Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) lujó55

lujó55
(őstag)

Na ez tök jó lesz 50 négyzetméteres panelba! :C

Nem bizniszelek pattanásos milliomos gyerekekkel, akik maguk sem tudják mit akarnak!

(#2) Móci

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Tetszetős darabok, szívesen kipróbálnék otthon egyet... ;]

Amúgy lesznek majd erősítő/hangfal tesztek is? Szerintem nem lenne rossz...

"I see the diamonds, but you only see the rock"

(#3) Sicilian

Sicilian
(őstag)

Na ez a cucc, ahogy van jöhetne :B

"Az éjekszen szájfáj műsorán.."

(#4) pgergo

pgergo
(kvázi-tag)

psaudio

BFBC2 NICK: Phantom.HUN

(#5) Pixelmaster

Pixelmaster
(tag)

maxi respect :))

-=The digital artist of the darkside=-

(#6) dfdfdf

dfdfdf
(őstag)
LOGOUT blog

Hát szeretnék többet olvasni a nagy gyártók új termékeiről s főleg teszteket akár kommersz hangfalakkal is hisz ott is van nagy különbség!

Pilisvörösvár környékén lanparty? http://href.hu/x/hopf

(#7) M@trixfan válasza lujó55 (#1) üzenetére

M@trixfan
(őstag)

Miért is ne lenne jó? Azt is kiméri az elektronika :) A hangszórókat kell ügyesen megválasztani. Csak az a gond, hogy általában a jobb minőségű hangfalak szólnak szépen halkan is.

twitter: MatrixfanLive

(#8) Duree

Duree
(PH! addikt)

Hát nem rosszak,de egy átlagos lakásba túlzásnak tartom.Azért szívesen vennék valahol egy átfogó tesztet ezekröl a Receiverekröl.

(#9) Giot

Giot
(őstag)
LOGOUT blog

"Mindkét eszköz megkapta az Audyssey DSX technológiát, amely elméletileg kiterjeszti az 5.1 és a 7.1 csatornás hangforrásokat................. Ennek megfelelően egy tágasabb hangteret kaphatunk, amennyiben egy pár front hangfalat szélesebben helyezünk el a szokásosnál."
Erre lennék kíváncsi szívesen meghallgatnám milyen.
Valóban jó lenne hangfalakról és erősítőkről tesztet olvasni a PH "hasábjain". De ez egy nagyon szubjektív téma, emiatt nehéz korrekt kiegyensúlyozott véleményt írni.

Duree: Nem hiszem hogy átlag felhasználónak/lakásba lettek szánva 500/850 dolláros árukkal.

[ Szerkesztve ]

Ha valami igazán... .... zenére vágysz! Frissítve: 2012.04.01 LogBlog.

(#10) TESCO-Zsömle válasza Giot (#9) üzenetére

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nem hiszem hogy átlag felhasználónak/lakásba lettek szánva 500/850 dolláros árukkal.

Pedig nem olyan sok pénz az...

Aquatuning.de-ről rendelés hamarosan! Akit érdekel -> PÜ nekem! (Elhalasztva 1 hónappal!) 06.10-ig.

(#11) Gál István

Gál István
(senior tag)
LOGOUT blog

Elég csúnya jószágok, de a tudás... :C

Monitor Audio Reference Silver 5 hangfalpár eladó teljesen újszerű állapotban, minden tartozékával! 109.000

(#12) blackrulz válasza TESCO-Zsömle (#10) üzenetére

blackrulz
(őstag)
LOGOUT blog

naja. csak az ennek megfelelő minőségű hangfalak kerülnek marhasokba, meg aztán mellé még valami megjelenítő, amivel a képi minőség is profi lesz...

Az izmok megfeszülnek, a szív duplán dobban

(#13) Móci válasza Giot (#9) üzenetére

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Valóban nem sok pénz az, de azt is látni kell, hogy nem nekünk lettek ezek 'kitalálva'. Egy nyugati országban azért nem akkora drágaság egy ilyen készülék.

"I see the diamonds, but you only see the rock"

(#14) TESCO-Zsömle válasza blackrulz (#12) üzenetére

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Of korsz, de amit írtam, akkor is áll. :P

150-200k nem olyan sok egy ilyen kaliberű erősítőért.

Nézz szét mibekerül pl egy McIntosh.

Aquatuning.de-ről rendelés hamarosan! Akit érdekel -> PÜ nekem! (Elhalasztva 1 hónappal!) 06.10-ig.

(#15) Giot válasza TESCO-Zsömle (#10) üzenetére

Giot
(őstag)
LOGOUT blog

Igazad van! Nem számoltam át.
850dollár kb 180eft 500USD meg 100eft környéke. Ez az erősítők táborában nem számít soknak. Itt van pld egy régi nagy nevű márka egy 7.1-es NAD és ő még csak az alsó szegmens tőlük.

[ Szerkesztve ]

(#16) Giot válasza Giot (#15) üzenetére

Giot
(őstag)
LOGOUT blog

+itt még az a kérdés ki számít átlag felhasználónak. :U

(#17) Horbal válasza lujó55 (#1) üzenetére

Horbal
(senior tag)
LOGOUT blog

Áruld már el mi a baj eg ilyen erősítő + kis panel párossal, miért ne lehetne?

Megfelelő érzékenységű hangfalat választva simán lehet halkan is jó minőségben hallgatni.
Nekem 2x60W-os erősítőn lóg 100/120-as 3 utas böszme hangfal érzékenysége >98 db, erősítőt még 10-15% ig is alig kell tekerni, ha munka közben zenét akarok hallgatni (ha épp otthonról dolgozom), 30% körül már kellemes asztal rázós, 50% buli van 10 emeleten, 50% felett csak akkor hallgatnám ha újra akarnám festeni/tapétázni a kecót.

Szal nem kell üvöltetni, csak jó hangfalakkal kell párosítani az erőlködőt.

Ára meg kb 1általán nem sok, 150-200K egy ilyenért nem sok, kérdés mit tud ONKYO-kat mostanság sokan húzzák, eléggé elkommerszesedett állítólag...

Semmit nem adnak ingyen, akinek semmily(j)e nincs mi a faxban higgyen? (Tankcsapda)

(#18) TESCO-Zsömle válasza Horbal (#17) üzenetére

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Áruld már el mi a baj eg ilyen erősítő + kis panel párossal, miért ne lehetne?

Mert jó érzéssel a film feléig se jutsz, máris ott dorombol egy szomszéd az ajtódon. ;]

Giot: Valld be, te már 1000Ft-os dollár árfolyammal számolsz! :P :DDD

[ Szerkesztve ]

(#19) Balika911 válasza Duree (#8) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Nagyobb oldalakon, pl. amazon.com-on lehet felhasználói véleményeket olvasni. Ha ezek nem is számítanak átfogó tesztnek, sokszor éppolyan hasznosak és érdekesek tudnak lenni, sőt...

Én meg azt mondom, hogy egy átlagos hazai lakásba (saccra 50-55 nm) is simán jó választás lehet egy ilyen. Már ha valakinek jobb a fizetése, mint az ízlése. És ezzel nem azt akarom mondani, hogy drága, hanem hogy szegény Onkyók szerintem még mindig baromi rondák. :)

[ Szerkesztve ]

(#20) proci985

proci985
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

nekem az egyik kisöccsük (ht-r340) teljesített szolgálatot a bundled hangfalaival egy 22nm2es lakásban, amiből 3.5^3 m3 volt a szobám. és rendben volt teljesen. halkan is szépen szólt, hangosan meg már csak itt tudtam kipróbálni (ház), mert a lakásban 30% fölött a konvektor is beszállt a mélynyomónak segíteni. 45%nál már erőtelesen remegtek az ablakok is.

szóval egy 50-55nm^2es panelba jó lesz egy ilyen, bár szerintem feleslegesen túl lenne méretezve.

vannak kommersz cuccaik is (nekem is az van, de akkor nem volt több pénzem), de ugyanúgy vannak átlagember számára megfizethetetlenül drága cumóik.

[ Szerkesztve ]

The first rule of tautology club is the first rule of tautology club.

(#21) ALBY

ALBY
(újonc)

Az igény az igényességre és a lákásméret nem függ össze!

Kis lakásba is össze lehet rakni nagyon szép hangú rendszert, még olcsón is, de nyilván sokkal komolyabb és drágább cuccok is vannak.
Az adott szobához kell építeni a hifit, de egyáltalán nem azt jelenti hogy kicsi szobába vackot kell venni.

Ami igaz : Azonos színvonalú rendszer, nagyobb szobába, drágább.

Akit érdekelnek a hifi házimozi erősítők, van egy rakás szaklap/portál, akár a legtöbb konkrét modellről is lehet korrekt teszteket találni.
Szerintem ebbe nem kéne belefogni a PH!-nak ilyesmibe, nem az ő dolguk a hifi egy másik világ.
Félreértés ne essék, nagyon tetszik és tisztelem a PH!-s újságírók tesztjeit és tesztmódszereit, de maradjunk a hardware-nél, mert ilyen alapon lehetne tesztelni toronydarut vagy festményeket elemezni :)

A lónak is két oldala van mégsem hanglemez...

(#22) xT4ken

xT4ken
(kvázi-tag)

Nem rossz bar az ara mar picit nekem meredek.

Most biztos hulyeseget fogok kerdezni, de legyen. Az ilyen cuccokra lehet kapcsolni egyenesen USB merevlemezt filmekkel zenekkel megpakolva?
Csak azert erdekelne mert SAMSUNG LCD TVm van ami nem tamogatja a DTSt (meg semmi jobbat se) es ha PCrol (Intel E8400+Radeon 3870) kuldom neki a kepet akkor akadozik a fullHD kep es kesik a hang (ugy 120-180ms).

(#23) Giot válasza TESCO-Zsömle (#18) üzenetére

Giot
(őstag)
LOGOUT blog

Nincs mit tenni, ezt elnéztem. :B

(#24) Balika911 válasza xT4ken (#22) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Valamelyiken csak firmware frissítésre jó az USB, valamelyik pedig képes tartalmakat is lejátszani a pendrive-ról, vagy HDD-ről. Modelltől függ, utána kell nézni a kézikönyvében.

(#25) 8nemesis8

8nemesis8
(PH! addikt)

Érdekes ez a FullHDre felskálázás.
Valóban azt jelenti ami le van írva? :F

(#26) Sanci38 válasza 8nemesis8 (#25) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Igen,azt jelenti,hogy az SD vagy 720p tartalmat felkonvertálja1080p-be. Jobbb lesz,igaz nem olyan mint a BD.Ez igaz,skálázófüggő is. Az Onkyo ezekben a modellekben Faroudja DCDi-t vagy a drágábbakban(pl TX-NR 3008) Anchor-Bay-t használ.

Minden érdekel, ami árammal működik... Na jó a 100-as izzó annyira nem.

(#27) Sanci38 válasza ALBY (#21) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Az utsó mondatodról:Azért nem rossz,hogy akit érdekel az meg tudja itt is nézni a kapcsolódó elemeket mert pl LCD-tévét,tunerkártyát vagy épp ezt at erősitöt is a hardware kategóriához lehet sorolni,mivel számitógépre lehet közvetlen kötni.ugyanez az általad említett toronydaruról vagy képről már nem mondható el.
És ez nem hifi,hanem házimozi kategória,a hifi az más irányú...
De az elsö bekezdéseddel maximálisan egyetértek

[ Szerkesztve ]

(#28) Csuki

Csuki
(lelkes újonc)

Nem igazán értem, hogy a HDMI miért vezet hangot/képet együtt, mert általában a TV-k hangszórói sehol nincsenek hangzásban, erre ugyebár ott vannak a házimozi erősítők.
Egyedül az IPTV-hez vagy más hasonló digitális technológiánál használható, de film lejátszásnál nem sok értelme van. Hangra ott az SPDIF.

(#29) TESCO-Zsömle válasza Sanci38 (#27) üzenetére

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ha a képről nem is, de a jobb toronydarukról azért mégis. ;)

(#30) dabadab válasza Csuki (#28) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

"Nem igazán értem, hogy a HDMI miért vezet hangot/képet együtt, mert általában a TV-k hangszórói sehol nincsenek hangzásban, erre ugyebár ott vannak a házimozi erősítők."

És a házimozi erősítőkbe hogy jut el a hang? HDMI-n :) Meg amúgy is egyszerűsíti a kábeleztést, hogy nem két, hanem csak egy kábelt kell vinni, ezenkívül lehet, hogy a nappaliban ott figyel a HM erősítő, a hálószobai TV-knél azonban nem ez a jellemző.

Falsus in uno, falsus in omnibus.

(#31) Balika911 válasza dabadab (#30) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Sőt, analógon kapásból 3 kábel kell az 5.1-es hanghoz. Ezeket én előszeretettel dugtam rossz helyre, aztán persze mindenhogyan szólt a film meg a játék, csak úgy nem, ahogy kellett neki. Jó is az a HDMI, csak kár, hogy a minőségi kép- és hangátvitelt biztosító kábel olyan drága. ;] :)

(#32) Sanci38 válasza Csuki (#28) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Mert a HD hangok(DD True,DD +,DTS high Resolution és DTS MA) digitálisan csak ebben a formában képesek eljutni az erősitőhöz. Az SPDIF -ami helyesen S/PDIF ugye?? esetleg TOSLINK- és evvel együtt a Koaxiális digit. bemenet sávszélessége nem elég hozzá. És az IPTV mellett jóval több létjogosultsága van a Blu-Ray és a HD DVD lemezeknél.

(#33) Sanci38 válasza TESCO-Zsömle (#29) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Aláírom. Máris küldhetsz nekem egyet,ha lehet kábellel. :DD

(#34) TESCO-Zsömle válasza Sanci38 (#33) üzenetére

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Rendben.

Egy postacímet kérek, és küldöm a csekket.

450.000.000 Ft lesz.

[ Szerkesztve ]

(#35) Sanci38 válasza TESCO-Zsömle (#34) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Gazdaságilag ingyen,vagy 100 % árengedmény?? :)
Na jó,lemondok róla,kábelhiány miattt. :DDD

(#36) Sanci38

Sanci38
(PH! kedvence)

Azért én kiváncsi lennék több paraméterre is.
Lehet hogy ez amerikai modell marad?

(#37) 8nemesis8 válasza Sanci38 (#26) üzenetére

8nemesis8
(PH! addikt)

Hasznos kis dolog akkor ez.

(#38) TESCO-Zsömle válasza Sanci38 (#35) üzenetére

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Pont annyira ingyen, mint amennyire a gyár osztogatja...

(#39) Sanci38 válasza 8nemesis8 (#37) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Igen,valóban.,kérdés hogy milyen minőségben.Az itt beépitett skálázók jó minőségűek.a Faroudja pl sormentesitővel ,mozgáskompenzációval, éljavitással, fürészfog-eltüntetéssel is jeleskedik.De minden fulll HD tévé megcsinálja ezt tehát nem árt kipróbálni hogy jobb a kép,ha ez miatt választanád ezt a fajta erősitőt,főleg ha van olyan megjelenitő,mint amilyen a te birtokodban,lejátszó az mindegy milyen,lényeg csak sd jelet adjon ki magából.

(#40) kpal

kpal
(PH! kedvence)

Szép kegyere.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.