Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#201) adam182 válasza Béló (#200) üzenetére

adam182
(lelkes újonc)

irtam pm-et

www.freestylefoci.hu www.tarkaret.hu

(#202) Béló válasza Béló (#200) üzenetére

Béló
(fanatikus tag)

Már oda is adtam másnak: elég gyorsan ment ;)

(#203) iDomonkos válasza Trava (#191) üzenetére

iDomonkos
(újonc)

Emlékszel véletlenül, hogy milyen nyelveket lehetett választani? :)

(#204) adam182 válasza iDomonkos (#203) üzenetére

adam182
(lelkes újonc)

bolgár macedon szerb szlovén...tán vmi ilyesmi. mindenesetre környékbelieket

www.freestylefoci.hu www.tarkaret.hu

(#205) reden87

reden87
(tag)

kevés az atom :S remélem nem lesz megint hiány windből :D

http://reden87.info/ - http://MACvaltoztam.blog.hu/

(#206) Trava válasza iDomonkos (#203) üzenetére

Trava
(tag)

Cseh, Szlovák,Román,és Szerb.

"Amikor végre megérted, hogy nem halsz bele abba, ha összetörik a szíved, (...) az már csalhatatlanul jelzi, hogy középkorú lettél."

(#207) RatSon

RatSon
(fanatikus tag)

itt azt írják hogy augusztustól szállítják a 6 cellás változatot. Ettől függetlenül nálunk csak a 3 cellás lesz kapható később is?
Feketét látott már valaki? eddig meg voltam győződve hogy az a jobb szín, de látva hogy milyen jól mutat a fehér kicsit elbizonytalanodtam.
akinek van már ilyen gépe: a sebességét milyennek érzed? mondjuk mihez tudnád hasonlítani?

Asus P755D-E, i5-760@4000 || MSI Wind U100 2gb || Nexus One, HTC Hero, W910i

(#208) reden87 válasza RatSon (#207) üzenetére

reden87
(tag)

Hát eddig úgy tudjuk nem lesz, de a remény hal meg utoljára :)
Élőben nem láttam feketét, de a másik topikban már többször előfordult ez a videó, ahol látszik hogy sajnos fényes a felülete, ami negatívum tekintve az ujjlenyomat befogadóképességét :\
(Amúgy a másik topikban már írtak véleményt, meg még fognak, ha nem tudsz róla ez a linkje..

http://reden87.info/ - http://MACvaltoztam.blog.hu/

(#209) rATdrAgOn válasza RatSon (#207) üzenetére

rATdrAgOn
(senior tag)

Nem egy atomeromu. Tehat, a betont nem tepi fel. Sot. :)
(In-order architektura limitacioi :D)
Viszont, kellemesen el lehet vele lenni. Kb, hangyaf*sznyival gyorsabb mint az asztali dual 733-as PIII-as. Cserebe viszont nem bug, es alig nehezebb egy kilonal. Tehat, jo. :)

A pC vajommi?! A kindoz vajommi?! <A Href="http://www.szittyozium.hu" target="_new">http://www.szittyozium.hu</A>

(#210) papi77

papi77
(őstag)

Na végre, kedden kapom meg!
már alig várom,azt hittem,már soha nem jelenik+ a fekete...

"Ma teszem a dolgom,a jövőben meg majd pihenek..."

(#211) mista

mista
(újonc)

végigolvastam a cikket és a hozzászólásokat, egy csomó hasznos volt köztük, úgyhogy köszi a segítséget! egy hajszál választ el tőle, hogy hamarosan vegyek egy fekete windet, viszont a napokban szinte az összes üzletben, ahol érdeklődtem, azt mondták, hogy a gyártó 2 évről 1 évre csökkentette a garanciáját. nos, ennek egy cseppet sem örültem, viszont mivel még mindig akad olyan üzlet, ahol - bár ugyan jelenleg nincs raktáron, de várják - állítják, hogy 2 év lesz rá a garancia, ezért kicsit bizonytalan vagyok, hogy most akkor mégis mi a helyzet.

egyébként akad olyan üzlet is, ahol pénteken még esküdtek a 2 év garanciára és ma már ők is az 1 évet mondták, szóval szinte biztos, hogy az új szállítmányokon már ez a garanciaidő lesz, de gondoltam rákérdezek itt, ti mit tudtok és mit szóltok ehhez.

szóval? köszi előre is!

(#212) mista válasza mista (#211) üzenetére

mista
(újonc)

na, mivel sikerült utánanéznem, ezért most megválaszolom a saját kérdésemet, ha nem baj :) hátha valakinek még hasznos lesz.

felhívtam az albacompot, mert ugye ők látják el az msi notebookok garanciális szervizelését magyarországon. azt mondták a székesfehérvári központban (vidéki, területi igazgatóságon nem voltak képben), hogy az egyik magyarországi forgalmazó (a háromból) félreértésbe keveredett az msi-vel és 2 év garanciával hozta forgalomba a windet itthon, holott az msi a kezdetektől csak 1 évet vállalt rá. így fordulhatott elő, hogy az első pár darabból, ami az orszába érkezett, adtak el olyan darabokat, amire 2 év garanciát vállaltak, viszont ez a 2 év valójában csak 1, már ami az msi-t és az albacompot illeti. ők csak ezen belül vállalják a garanciát. hogy mi lesz azokkal, akik esetleg a félretájékoztatás és a félreértés miatt 2 éves garanciával vették meg a windet eddig, azt nem tudták megmondani, talán majd a forgalmazó kitalál valamit. mert hát illene neki egy ilyen baki után - de ezt már csak én teszem hozzá.

nos, ennyi, remélem nem csak számomra volt ez újdonság, és van, akinek ez hasznos információ!

(#213) Becache

Becache
(újonc)

AZ, MUST-have, de az alaplapi hálózatikártyája nem gigbaites, hanem csak 100Mbit-es !
KAMUS MSI....:-)

MSI 8102 Family van benne, márpedig az csak 10/100-as....miért hazudnak ?
http://www.realtek.com.tw/products/productsView.aspx?Langid=1&PNid=14&PFid=7&Level=5&Conn=4&ProdID=145

(#214) -XadAnuX+ válasza Becache (#213) üzenetére

-XadAnuX+
(őstag)

Hát ha ez igy van,nem valami szép dolog az MSI-től.. :U

(#215) Tanker21

Tanker21
(tag)

Szevasztok.

Ez a gép alkalmas arra hogy egyetemen jegyzeteket írjak vele az előadásokon? Vagy ahoz egy normális méretű laptop kéne?

[ Szerkesztve ]

(#216) hanee válasza mista (#212) üzenetére

hanee
(senior tag)

Szia!

A forgalmazó adhat több garanciát, ha akar.. (persze miért akarnának :DD) De előfordulhat, hogy létezik még olyan korrekt bolt, ahol adnak.

Egyébként a nemzetközi garancia nem 3 év ezekre?

hanee

"Most women complain that there are no single, straight men left. I'd just like to meet one that's human"

(#217) rATdrAgOn válasza hanee (#216) üzenetére

rATdrAgOn
(senior tag)

Nem, egy év.

Igazából engem nem érdekel, mert ha egy év egy napos korában döglik meg, akkor szittyón jó alany lesz zúzni. :D

(Egyébként az enyém már túlélt egy szittyóziumot, tehát mondhatni van benne anyag :DDD)

A pC vajommi?! A kindoz vajommi?! <A Href="http://www.szittyozium.hu" target="_new">http://www.szittyozium.hu</A>

(#218) hanee válasza rATdrAgOn (#217) üzenetére

hanee
(senior tag)

Őőőő bocsájtsd meg tudatlanságomat, de mi a franc az a szittyózium? :B

Egyébként pont most veszek egy ilyet..vagyis rendeltem.. jövő hét végére elvileg megjön :))

"Most women complain that there are no single, straight men left. I'd just like to meet one that's human"

(#219) Mosquito76

Mosquito76
(újonc)

Sziasztok!
Nagyon tetszik ez a szerkezet, nemrég váltam meg egy IBM X31-es subnotitól, és most keresem az utódját, és ezt jónak találnám (Az X31-esemben 1,6 GHz-es proci volt, 400-as FSB-vel, memória mérete szintén 1 GB volt, de 333-as, nem 667-es, és a vinyó is 80 GB, de még sima ATA, és belül a régebbi AGP rendszerű, nem PCI-express).

A korábbi hozzászólásokhoz pár észrevételem lenne:
a subnotim kb 1,5 kiló volt, de egy egész napi kézben hurcolászás után már örültem, ha letettem. Egyáltalán nem irigylem a 14-15"-os (bár nagyobb teljesítményű) 2,5 - 3 kilós képeket cipelő embereket, + táskával az oldalukon. A subnotim 1,6-os procija rendszeresen 300 és 500 MHz között dolgozott nagyon ritkán ment fel 1,6-ra, és ennek ellenére az egész rendszer nem volt lassú. Ezen én is meglepődtem. Tehát jó egy core2duós noti, de minek? Miért kell útközben csilli-villi Vista, mikor egy XP is tudja ugyan azt?
Erre az X31-re is felraktam a Vistát. Nem ment lassabban, csak az akku idő leesett 1,5 órára, XP-vel meg simán 2,5 - 3 órát ment.

A wind-del kapcsolatban pedig két kérdésem lenne:
winchester cserével és memória bővítéssel kapcsolatban.
ICH7-es a déli hídja, elvileg abba SATA 2-es csatoló van integrálva.
Ez szerint van-e kiépítve ebben is, vagy nem foglalkoztak vele, hanem sima SATA-ként megy?

Tehát ha kiszedem a gyári vinyót, és rakok bele rendes 2,5"-os, de nagyobb, 7200-as SATA 2-es vinyót, akkor SATA 2-es átvitelt fog-e használni, vagy csak simán az is csak SATA-t?
A normál ATX-es 945-ös alaplapokban ezt BIOS-ban lehet állítani, ennek néztem a gépkönyvét, de semmi infó nincs erről.

Továbbá ha rakok bele mégegy memóriát, akkor a 945-ösnek megfelelően képes lesz e duál csatornás módban menni, vagy ez sincs kiépítve. Azt olvastam, hogy a benne lévő 667-es ram is csak FSB-n megy, 533-on. (nem tudja az aszinkron módot).

Válaszotokat és észrevételeteket előre is köszönöm.

Üdv.: Gábor / Mosquito

(#220) Mosquito76

Mosquito76
(újonc)

válasz Mosquito76-nak:
Sikerült utánanéznem pontosan az Intel honlapján, a chipkészletek adatlapjaiban.
Memória:
az i945GSE ami integrálva van a windben, 400/533-as ramokat kezel, egy csatornás módban, max 2 GB-ot.
Tehát valóban, hiába írják, hogy 667-es ram van benne, nincs kihasználva, ténylegesen csak FSB órajelen, 533-on tud futni, mintha egy sima 533-as ram lenne.
winchester:
az integrált ICH7-M déli hídban 2 db SATA port van, amiből a windben 1 db van kiépítve, és nem tudja a SATA II átvitelt.

[ Szerkesztve ]

(#221) xedos válasza Mosquito76 (#219) üzenetére

xedos
(PH! addikt)

Hát Wind-be 7200rpm-es winyót???
Nem lesz az nagyon meleg? és zajos?
Sok notimba használtam ilyen winyót, de nem mindegyik szereti...
Pl a mostani SONY-m se... ezért is árulom.

 MacbookPRO 15" + iMac 21,5" +iMac G4+ibook G3

(#222) Mosquito76

Mosquito76
(újonc)

Örömmel tudatom, hogy egy MSI Wind boldog tulajdonosa lettem. :)
Korábban írtam, hogy egy IBM X31 subnotitól váltam meg, és annak az utódja lett.
Be kell valljam, kellemesen csalódtam.
Grafika, HDD és proci téren egyaránt gyorsabb, mint az X31-es.
Azt vártam, hogy egy lassab eszköz lesz, de úgy voltam vele, hgy a kisebb mérete kárpótol. Egyenként felraktam rá a programjaimat, amiket használni szoktam, gond nélkül települt minden, és mikor elindítottam ezeket, és elkezdtem használni, azt tapasztaltam, hogy semennyivel sem lassabb, sőt, gyorsabb.
Ami hiányzik belőle, az a gigabit LAN. Ugyanis azzal az asztali gépemről 25 megabájt/sec-kel másoltam adatokat. ezen csak sima 100 megabites LAN van, így átlag 8 megabájt/sec-kel másolgatok, de nem vészes.
Szépen szól a hangkimenete is, nem hallani benne a rendszerbuszt, vagy a táp zúgását, mint a régebbi, olcsóbb notikban.
Gyönyörű a webkamera képe is.
Egy apróságon változtattam csak. alulról a tálcát átraktam jobb oldalra. Megszoktam, hogy mindig dupla magasra húzom, hogy lássam a dátumot, meg a napot. Ezen a notin akkor már túl széles, és alacsony volt a kép. Viszont így, hogy jobb oldalra került a tálca, az óra ugyan ott maradt a jobb alsó sarokban, és a kijelző teljes magasságát használhatom. Beállítottam még az automatikus elrejtést, és ha futtatok egy programot, akkor az teljes szélességben tud indulni, nem zavar jobb oldalt a tálca, és így alul sem.
Optikai meghajtó az előzőben sem volt, egyszer sem hiányzott útközben, és ebben sem érzem hiányát.
A kijelző meg szintén sokkal jobb, kb 60% fényerőn tudja azt, mint az X31-es teljes fényerőn. Sokkal jobb a kontrasztja is, a fekete teljes fényerőnél is fekete marad.
A fehér meg papírfehér, továbbá nagyon szép, homogén a háttérvilágítás.
Jah, és alig melegszik. a hűtőventi hangját még egyszer se hallottam, pedig az első nap folyamatosan bekapcsolva hagytam (kb 16 óra üzem).
A billentyűzet 10 ujjas gépeléskor sem kicsi, bár néha a jobb shift helyett a mögötte lévő felfelé gombot nyomom, de ez csak szokás kérdése.
HDD: a nagyobb meghajtóval szerelt változat mellett döntöttem. Ebben Toshiba MK1252-es van, 120 GB, 5400 rpm, 8 MB cache. SATA II-es, bár sima SATA -ként megy. Ez válasz korábbi kérdésemre.
Egyszóval nagyon-nagyon meg vagyok vele elégedve. Nagyon pozitívan csalódtam.
Röviden ennyi az első élményem.

(#223) Mosquito76

Mosquito76
(újonc)

még valami...
Fehér védő táskámat a Wind gépemhez elcserélném feketére.

Nem tudom milyen elgondolásból, de a fekete Wind gépemhez fehér védőtáskát kaptam (teljesen gyári, bontatlan csomagolsáú volt a gép). Mikor rákérdeztem, azt mondták, ezt ők sem értik, mert a fehér Windhez meg fekete vádőtáskát adnak.

Hátha valaki a fehér gépéhez szintén jobban örülne egy fehér táskának.

(#224) paix válasza Mosquito76 (#223) üzenetére

paix
(kvázi-tag)

lehet, hogy tévedek, de tudtommal csak fehér táskákkal adják a windeket..

(#225) twollah

twollah
(PH! nagyúr)

Ilyen bemutatot minden PH!s netbook teszthez!

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.