

(#5) bogyo112

bogyo112
(őstag)

Ennyiért ez kurva drága. Amikor a Dell 23"-os IPS-paneles monitorát 50 ezerért haza lehet vinni... (U2310H egyébként)

Galilei halott! Már Einstein sem él !...és én is nagyon szarul érzem magam... Press any key! Csak a resetet ne!!!

(#6) daa-raa válasza bogyo112 (#5) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Azért 400€-ért egy 27"-es monitor már nem annyira rossz.

Egyébként üzleti felhasználásra miért pont 1920x1080?

Si vis pacem, para bellum.

(#7) Daywalker válasza bogyo112 (#5) üzenetére

Daywalker
(HÁZIGAZDA)

Annak a Dellnek ára hivatalosan 300 dollár felett van, tehát az sem két fillér eredetileg. Hogy miért ilyen olcsó itthon, azt hadd ne mondjam:) Várjuk meg, míg a Samsung ideér, és akkor mondjuk ítéletet.

(#8) Peter13 válasza bogyo112 (#5) üzenetére

Peter13
(tag)

Igen, én is azt használom :)
Viszont nem értem hogy miért emlegetik folyton ezt a játékos dolgot...nem csak FPS van a világon: SCII esetén pl nem hiszem hogy bárki is észrevenné hogy "lassú" a monitor, és azért az se egy sz*r játék, és nem is kevesen játszák (MMORG-okról, stratégiákról, RPG-ről nem is beszélve)

"No, I'm not immortal: I'm just not good at dying..."

(#9) Khaal

Khaal
(őstag)

Egyéntől függő mennyire zavaró, nekem overdrive mentes 8ms g2g-t tudó P-MVA monitorom van és sose vettem észre hogy ez zavaró lenne, pedig 100 herzes CRT-ről váltottam.

Dell Latitude D420 / D430 -hoz keresek zif hdd kábelt (HJ178): http://t7.hu/tho-hj178

(#10) Coccer válasza Daywalker (#7) üzenetére

Coccer
(kvázi-tag)

Mivel te közelebbi infókkal rendelkezel, mint én, kérlek áruld el ennek okait nekem (privátban, mert kényes infó ;) )

Csak, mert éppen monitort / tv-t szeretnék venni... és nem mindegy mire költöm a pénzem!

Köszi előre is, nagy segitség lenne!

(#11) El Kebir válasza Khaal (#9) üzenetére

El Kebir
(senior tag)

"overdrive mentes 8ms g2g-t tudó P-MVA"

legjobb tudomásom szerint ilyen nincsen. (azért 8ms a gtg, mert "overdrive"-os...)

TN panelekből nem lehet várat építeni, még akkor se, ha LEDes háttérvilágításúak...

(#12) Khaal válasza El Kebir (#11) üzenetére

Khaal
(őstag)

Fujitsu-Siemens S20-1W, egy tesztben van csak szó az utánhúzásról és ott azt írják hogy nincs benne overdrive. OSD-ben sincs nyoma ilyen opciónak.

Dell Latitude D420 / D430 -hoz keresek zif hdd kábelt (HJ178): http://t7.hu/tho-hj178

(#13) El Kebir válasza Khaal (#12) üzenetére

El Kebir
(senior tag)

hmmm, lehet rosszul tudom... (prad-on írják, hogy nincs benne, elvileg elég megbízható oldal...)

TN panelekből nem lehet várat építeni, még akkor se, ha LEDes háttérvilágításúak...

(#14) cousin333 válasza próbakocka (#1) üzenetére

cousin333
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A Samsung évek óta gyárt (S)PVA paneles monitorokat, lásd pl. a már említett 173P-t.

eXodus: Alapvetően az a helyzet, hogy ez csak egy szám, ami nyilván nem mutat meg mindent. A valóságban attól is függ a sebesség, hogy milyen árnyalatról milyen árnyalatra kell váltani. A megadott ms-ek - természetesen - a legkedvezőbb értékeket jelentik, általában a legnagyobb (pl. fekete > fehér) váltásoknál. Egy régebbi PVA monitornál ez az érték 16-25 ms, ami kb határeset, nem igazán látod. Viszont kis váltásoknál (pl. szürke > fekete) ez az értk megnőhet akár 50-100 ms-re is, ami azért már bőven észrevehető. EZt próbáltaák csökkenteni a túllövéssel (overdrive), ami nagyjából sikerült is nekik. Csak ott meg néha pont ez okozott kékes szellemképet... ;]

bogyo112: A már említett árbeli kérdéseken túl: ez a Dell IPS paneles, nem pedig MVA. Előbbi legfőbb előnyeként a színhűséget szokás említeni, de például kontrasztban utóbbi a jobb. És szerintem a háttérvilágítás is kevésbé szűrődik át rajta. Mondom ezt Dell IPS tulajként. Sajnos a Tn film mindent bedarált, mert olcsóbb és gyorsabb volt, mostanában azért lehet kapni (még mindig elég drágán) (H-)IPS-t, az MVA meg eléggé eltűnt, vagy megmaradt a nagyon drága kategóriában.

[ Szerkesztve ]

Webfejlesztő vagy? Érdekelnek az újdonságok? Próbáld ki, írj róla és nyerj! http://magyaropera.blog.hu/2011/03/01/iroi_palyazat_dragonfly_bemutato

(#15) Gabesz84

Gabesz84
(senior tag)
LOGOUT blog

Nem tudom mit sírtok az utánhúzás miatt, az én több mint 4 éves viewsonic-omon sincs látható nyoma, csak bizonyos esetekben ha nagyon koncentrál rá az ember, akkor az overdrive látszik. Tökéletesen alkalmas játékra, és mindenhonnan nézve szép képe van (némi bevilágítástól eltekintve, de azóta csak fejlődött annyit a technika hogy ezek nagyjából megszűnjenek...)

(#16) kerelo

kerelo
(senior tag)

Jó cuccok az tuti.reméljük mire ide ér,csökken valamit az ár,mert szerintem ez igy egy kicsit húzós

Lássanak hát csodát,kicsik és nagyok,a becsületes ember én magam vagyok "bendeguz"

(#17) próbakocka válasza cousin333 (#14) üzenetére

próbakocka
(fanatikus tag)

24-27"-ig egészen biztosan nem gyártott semmit (már aminek emberi ára van; 200k alatt)
kb 3 éve figyelem mit adnak éppen ki a konkurenciához képest, és egyetlen pro monitorjuk se m volt. 2 éve majdnem vettem egy 2693HM-et, amikor hirtelen megszűnt. (tudomTN, de akkor már aránylag olcsó volt.)

Nexus S stock 4.0.4 / Eladó HYUNDAI R600 médialejátszó/felvevő/dvb-t tuner: http://href.hu/x/gyhn

(#18) Miki61 válasza próbakocka (#17) üzenetére

Miki61
(újonc)

Nekem a munkahelyem most egy Samsung F2380-as van, igaz csak 23"-os, de C-PVA panel van benne. Egész jó a képe, de sajnos úgy látom, már nem lehet kapni. Érdekesség, hogy nem kínai gyártmány, hanem román.

(#19) próbakocka válasza Miki61 (#18) üzenetére

próbakocka
(fanatikus tag)

román monitort minden háztartásba !

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.