Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) foregister

foregister
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

letöltőgép, esetleg home server.

Mindig elámulok ezeken a fogyasztási számokon. 35 watt... egy sima villanykörte többet fogyaszt...

Az igen az nem nem

(#2) .tnm

.tnm
(senior tag)

msi wind laptop tesztje alapján, ezen lap alapján olcsó, és energiatakarékos, és halk htpc-ket lehetne építeni (már ha valakinek nem alapkövetelmény az 1080p), kár, hogy a felszereltsége ezt nem teszi lehetővé... így marad egy a sok irodai "gépalap" közül

(pedig nem hiszem, hoyg olyan sokba lett volna egy fokkal erősebb VGA-t integrálni rá, vagy egy PCI-E csatit hagyni, de egy DVI/HDMI meg digitális audio csatlakozó azért minimum lett volna :( )

PH érték: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=.tnm

(#3) robyeger

robyeger
(PH! addikt)

Valami DVI videócsatolós chipsetet nem bírt volna el ez a microatx-es deszka? Engem majd akkor érdekel ez az atom mizéria, ha HD minőségű filmeket tudok majd lejátszani vele, a 945GC chipsetből és a jelenlegi 1magos prociból valahogy ezt nem nézem ki. De javítson ki valaki, ha tévednék.

[ Szerkesztve ]

Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz ;;;;;;;;;;;;; Vista beállítások gyors gépekre is; http://winportal.net/?id=1052

(#4) moddingR

moddingR
(tag)

Ez mikor fog kijönni? Asszem benevezek egyre :K

(#5) nyunyu

nyunyu
(PH! kedvence)

A Wind Board mérete 19,5 x 17 cm, microATX alaplapokkal kompatibilis házakba szerelhető.

A jo edes anyj!@#$%^&*()t, hogy nem birtak 17x17 centisre csinalni, igy nem fer bele a miniITX hazakba.
Illetve ha bele is fer, akkor sem lehet hasznalni az egy szem PCI slotjat, mert az a masodik helyen van, nem az elson, ahova a haz PCI risere passzolna.

Sebaj, maximum nem ebbol fogunk elhasznalni evi 20-30db-ot, hanem Intel D945GCLF-bol.

Home juzereknek persze mindegy, azok ugyis occso mATX hazba rakjak.

[ Szerkesztve ]

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#6) DuplaZso válasza nyunyu (#5) üzenetére

DuplaZso
(fanatikus tag)

:) Nekem is a mérete szúrt szemet egyből. PCI helyett (mellett) pedig valóban elfért vola egy hosszú expressz-csati.

"Eladás oka:..." Kutyát nem érdekli ! És miért kell kamuzni, ha még kérdés sem hangzott el ?

(#7) as_Rock válasza nyunyu (#5) üzenetére

as_Rock
(őstag)

Elkefélt méret, gyenge teljesítmény, ha 15-nél többért adják csak a balekok veszik, mert annyiból kijön egy jóval izmosabb integráltat tartalmazó ATI 69GM-es alaplap és egy egymagos amd proc, ami már nem csak letölteni, netezni tud, idővel pedig erősebb 2magos proccal fullHD-ra is tökéletes.

"Tényleg, ki kellene találni valami beavatási szertartást. Mittomén, be kell szólni egy modinak, ...ilyesmi.'' - by csigi

(#8) Sonja

Sonja
(PH! addikt)

Na, akkor elkezdődhet az Atom tuning. :C :DDD

Jobban vonz a sötét, mint egy félig szétrohadt világ!

(#9) simonzé

simonzé
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Jár hozzá ajándék váza?
Váza

na ez nagyon gyenge volt. Bocs.

"You are here for a good time... not a long time" /Colin McRae/

(#10) t72killer válasza .tnm (#2) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

még akár a 1080p is megoldható pl egy plusz HD3400 pro vidkarival. Ő se fogja tulságosan meglódítani a fogyasztást, de mindenféle HD-tartalmat gyorsít (VC1, h.264, mpeg2)

Szerk: elnézést, most olvastam, h nincs PCIe a lapon :( a fentiek akkor PCIe-t is tartalmazó lapra vonatkoznak...

[ Szerkesztve ]

NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html

(#11) Drenadar válasza as_Rock (#7) üzenetére

Drenadar
(senior tag)
LOGOUT blog

És az is elmegy 35W-on ? Mert sztem ennél a procinál nem a teljesítmény a lényeg...

(#12) Male válasza Drenadar (#11) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Amit a procin bukik, azt a chipseten visszanyeri kb... 35W egyáltalán nem olyan kevés, engem meglepett.

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#13) Kriza válasza Male (#12) üzenetére

Kriza
(őstag)

Nekem is soknak tűnik. Igazán csinálhatna valami modernebb chipsetet az intel az Atomhoz, nem ezt a régit erőltetné.

Panasonic N2QAYB000078 teljesen új, gyári távirányító eladó http://hardverapro.hu/apro/panasonic_n2qayb000078_teljesen_uj_gyari_taviranyi/hsz_1-200.html

(#14) as_Rock válasza Drenadar (#11) üzenetére

as_Rock
(őstag)

Alulfeszelve nem sokkal eszik többet, viszont 1-2 év múlva se lesz szűk keresztmetszet a lap és a bele rakható proc.

"Tényleg, ki kellene találni valami beavatási szertartást. Mittomén, be kell szólni egy modinak, ...ilyesmi.'' - by csigi

(#15) t72killer válasza Kriza (#13) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ha túl modern lenne, kifogná a szelet az alsóbb kategóriás celeronok vitorlájából, lévén akkor simán jó lenne irodai gépnek is :)

NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html

(#16) flimo

flimo
(őstag)

Tragikomédia és szánalom, hogy egy 4 wattos chipet 31 wattos alaplapra pakolnak, és akkor még örüljünk, mert a többi úgyis többet enne... :W

Először szomjan halunk, azután éhen halunk, végül mind meghalunk!

(#17) Raymond

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A 35W fogyasztashoz csak annyit hogy par napja mertem az egyik regi P4 Willamette 1.4Ghz gepet (384MB SDRAM, 10GB HDD) es Ubuntu 8.04 alatt nyugalmi allapotban adott 50W-ot full terheles mellett pedig 72-75W kozott (a komplett gep volt a maga regi tapjaval). Ez a lap pedig 35W csak a procival? A chipset a rohej az egeszben 10x akkora bordaval mint a CPU-n.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#18) pschio válasza as_Rock (#14) üzenetére

pschio
(őstag)

a proci az fixen van rogzitve a lapra en ugy tudom. javitsatok ki ha tevedek.

''Én nem süllyedek a hülyék szintjére, mert ott legyőznének a rutinjukkal''

(#19) Hunter2 válasza t72killer (#10) üzenetére

Hunter2
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ha jól tudom x264-et még nem gyorsítják ezek a kártyák sem.Igazából ha vinne HD-t akkor lenne érdekes.

Eladó cuccaim: http://href.hu/x/bqv6 laptop alkatrész,stb | Steam: [Hun]Hunter2

(#20) flimo válasza as_Rock (#14) üzenetére

flimo
(őstag)

Miért, mi lesz 1-2 év múlva? 10 gigabit lesz az otthoni net, amit már nem bírna ez a gép? Vagy lennél olyan hülye, hogy felpakolod rá a legújabb wint, és ha nem megy futsz új gépért?

(#21) akiesznelvan

akiesznelvan
(újonc)

Szvsz. CPU nagyon jó, deszka jó, koncepció nulla.

Asus Vento M9, MA78GM-S2H, AM2+ e4850 (alulfesz.), 4x1GB Kingmax DDR2 1066Mhz, Barracuda 160GB 7200RPM

(#22) Male válasza Raymond (#17) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az a nagy borda nem együtt hűti a procit és az északi hídat? A másik borda pedig a déli hídé.

flimo: Szeritnem a HTPC felhasználásra gondolt, nem letöltőgépnek.

[ Szerkesztve ]

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#23) Ste

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

na akkor most mennyi a proci fogyasztása? 2,5 vagy 4W? mert gondolom a kevésbé fejlett energiagazdálkodás azt jelenti, hogy nem veszi olyan gyakran vissza az órajelét

ezek szerint a sima notiban is csak "okoskodva" fogyaszt 2,5W-ot? (azt hittem ez a max teljesítménye)

True Success is Blonde

(#24) robyeger válasza Hunter2 (#19) üzenetére

robyeger
(PH! addikt)

De az ATI 3000 széria már tudja dekódolni a H264-es fimeket is. Öröm amúgy látni pl. 720p filmlejátszáskor, hogy a hasonló árban lévő eszközök:
-ATI HD3450 vgakarin 3% GPU terheltség és max. 5% CPU használat mellett
-míg egy Celeron420 proci önerejéből ~90% terhelődik
Szóval dupla magos atom éppen elbírna a HD-vel, de vétek lenne a hatalmas GPU erőt kihasználatlanul hagyni. Bízok benne, hogy talán az MSI később fog egy PCIE verzót is kiadni ezekből.

[ Szerkesztve ]

Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz ;;;;;;;;;;;;; Vista beállítások gyors gépekre is; http://winportal.net/?id=1052

(#25) k3l3r0n

k3l3r0n
(fanatikus tag)

Sok ez a 35W. 500MHz-es K6-2, vagy épp az 566-os celeron normál üzemben alig eszik többet 25W-nál. Mindezt a táp 230V oldalán mérve!
Teljesítményében mellé mernék tenni 1GHz P3-at is és akkor kiderülne, mennyire is előrelépés.
Amit nyerni lehet procifogyasztás oldalon, elviszi a 945 chipset. Jó vétel lesz, ha végre a Z500-as chipset hajtja majd ezeket, de addig sajna nem fogyaszt kevesebbet, mint egy jó kis p3, ami sebességben közelében van...

Jézus megváltoztatta az életed! Akarod menteni a változásokat?

(#26) Ste

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

btw ennyi fölösleges régi csipszetje lenne Intel bácsinak? hogy kénytelen itt elsózni? :U

True Success is Blonde

(#27) k3l3r0n válasza Ste (#23) üzenetére

k3l3r0n
(fanatikus tag)

A sima notiban 2,5W, az asztaliban 4W. Mondjuk teljesítményt még nem tudtam mérni egyik procinál sem, hogy hol vannak, de pár hét és lesz egy jó alapos tesztem...
Gondolom a 945öt meg azért erőltetik, mert olcsó. Viszont az már eszik vagy 10-15W-ot, amivel agyonvágja a takarékosnak mondott mutatót. Ráadásul öreg-szar chipset az.
Majd ha ez kerül az atom proci mellé, akkor nevezhetjük takarékosnak. De addig csak maszlag a takarékoskodás a marketing oldaláról...

(#28) Stalker-2572

Stalker-2572
(PH! kedvence)

Netezni még jó is lenne egy ilyen gép. 2GB RAM azért nem ártana. Memóriakezelés miért ilyen gyenge?

All Black...

(#29) k3l3r0n válasza Ste (#26) üzenetére

k3l3r0n
(fanatikus tag)

Ezek szerint igen. A sok hülye (már elnézést a tudatlanoktól, de igenis legyen igényünk a tájékozódásra) meg bukik ezekre az energiatakarékos gépekre, mint gyöngytyúk a meleg takonyra... :DD

(#30) Ste válasza k3l3r0n (#27) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

de ha ugyanaz a proci? :U
akkor csak nem 2.5W az a 2,5W (energiamenedszmentre visszatérve)

teljesítményben állítólag egy 1.2-1.4 pentium m szintjén van

nekem nagyon bejönnek ezek az energiatakarékos holmik, vennék is ilyet, ha nem ez a csipszet lenne mellé :U (már megint az újdonság varázsa, s vegye csak a régi vacakkal aki ilyet akar)

True Success is Blonde

(#31) csibor

csibor
(őstag)

Ilyet szerettem volna venni,de igy nem az igazi.

1+2 szobás lakás Balatonalmádiban eladó!3 emeleti a gimnáziummal szemben.

(#32) flimo válasza Male (#22) üzenetére

flimo
(őstag)

A htpc-t azért nem írtam, mert elképzelni sem tudom, hogy a divx, hd filmeken mi fog változni, hogy 1-2 év múlva nem játsza le, amit ma le tud.

(#33) flimo válasza Ste (#30) üzenetére

flimo
(őstag)

Megszokhattad volna, hogy intel kvázi hatudik, mert tipikus fogyasztást ad meg max helyett, az meg persze, hogy nagyobbb, ha nincs benne energiamenedzsment.

[ Szerkesztve ]

(#34) Raymond válasza Male (#22) üzenetére

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Oh, elneztem :) De nem sokat valtozik a helyzet ha ezt a lapot nezed:
[link]

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#35) Ste válasza Raymond (#34) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

és igen, elveri a jópár éves Via procit :C
de, hogy a Celeron M is eleveri :U

True Success is Blonde

(#36) k3l3r0n válasza Ste (#30) üzenetére

k3l3r0n
(fanatikus tag)

Nah, akkor úgy írom, hogy Atom N270 van a netbook-okban és Atom 230 a nettop-okban. Az egyik proci energiagazdálkodása 2,5W-nál korlátoz le, a másik meg 4W-nál. Ez gondolom elsősorban a teljesítményen vehető észre. Mind2 mellé a 945gse chipset társul, pedig van az atomhoz fejlesztett chipset, csak gondolom cca. 10USD-vel drágább volna.
Nekem is bejön egyébként a cucc, fogok is venni, mivel az os x nem fut a p3-on de fut egy atomos intel lapon. Netezni, letölteni tökéletes. Az asztali vas meg elbírja jól a hd videót, ha az kell....

(#37) t72killer válasza Hunter2 (#19) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

bizonyos esetekben azzal is működik. Bár nekem meg az volt a tapasztalatom, h bizonyos esetekben még azzal se megy a hardveres gyorsítás, amivel kéne :(

(#38) akosf

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Kíváncsi vagyok, vajon ez a lap is csak 400/533MHz-en képes hajtani a RAM-okat, mint a D945GCLF vagy esetleg a reklámozott DDR2-667 is működik?

(#39) as_Rock válasza flimo (#20) üzenetére

as_Rock
(őstag)

Te olvasol is, vagy csak írsz?
Azt magyarázom, hogy ez az atom ezzel a lappal egy zsákutca.
AM2-es mATX lap+LE1100-as proci mind grafikában, mind sebességben, mind általános felhasználásban és a jövőbeli fejlesztési lehetőség tekintetében is lealázza.
És azért emeltem ki, hogy AZ (am2) cserélhető ha van rá később pénz, mert HD-videó lejátszáshoz a Ph-s teszt szerint néha csak 2 magos proc elég. (780G ilyen szempontból azonos a 740G-vel csak kisebb eltérések vannak a 2 csipszet között)
Méretben nem kisebb az atomos lap, így ugyanakkora helyre/házba tudod berakni, fogyasztásban a jelenlegi alaplappal szintén nincs komoly eltérés

[ Szerkesztve ]

(#40) akosf válasza akosf (#38) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ok. Intel oldalán kutakodva kiderült hogy a 945GC chipset csak DDR2-400/533 memóriákkal boldogul. A DDR2-667 csak marketing duma. Az D945GCLF doksijában meg is említik hogy a DDR2-667/800 memóriákat is csak 533MHz-en járatja.

(#41) Quan-Chi

Quan-Chi
(őstag)

üdv. netezni meg zenét hallgatni meg ltölteni meg filmezni 100 h beszerzek egy ilyen Atom procis gépet :) nekem nagyon szimpi! :C csak jólenne már valami komolyabb teszt is!

kajaidőben kérem ne zavarjanak! 8:00-22:00

(#42) shtml válasza k3l3r0n (#36) üzenetére

shtml
(őstag)
LOGOUT blog

Gigabyte GA73PVM-S2H Intel E2180-as processzorral, 7200-as winchesterrel, 2GB RAM-mal alapjáraton 39 wattot vesz fel a hálózatról - vagyis a fogyasztásban már benne van a 300 wattos tápegység vesztesége is. Ez mellett szánalmasak és röhejesek ezek az Atom processzoros alaplapok a kurva sokat fogyasztó régi chipsettel.

A szak­ember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki min­denre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)

(#43) Male válasza flimo (#32) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ami mindig szokott: nő a felbontás, a bitráta, jönnek az erősebb tömörítők, amik nagyobb prociterheléssel játszhatóak le, stb. Ez meg már a jelenlegi jobb anyagokkal sem birkózik meg, úgytudom...

Tehát nem a jelenlegi filmjei fognak megváltozni :)

Raymond: Igen, ez már tényleg vicces, még a déli hídon is nagyobb a borda, mint a procin :D

[ Szerkesztve ]

(#44) akosf válasza shtml (#42) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az egyik Anandtech-es cikkben a kisebbik, 1GB RAM-os Eee Box-szal, terhelés mellett 19W-ot mértek. Mivel lineárisan képtelenség csökkenteni a fogyasztást a teljesítménnyel arányosan, azt hiszem ez nem is rossz eredmény...

szerk.: Az Eee Box-ban is hyperthreading-es 1,6GHz-es Atom van.
Ja, és elvileg 300 dollár merevlemezzel, házzal, táppal együtt.

[ Szerkesztve ]

(#45) flimo válasza Male (#43) üzenetére

flimo
(őstag)

1-2 éven belül 1080-nál nagyobb felbontás? Vagy eltűnik a 350 megás sorozatepizód, amivel ráfér két dvd-re egy évad, némi észrevehetetlen minőségjavulásért cserébe? Akkor veszek egy kalapot, csak hogy megehessem.

(#46) Male válasza flimo (#45) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem valószínű, de jön az 1080p például... amivel biztos, hogy nem fog megbírkózni.... szerintem nagyobb bitráta mellett az 1080i-t sem viszi, ami meg a jelen azért eléggé.

Küldök majd kalapot ;]

(#47) flimo válasza as_Rock (#39) üzenetére

flimo
(őstag)

Ezek szerint te nem érted, hogy mire való egy Atom proci (normális lappal).

(#48) Waingro

Waingro
(újonc)

SSE3, GMA950?
Szuper kis 'everyday use' Hackintosh építhető még e köré egyszer. ;)

-= Lost are only those who abandon themselves =-

(#49) shtml válasza akosf (#44) üzenetére

shtml
(őstag)
LOGOUT blog

Tudnál adni linket ahhoz a teszthez?

A szak­ember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki min­denre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)

(#50) akosf válasza shtml (#49) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Google: Anandtech eee

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.