letöltőgép, esetleg home server.
Mindig elámulok ezeken a fogyasztási számokon. 35 watt... egy sima villanykörte többet fogyaszt...
Az igen az nem nem
(#1) foregister
letöltőgép, esetleg home server.
Mindig elámulok ezeken a fogyasztási számokon. 35 watt... egy sima villanykörte többet fogyaszt...
Az igen az nem nem

msi wind laptop tesztje alapján, ezen lap alapján olcsó, és energiatakarékos, és halk htpc-ket lehetne építeni (már ha valakinek nem alapkövetelmény az 1080p), kár, hogy a felszereltsége ezt nem teszi lehetővé... így marad egy a sok irodai "gépalap" közül
(pedig nem hiszem, hoyg olyan sokba lett volna egy fokkal erősebb VGA-t integrálni rá, vagy egy PCI-E csatit hagyni, de egy DVI/HDMI meg digitális audio csatlakozó azért minimum lett volna
)
PH érték: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=.tnm

Valami DVI videócsatolós chipsetet nem bírt volna el ez a microatx-es deszka? Engem majd akkor érdekel ez az atom mizéria, ha HD minőségű filmeket tudok majd lejátszani vele, a 945GC chipsetből és a jelenlegi 1magos prociból valahogy ezt nem nézem ki. De javítson ki valaki, ha tévednék.
[ Szerkesztve ]
Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz ;;;;;;;;;;;;; Vista beállítások gyors gépekre is; http://winportal.net/?id=1052

Ez mikor fog kijönni? Asszem benevezek egyre 

A Wind Board mérete 19,5 x 17 cm, microATX alaplapokkal kompatibilis házakba szerelhető.
A jo edes anyj!@#$%^&*()t, hogy nem birtak 17x17 centisre csinalni, igy nem fer bele a miniITX hazakba.
Illetve ha bele is fer, akkor sem lehet hasznalni az egy szem PCI slotjat, mert az a masodik helyen van, nem az elson, ahova a haz PCI risere passzolna.
Sebaj, maximum nem ebbol fogunk elhasznalni evi 20-30db-ot, hanem Intel D945GCLF-bol.
Home juzereknek persze mindegy, azok ugyis occso mATX hazba rakjak.
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

Nekem is a mérete szúrt szemet egyből. PCI helyett (mellett) pedig valóban elfért vola egy hosszú expressz-csati.
"Eladás oka:..." Kutyát nem érdekli ! És miért kell kamuzni, ha még kérdés sem hangzott el ?

Elkefélt méret, gyenge teljesítmény, ha 15-nél többért adják csak a balekok veszik, mert annyiból kijön egy jóval izmosabb integráltat tartalmazó ATI 69GM-es alaplap és egy egymagos amd proc, ami már nem csak letölteni, netezni tud, idővel pedig erősebb 2magos proccal fullHD-ra is tökéletes.
"Tényleg, ki kellene találni valami beavatási szertartást. Mittomén, be kell szólni egy modinak, ...ilyesmi.'' - by csigi

Na, akkor elkezdődhet az Atom tuning.

Jobban vonz a sötét, mint egy félig szétrohadt világ!
Jár hozzá ajándék váza?
na ez nagyon gyenge volt. Bocs.
"You are here for a good time... not a long time" /Colin McRae/
még akár a 1080p is megoldható pl egy plusz HD3400 pro vidkarival. Ő se fogja tulságosan meglódítani a fogyasztást, de mindenféle HD-tartalmat gyorsít (VC1, h.264, mpeg2)
Szerk: elnézést, most olvastam, h nincs PCIe a lapon
a fentiek akkor PCIe-t is tartalmazó lapra vonatkoznak...
[ Szerkesztve ]
NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html
És az is elmegy 35W-on ? Mert sztem ennél a procinál nem a teljesítmény a lényeg...
Amit a procin bukik, azt a chipseten visszanyeri kb... 35W egyáltalán nem olyan kevés, engem meglepett.
\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

Nekem is soknak tűnik. Igazán csinálhatna valami modernebb chipsetet az intel az Atomhoz, nem ezt a régit erőltetné.
Panasonic N2QAYB000078 teljesen új, gyári távirányító eladó http://hardverapro.hu/apro/panasonic_n2qayb000078_teljesen_uj_gyari_taviranyi/hsz_1-200.html

Alulfeszelve nem sokkal eszik többet, viszont 1-2 év múlva se lesz szűk keresztmetszet a lap és a bele rakható proc.
"Tényleg, ki kellene találni valami beavatási szertartást. Mittomén, be kell szólni egy modinak, ...ilyesmi.'' - by csigi
ha túl modern lenne, kifogná a szelet az alsóbb kategóriás celeronok vitorlájából, lévén akkor simán jó lenne irodai gépnek is 
NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html

Tragikomédia és szánalom, hogy egy 4 wattos chipet 31 wattos alaplapra pakolnak, és akkor még örüljünk, mert a többi úgyis többet enne... 
Először szomjan halunk, azután éhen halunk, végül mind meghalunk!
A 35W fogyasztashoz csak annyit hogy par napja mertem az egyik regi P4 Willamette 1.4Ghz gepet (384MB SDRAM, 10GB HDD) es Ubuntu 8.04 alatt nyugalmi allapotban adott 50W-ot full terheles mellett pedig 72-75W kozott (a komplett gep volt a maga regi tapjaval). Ez a lap pedig 35W csak a procival? A chipset a rohej az egeszben 10x akkora bordaval mint a CPU-n.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

a proci az fixen van rogzitve a lapra en ugy tudom. javitsatok ki ha tevedek.
''Én nem süllyedek a hülyék szintjére, mert ott legyőznének a rutinjukkal''
Ha jól tudom x264-et még nem gyorsítják ezek a kártyák sem.Igazából ha vinne HD-t akkor lenne érdekes.
Eladó cuccaim: http://href.hu/x/bqv6 laptop alkatrész,stb | Steam: [Hun]Hunter2

Miért, mi lesz 1-2 év múlva? 10 gigabit lesz az otthoni net, amit már nem bírna ez a gép? Vagy lennél olyan hülye, hogy felpakolod rá a legújabb wint, és ha nem megy futsz új gépért?

Szvsz. CPU nagyon jó, deszka jó, koncepció nulla.
Asus Vento M9, MA78GM-S2H, AM2+ e4850 (alulfesz.), 4x1GB Kingmax DDR2 1066Mhz, Barracuda 160GB 7200RPM
Az a nagy borda nem együtt hűti a procit és az északi hídat? A másik borda pedig a déli hídé.
flimo: Szeritnem a HTPC felhasználásra gondolt, nem letöltőgépnek.
[ Szerkesztve ]
\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!
na akkor most mennyi a proci fogyasztása? 2,5 vagy 4W? mert gondolom a kevésbé fejlett energiagazdálkodás azt jelenti, hogy nem veszi olyan gyakran vissza az órajelét
ezek szerint a sima notiban is csak "okoskodva" fogyaszt 2,5W-ot? (azt hittem ez a max teljesítménye)
True Success is Blonde

De az ATI 3000 széria már tudja dekódolni a H264-es fimeket is. Öröm amúgy látni pl. 720p filmlejátszáskor, hogy a hasonló árban lévő eszközök:
-ATI HD3450 vgakarin 3% GPU terheltség és max. 5% CPU használat mellett
-míg egy Celeron420 proci önerejéből ~90% terhelődik
Szóval dupla magos atom éppen elbírna a HD-vel, de vétek lenne a hatalmas GPU erőt kihasználatlanul hagyni. Bízok benne, hogy talán az MSI később fog egy PCIE verzót is kiadni ezekből.
[ Szerkesztve ]
Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz ;;;;;;;;;;;;; Vista beállítások gyors gépekre is; http://winportal.net/?id=1052

Sok ez a 35W. 500MHz-es K6-2, vagy épp az 566-os celeron normál üzemben alig eszik többet 25W-nál. Mindezt a táp 230V oldalán mérve!
Teljesítményében mellé mernék tenni 1GHz P3-at is és akkor kiderülne, mennyire is előrelépés.
Amit nyerni lehet procifogyasztás oldalon, elviszi a 945 chipset. Jó vétel lesz, ha végre a Z500-as chipset hajtja majd ezeket, de addig sajna nem fogyaszt kevesebbet, mint egy jó kis p3, ami sebességben közelében van...
Jézus megváltoztatta az életed! Akarod menteni a változásokat?
btw ennyi fölösleges régi csipszetje lenne Intel bácsinak? hogy kénytelen itt elsózni? 
True Success is Blonde

A sima notiban 2,5W, az asztaliban 4W. Mondjuk teljesítményt még nem tudtam mérni egyik procinál sem, hogy hol vannak, de pár hét és lesz egy jó alapos tesztem...
Gondolom a 945öt meg azért erőltetik, mert olcsó. Viszont az már eszik vagy 10-15W-ot, amivel agyonvágja a takarékosnak mondott mutatót. Ráadásul öreg-szar chipset az.
Majd ha ez kerül az atom proci mellé, akkor nevezhetjük takarékosnak. De addig csak maszlag a takarékoskodás a marketing oldaláról...

Netezni még jó is lenne egy ilyen gép. 2GB RAM azért nem ártana. Memóriakezelés miért ilyen gyenge?
All Black...

Ezek szerint igen. A sok hülye (már elnézést a tudatlanoktól, de igenis legyen igényünk a tájékozódásra) meg bukik ezekre az energiatakarékos gépekre, mint gyöngytyúk a meleg takonyra... 
de ha ugyanaz a proci?
akkor csak nem 2.5W az a 2,5W (energiamenedszmentre visszatérve)
teljesítményben állítólag egy 1.2-1.4 pentium m szintjén van
nekem nagyon bejönnek ezek az energiatakarékos holmik, vennék is ilyet, ha nem ez a csipszet lenne mellé
(már megint az újdonság varázsa, s vegye csak a régi vacakkal aki ilyet akar)
True Success is Blonde

Ilyet szerettem volna venni,de igy nem az igazi.
1+2 szobás lakás Balatonalmádiban eladó!3 emeleti a gimnáziummal szemben.

A htpc-t azért nem írtam, mert elképzelni sem tudom, hogy a divx, hd filmeken mi fog változni, hogy 1-2 év múlva nem játsza le, amit ma le tud.

Megszokhattad volna, hogy intel kvázi hatudik, mert tipikus fogyasztást ad meg max helyett, az meg persze, hogy nagyobbb, ha nincs benne energiamenedzsment.
[ Szerkesztve ]
Oh, elneztem
De nem sokat valtozik a helyzet ha ezt a lapot nezed:
[link]
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
és igen, elveri a jópár éves Via procit
de, hogy a Celeron M is eleveri 
True Success is Blonde

Nah, akkor úgy írom, hogy Atom N270 van a netbook-okban és Atom 230 a nettop-okban. Az egyik proci energiagazdálkodása 2,5W-nál korlátoz le, a másik meg 4W-nál. Ez gondolom elsősorban a teljesítményen vehető észre. Mind2 mellé a 945gse chipset társul, pedig van az atomhoz fejlesztett chipset, csak gondolom cca. 10USD-vel drágább volna.
Nekem is bejön egyébként a cucc, fogok is venni, mivel az os x nem fut a p3-on de fut egy atomos intel lapon. Netezni, letölteni tökéletes. Az asztali vas meg elbírja jól a hd videót, ha az kell....
bizonyos esetekben azzal is működik. Bár nekem meg az volt a tapasztalatom, h bizonyos esetekben még azzal se megy a hardveres gyorsítás, amivel kéne 
Kíváncsi vagyok, vajon ez a lap is csak 400/533MHz-en képes hajtani a RAM-okat, mint a D945GCLF vagy esetleg a reklámozott DDR2-667 is működik?

Te olvasol is, vagy csak írsz?
Azt magyarázom, hogy ez az atom ezzel a lappal egy zsákutca.
AM2-es mATX lap+LE1100-as proci mind grafikában, mind sebességben, mind általános felhasználásban és a jövőbeli fejlesztési lehetőség tekintetében is lealázza.
És azért emeltem ki, hogy AZ (am2) cserélhető ha van rá később pénz, mert HD-videó lejátszáshoz a Ph-s teszt szerint néha csak 2 magos proc elég. (780G ilyen szempontból azonos a 740G-vel csak kisebb eltérések vannak a 2 csipszet között)
Méretben nem kisebb az atomos lap, így ugyanakkora helyre/házba tudod berakni, fogyasztásban a jelenlegi alaplappal szintén nincs komoly eltérés
[ Szerkesztve ]
Ok. Intel oldalán kutakodva kiderült hogy a 945GC chipset csak DDR2-400/533 memóriákkal boldogul. A DDR2-667 csak marketing duma. Az D945GCLF doksijában meg is említik hogy a DDR2-667/800 memóriákat is csak 533MHz-en járatja.

üdv. netezni meg zenét hallgatni meg ltölteni meg filmezni 100 h beszerzek egy ilyen Atom procis gépet
nekem nagyon szimpi!
csak jólenne már valami komolyabb teszt is!
kajaidőben kérem ne zavarjanak! 8:00-22:00
Gigabyte GA73PVM-S2H Intel E2180-as processzorral, 7200-as winchesterrel, 2GB RAM-mal alapjáraton 39 wattot vesz fel a hálózatról - vagyis a fogyasztásban már benne van a 300 wattos tápegység vesztesége is. Ez mellett szánalmasak és röhejesek ezek az Atom processzoros alaplapok a kurva sokat fogyasztó régi chipsettel.
A szakember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki mindenre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)
Ami mindig szokott: nő a felbontás, a bitráta, jönnek az erősebb tömörítők, amik nagyobb prociterheléssel játszhatóak le, stb. Ez meg már a jelenlegi jobb anyagokkal sem birkózik meg, úgytudom...
Tehát nem a jelenlegi filmjei fognak megváltozni 
Raymond: Igen, ez már tényleg vicces, még a déli hídon is nagyobb a borda, mint a procin 
[ Szerkesztve ]
Az egyik Anandtech-es cikkben a kisebbik, 1GB RAM-os Eee Box-szal, terhelés mellett 19W-ot mértek. Mivel lineárisan képtelenség csökkenteni a fogyasztást a teljesítménnyel arányosan, azt hiszem ez nem is rossz eredmény...
szerk.: Az Eee Box-ban is hyperthreading-es 1,6GHz-es Atom van.
Ja, és elvileg 300 dollár merevlemezzel, házzal, táppal együtt.
[ Szerkesztve ]

1-2 éven belül 1080-nál nagyobb felbontás? Vagy eltűnik a 350 megás sorozatepizód, amivel ráfér két dvd-re egy évad, némi észrevehetetlen minőségjavulásért cserébe? Akkor veszek egy kalapot, csak hogy megehessem.
Nem valószínű, de jön az 1080p például... amivel biztos, hogy nem fog megbírkózni.... szerintem nagyobb bitráta mellett az 1080i-t sem viszi, ami meg a jelen azért eléggé.
Küldök majd kalapot ![;]](/dl/s/v1.gif)

Ezek szerint te nem érted, hogy mire való egy Atom proci (normális lappal).

SSE3, GMA950?
Szuper kis 'everyday use' Hackintosh építhető még e köré egyszer. ;)
-= Lost are only those who abandon themselves =-
Tudnál adni linket ahhoz a teszthez?
A szakember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki mindenre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)
Google: Anandtech eee
[ Szerkesztve ]