Hirdetés

2012. február 10., péntek

(#1) huszar90

huszar90
(tag)

Szép darab elfogadnám otthonra bár nekem nem ennyi pénzt a led.

(#2) thief888

thief888
(kvázi-tag)

Valóban szép... megy ennek le az ára. Majd akkor! :)

(#3) New Life

New Life
(fanatikus tag)

Csak ne lenne ilyen drága... :O

i can resist anything, expect temptation ~ Egy jó gépész csak egy lyukat ismer, a többi furat! ~ Ha nem lenne utolsó utáni pillanat, semmi sem készülne el... * Elveszett fémtárgyak megkeresését vállalom! *

(#4) Antibazsi

Antibazsi
(fanatikus tag)

Gratulálok az első TV teszthez! :C Nagyon faja lett, szokásos PH! minőség és részeletesség.
A tv annyira nem tetszik, főleg ennyiért. Ha LG akkor már inkább az SL széria.Olcsóbb,szebb igaz kicsit kisebb tudással.

mod: most néztem árgépen a 42"-es lh9000 szinte mindehol 270 ezer alatt van...szóval az a 400k-s ár már nem túl valós....ennyiért viszont már jó vétel lehet.

[ Szerkesztve ]

(#5) huszar90 válasza huszar90 (#1) üzenetére

huszar90
(tag)

'nem ér ennyi pénzt' akarom kinyögni

(#6) Gazsi00

Gazsi00
(senior tag)

Nem ér ennyit ez a tv... Főleg nem LG-t vennék ennyiért.

Orandum est, ut sit mens sana in corpore sano.

(#7) O_L_I

O_L_I
(senior tag)
LOGOUT blog

A teszt nagyon jó és részletes, annyit fűznék hozzá az rossz SD adás nem a TV hibája részhez, hogy ugyanezt az SD adást nézzétek meg egy Toshibán...

(#8) Joshi

Joshi
(PH! addikt)

Tudna valaki egy olyan oldalt ahol részletesen le van írva a különböző LED technológiák közötti különbség? :U

Nekem már van egy LG LCD TV-ém, de mégegyszer nem vennék az biztos. :(

(#9) zsolt501

zsolt501
(PH! addikt)

A tulajdonságoknál kimaradt a DVB-C rendszer támogatása, mivel ezt is tudja.

''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''

(#10) JanR válasza Gazsi00 (#6) üzenetére

JanR
(őstag)

Na ezzel nem vagy igy :)
Bar en nem cserelnem le a Pana plazmamat!

www.oaziscomputer.hu

(#11) bartucc

bartucc
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nagyon szép darab, sok hasznos funkcióval. Drága még, de a fogyasztása is kisebb, és a képe is szebb.

"A világnak több szerény zsenire van szüksége. Olyan kevesen maradtunk." (Oscar Levant)

(#12) dkekesi

dkekesi
(lelkes újonc)

3. oldal: "a zajcsökkentés mértékén, a gamma sugárzáson". Gondolom gamma korrekció akart lenni, mert az említett sugárzás meglehetősen egészségkárosító lenne, ugyanakkor nem sok reklamálóra kellene számítana az LG ügyfélszolgálatának :D.

(#13) Márk válasza Joshi (#8) üzenetére

Márk
(fanatikus tag)

[link]

Nekem 42LH4000-m van most, hogyha ennek a 42LH9000-nek becsúszik az ára 200.000 alá, akkor el fogok gondolkodni rajta...

(#14) johnny82

johnny82
(senior tag)

Nagyon örülök, hogy végre van tv teszt is. Szerintem nagyon sokan fogják olvasni, remek és nagyon hasznos ötlet. Várjuk a többit! Köszi! :R :C

(#15) bartucc válasza dkekesi (#12) üzenetére

bartucc
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ezen akkor lehet Stalker-ezni meg Fallout-ozni. :DDD

[ Szerkesztve ]

"A világnak több szerény zsenire van szüksége. Olyan kevesen maradtunk." (Oscar Levant)

(#16) aronocs válasza bartucc (#15) üzenetére

aronocs
(tag)

Illetve hát csak azt lehet :D

Aut inveniam viam aut faciam.

(#17) Márk válasza Antibazsi (#4) üzenetére

Márk
(fanatikus tag)

Hali

Az SL széria annyiban nem jó, hogy edgelit technológiát használ, a fényt a LED-ek oldalról adják, amelynek egyenlő elosztásáról egy diffúzor réteg gondoskodik. Ugyanúgy mint a CCFL háttérvilágításnál, csak itt fénycső helyett ledeket alkalmaznak. Tehát nem tud helyi led kikapcsolást mint egy backlites ledes tv.

Itt van egy teszt a 42SL9000-ről, és itt egy másik teszt a 42LH9000-ről.

Üdv.: Márk

(#18) aram01 válasza Gazsi00 (#6) üzenetére

aram01
(PH! kedvence)

ilyet vettünk mi is csak nem ledeset,hát lehet hogy meglepődnél a minőségén

Neked az lenne a legelfogadhatóbb öngyilkossági mód, ha leugranál az egódról az IQ-dra.

(#19) Gazsi00 válasza aram01 (#18) üzenetére

Gazsi00
(senior tag)

Nekünk Samsung lcd volt és két év után színhibás lett, pedig az is jó minőségű volt látszólag. :( Az LG és a Samsung nekem egyre megy.
Most Pana plazmát vettem, remélem ez be fog válni.

[ Szerkesztve ]

(#20) Márk válasza aram01 (#18) üzenetére

Márk
(fanatikus tag)

Hali!

Nekem ez az első LG tv-m (42LH4000) (sőt az első LCD-m, előtte képcsöves, 16:9-es, 100Hz-es Panasonic TX-32PM11 tv-m volt), egyelőre maximálisan meg vagyok vele elégedve, csak egy kicsivel több fekete elférne benne. Két év garit adtak rá, remélem nem is lesz vele semmi gond.

Dehát mint ahogy tudjuk, akinek mély feketére van szüksége, az vagy vegyen plazmát, vagy full led háttérvilágítású LCD-t helyi led kikapcsolással.

Üdv.: Márk

[ Szerkesztve ]

(#21) tuskooo válasza Gazsi00 (#19) üzenetére

tuskooo
(PH! addikt)

Én is csalódtam már sajnos mindkét márkában, többször is, eddig nálam is a Pana a befutó. Következő TV-m sztem tuti Pana lesz.
Szerk.: ja, örömteli, hogy már ilyen tesztjeink is vannak PH-n :)

[ Szerkesztve ]

(#22) Antibazsi válasza Márk (#17) üzenetére

Antibazsi
(fanatikus tag)

Szia!
Tudtam a külöbségről, ezért is írtam,h annak kisebb a tudása. ;) A tesztjét is olvastam már párszor, mert amikor kijött az sl széria egyböl szerelmes lettem, úgy voltam vele hogy wááá csak ez kell ugyhogy egy csomó tesztet keresgéltem róla. :) Aztán valahogy azóta sem jött össze a vásárlás és most már úgy vagyok vele,h inkább kivárom amig mindegyik nagyobb gyártó kidobja a 2010-es modelljeit. Remélem a 3D-n kívül azért fognak villanatani valami más fejlesztést is.

(#23) Halo

Halo
(senior tag)
LOGOUT blog

Nekem ebből a szériából az LH3000 van.
először gondolkoztam, hogy a nagyobbat veszem az USB lejátszó miatt.
Aztán... mivel 50k volt a kettő között akkoriban a különbség (!) ezért maradt egy asztali usb-s lejátszó 16k-ért. Később súgtak, pici menühackkel elérhető az enyémben is az USB-s lejátszás!!! :)

szóval... beállitás után megkaptam én is az USB ikont a menüben és lőn világos - lejátszik mindent! :)
ill. a star wars 3-at kaptam mkv-ben közel 9 giga terjedelemben - azt nem akarta... nem tudom miért... a többit amit eddig rápakoltam mindent megevett.

hátul van az USB:
engem is zavart - viszont egy hosszabbítóval megoldható könnyedén, és ennyi.

ami még zavaró: nálam úgy működik egy 500 gb-os külső tápos usb-s rack, hogy csak bekapcsolt állapotban szabad összedugnom a TV-vel. a TV ekkor felismeri, minden ok. Szóval ez is zabaró volt - addig legalábbis mire rájöttem a tutira.

500 feletti vinyót próbált már valaki rákötni? :)

-> Defy User, itt kezdd! (1. hsz!) http://href.hu/x/e7y9

(#24) dabadab

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

A betekintési szögeket arra szokták megadni, hogy honnan nézve csökken a kontraszt 10:1 alá (esetleg nagyravágyó marketingesek megadják az 5:1-hez tartozó értéket is, mert az jobban hangzik :U ), egyébként sokat nem érdemes vele foglalkozni ebben a formában, mert TN-nek 160 (esetleg vízszintesnek megadnak 170-et), IPS-nek meg *VA-nak meg 178 - ezzel együtt a VA-k sokkal hamarabb kezdenek elszineződni, mint az IPS panelek, ezt érdemesebb lenne úgy vizsgálni, mint a monitorteszteknél.

A plazmáknak sincs 1 ms-os válaszideje: a menőbbek 600 Hz-en frissítik a képet, ami 1.7 ms-t adna, de erős a gyanúm, hogy két-három frissítés is kellhet egy pixelnek, amíg teljesen beáll az új fényerőszintre.

Érdemes lenne még - a monitortesztekhez hasonlóan - több műszeres mérést meg benchmarkot csinálni, pl a válaszidőre a kisautós tesztet, meg az Eye One-nal megmérni a valós kontrasztot - csak hogy legyen vmi, ami a dinamikus kontrasztos bullshitet ellensúlyozza.

A médialejátszónál meg a magyar felirat és a DTS hang szokott neuralgikus pont lenni, érdemes lenne ezeket megnézni.

[ Szerkesztve ]

Falsus in uno, falsus in omnibus.

(#25) Gergo88 válasza bartucc (#15) üzenetére

Gergo88
(fanatikus tag)

Csak aztan nehogy beloled is ghoul legyen!

Egyebkent a masodik oldalon levo "muszaj"-on kicsit megakadt a szemem.

Basu gasu bakuhatsu busu basu gaido.

(#26) dabadab válasza Gazsi00 (#19) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

"Nekünk Samsung lcd volt és két év után színhibás lett"

A Samsung TV-kre három év garancia van :U Egyébként az LG meg a Samsung a legjobb panelgyártók között vannak.

Falsus in uno, falsus in omnibus.

(#27) Antibazsi válasza Gergo88 (#25) üzenetére

Antibazsi
(fanatikus tag)

mi a baj a muszájjal?
nekem inkább a "futsalban" szón akadt meg a szemem...ez nem futballban akar lenni?

[ Szerkesztve ]

(#28) kpal

kpal
(PH! kedvence)

Valahogy nekem nem jönn be a LED tv tul müvi a szinei nekem inkább a plazma a nyerő de csak egy valami nagyon jó benne a fogysztása. ( most is plazmám van közel 2éve és maximálisan elégedett vagyok vele )

[ Szerkesztve ]

(#29) aram01 válasza Gazsi00 (#19) üzenetére

aram01
(PH! kedvence)

Pana tv-m nem volt még,erről nem tudok nyilatkozni.Viszont a házimozim pana és imádom, pedig nem egy mai darab,de odaverne egy két új játékost

Neked az lenne a legelfogadhatóbb öngyilkossági mód, ha leugranál az egódról az IQ-dra.

(#30) lordovravens válasza Antibazsi (#27) üzenetére

lordovravens
(kvázi-tag)

nekem inkább a "futsalban" szón akadt meg a szemem...ez nem futballban akar lenni?
Nem. Futsal = teremfoci.

Halhatatlan lélek acél testben. Ez vagyok én, a Cseléd Srác. Stop ACTA! -> http://www.petitiononline.com/stopacta/petition.html

(#31) blint63 válasza lordovravens (#30) üzenetére

blint63
(kvázi-tag)

Ez sem igaz. :))

[ Szerkesztve ]

(#32) rankesz válasza Antibazsi (#27) üzenetére

rankesz
(PH! addikt)

futsal

When you dream there are no rules, people can fly, anything can happen. - Astral Projection | csak a 604 ... :)

(#33) ladlac válasza blint63 (#31) üzenetére

ladlac
(tag)

Hogyhogy? Az angol football és spanyol sala (terem) szóból származik a futsal.

(#34) Gazsi00 válasza aram01 (#29) üzenetére

Gazsi00
(senior tag)

Nekem van egy Panasonic rádióm (digitális kijelzős óráás), ami kb. 20 éves és még mindig tökéletesen működik.

(#35) BloodRay

BloodRay
(PH! addikt)

Pár javítás, kiegészítés a cikkhez:
-4db HDMI van a készüléken, nem 3. A 4-ik darab baloldalt van.
-Nem hátul van az USB csatlakozó, van oldalt is, ugyan ott ahol a 4-ik HDMI. :)
Kb ennyi, egyébként jó a cikk. ;) :R

[ Szerkesztve ]

Készülő oldalunk: ||YFilm, esküvői és rendezvény felvételek, reklámok készítése-> http://www.yfilm.hu || // "A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83

(#36) szp1 válasza dabadab (#24) üzenetére

szp1
(őstag)

"A plazmáknak sincs 1 ms-os válaszideje: a menőbbek 600 Hz-en frissítik a képet, ami 1.7 ms-t adna, de erős a gyanúm, hogy két-három frissítés is kellhet egy pixelnek, amíg teljesen beáll az új fényerőszintre."

Nem nagyon értem az összefüggést a panel válaszideje és a képfrissítési freki között.
Ezek szerint a 100 Hz-es CRT 10ms?
A plazma válaszidőt általában 0,0x dimenzióban szokták megadni.Ha egyáltalán beszélhetünk úgynevezett válaszidőről, ami az LCD sajátja.
Lehet, hogy rosszul tudom?

[ Szerkesztve ]

Olyan még nem volt, hogy ne legyen valahogy.

(#37) BloodRay válasza szp1 (#36) üzenetére

BloodRay
(PH! addikt)

Jól tudod, bár a gyakorlatban nem jön ki ez az extra kicsi(így extra jó) válaszidő, a frissítés miatt.
Mondjuk a válaszidő tényleg nem a frissítés értékéből jön.
50Hz-es, 100Hz-es készülékek között is eltérő válaszidejűek vannak.

Készülő oldalunk: ||YFilm, esküvői és rendezvény felvételek, reklámok készítése-> http://www.yfilm.hu || // "A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83

(#38) blint63 válasza ladlac (#33) üzenetére

blint63
(kvázi-tag)

Külföldiül lehet, hogy azt jelenti, de magyarul a teremfoci más (külföldön nem is nagyon létezik), egy futsallabda pl. teljesen más mint a hagyományosak.
Sok lesz az off, de 8 éves, 1 tonnás ólmbetétes Sony tvvel a nappaliban elég nehéz érdemben hozzászólni, sebaj várom a 3D-t. :DDD

(#39) BloodRay válasza blint63 (#38) üzenetére

BloodRay
(PH! addikt)

Márciustól jönnek! ;]

(#40) sza.sa

sza.sa
(lelkes újonc)

Meglepő hogy az írjátok hogy megfelelően gyors volt a menüje... Volt a napokban nálam egy 32LH7000-es modell, a főmenü lehet hogy gyors volt de lényeg... Csatornák közötti váltáskor 2-3 másodperc is eltelik. Csatornarendezésnél törléskor kidob a menüből. Mit ne mondjak, ingyen se kellene. Ha hangminőséget már nem is említem..

A képek alapján a teszt alanyának is ugyanilyen a menüje...

ui. Panasonic plazma lett a befutó.

sza.sa

(#41) deter

deter
(senior tag)
LOGOUT blog

Régebb óta tervezem, hogy monitor helyett egy LCD TV-ét használjak elsődleges megjelenítőnek PC-hez. És ez hiányzott a tesztből is. Hogy mennyire lenne erre alkalmas egy ilyen TV? Ez az 1 ms válaszidő mennyire valós? Valamint, ez a 100/200Hz sem effektív képfrssítés? Mint ahogy egy monitor specifikácóinál szokott lenni, gondolom.

(#42) BloodRay válasza sza.sa (#40) üzenetére

BloodRay
(PH! addikt)

Azon viszont nyoma sincsen ezeknek az USB funkcióknak. :P ;]
Én nem vettem észre, hogy gázos lenne a csatornaváltás, vagy a hangminőség. :F

(#43) szp1

szp1
(őstag)

Nézelődtem elég sokat, a CRT-met kellene lecserélni egy nagyobbra. ;)

Hogy egy reklámot idézzek kicsit ferdítve:
TV-zésre, filmnézésre plazma, minden másra ott az LCD.... ;]

( és ez most márkafüggetlen )

[ Szerkesztve ]

(#44) BloodRay válasza szp1 (#43) üzenetére

BloodRay
(PH! addikt)

DVD/Blueray-ezésre is a jóféle LCD-ket szokták ajánlani. :P
Játékra mindenképp LCD-t. :)
Egyébként én nem vagyok annyira elájulva a plazmák képétől. :(

(#45) geri|

geri|
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Szeretném ezen nézni a vb-t :DDD

Think Different! 

(#46) szp1 válasza BloodRay (#44) üzenetére

szp1
(őstag)

O.K. Ízlés kérdése.

( Megj: Blu-Ray ) :B

(#47) DV

DV
(senior tag)

Orulok, hogy vegre van TV teszt is.

Van egy Samu LE40A656 Tv-m es azt szeretnem bekalibralni, csak nem tudom, hogy hogyan kezdjek neki. Azt tudom, hogy a TV bemenetenkent el tudja tarolni a beallitasokat, marmint amikor HDMI-n keresztul nezek filmet, akkor azt a beallitast hasznalja, es nem azt, amit Tv nezeskor.
Azt szeretnem meg megkerdezni, hogy egy Firmware frissitessel kepes lehet-e a Tv a DVB-T2 -es szabvanyt tamogatni? Magyaran a HD-Digitalis adasra gondolok (remelem jol irtam le). Angliaban elek es itt tavasztol bevezetik regionkent a HD digitalis adast (freeview) es azt irjak, hogy "box"-ot kell majd venni, hogy a jelenlegi tv-kel nezheto legyen, tavasztol viszont majd kaphatoak lesznek olyan tv-k amikben mar ilyen tuner lesz. Ezert kerdem ezt, hogy egy firmware frissitessel megoldhato-e ez olcsobban?

Aki tudna valaszolni annak megkoszonnem. :R

(#48) BloodRay válasza szp1 (#46) üzenetére

BloodRay
(PH! addikt)

Természetesen, nekem is ez a véleményem, hogy ízlés kérdése.
Tudtam, hogy a Blue-ra be lesz szólva, már nem tudtam javítani. :DDD

(#49) szp1 válasza BloodRay (#48) üzenetére

szp1
(őstag)

Nem beszólásnak szántam, de picit idegesít, hogy minden topikban rosszul írják....bocs :R

(#50) BloodRay válasza szp1 (#49) üzenetére

BloodRay
(PH! addikt)

Teljesen igazad volt. :B

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.