Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) mephi666

mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

hm... jó sok számjegyből fog állni az ára, az is biztos... eszembe jut róla a különvélemény, hogy hasonló módon kell majd hadonászni, ha át akarod méretezni/rendezni az ikonokat :) kell hozzá jópár év, hogy elterjedjen a háztartásokban is...

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ Xbox 360 Gamertag: mephi HUN ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#2) PowerBuldog

PowerBuldog
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Kíváncsi lennék, hogy egy ilyen infra ledes kijelző mitől lesz multi touch. Ha egy síkba kerül két ujj, akkor azt hogy érzékeli? vagy olyan sűrűn lennének ledek, hogy néhány tized mm eltérést képes lenne érzékelni? :F

(#3) .mf

.mf
(PH! addikt)

Ha jól sejtem, ez a 21.5"-es panel is 16:9 FullHD -- igazán tehettek volna HDMI- (vagy nem licensz-díjas displayport-) kimenetet...

Érdekesnek hangzik, kíváncsi leszek az árára: jelenleg az érintőképernyőket elég drágán adják, de evvel a (már máshol is használt) infravörös megoldással tényleg jóval alacsonyabb lehet az előállítási költség -- na de az eladási ár, az már teljesen más tészta szokott lenni...

(#4) opera11 válasza PowerBuldog (#2) üzenetére

opera11
(tag)
LOGOUT blog

Ha oldalt és felül is vannak infra érzékelők, akkor megoldható

Ha egy vízszintesben van két új, akkor az alul és felül lévők érzékelik a különbséget. Egyébként szerintem lehetne 3 érintést is kezelni...

[ Szerkesztve ]

Vicces aláírás helye

(#5) Dassler válasza PowerBuldog (#2) üzenetére

Dassler
(őstag)

Gondolom X és Y tengelyen (kvázi képernyő kávájának alsó vagy felső és valamelyik oldalsó részén) is vannak érzékelők, és az ujj pozícióját ugye ez a két koordináta határozza meg.

Állítólag mindenki utál, de én annyira szeretem magam, hogy tudom ezt kompenzálni

(#6) Dassler válasza opera11 (#4) üzenetére

Dassler
(őstag)

Így akármennyi érintést tud kezelni az infra érzékelők sűrűségétől függően. Ha már nem (csak) ugyanaz az érzékelő látja egyik irányból az újjadat, már másik érintésnek érzékeli valszeg.

[ Szerkesztve ]

Állítólag mindenki utál, de én annyira szeretem magam, hogy tudom ezt kompenzálni

(#7) Antibazsi válasza PowerBuldog (#2) üzenetére

Antibazsi
(fanatikus tag)

Ha egy síkba kerül a két ujjad (pl pont x tengelyre merőlegesen) attól még ott van a másik irány (y tengely)...ott már nem tud egy síkban lenni mert akkor már egymáson lenne az újjad ;] Ezzel a megoldással 4 ujjig simán működik a multi touch,ha már 5-öt használsz akkor előfordulhat,h a másik négy teljesen leárnyékolja,de valljuk be az már elég mókás lenne. :)) Ennek ellenére kellene a francnak akármilyen éritőképernyős monitor. Örülők,h az egeret alig kell mozgatni pár centit,nem hogy egész nap mindkét karomat feltartva hadonásszak.Végén még kiizmosodnék. ;]

megelőztek :)

[ Szerkesztve ]

Always have your stuff when you need it with @Dropbox. 2GB account is free! http://db.tt/ckBgsUO

(#8) hackeeeee válasza mephi666 (#1) üzenetére

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Az a cucc már "megjelent" külön. :) Nem tudom, hogy hol olvastam. Lehet hogy itt...

Szerk: meg is van. Mégsem itt olvastam.

Link

[ Szerkesztve ]

Véleményem szubjektív... - Samsung Galaxy Mini eladó: http://href.hu/x/cxw9

(#9) simonzé

simonzé
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A monitorom káváján már hetedik éve ott pihen egy matrica amelyen 3 piktogram van:
1. Egy ujj ami a monitorhoz nyúl
2. Egy ember fején csattanó ököl
3. Egy koporsó

Ezek alapján a multitouch-ot nem nekem szánták. Nem szeretném ha a kijelzőm tele lenne ujjlenyomatokkal.

"You are here for a good time... not a long time" /Colin McRae/

(#10) Ribi válasza simonzé (#9) üzenetére

Ribi
(PH! kedvence)

Majd Teri a recepcióról a 2 méteres körmével belekaristolja a neved, de ujjlenyomat nemlesz :)

(#11) mephi666 válasza simonzé (#9) üzenetére

mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ez nem is lesz tele, mert nem kell teljesen hozzáérni :D

ui: egyébként milyen frankó dj-trainer progit lehetne ilyenhez készíteni... :) vagy létezik már ilyen?

[ Szerkesztve ]

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ Xbox 360 Gamertag: mephi HUN ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#12) Dassler válasza Antibazsi (#7) üzenetére

Dassler
(őstag)

Próbálkozz a telepatikus megoldásokkal, csak nehogy leszálkásodjon az agyad :D

(#13) littlelion21

littlelion21
(VIP)

És ki gyártja a panelt?

(#14) X@b3e

X@b3e
(PH! addikt)

Frankó. Én ebben személy szerint látok fantáziát. Legalábbis jóval többet, mint az nV csoda-3d szemüvegében. Ha elterjed, lehet új monitort venni jó drágáért :O

... Roma siamo noi ... S.P.Q.R.

(#15) yash válasza Antibazsi (#7) üzenetére

yash
(senior tag)
LOGOUT blog

hat nem tudom, szerintem mar a harmadik ujj is problemat okoz, amennyiben pl egy negyzet ket szemkozti atlojaban van aket ujj, akkor barlmeyik 3. sarkanak a negyzetnek nem lesz kepes erzekelni , mivel ott mar a keresztezodesben mindket iranybol megszakitottak egyszer a fenyt.

egyebkent kivancsi lennek, hogy nez ki egy ilyen monitor lefenykepezve (az infrasugarak miatt guye), valoszinuleg egy nagy feher infrapaca az egesz :)

(#16) Dassler válasza yash (#15) üzenetére

Dassler
(őstag)

Igaz, ezt csak úgy lehetne kiküszöbölni, ha a képernyő mind a 4 oldalán lenne infra, mármit az alapján, ami keveset tudok a dologról.

(#17) yash válasza Dassler (#16) üzenetére

yash
(senior tag)
LOGOUT blog

ugy sem. csinaltam egy kis abrat. a kek 3. ujjunk minket iranybol arnyekolva lenne (az okkersarga most nem fenyt, hanem a tuloldali fenyarnyekot jeloli ami technikailag ugyanaz).

(#18) Dassler válasza yash (#17) üzenetére

Dassler
(őstag)

Mármost amiket zölddel jelöltél, az mi? Mert én oda is infra érzékelőket gondoltam. Bár technikailag nem tudom, hogy mi kell-e az infrának valami ellendarab a szemben lévő oldalon, mint az elektromos kapuk érzékelőjénél, mert akkor tényleg nem megoldható.

(#19) BITBOYS

BITBOYS
(őstag)
LOGOUT blog

Gyorsan reagáltak, de lehagyták róla a hdmi-t és a displayportot. Ezt a touch megoldást alkalmazta a Sony is az eyetoy-al ha jól rémlik.

Ma hajnal 3 óra körül, egyszer csak becsengetett a szomszéd. Úgy meglepődtem, hogy majdnem kiejtettem a fúrót a kezemből.

(#20) yash válasza Dassler (#18) üzenetére

yash
(senior tag)
LOGOUT blog

Szerintem az ellenoldalon kell lenni az erzekeloknek. A zoldek a vevok, a pirosak az adok. Ertelemszeruen mind a ket oldalra felesleges szerelni adot is meg vevot is, mert a hatas ugyanaz.

(#21) Dassler válasza yash (#20) üzenetére

Dassler
(őstag)

ahham

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.