Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) P00By

P00By
(PH! nagyúr)

Már megállapítottuk, h faxa! :R :D

(#2) lorenzen

lorenzen
(senior tag)
LOGOUT blog

A memóriák vízhűtésének mi értelme van?
Már a hócsöves - ventilátoros hűtést túlzásnak találtam, de ez ...

Adj vért, életet adsz!! (Az aláírás, a vámpírok támogatásával jöhetett létre.)

(#3) atti_2010 válasza lorenzen (#2) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

Úgyse lehet akkora feszt adni neki hogy ennyire melegedjen mert akkor hetente kell cserélni, de ezt Pistike nem tudja.

Pártatlanságom bizonyítékaként minden nap más CPU gyártót favorizálok, ma az AMD -vel tartok.

(#4) bacsis válasza lorenzen (#2) üzenetére

bacsis
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ha kikapod a gépedből az összes ventit, mert vízzel hűtöd, cpu-t meg a vga-t, meg az északi hídat, akkor semmi légáramlat nem lesz a gépedben, s úgy túlmelegednek a ramok ahogy az illik, még alap feszen, alap órajelen is... hidd el... tapasztalatból mondom.. főleg ha 4modul van a gépedben egymás mellett s még annyira sem szellőznek.. spokáig nem tudtam miért dob ki minden játék 20-30perc után... felraktam a vízes blokkot a ramokra s megoldódott a problémám... először azt hittem, hogy a cruical ramjaim ilyen melegedősek, de a nemrég beszerzett a-data ramok is iszonyatosan felforrósodtak...
Szóval ha komplett vízhűtés rendszert alakítottál ki a gépedben, akkro a ramjaidra is gondolnod kell :R

szerk:
Amúgy én is hasonlóval csapatom, kb 20-30fokot lehet vele nyerni.. szal még így is melegek a ramok, a kis hőátadó felület végett, de így már nem melegednek túl, s némi tuning is belefér :R

[ Szerkesztve ]

egyedi CPU tuningos bemutatók:www.bacsis-tuning.hu

(#5) Kendek

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hú ez nagyon tetszik; Intel-hez van optimalizálva a cucc, de persze csak AMD-s rendszerekben lehet maximálisan kihasználni a képességeit (túlhajtás). :DDD :C

[ Szerkesztve ]

<-ƘƘ-> Rendszerment

(#6) lorenzen válasza bacsis (#4) üzenetére

lorenzen
(senior tag)
LOGOUT blog

Nos, meghajlok a professzionális tuning mesterek teljesítménye előtt.
Ergo, vízhűtésnél szükség van a memóriák vízhűtésére. :R

Adj vért, életet adsz!! (Az aláírás, a vámpírok támogatásával jöhetett létre.)

(#7) Atis707

Atis707
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

1600@cl6...alakul :K :C

ps: Mushkin hír, és gyiku sehol? :DDD :P

(#8) ttower válasza lorenzen (#6) üzenetére

ttower
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

ő biztosan tudja hogy a hócső is kimondottan jó. tesztelte ;)

question = ( to ) ? be : ! be; -- Wm. Shakespeare http://www.youtube.com/watch?v=RdBHQjasLr4

(#9) bacsis válasza lorenzen (#6) üzenetére

bacsis
(PH! addikt)
LOGOUT blog

hát... valami olyasmi.. de mondom, csak akkor, ha tényleg kiköltözik minden venti a házból :K

(#10) Ste válasza bacsis (#4) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ezt tényleg jó tudni.

Ettől függetlenül nekem az tetszik a legjobban, hogy a vizes blokkot felcsavarozod a ramokra, s a ramok vízhűtésesek lettek :) Vagyis a csavaron keresztül áramlik a víz a ramokra :D na jó ez már eléggé pihent agyú teória :B

True Success is Blonde

(#11) toyone

toyone
(őstag)
LOGOUT blog

Ütős, hasonló hűtési rendszereket itthon is kapni jó ideje már pl.Kép Bolt Csak ha valaki ilyenre vágyna :))

[ Szerkesztve ]

x3dth | notebook.hu | Msi | Biostar | G.Skill ECO eladó -> http://href.hu/x/hvsb

(#12) bacsis válasza toyone (#11) üzenetére

bacsis
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ezaz ilyent használok én is, és az a legjobb, hogy ezt akár 10év múlva is lehet használni, ha a memóriák formája nem változik :))

(#13) szki

szki
(őstag)
LOGOUT blog

Nekem Patriot Viper 1600/CL8-as ramom van AMD rendszerben. Gyári 1,65V helyett 1,82V-on mennek 1550/CL8-ban. Szerencsére jól szellőző ház miatt nem igényel így se extra hűtést. (jó hűtőbordák vannak a ramon)
Jó ez a Mushkin, de az lenne jobb, ha betartanák a szabványt, és 1,5V-on tudnák ezeket a paramétereket! És nem kellene felárért extra hűtés

(#14) Balika911

Balika911
(PH! kedvence)

A teteje egy MIPS RAM Freezer. Ezt a blokkot külön is meg lehet venni (nekem is volt :) ), de a bordákat nehézkes felszerelni - ezt itt kiküszöbölték. Tetszik. Lehetne fekete PCB-s.

(#15) Ste válasza szki (#13) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem megy a gyári értékeken a gyárilag előírt feszültségen?

True Success is Blonde

(#16) aleister válasza bacsis (#4) üzenetére

aleister
(őstag)
LOGOUT blog

Hát persze. Sokkal inkább megéri plusz egy blokk, mint 2 db hangtalan házhűtő venti.
Már megint megy a parasztvakítás ezerrel.

Arról nem is beszélve, hogy AMD- rendszerekre ajánlott, de ott virít a képen a hármas kiszerelés. No komment...

Eladó 2db bontatlan Samsung 3D-s szemüveg, Cooler Master Wavemaster full alu ház

(#17) bacsis válasza aleister (#16) üzenetére

bacsis
(PH! addikt)
LOGOUT blog

két komolyabb házhűtő 10ropi egy ilyen blokk meg 15rongy...
jahh 5ropival így is drágább, de legalább ez tuti nem romlik el még 100év múlva sem :DDD

(#18) aleister válasza bacsis (#17) üzenetére

aleister
(őstag)
LOGOUT blog

Azért a 10 k szvsz kissé sok 2 normális ventiért. Alacsony fsz-en majd mindegyik hangtalan szinte.

Eladó 2db bontatlan Samsung 3D-s szemüveg, Cooler Master Wavemaster full alu ház

(#19) szki válasza Ste (#15) üzenetére

szki
(őstag)
LOGOUT blog

AMD chipsetes AM3 alaplapba tettem I7-re kifejlesztett ramot. Ráadásul Giga alaplap, aminek gondjai vannak a DDR3-mal.
Tehát Viper 1600/CL8 ram simán megy 1,65V-on 1333/CL7-ben, de 1600/CL8-hoz 1,82V kell.
A ram nagyon jó, de az alaplap (bios) kevésbé...

(#20) Dr. Akula

Dr. Akula
(PH! addikt)

Elég kamunak tűnik ez a vízhűtés. ránézésre nem sokat érhet, viszont elfoglalja a másik 3 memfoglalatot, nehogy lehessen bővíteni.

Samsung Galaxy S2 - ThinkPad X220 - Core i7-3770, Corsair Dominator GT 16 GB / 2133 MHz / 9-11-10-27 2T, ASUS Sabertooth Z77, Radeon 7970 CF, Intel X-25M G2 160 GB, X-Fi Titanium HD

(#21) Quan-Chi

Quan-Chi
(őstag)

szerintem nagyon jó cucc! mindig is lenyűgöztek a Mushkin cuccok, és full passzív házban bizony jól jöhet ! :C

kajaidőben kérem ne zavarjanak! 8:00-22:00

(#22) aram01

aram01
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

frankó cuccok

http://prohardver.hu/tema/olaszorszagban_lakom_dolgozom_odavagyom_beszelgeto/friss.html#msg11

(#23) Balika911 válasza Dr. Akula (#20) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

A hatékonyságára nem lehet panasz, s bővíteni is lehet. Az már más kérdés, hogy nem két perc, inkább két óra alatt, s a fene fog ilyennel bohóckodni. Nekem is ezzel lett tele a hócipőm. Vannak ennél értelmesebb megoldások is.

(#24) Dr. Akula válasza Balika911 (#23) üzenetére

Dr. Akula
(PH! addikt)

Én csak az élére helyezett vízhűtés, és a többszörös áttétel (hűtendő ram és a vizesblokk közt) miatt mondom hogy nem túl hatékony. Vmi olyasmit vártam volna mint a CPU / GPU hűtések, hogy a vizesblokk a melegedő felületet hűtse.

Samsung Galaxy S2 - ThinkPad X220 - Core i7-3770, Corsair Dominator GT 16 GB / 2133 MHz / 9-11-10-27 2T, ASUS Sabertooth Z77, Radeon 7970 CF, Intel X-25M G2 160 GB, X-Fi Titanium HD

(#25) OC válasza toyone (#11) üzenetére

OC
(őstag)

Az Tody56 Maestro saját blokkja, amely azt hiszem, hogy valóban nagyon hasonló a hírben szereplőhöz, amely azonban egy MIPS gyártmány ([link])

Subcooling.hu - Élhetőbb PC-s munka, élvezhetőbb PC-s játék vízhűtéssel | Gyors kommunikációhoz használd az adatlapomon lévő mail címet!

(#26) Bulitt válasza Balika911 (#23) üzenetére

Bulitt
(őstag)

Balikának adok igazat, a nála megismert MIPS rendszer az alapja ennek is, de! Ami a MIPS-el ellentétben ennek nagy előnye, és a vízhűtéses fanok-kedvencévé teheti, hogy nem kell szenvedni a ramra helyezésre :((( Akartam venni, de mikor megtudtam, hogy nem lehet a gyári ram hűtőkre rátenni(a csupasz ramra kell rá erőszakolni) akkor elment tőle a kedvem.

Balika véleményében pedig feltétlen bízok, eddig mindenben igaza volt :K Ha azt mondja nehéz feltenni, akkor az úgy is van :R

Dr.Akula:A ramok oldalán a hővezető lapok, a felvett hőt hova adják le szerinted? nem fölfele? Elvégre a meleg fölfele száll :P

[ Szerkesztve ]

Blogom: 32mg/100ml hazai és európai energiaitalokról olvashatsz----> 32mg.blogspot.com

(#27) OC válasza Bulitt (#26) üzenetére

OC
(őstag)

Sajnos eléggé szöszölős a felhelyezése, arról nem is beszélve, hogy a heatspreader sikeres lehentelése a ramról tipikusan a "Hány százalék esély van rá, hogy egy 50kg-os verébe berepül az ablakon?" kategória.
(A kérdésre a válasz ugyebár 50-50%. Vagy berepül, vagy nem :D )

Subcooling.hu - Élhetőbb PC-s munka, élvezhetőbb PC-s játék vízhűtéssel | Gyors kommunikációhoz használd az adatlapomon lévő mail címet!

(#28) Dr. Akula válasza Bulitt (#26) üzenetére

Dr. Akula
(PH! addikt)

A felvett hőnek csak egy kis része fog a felső élen át a másik vaslemezbe, majd onnan a vízhűtőblokkba távozni, a nagy részét simán "kiizzadja", ott fog fityegni a ram körül. Ez így olyan mint az usb-s üdítőhűtő. :)

(#29) aleister válasza Bulitt (#26) üzenetére

aleister
(őstag)
LOGOUT blog

"A ramok oldalán a hővezető lapok, a felvett hőt hova adják le szerinted? nem fölfele? Elvégre a meleg fölfele száll"

Ó, atyám! És szerinted merre van a fölfelé? Mert az lehet, hogy a cikk kép szerint a blokk felé, de a valóságban egy függőlegesen álló mbo-ba helyezett ramok esetén ez oldalra esik. :W

(#30) OC válasza Dr. Akula (#28) üzenetére

OC
(őstag)

Tényleg van hőlépcső bőven, de azért egy ram néhány W-os "hőtermeléséhez" ez is elég.

Egyébként vannak sokkal hatékonyabb hűtők, de a MIPS biztosan olcsóbban mérte a rezet, mint mondjuk egy Koolance.

aleister & Bulitt: Teljesen mindegy, hogy merre száll a meleg, mert ez nem léghűtés.
Ha a hatékonysága attól függne, hogy éppen milyen "pózban" van és merre száll a meleg, akkor az már régen rossz.

(#31) Dr. Akula válasza OC (#30) üzenetére

Dr. Akula
(PH! addikt)

Nem mondom hogy nem elég, csak azt hogy ez így parasztvakítás. Ha ennyi elég, akkor egy sima léghűtés is elég. Még a procihűtőkben is van rengeteg vízhűtő ami a légnél karcsúbb eredményt tud felmutatni, azért mert vízzel van hajtva még nem egyértelműen következik belőle hogy jobb. Az én ramjaimon akkora borda van mint maga a ram (nem is fér el felette rendesen a cpu hűtő ventillátora), erre még tolnék egy ventit, sztem többet hűtene. De aztán lehet hogy vmi ufótechnológia van a vizesben és -273 oC környékén tartja a ramot. :))

(#32) Bulitt

Bulitt
(őstag)

OC: :R

Dr.: Vegyél vízhűtést és próbáld ki :R

Blogom: 32mg/100ml hazai és európai energiaitalokról olvashatsz----> 32mg.blogspot.com

(#33) Balika911 válasza OC (#27) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Bármilyen RAM-ról könnyű biztonsággal lehentelni a bordát. Nem egy nagy tudomány, ami kell hozzá, az egy orvosi szike, egy csipesz, puha rongy, némi nitrohigító ("az ember legjobb barátja" by Nyugdíjas) és türelem. :)

Dr. Akula #31:

"Nem mondom hogy nem elég, csak azt hogy ez így parasztvakítás. Ha ennyi elég, akkor egy sima léghűtés is elég."

Szerintem is elég. Persze valakinek nem opció a léghűtés, hát ő számoljon a következményekkel. Itt egy teszt, az ős Freezer szerepel benne, de az eredmények azért így is beszédesek.

[ Szerkesztve ]

(#34) Bulitt válasza Balika911 (#33) üzenetére

Bulitt
(őstag)

jófajta teszt :C azé az a 3,1V-3,6V se semmi :Y

[ Szerkesztve ]

(#35) moha21 válasza OC (#30) üzenetére

moha21
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Teljesen mindegy, hogy merre száll a meleg, mert ez nem léghűtés.
Én arra vagyok kíváncsi, hogyha semmi légszállítás nincs a gépbe akkor alaplapon stb kondenzátorok nem melegszenek? Mert tápoknál látni ilyet...

Az erős áram olyan, mint a gyenge áram csak más a fogása. IP Apache 123

(#36) Robi BALBOA válasza Bulitt (#34) üzenetére

Robi BALBOA
(őstag)

Van amit megküldtek 3,85v-al ez már tényleg :C :Y

Az oké, hogy sima DDR ami 2,5v az alap fesz, de 3,2-3,3v fölött azoknak sem egészséges(egy két kivétel van azért, ami szerette a nagy feszt!), ha van viz hűtés ha nincs egy idő után kipurcan a nagy fesztől.

Tuning mindenek felett! Legjobb a Legrosszabb! by Karesz:) , Én: és mivel iszod a Vodkát Karesz? Karesz: Hát,Ö?!?> Haverokkal!:) , Nem az a lényeg honnan jössz, hanem, hogy mit ISZOL!!! by-Bekő Lacika- ELADÓ A GÉPEM

(#37) aleister válasza OC (#30) üzenetére

aleister
(őstag)
LOGOUT blog

Of korsz. Én csak a tévedésre reagáltam.

(#38) aleister válasza moha21 (#35) üzenetére

aleister
(őstag)
LOGOUT blog

Pontosan.
100%-is passzív gép szerintem nem üdvös. Én minimum 1 alacsony fsz-em üzemelő ventit beraknék csak hogy keverje kissé a leget...jobb esetben még egy kis szélcsatornát is csinál.

(#39) waterman_ válasza aleister (#38) üzenetére

waterman_
(fanatikus tag)

jó okfejtés.
én is egy gentle typhoon-t raktam a tápomba 600 rpm-el pont elég levegőt fúj, hangját én nem hallok. minden más vizes és így semmi nem melegszik túl. teljesen passzív rendszert tényleg nem éri meg építeni amíg az embernek nincs elég ssd-je, mert a winyók mindenképp adnak hangot és ha pont a ventiket mellőzzük, akkor szép lassan kihalnak majd az alkatrészek.

..egy sikátorba talátak rám, egy régi frigóba próbátam viszatérni a főd légkörébe.. "A kormány az a testület, ami mindig megtartja, amit ígér. Ha pénzt ígér, azt is megtartja." Karinthy Frigyes

(#40) OC válasza Dr. Akula (#31) üzenetére

OC
(őstag)

Okés, de az +egy venti.

Van ahol ez számít.
"Még a procihűtőkben is van rengeteg vízhűtő ami a légnél karcsúbb eredményt tud felmutatni, azért mert vízzel van hajtva még nem egyértelműen következik belőle hogy jobb."

Igen, azok az ilyen "nevükben az erejük" vízhűtők. Blood Istvánkák szeretik őket.

"De aztán lehet hogy vmi ufótechnológia van a vizesben és -273 oC környékén tartja a ramot."
Nem tudom, én ideát vagyok (az igazság meg ugye odaát :D )

Balika911: Na jó, de aki nincs a tudá birtokában, annak nem egyszerű.

moha21: Dehogynem.
Viszont közel sem annyira, mint az ember gondolná.
Igaz, hogy kisebb a légmozgás, de azért a házhő is alacsonyabb ált.

Azt meg azért el kell dönteni, hogy ventimentes gép vagy tuning. A kettő szerintem sem fér meg hosszú távon és komolyabb mértékben (tehát nem alapfeszes tuningra gondolok).

aleister: :R

waterman_: Ha nincs egy hangszigetelt házad, benne egy hangszigetelt vinyóbox, akkor valóban nem.

(#41) Balika911 válasza OC (#40) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

"Na jó, de aki nincs a tudá birtokában, annak nem egyszerű."

Ezt aláírom. Két, akkor még drága FlexXLC modul volt a tanulópénz. De senki mást nem okolhatok, csak magamat. Könnyű lett volna megszerezni a tudást. :)

(#42) OC válasza Balika911 (#41) üzenetére

OC
(őstag)

No igen, az hogy miért vág neki az ember, ha nem ért hozzá?

Hát azért, mert mindent akar és azonnal. :)

(#43) Balika911 válasza OC (#42) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Nyugodtan leírhattad volna, hogy azért, mert hülye. Nem sértődöm meg. :D

(#44) OC válasza Balika911 (#43) üzenetére

OC
(őstag)

Soha nem bántanám magam... :DDD
Szóval nem hülye, csak nincs a helyzet magaslatán fejben. :D

(#45) Balika911 válasza OC (#44) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Én kérek elnézést! :D :R

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.