Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#51) Duree

Duree
(PH! addikt)

Nagyon örülök,hogy végre van TV tesz is,ez szokás szerint objektív tárgyilagos és magas szinvonalú.A TV nemigazán nyerte meg e tetszésemet,nem rossz de egy kicsit túlárazták

(#52) lapa

lapa
(PH! kedvence)

mi van a com porttal? lehet vele vezérelni, mint a Sharpnál? esetleg a HDMI CEC lett tesztelve?

www.lapanet.hu

(#53) dabadab válasza szp1 (#36) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Ez elég nagy téma, de lássuk :)

A válaszidő alapvetően két tényezőből adódik össze: egyrészt időbe telik, amig a megváltozott pixelinformáció eljut magához a pixelhez, aztán meg időbe telik, amíg a pixel ténylegesen meg is változtatja a színét.

Lássuk:

Kezdetben vala a CRT, ami úgy működött, hogy egy ionsugár másodpercenként 25-ször végigment a képernyőn lévő foszforon: amikor a sugár a foszforhoz ért, az felvillant, majd szépen lassan elhalványult. A foszfor "gyorsaságát" (hogy milyen gyorsan halványuljon el) gondosan be kellett lőni: ha túl gyorsan, akkor zavaróan villog a kép, ha meg túl lassan, akkor a világos-sötét átmenet túl lassú lesz - az egyensúly mondjuk az adottságok miatt azt jelentette, hogy a kép villogott és a sötét háttér előtt mozgó világos képek meg szép csóvát húztak maguk után.
Ennek a megoldására találták ki a 100 Hz-et, ami azt jelentette, hogy az elektronsugár másodpercenként százszor rohant végig a képen, így jóval gyorsabb foszfort lehetett alkalmazni, csökkent a villódzás meg az utánhúzás is.
Most egy bátor ugrással a plazmáknál termünk, mert azok is kb ugyanúgy mükődnek, mint a CRT-k, csak itt nem egy darab elektronsugár rohan körbe, hanem minden egyes pixelnek van saját gázplazmája, ami termeli az elektronokat, ami aztán villogtatja a foszfort.
Itt megint turbóztak egyet a dolgon, "hagyományos" plazmák 480 Hz-en, a menőbbek meg 600 Hz-en villogtatják a pixeleket, így még gyorsabb lehet a foszfor.
Aztán persze ott vannak az LCD-k, ott eleinte (legalábbis a TV-knél) fixen másodpercenként 60-szor közölték a pixelekkel, hogy milyen színük legyen, mire a kvarckristályok szépen, nyugisan átrendeződgettek, ennek az eredményét mindenki ismeri, a gyors mozgások elmosódtak, a piros versenyautó meg akár három-négy példányban is látszódott.

Na, most értünk el ahhoz a részhez, ami némileg értelmetlenné teszi az előzőeket, vagyis hogy hogyan mérjük a válaszidőt. Erre az a megdöbbentő válasz, hogy "ahogy akarjuk".
Van ugyan egy VESA szabvány, ami a fekete-fehér-fekete átmenetet méri, de ezt senki sem használja, LCD gyártók előszeretettel adják meg a szürke-szürke átmenetet, ami kb a PMPO hitelességével bír (nagyon vicces, ahogy az állítólag 6 ms-es panelen három példányban látszik a kisautó, vagyis a valós reakcióideje bőven 30 ms felett van), meg amúgy is, általában mindenki a neki legkedvezőbb számot adja meg. A plazmások valószínűleg a fekete-fehér átmenet idejét írják, mert az tényleg baromi gyors, ellentétben a fehér-fekete átmenettel, ami már nem annyira.

Hát, ennyit akartam mondani, köszönöm, leülök magamtól is. :)

[ Szerkesztve ]

Falsus in uno, falsus in omnibus.

(#54) szp1 válasza dabadab (#53) üzenetére

szp1
(őstag)

Köszi a részletes magyarázatot. Leülhetsz. ;)
A gondom az, hogy itt a működési elvek okozzák a különbségeket meglátásom szerint.
Az LCD megjelenítő ( legyen bármilyen fajta ) természetéből adódóan nagyobb tehetetlenséggel bír mint az egészen más elven működő PDP vagy CRT. Egészen egyszerűen ez a technológia "korlátja". És ezt most sztem el kell választani a képfrissítés gyakoriságától, azaz a Hz-vadászattól.
( A CRTk-nél annak idején a 100 Hz-es frissítést azért vezették be, hogy kijátsszák az emberi szem érzékenységét, ami az 50 ( 60 ) Hz-et vibrálással érzékelte. És ennek akkor semmi köze nem volt a megjelenítő reakcióidejéhez.
Nem volt utánhúzás, stb....Játékra a mai napig tökéletes a sima 75 Hz-es CRT monitor, ha elég nagy a felbontása.)
Uff ;]

[ Szerkesztve ]

Olyan még nem volt, hogy ne legyen valahogy.

(#55) dabadab válasza szp1 (#54) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

"Nem volt utánhúzás, stb..."

Dehogynem. Sima 50 Hz-es CRT TV-n fekete alapon feher sprite-ok tenyleg csovat huztak, sot, ezt a komolyabb CRT monitorok is produkaltak, csak nem annyira durvan.

(#56) sza.sa válasza BloodRay (#42) üzenetére

sza.sa
(lelkes újonc)

Igen azon USB nincs... Lehet csak szubjektív a hang, de nem tudtam 1 perc alatt végigpörgetni az 50 csatornát az tuti :)

sza.sa

(#57) szp1 válasza dabadab (#55) üzenetére

szp1
(őstag)

".Játékra a mai napig tökéletes a sima 75 Hz-es CRT "
Erre gondoltam...
Na jó a régi Videoton TV-n is volt ilyen...
És a felhősődés a méregdrága hiper-szuper LCD-ken..?
Ez innentől vallási vita....

[ Szerkesztve ]

(#58) szab.tam

szab.tam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

1-2 észrevétel:

az utánhúzásra általában a labdát szokták példaképp felhozni, kézilabdánál még jogos is lehetne, de focinál a kamera mindig a labdát követi. ott inkább a statikus környezet produkálja az utánhúzást...

csodálkoztam, hogy tetszett az előre beállított képprofilok közül bármelyik is. mindegyik lg-nek rettenetesek a gyári beállításai. ami a mozi profilt illeti, az meg rendkívüli....
egyedül a játék pofil használható arra is, aminek hívják.

az analóg sd adásokról. nálam a tv2 kivételével mind relatív tökéletes, szinte semmi zaj, pedig szét van osztva. (igaz, csak 32" hdredy, és a kép mérete és a felbontás növekedésével a hibák is jobban látszanak, de gyanítom, hogy nálatok más gond is lehetett) de a tv adáshoz nagyon nehéz jó profilt beállítani, való igaz: az alapokon kívül a spec-ben a zajszűrést és a dinamikus kontrasztot maximum 1 lépcsőt szabad csak rátolni. ledesnél dinamikus kontrasztot meg talán fölösleges is.

arra azért kíváncsi lettem volna, hogy pc-re kötve miképp viselkedik:
rendesen fogadja-e a natív pc szignált, (1920*1080/60hz), a többi a többi hdmi-n is, és az analógon mi a helyzet. mert az lg-knek messze földön híresen vackok a leírásai. mert elvileg csak a hdmi 1./dvi fogad pc szignált, (de valójában nálam mindegy), és az analógon natív jelet kéne fogadjon, közben csak 1024x768-at fogad a kis tetű, pedig nem ez van írva a pdf-ben. itt vajon mi a helyzet?

[ Szerkesztve ]

fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html

(#59) Yany

Yany
(senior tag)
LOGOUT blog

Nagyon örülök, hogy elkezdtétek a TV-ket! Ezt vártam a legjobban a megújulástól. Nagyon finom teszt volt, kérünk még ilyet. Dícsérő szavaim egy felkiáltással zárnám: "Samsung LE40B650 (vagy 651) tesztet a népnek!"

jancsiga

(#60) luw2win válasza Gazsi00 (#6) üzenetére

luw2win
(őstag)
LOGOUT blog

Mi a bajod az LG tvkkel? Én semmit se vennék az LG-től csak TV-t.
Elmentem MM-ba, és minden tv ki van állitva, a SHARP-nak és az LG-nek volt a legszebb képe... Engem nem érdekel hogy ilyen technologia meg minden, az érdekel amit én látok, és az a fontos, és szvsz LG ottvan a szeren. De ez magánvélemény

.“Azért nem jut olyan sok ember sehova az életben, mert a hátsó kertben keresgélik a négylevelű lóheréket.”

(#61) atike

atike
(őstag)
LOGOUT blog

Nekem is egy LG figyel a nappaliban, és maximálisan meg vagyok vele elégedve. Minden szempontból.

A cikkre térve: a max 174W fogyasztás az tény? Az nagyon jónak tűnik!

"Happy endings are stories that just haven't ended yet..."

(#62) hétalvó

hétalvó
(őstag)
LOGOUT blog

Orulok, hogy sokan elgondolkodnak mar egy tv vasarlasa elott a marka megbizhatosagan is. Nekem ezert lett pana plazmam, nem erdekelt, hogy nem a legjobb technika. (miota meg van nem igy gondolom :N )
Mar a crt-s idokben is nagy gond volt a samsung-okkal, 3 ev utan sorban fekudtek ki. Az LG se volt jobb, cicergo tapok es hasonlok.

De majd meglatjuk meddig birjak az lcd-ik.

Az az SD adas pedig :)

Viszont a beepitett mkv lejatszo, oromteljes. :R

Hianyoltam a tesztbol egy inputlag merest, ha mar ph. Erdekelt volna mennyire jo jatekra, esetleg egy konzol probat.

gyúrunk vazze

(#63) Gazsi00 válasza luw2win (#60) üzenetére

Gazsi00
(őstag)

Tényleg szép kép jön rajtuk nagyon, külsőre is nagyon szép. Csak elég megbízható-e az a kérdés, fog-e tökéletesen működni mondjuk 5 év múlva.

Orandum est, ut sit mens sana in corpore sano.

(#64) hibavissza

hibavissza
(senior tag)

"És ha már az analóg tévéadásoknál tartunk… Tisztában vagyunk vele, hogy ez nem elsősorban az LG hibája, viszont ezen tévéadások esetében néha valami egészen elképesztően botrányos volt a képminőség. Olyannyira, hogy olykor hat-hét métert is kellett hátrálni, hogy ne a zajos képre koncentráljon az ember. Hiába állítottuk maximumra a „Zajcsökkentés” funkciót, aminek eredményeképp a kép lágyabbá vált, sokszor iszonyúan rosszul nézett ki a megjelenített tartalom. Valóban nem az LG-t kell hibáztatni ezért, de ettől még a probléma létezik."

Tévedés, a hiba a készülékben van. Primitív és kis teljesítményű képfeldolgozó elektronikát pakolnak ezekbe a "kóreai" tévékbe, mivel hd és blu-ray formátumra lettek optimalizálva. Jó minőségű készüléknél 3 méterről nem látni jelentős különbséget az m1 hd és pl. a viasat adása közt. Saját károm alapján azt javaslom, hogy ha valaki tévézni is szeretne, akkor a tesztben szereplő dzsunka kategóriájú márkákat kerülje.

jó lenne, ha néha olvashatna itt az ember tisztességes tesztet multimédia szinten is, mert ezekkel az ócska termékbemutatónak álcázott reklámokkal teli a padlás

[ Szerkesztve ]

(#65) ^Clown

^Clown
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem cserélném el erre a jó kis Samu 32B650-emet :)

ZTE Skate Nillkin tok fekete színben! | ZTE Skate matt fólia --> http://bit.ly/eLWpUo

(#66) Saint_

Saint_
(PH! nagyúr)

én 1-2éve annak is örültem, hogy a pár ezres DVD lejátszók USB-sek, de hogy ez a tévé már mkv-t is visz pendrájvról... elég jó.
amugy az analóg tévé adások miatt továbbra sem veszek egyelőre ilyen tévét... majd ha élvezhető lesz a Jóban-Rosszban( :DDD ), akkor ;]

[ Szerkesztve ]

HP EliteBook 8440p + iPhone 4S

(#67) elefant válasza hibavissza (#64) üzenetére

elefant
(HÁZIGAZDA)

helo.

Lehet, hgoy igazad van, de képzeld pont mostanában láttam a pana egyik csúcsmodelljét, vh1-ment rajta, és olyan szar volt a kép, hogy rossz volt nézni. És mindez a panasonic irodájában volt, a főrecepciós pult mellett. Akkor az is gagyi? As akkor hogy lehet, hogy néhány adónak teljesen rendben van a képe, és a többié rossz? Bemászik egy kis "kóreai" és gyorsan kicseréli "minőségibb" alkatrészre?

"mert ezekkel az ócska termékbemutatónak álcázott reklámokkal teli a padlás"

szerintem korrekt, hogy nem arra gondolsz, hogy nekem nincs igazam (mint cikkíró), hanem, hogy rögtön a ph a tisszestégtelen, meg az erkölcsi senki. FElettébb jóindulatú hozzáállás. Értékelem az ilyet.

(#68) Vikthor

Vikthor
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az, hogy a zongoralakkos felületeken meglátszik az ujjlenyomat az egy dolog. De valljuk be őszintén, a TV-t azért veszi az ember, hogy a keretét fogdossa, vagy azért, hogy egyszer lerakja vagy felfüggeszti a falra és nézi azt hosszú éveken át? Nekem is ilyen fekete keretű TV-m van és ez egyáltalán nem szempont szerintem. Az ilyen TVknél a méret a lényeg és a képminőség, az összes többi másodlagos.

Üdv,
Vik

~ Arcana ~

(#69) elefant válasza Vikthor (#68) üzenetére

elefant
(HÁZIGAZDA)

Persze, hát teljesen igazad van.

(#70) elefant válasza Antibazsi (#27) üzenetére

elefant
(HÁZIGAZDA)

Hali,

A Futsal az a palánk nélküli teremfoci.Pont most volt az Európa Bajnokság itthon, és pont akkor írtam a tesztet, amikor a csehek 0-4-ről felállva beledöngölték fiainkat a parkettába. :((((((((((((((

(#71) dabadab válasza szp1 (#57) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

"És a felhősődés a méregdrága hiper-szuper LCD-ken..?"

Az egy masfajta hiba, nem tudom, hogy jon ide a response time-hoz. Az gondolom mindenkinek vilagos, hogy egyik technologia sem tokeletes, mindegyiknek megvannak a maga problemai.

"Ez innentől vallási vita...."

Miert lenne az? Az utanhuzas meg a felhosodes is objektiven merheto dolog. Persze az, hogy a vegen mit valaszt az ember, az mar egyeni preferenciak kerdese, de a tesztek nem azt mondjak meg, hogy mit vegyen az ember, hanem azt, hogy egy adott valaminek milyen tulajdonsagai vannak.

(#72) luw2win válasza Gazsi00 (#63) üzenetére

luw2win
(őstag)
LOGOUT blog

Ezt senki se tudja megmondani, lehet hogy egy samu is ugyanúgy elhullik 4-5 év múlva mint egy lg vagy sony vagy legyen akármi

.“Azért nem jut olyan sok ember sehova az életben, mert a hátsó kertben keresgélik a négylevelű lóheréket.”

(#73) xedos

xedos
(PH! addikt)

Karácsony előtt vettem egy 32LH7000-es TV-t.
Durva volt a vékonysága...
Utána jöttek a pofonok: minden csatlakozó hátul -így hiába vékony a TV, mögötte + 5-6cm hely kell! Sajnos 90.al hajlított HDMI kábelt még nem nagyon találtam megfizethető áron.
Hang csak optikain jön ki belőle -az ügye nem hajlítható...
A hangja a legszarabb Sokol rádióéval vetekedett!
A képe szép volt. Sajnos az itthoni adások szarok :-( Nekem Antenna digital volt, ami SD adás de digitálissan szórják MPEG2-ben. Nagyon durván tömörítve vannak a csatornák!
Le is mondtam... egy idáig kivárok -addig fogom a DVB-t azt a néhány csatornát ami ingyen elérhető! Ezek jobb mínőségben jönnek!
Az MTV1-en volt állatkerti műsor HD-ben -az gyönyörű volt...
A csatornák közötti váltás tényleg lassú volt.
Blutooth: Nokia telefonról simán fogadta a képeket és zenéket -jópofa...
USB-elég sok mindent olvasott. MKV filmekből ügye akkor volt hangból csak az elsőt vitte -feltéve ha Dolby Digital volt. Váltani nem lehet!

Végül lecseréltem egy 47pfl7404-es Philipsre. Ebben nincs Blutooth és USB-n nem viszi az MKV filmeket -cserébe szép a hangja! és jóval kisebb a kávája a kijelző körül.
Sajnos a csatorna váltás itt is időbe telik!

Még egy dolgo: ezekben a tévékben már van Common Interface, amelybe megfelelő kártyát véve -abba az előfizetői kártyát téve- ki lehet hagyni a beltéri egységet!
1-el kevesebb távírányító! EPG-t stb ugyanúgy tudja.

 MacbookPRO 15" + iMac 21,5" +iMac G4+ibook G3

(#74) O_L_I válasza hibavissza (#64) üzenetére

O_L_I
(senior tag)
LOGOUT blog

Már kezdtem megijedni hogy csak én gondolom így :)

2-3 éve mikor mikor már megvolt otthon az akkori Samu LCD-m, bementem a Toshiba outletbe ahol nem gyári demók mentek ám TV-ken!!! hanem a TV2 meg az reteklubb. Én hozzá voltam szokva a Samsungom kritián aluli SD teljesíményéhez és nem hittem el a csávónak a hogy sima kábeltv-t kötöttek rá a TV-kre. Most karácsony előtt vettem egyet és most már elhiszem... Ja és még dobozhangja sincs amit meg már szinte magától érthetődőnek vettem manapság.

Hozzáteszem nem a specifikációs lista karakterszáma alapján vettem TV-t meg hogy milyen színű a derengő káva világítás benne. 10k-val olcsóbban lett volna csilli villi USB-s DVB-T-C MPEG-2-4es tv is (csakhát mi kezedek vele ugye...)

[ Szerkesztve ]

CAPS LOCK - Unleash the Fury!!!

(#75) szp1 válasza dabadab (#71) üzenetére

szp1
(őstag)

Elég messze kerültünk az eredeti problémától, az LCD panel reakcióidejétől...

Én készséggel elhiszem Neked, hogy a PDP reakcióideje nem jobb mint a szóban forgó LCD-jé, és ez összefügg a frissítési frekvenciával. ( Ez volt az eredeti felvetés ).
Én azért plazmát választanék :B
Bocsásd meg ezt a hibámat és megbocsátottad az összeset :R

[ Szerkesztve ]

(#76) O_L_I válasza O_L_I (#74) üzenetére

O_L_I
(senior tag)
LOGOUT blog

Csak hogy ne a levegőbe beszéljek:

ez volt az 1. számú versenyző: Samsung LE32B530
ő pedig a kettes: Toshiba 32XV550P

Szó se róla ha dizájnra mentem volna biztos a samut veszem :)

CAPS LOCK - Unleash the Fury!!!

(#77) Parci válasza hibavissza (#64) üzenetére

Parci
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

"jó lenne, ha néha olvashatna itt az ember tisztességes tesztet multimédia szinten is, mert ezekkel az ócska termékbemutatónak álcázott reklámokkal teli a padlás"

amennyiben nem tudsz kulturáltan, a minimális tiszteletet megadva véleményt nyilvánítani, repülni fogsz. bár el sem tudom képzelni, hogy a "fizetett szar a ph" véleményt hogyan tudnád kulturáltan megfogalmazni. sokat segítene például, ha lennének érveid. esetleg némi "bizonyíték" vagy valami.

mellesleg: nincs nálunk pr-cikk kategória, a normál folyamban csak olyan anyagokat találsz, amit mi írtunk. a tesztjeink tartalmáért pedig sosem kaptunk, akartunk, fogadtunk el stb. pénzt. egészen röviden: tévedsz a vagdalkozásaiddal.

Like me, I got a MkII for video and resolution and a D700 for the times I want a camera that actually works when I need it to.

(#78) dabadab válasza szp1 (#75) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

"Én készséggel elhiszem Neked, hogy a PDP reakcióideje nem jobb mint a szóban forgó LCD-jé"

Ne hidd el, mar csak azert sem, mert nem mondtam ilyet :) Az osszes megjegyzesem arra vonatkozott, hogy amit mostanaban response time cimen megadnak, az inkabb vicc, mint konkret, ertekelheto eredmeny.
(Ja, es olyat se mondtam, hogy plazma helyett vegyel inkabb LCD-t, CRT-t vagy diavetitot :), szerintem vmit felreertettel.)

(#79) cain69

cain69
(őstag)

a digitális tunert akkor használhatod, ha saját antennát is veszel hozzá. a kábelen terjedő digitális műsort szolgáltató cégek tudomásom szerint ragaszkodnak a saját boxjukhoz.

Life is death, death is life. No life, no death. Life is life, death is death.

(#80) BloodRay válasza xedos (#73) üzenetére

BloodRay
(PH! addikt)

Philipsnek nem hátul vannak a csatlakozói? :U

Készülő oldalunk: ||YFilm, esküvői és rendezvény felvételek, reklámok készítése-> http://www.yfilm.hu || // "A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83

(#81) Rossi válasza Joshi (#8) üzenetére

Rossi
(őstag)

Mi a gond a TV-ddel? Nekem is LG van, FullHD és semmi bajom vele, sőt...

„Az ördög elképedve állt, és érezte milyen ocsmány a jóság, és látá az erényt az ő alakjában…”

(#82) xedos válasza BloodRay (#80) üzenetére

xedos
(PH! addikt)

De van oldalt is... Ráadásul mivel 10cm vastag be van mélyítve kb 2cm-et a hátlapban a helye.
cain69
Én is így tudtam, de nem mindegyik! Ha júl tudom akkor az UPC-nél is meg lehet játszani!
az Antenna Digitalnál tuti! A baj gond ott kezdődik, hogy a dekóder árát így is fizetni kell:-(

[ Szerkesztve ]

 MacbookPRO 15" + iMac 21,5" +iMac G4+ibook G3

(#83) Chiller

Chiller
(fanatikus tag)

Tesztelhettétek volna 3D-ben is, ha már pont egy 200Hz-est fogtatok ki..

(#84) hibavissza válasza Parci (#77) üzenetére

hibavissza
(senior tag)

:))

(#85) dabadab válasza Chiller (#83) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Ez nem 3D-s, nem tud 3D-t megjeleniteni (ahogy egyetlen jelenleg kaphato LCD TV sem, majd par honap mulva erkeznek a 3D-s darabok), raadasul nekem remlik valami, mintha az LG 200Hz-e eseteben nem ugyanarrol van szo, mint a 100 Hz-nel (valaki tud vmi konkret reszletet?).

(#86) Parci válasza hibavissza (#84) üzenetére

Parci
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

ha ez egy "bocs" választ reprezentál, elfogadva.

ha most éppen a pofámba röhögsz, akkor +1 lépés a ban felé. leírtam már párszor, hogy egyszer és mindenkorra elegünk van abból, ha valaki itt a saját fórumunkon mocskolódik velünk, mindenféle alap, bizonyíték nélkül. nem vagyunk kötelesek se jópofát vágni hozzá, se eltűrni.

ha valamit félreértettem volna a "jó lenne már valami normális teszt" résszel kapcsolatban, és "nem is úgy értetted", akkor... hagyjuk.

Like me, I got a MkII for video and resolution and a D700 for the times I want a camera that actually works when I need it to.

(#87) J.J. András válasza Antibazsi (#27) üzenetére

J.J. András
(őstag)

nem :)) a futsal = futball in saal, azaz teremlabdarúgás
szóval az helyes ! :K

'' ...Client Estwood bekaphatja, hóóó....''

(#88) J.J. András válasza BloodRay (#37) üzenetére

J.J. András
(őstag)

így van szeritem is,... hiába van olyan paneled, aminek a válaszideje (azaz reakció ideje egy adott impulzusra) 1÷2÷5 ms, ha egyszerűen az elektronikája a TVnek csak 50÷60÷100÷200 Hz-enként kényszeríti frissítésre a panelt...., ergo= ha nincs a panel mögött egy olyan elektronika, ami meghajtaná, kiaknázatlanul marad bent a 1÷2÷5ms tudás

amúgy, ha jól tudom, a HDMIvel kötöd össze a képmegjelenítő eszközöd bármilyen jelforrással, a HDMI szabványából adódóan az csak 60Hz-es jeltovábbításra képes, azaz 1 secundum alatt 60 képkockányi jelet továbbít. (az lehet, hogy az a 1 képkockányi jel=5MB adathalmaz és kell hozzá a nagy sávszélesség, ezért is van kitalálva a HDMI, de kurva lassan küldi,..... míg a DVI képes 200Hz-esre is)

- András -

(#89) dabadab válasza J.J. András (#88) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

A HDMI meg a DVI keptovabbitasra ugyanazt a protokollt hasznalja (ezert is lehet par drotbol DVI-HDMI konvertert hajtogatni), amugy meg a HDMI max savszelessege a nagyobb (de azonos felbontasnal azonos savszelesseget hasznalnak). Ebbol kovetkezik, hogy egyiknel sincsen bebetonozott frame rate (mar csak azert se, mert a HDMI-nek alapbol tamogatnia kell a videos framerate-eket: 24, 25, 30, 50, 60).

[ Szerkesztve ]

(#90) J.J. András válasza deter (#41) üzenetére

J.J. András
(őstag)

nem sajnos :( :( (32LH500-es ami nekem PC-re van kötve)

ha HDMI-re kötöd,max. 60Hz-et állíthatsz be, ha DVI-re, akkor talán, de nekem csak HDMIvel van összekötve, de majd ha akarod,kipróbálom neked....

elvileg a TruMotion 100÷200Hz-es készülékek vannak az LG-nél, de ez nem más,mint egy coprocesszor számol plussz 2÷4 képkockát a megjelenítendő 60képkocka mindegyikének a köztes szakaszára , lásd LG honlapja:
I .................... I (1. és 2. képkocka)
TruMotion 200Hz:
I .. I .. I .. I .. I .. I

ettől már, folyamatosabbnak látod a képet, az utánhúzás jelensége csökken, de nem szűnik meg.... tudom, mert nap mint nap látom.
Azzal lehetne megszűntetni az utánhúzás jelenségét, ha a gyors válaszidejű panel igen is 120÷200Hz-es képfrissítésű elektronikát kapna. (ami vezérli a "végigpásztázást", azaz a képkirajzolást) -én így látom

(#91) J.J. András válasza dabadab (#89) üzenetére

J.J. András
(őstag)

jó, de 60Hz-enkénti képjelátvitelnél magasabb értékre akkor nem képes ?
én csak ezt azért kérdezem, mert ha 60Hz-es jelet ad, és nekem 120Hz-es a katódcsöves TVm, akkor 60 képkockát mindig felvillant 1 ms alatt 2-szer ! (minden egyes beérkező képkockát 2-szer) Így pufferolnia kell a TVnek valahol ezeket a képkockákat a következő taktusban beérkező jelig.... nem ?

(#92) dabadab válasza J.J. András (#91) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

"60Hz-enkénti képjelátvitelnél magasabb értékre akkor nem képes ?"

Fizikailag kepes, azt nem tudom, hogy definaltak-e a szabvanyban nagyobb frame rate-et es ha nem, ez mennyire akadalyozo tenyezo.

"Így pufferolnia kell a TVnek valahol ezeket a képkockákat a következő taktusban beérkező jelig.... nem ?"

De. De ez teljesen altalanos dolog, utoljara a sima 50 Hz-es CRT-k voltak azok, amik nem csinaltak semmit, csak kiraktak az elektronagyura az eppen beerkezo jelet, azota minden TV tarolja a kepet, raadasul a mindenfele algoritmusok (deinterlce, mozgasinterpolacio, PIP) miatt erre amugy is szukseg van.

[ Szerkesztve ]

(#93) J.J. András válasza DV (#47) üzenetére

J.J. András
(őstag)

attól függ milyen kódolásban nyomatják a digitális földi sugárzást!
Németországban mpg2-es volt a kódolása....
Angliában ha most vezetik be, lehet ott is mpg4-es lesz, a nagyobb adatsűrűség okán, de meg kell kérdezned a szolgáltatót.

vagy mpg2-es lesz, vagy mpeg4-es, de az mpeg4-es lefelé kompatibilis (szóval a tesztben szereplő LG-t megveszed, decóder box nélkül is tud levegőből fogni az adásokat)

(#94) J.J. András válasza dabadab (#92) üzenetére

J.J. András
(őstag)

dabadab !
ok, világos, akkor jól éreztem....
a HDMI 1.3-as szabványban is max 60Hz-es képráta (képsűrűség) van definiálva..., mert ezt már kérdeztem többször a HDMI-s topikban, de egyértelműválasz nem jött, azokat a specifikációkat amiket olvastam a NETen, nekem meg így jött le.

de ha van puffer (kis memória + képalkotó proci), és 100Hz-es vagy 200Hz-es a TVm (32LH5000 LG pl.), akkor miért látom még mindig az utánhúzást ? Olyan nagy egy pixel valóságos mérete ? Vagy a mellette lévő pixeleket nem tudja olyan precízen színváltásra késztetni..... az alképek pedig 2 valóságban elküldött és megjelenítendő képkocka közé lesznek beinterpolálva....

nos, értesz ? :)

(#95) dabadab válasza J.J. András (#94) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Utanhuzast azert latsz, mert hiaba mondja a TV a szerencsetlen pixelnek, hogy valtson, az LCD nem gyorsvonat, ido kell neki.

(#96) jooker82

jooker82
(PH! addikt)

Nekem is Lg lcd-m van,82 centis és tökéletesen megvagyok vele elégedve...Egyszerű a beállitása és pl a csatornákat meglehet nevezni..pl 1 es eurosport stb...
Össze van kötve a laptopommal és filmet azon nézem....Ami a laptopon kockásabban jelenik meg az lcd-n szinte hibamentes,legalábbis sokkal jobb.
Jó dolog h ugyancsak LG házimozim van és kölcsönösen lehet használni a távirányitójukat..mindegy h melyiket veszem kezembe,mindkét készüléket tudom irányitani.
Usb-t még nem is néztem a hátulján..Lenni kéne??? Van v 4 db hdmi
A házimozim usb je le van korlátozva max1000 db fájlt olvas igy az 500 gigás külső meghajtót nem is olvasta be..Az LCD beolvasná??
Na meglesem a hátulját..

"A játék,az nem játék"..:)

(#97) Chiller válasza dabadab (#85) üzenetére

Chiller
(fanatikus tag)

Aha, akkor jól sejtettem, hogy ez is csak parasztvakítás.

Komolyan hihetetlen, ami manapság folyik. Vevőmegtévesztés (de legalábbis félrevezetés) ezerrel.

[ Szerkesztve ]

(#98) bwoay válasza xedos (#73) üzenetére

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

"ezekben a tévékben már van Common Interface, amelybe megfelelő kártyát véve -abba az előfizetői kártyát téve- ki lehet hagyni a beltéri egységet!"

ez mennyire elmélet? volt már rá példa, hogy nem borult az egész valamilyen kompatibilitási probléma miatt, és valakinek tényleg sikerült megvalósítania? csak mert szerintem a CI csatolós kártya beszerzése sem egyszerű, ha mégis megvan, akkor meg a szolgáltatók gondoskodnak arról, hogy te ne tudd a kártyájukat eltávolítani a stboxból.

[ Szeretkezve ]

(#99) Vikt0r válasza Halo (#23) üzenetére

Vikt0r
(tag)

Az a pici menühack, hogy müködik?

(#100) dabadab válasza bwoay (#98) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Az LCD-s topikban volt sikersztori T-vel (talán mással is, most nem rémlik) - mondjuk ez egy olyan téma, ami szerintem mégerne egy cikket (nudge, nudge :) ).

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.