Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#101) DV válasza J.J. András (#93) üzenetére

DV
(senior tag)

Koszi szepen a valaszt!

Utananeztem es jelenleg mpeg-2 megy (DVB-T), es a digitalis HD (DVB-T2) az "will be encoded with MPEG-4 AVC High Profile Level 4, which supports up to 1080i30/1080p30", [forras].
Tovabba: " Video for each channel can range between 3Mb/s and 17Mb/s. Dolby Digital audio will be transmitted at 320Kb/s for 5.1 surround, with stereo audio at 128Kb/s; audio description takes up 64Kb/s, subtitles 200Kb/s and the data stream, for interactive applications, just 50Kb/s."
Szoval egy egyszeru firmware frissites nem segit, mivel egy uj chip kell az mpeg4 dekodolasahoz.
Amugy mar van egy Samu LCD TV-m, csak azert kerdeztem, mert nem tudtam, hogy egy firmware csere segithet-e.
Freeview HD.

(#102) xedos válasza bwoay (#98) üzenetére

xedos
(PH! addikt)

Én használtam egy darabig -szóval működik!
Annyit kell megtudni, hogy a szolgáltatód melyik fajta kódolást használja.
Az Antenna Digital-hoz a Cryptoworks kártya kellett. Ez újonnan 18.000Ft, de a VATERA-n találsz 5000Ft-ért. Ott azt írták, hogy az UPC-hez is jó!
[link]
Lehet én is eladom az enyémet.

Amúgy az előfizetői kártya mindig kivehető a beltériből...
Van néhány elvetemült cég amely összekapcsolja logikailag a kártyát és a dekódert :-(

Itt van néhány:
[link]

Ja igen: nincs kiírva a legtöbb TV-re de általában tudják a DVB-C-t is... Csak át kell állítani Svédre a normát -utána már megtalálja a kábeles adásokat.

[ Szerkesztve ]

 MacbookPRO 15" + iMac 21,5" +iMac G4+ibook G3

(#103) bwoay válasza xedos (#102) üzenetére

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

megleptél, thx :)

[ Szeretkezve ]

(#104) orbano

orbano
(PH! félisten)

"azaz közel többszázezer forintot kóstáló"

ez vicces volt :)

[ Szerkesztve ]

A vér nem válik VAZZE!™

(#105) BloodRay válasza sza.sa (#40) üzenetére

BloodRay
(PH! addikt)

Csatornarendezéskor, töréskor nem dob ki a menüből, ellenőrizve, nálad valami bug lehetett.
Hangminőség sem rosszabb mint a többi lcd-nél, nem tudom miről beszélsz... Persze nem házimozi rendszerekhez kell hasonlítani a minőségét.
Panasonic kb 0,5-1 sec-el gyorsabban vált csatornát.

Készülő oldalunk: ||YFilm, esküvői és rendezvény felvételek, reklámok készítése-> http://www.yfilm.hu || // "A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83

(#106) BloodRay válasza xedos (#82) üzenetére

BloodRay
(PH! addikt)

Ennyi erővel az LG-nek is van oldalt is csatlakozója. Legalábbis annyi mint a Philips-nek. :)
Szóval ezeket a problémákat nem nagyon értettem, de persze elhiszem, hogy neked gondot okozhatott. :B

Készülő oldalunk: ||YFilm, esküvői és rendezvény felvételek, reklámok készítése-> http://www.yfilm.hu || // "A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83

(#107) J.J. András válasza dabadab (#53) üzenetére

J.J. András
(őstag)

tegnap óta most értem ide az 53-dik hozzászóláshoz, de köszönjük, és tényleg leülhetsz: 5-ös :D :C

jó volt a rövid topológiai összefoglaló, de a LED-es háttérvilágítás honnét tudható, hogy full LEDes ? Mert van amikor csak az 5 ponton, vagy 5 csíkban elhelyezett "fénycsöveket" helyettesítik a hagyományos "izzók" helyett LEDeket..... erre is kérnék egy feleletet :) :U

'' ...Client Estwood bekaphatja, hóóó....''

(#108) J.J. András válasza DV (#101) üzenetére

J.J. András
(őstag)

az jó, ha 30frame-s képszolgáltatás lesz, akkor 120 Hz körüli TV lenne az ideális, mivel 4*30=120 képkocka :)
azaz a szolgáltatód Full HD-felbontásban (nagyobb sávszélesség, ezért kell nekik az mpeg4 kódolás) nyomja másodpercenként 30képkockával...., így hogy a LCD-TVd könnyebben számoljon be alképeket a folyamatos megjelenítés miatt a valósan közölt képkockák közé, az lenne az ideális.... de jönnek a 3D okán jönnek a 120Hz-es TVk, azok ha jól értelmeztem a működésüket- akkor ideálisak lesznek gyors képi megjelenítésre.

nézz utána, vagy kérdezz utána, és érdemes lenne azt kivárnod.... pár hónap :)

(#109) BloodRay válasza J.J. András (#107) üzenetére

BloodRay
(PH! addikt)

A mostani szériákban csak rá kell nézni a készülékekre.
Ha rettentő vékonyak, 1-2cm, akkor csak oldalledesek. Ha vastagabbak(vagy kb olyan vastagok) mint egy sima lcd, akkor full led-esek. :)

(#110) J.J. András válasza szab.tam (#58) üzenetére

J.J. András
(őstag)

a HDMI-re bármelyike köthetsz HDMI-t, de a DVI-t az egyik kijelölt HDMI foglalton keresztül veszi be.
1920*1080/60hz tökéletes, a LEVÁGÁS NÉLKÜLI képmegjelenítésben adja ezt a beállítást 1:1-ben

nálam nincs "blútúth", de anno azt is kipróbáltam zenelejátszás és képküldés is ment, ellenben olyan adatátviteli kapcsolat, mint az USBs interface-n keresztül, nem megy.... valahogy korlátozzák az LG-ken, mit fogadjon a Bluetooth, de lehet, hogy hackelhető.....

üdv: András

(#111) J.J. András válasza BloodRay (#109) üzenetére

J.J. András
(őstag)

köszi...., de ha mondjuk ezt nem tudja egy halandó vásárló, akkor azt hiszi van egy fasza LED-es TVje, holott jól átbaszták...., majd figyelmeztetem az ismerőseimet.

köszi :R

(#112) BloodRay válasza J.J. András (#111) üzenetére

BloodRay
(PH! addikt)

Igen általában azt hiszik led-es, az ledes, nem tudják, hogy van full és oldal led. Én meg szoktam jegyezni, ha valaki nézegeti őket. :)

(#113) J.J. András válasza dabadab (#85) üzenetére

J.J. András
(őstag)

ez engem is érdekelne.... én úgy képzeltem el, hogy lesz fasza 120÷200 Hz valós válaszidejű és képfrissítésű LCDnk, amihez ha akarsz, akkor egy 3D-s filmet 3D-ben megnézhetsz vagy szemüveggel, vagy 3D móduszba átkapcsolva...

de talán a Samsung egyik reklámfilmjében láttam, ha szemüveg nélkül nézel egy 3D-s TVt, akkor egy elmosódott szar képet látsz, amit majd csak a szemüveggel tudsz a "fejedben" összepolálni....., így nálam is nagy kérdőjelek vannak a 3D technológia irányába

(#114) J.J. András válasza BloodRay (#112) üzenetére

J.J. András
(őstag)

te vagy az én emberem akkor :)) hol kell venni, ha nálad akarunk venni ? :B
figy, miért csak a Philips gyárt 14bites színmélységű panelt ? 3D-s TVkről valami tapasztalat ?
köszi előre is

(#115) BloodRay válasza J.J. András (#114) üzenetére

BloodRay
(PH! addikt)

3D-s tévékről bővebb tapasztalatom hétfőn lesz. :B
Én Pécsen dolgozok egyébként.

(#116) Tyren

Tyren
(fanatikus tag)

Még nem olvastam el a cikket, de a végén ez nagyon ronda:
"közel többszázezer forintot kóstáló termék"
Tényleg nem piszkálódni szeretnék, de ez csak szerintem nem magyaros?
Ha igen, akkor bocsánat.

''A barátaid megtanítanak arra, amit tudni szeretnél, az ellenségeid pedig arra, amit tudnod kell.''

(#117) J.J. András válasza BloodRay (#115) üzenetére

J.J. András
(őstag)

majd írd meg mindenképpen.... ! jó ? :) :U (ha lehet ide is :D )

(#118) Lenry

Lenry
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

tök jó ez a TV teszt.
máris megbarátkoztam a házimozi részleggel :R

két "kifogásom lenne"
1.
4 HDMI-t és 1 USB-t írtok, de van kép a hátuljáról és azon egyáltalán nem is látszik USB dugó és a 4. HDMI.

2.
szerintem kellene kép a távirányítóról is

[ Szerkesztve ]

"Kár volt rád pazarolnom ezt az 1 percet, máris utállak" - csƵ random hülyegyereknek | "Két webfejlesztő beszélget: - Milyen az új csajod? - 90/60/90 - Sötétlila?" | Eladó PC játékaim: href.hu/x/9dv6

(#119) dabadab válasza Lenry (#118) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

"4 HDMI-t és 1 USB-t írtok"

...amiből 1 HDMI meg az USB a TV oldalán van :)

Falsus in uno, falsus in omnibus.

(#120) Lenry válasza dabadab (#119) üzenetére

Lenry
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ma már egyre gyakoribb, hogy a tévékre rápakolnak USB csatlakozót is, és ez alól az LH9000 sem kivétel. Ami viszont rossz, hogy a port a készülék hátulján kapott helyet, azaz kimondottan kényelmetlen volt csatlakoztatni a perifériákat.

"Kár volt rád pazarolnom ezt az 1 percet, máris utállak" - csƵ random hülyegyereknek | "Két webfejlesztő beszélget: - Milyen az új csajod? - 90/60/90 - Sötétlila?" | Eladó PC játékaim: href.hu/x/9dv6

(#121) dabadab válasza Lenry (#120) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Akkor passz, pedig elvileg tényleg az oldalán van.

(#122) Joshi válasza J.J. András (#113) üzenetére

Joshi
(PH! addikt)

Azért azt ne gondold hogy megveszel egy méregdrága 3D TV-t és csak 3D megjelenítésre képes. :Y Szinte biztos hogy bekapcsolható lesz a 3D funkció és nem pedig kikapcsolható mivel a 3D tartalmak még elég gyerekcipőben járnak. Itt most nem a mozifilmekre gondolok hanem a kereskedelmi csatornákra, állítólag valamelyik focimeccset már 3D-be is sugároztak az angoloknál.

(#123) J.J. András válasza Joshi (#122) üzenetére

J.J. András
(őstag)

jó, nem ismerem a 3D-t azért kérdeztem :)

ellenben figyeljünk már oda, az "3D-ben sugározták", és nem bele a 3D-be..... jó ???? :U

(#124) elefant válasza Lenry (#118) üzenetére

elefant
(HÁZIGAZDA)

Szia,

Na ez az amit senkise fog elhinni, de egyszerűen elvesztek ezek a képeim. egyik hétfő reggel jöttek a tévéért, és nyilván szét kellett szednem, hogy a hátulját normálisan le tudjam fotózni. Az a 10-15 kép, ami az egyik csatlakozó csoportról készült teljesen eltűnt, és volt három a távirányítóról is. Én megértem hogy szerettél volna képet róla, és azt is megértem, hogy ha azt mondod, hogy ezt a béna sztorit nem hiszed el, de akkor is így van. Hajnalra végeztem a bedobozolással (baszki egy ekkora, ilyen kényes cuccot bevarázsolni egy dobozba, hát csuklottak egy páran gondolom) másnap elvitték a tévét,én meg akkor vettem észre, hogy mivan. Hívtam az LG-éket, ohgy mennék csatlakozót fotózni a bemutatóterembe, de nemvolt ott ilyen tévé, ami meg nálam volt, azmeg máshol nyaral. Kértem termékfotót, de azt mondták, hogy nincs olyanjuk amin lenne csati. Szóval ez az oka. énis sajnálom, mert apróság, de jó lett volna, ha van, és tök jogos az észrevételed. Legközelebb majd remélem sikerül.

üdv

(#125) elefant válasza Joshi (#122) üzenetére

elefant
(HÁZIGAZDA)

Igen-igen. úgyvan, hogy képesek a 3D és a 2D tartalmak megjelenítésére egyaránt. Nekem azt mondta most egy gyártó képviselője, hogy elvileg a készülékek elektronikája felismeri, és az alapján szolgáltat képet.

Szóval ettől nem kell félni.

Igen, az Arsenal-Manchester meccset már 3D-ben sugározták két hete.

(#126) Joshi válasza J.J. András (#123) üzenetére

Joshi
(PH! addikt)

"ellenben figyeljünk már oda, az "3D-ben sugározták", és nem bele a 3D-be..... jó ????"

Jogos a megjegyzés. :D

(#127) _Voyage_ válasza deter (#41) üzenetére

_Voyage_
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Több, mint fél éve használok 32"-os tv-t monitorként(fullhd, lg 32lg5700), abszolút tökéletes, monitorra már vissza sem tudok szokni. :N

- - - - Pattogás helyett inkább ugorj ki a kertbe és csiszolj meg egy banánfát. - - - - - - - - Úgy felrúglak, hogy leolvasod a göncölszekér alvázszámát! - - - -

(#128) szab.tam válasza J.J. András (#110) üzenetére

szab.tam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"a HDMI-re bármelyike köthetsz HDMI-t, de a DVI-t az egyik kijelölt HDMI foglalton keresztül veszi be."

ezt a mondatot nem igazán értem...
nálam az egyik pc-ből hdmi-hdmi megy a tv-be. mindegy, a tv-n melyikbe dugom.
a másik pc-ből dvi-hdmi-n megy a jelé. azt is mindegy, melyik hdmi-be dugom...

tehát nálam is a tv-n az egyik hdmi bemenet ki van jelölve az dvi/hdmi-nek, de a másikba dugva ugyanúgy működik, semmi különbséget nem látok...

[ Szerkesztve ]

fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html

(#129) D®. GeNy@

D®. GeNy@
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Véééégre! :C
Komolyan mondom, ezeket a válaszokat kerestem már régen mindenféle topikban!
Ez az LCD mizéria a képfrissítéssel, felhősödéssel, "utánhúzással"...nagyon idegesítő dolog főleg ugye 720p és 1080p-s filmek esetében.
Nekem csak egy 22" os LG W2284F-PF moncsim van, de annyira idegesít némelyik HD film utánhúzása, homályosodása gyors mozgásokkor, h. muszáj volt kérdésekkel zaklatnom az embereket, mi miért van, hogyan lehet kiküszöbölni? :F
Ezek szerint a monitorom 2ms-os válaszideje parasztvakítás egy bizonyos szinten, mivel ha "mögötte" nincs megfelelő elektronika, akkor adtunk a szarnak egy pofont...Mikor találkozunk végre egy olyan TV-vel, amin egy akár tömörítetlen Blu-Ray vagy *.mkv úgy fog "szaladni" mint anno egy igényes DVD-Rip egy 17"-os CRT-n? :U
A mai mesterkélt áramkörrel ellátott TV-ken nekem sokszor felgyorsított nem természetes mozgások jönnek le, na persze nem a demoHD-ken (ahol minden mozgás tökéletesnek látszik), hanem egy mkv vagy Blu-Ray film esetében. Vagy csak az én szemem ennyire "válogatós"? :F

Annyit még hozzáfűznék, h. én ugye pc-n nézem a HD-ket, de még egy olyan monitorral/TV-vel sem találkoztam, ahol a fent említett problémák és idegesítő képmegjelenítési malőrök megszűntek volna.

[ Szerkesztve ]

Mitsubishi Evo IX FQ-360 vs Subaru Impreza 06' WRX STi

(#130) J.J. András válasza szab.tam (#128) üzenetére

J.J. András
(őstag)

igen, ezt nem tudtam DVI-val még nem próbáltam, de ami késik nem múlik...
ki akarom próbálni, hogy 100-120 Hz képfrisséítés beállítható-e az LCDnek, ha DVI-on keresztül adom a jelet....

szóval arra gondoltam, amit a második bekezdésben írtál, hogy 4 HDMI csatiból nálam az USERs MANUALban is, és a csatlakozó mellé is úgy van írva az egyik HDMI mellé, hogy:
HDMI / DVI és elvileg csak azt lehet használni, de ezek szerint mindegy....

üdv és bocs, ha nem egyértelműen fogalmaztam

(#131) J.J. András válasza D®. GeNy@ (#129) üzenetére

J.J. András
(őstag)

az én szerény tapasztalatom ez..... amit leírtál összefoglalva.... meg dabadab fórumozó társunk.
hiába írják le, hogy 2ms a panel válaszideje, valahogyan mégsem reagál 2 ms alatt (az elvileg ugyebár 500 Hz frissítési képesség lenne a pixelre vonatkozóan) ..., mögé kellene egy olyan elektronika, ami vezérli, hogy ténylegesen legyen vertikálisan is, és horizontálisan is 100÷120-szor másodpercenként a kép frissítve, és ne 60Hz-enként.

Én használtam már 200Hz-es Sony-t, majd most ez a 100Hz-es LG-t, de a PC desktopjából (vagy ATi control centerből) csak 60Hz maximális képfrissítést tudok beállítani.....
így egyértelmű számomra, miért van nálam is a játékok, vagy csak az egér mutatónyila alatt elmosódott, utánhúzott rész.....

mondjuk az LG TrueMotion technológiája HD-s TV adások alatt szebb képet ad, mint a Sony
pedig csak "100 Hz-es", azaz 4 db alképet számol és illeszt be a fogadott jelek közé. A másik ahol ennek előnyét látom, amik a BUX index, meg SMS fal hírei mennek alul egy sávban, szépen olvasható módon rajzolja ki.....

de a PCs használat alatt nincs értelme ennek a 100÷200 Hz-es mizériának, majd ha jön egy olyan LCD TV, ami igazából 100÷120÷200Hz-et tud mint a régi CRTk, akkor eltűnik az utánhúzás jelensége szerintem (ezt várom a 3Ds TVktől)

üdv: András

(#132) BloodRay válasza elefant (#124) üzenetére

BloodRay
(PH! addikt)

Holnap megpróbálok fotózni egyet, de egyébként a user manualban is benne vannak a csatlakozók. ;)

(#133) D®. GeNy@ válasza J.J. András (#131) üzenetére

D®. GeNy@
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Egy kicsit megnyugodtam azért :K , h. nem vagyok egyedül ezzel a jelenséggel.
Bár több ismerősömnek is megmutattam a kérdéses jelenséget és bánatomra nem tudta "észlelni" a dolgot, szerinte szép a kép, de a folytonos mozgás hiányát (szellemkép) nem vette észre...Erre mondják azt, h. áldott a tudatlanság?! :)
Ránk zúdították a HD-t, ezt nézd...mert szebb és jobb (való igaz), de a megfelelő megjelenítést vhogy elsumákolták. Manapság meg ki az a hülye, aki visszatér a jó öreg DivX-hez? :D Na de ez már off lenne...
Nagyon sokat tanultam tőled és dabadab kollégától, szóval köszönöm! :R
Jobban mondva felnyílt a szemem! :))

Apropó, erről a képfrissítésről és LCD mizériáról nem akartok írni esetleg egy összegzést?
Nagyon szívesen olvasnám és sokaknak segítség lenne, na meg sok sok kérdésre válasz!!! :K

(#134) Joshi válasza D®. GeNy@ (#129) üzenetére

Joshi
(PH! addikt)

Ha olvastad az után húzás jelenségét akkor gondolom azt is olvastad hogy ez Plazma kijelzőknél nincs, ráadásul a jövőben megjelenő Plazma TV-k már sokkal jobbak minden téren(fogyasztás, beégés mentesek, hosszabb élettartam).
A te TV-éd a Plazma ehez nem fér kétség.

(#135) D®. GeNy@ válasza Joshi (#134) üzenetére

D®. GeNy@
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Ahogy mondod! :K Csak azt nem tudom, h. van-e már plazmában Full HD változat és a képminősége javult e? Amikor MM-ban nézegettem régebben (cirka 1-1,5 éve) a plazmákat, számomra nem volt olyan szép képe, mint az LCD társaié, bár meg kell hagyni, más technológia...

[ Szerkesztve ]

(#136) BloodRay válasza D®. GeNy@ (#135) üzenetére

BloodRay
(PH! addikt)

Természetesen van már fullHD plazma.
Fogyasztásuk persze még jóval nagyobb mint az azonos méretű lcd-ké(tegnap mértük :)).

(#137) D®. GeNy@ válasza BloodRay (#136) üzenetére

D®. GeNy@
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Utánanéztem a kiszemelt Plazma TV-nek... szép-szép, csak 497.000Ft :))
(Panasonic TX-P50V10) --> fogyasztás 497W (Mondjuk hetente menne max 35 órát, ami havonta 710Ft áramdíjat jelentene, cserébe szélsebes gyönyörű képpel)
Annyira megnéznék egy adott képátlójú LCD TV-t (backlit LED-Full HD) és egy hasonló árszegmensben lévő plazma tv-t (Full HD), amin ugyanazt a Blu-Ray filmet vetítik. Melyiknek szebb a képe, élénkebbek a színek stb...Nagyon szeretem és hiányolom is egyben az igen igen mély fekete színt, szóval ebből a szempontból tuti a plazma lenne a befutó, de vajon a kontraszt nem válna a szép mély fekete hátrányára?

[ Szerkesztve ]

(#138) BloodRay válasza D®. GeNy@ (#137) üzenetére

BloodRay
(PH! addikt)

Mondjuk az a 497W sem annyi lesz. Max jó középérték. :) (435W-os Pana plazmánál 320-490W-ot mértünk...)
A led-eseknek élénkebb a kéne, a plazmának szebb a feketéje. Szerintem.

(#139) orbano válasza J.J. András (#131) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

azért ne keverjük már a szezont a fazonnal (lcd vs plazma), ha egy lcd panel utánhúz, az bármilyen gyors elektronikával is fogja produkálni. 60hz-en 16ms áll rendelkezésére egy pixelnek, hogy színt váltson. gondolod, hogy ha ezalatt a 16ms alatt még 10x (600mhz) megkapja a pixel ugyanazt a "parancsot", akkor gyorsabban fognak átrendeződni a kristályok?

A vér nem válik VAZZE!™

(#140) Peter13 válasza orbano (#139) üzenetére

Peter13
(tag)

Ezt nem tudom, de az tény hogy a nálam leledző 42-es Sharp Aquos-on a kép BluRay nézegetés közben hajlamos az utánhúzásra (lovagló fejek nézegetése közben látszik a legjobban), míg közvetlen PC-ről hajtva ilyen nincs: ha elrántom WoW-ban az egeret és a kép háromszor körbeperdül, akkor sincs mosódás. Sőt a gépről kitett filmek is sokkal kevésbé húznak mint ugyanaz DVD-ről nézve. Magyarán (úgy tűnik legalábbis) marhára nem mindegy miről hajtja az ember a panelt...én csak arra tudok gondolni, hogy a PC-s jel esetén az elektronika "átengedi" a képet és nem rondít bele, míg a 24p/DVD esetén belemaszatol, és lehet hogy esetenként nem elég gyorsan...de ez csak vad találgatás, semmiféle mérés vagy tény nincs mögötte.

Egyébként pedig isten hozta a TV teszteket a prohardveren, csatlakozom az efölött örvendező tömegekhez :)

"No, I'm not immortal: I'm just not good at dying..."

(#141) J.J. András válasza orbano (#139) üzenetére

J.J. András
(őstag)

nem, de !!! köztudott, azonfelül hogy a SZÜRKÉBŐl SZÜRKÉBE váltás reakcióidejét adja meg a gyártó, továbbra is törekednek olyan 2÷8 ms panelokra (1000/8 = 125Hz-es panel), ami már a SZÍNES ÉS / VAGY FEKETE-FEHÉR VÁLTÁS reakcióidejét adja meg.....

a mostani LG-men jóval kevesebb ill. kisebb mértékű az utánhúzás jelensége, mint a régi Sony-n ! és ez tény ! a plazma meg működésénél fogva képes a gyors megjelenítésre, de full HD-ban sokkal többet fogyaszt egyelőre, ill. az élettartam idejével vannak gondjaim.....

a LED-es LCD-t és egy PLAZMAT összenézve én nem találok semmi előnyt egy plazma által megjelenített kép minőségében..... továbbá meg kellene nézned az árakat, és erős a gyanúm, hogy a full hd-s plazmák jóvál drágábbak mint a full hd-s lcdk.

szóval nem kevertem semmit semmivel, a kedves fórumtárs Dr. Genya felvetett egy kérdést, ami nem csak az Ő szemét, hanem az enyémet bassza.... és leírtam neki, én az utánakutakodás során milyen tapasztalatokat tudtam leszűrni... ! az hogy minden jött-ment gyártó is ráírja az lcd paneljára hogy reakció idő: 2ms, azt meg ne rajtam kérd számon..... miért nem tudják ezt is szabványosítani ? alapvetően engem az is zavar, ha a számítógéped képes 120 FPS-t pl. egy lövöldözős játékban kiszámolni, akkor miért nem lehet valós időben azt megjeleníteni egy az egyben..... gondolok arra, ha HDMI-re kötöd akkor az csak 24, 25, 30, 50 és 60p-s jelátvitelre képes full hd mellett..... akkor minek a HDMI, mert ezt a sávszélességet szerintem a DVI is tudja. ? :F

(#142) J.J. András válasza orbano (#139) üzenetére

J.J. András
(őstag)

tessék :) az előző hozzászólásom alátámasztva :
136-os hozzászólás tehát fogyasztás kilőve

az ár ismét nem a plazma mellett szól:
137-esben az árak

de részemről tök mindegy, ki-mit vesz, (mármint PLAZMAt vagy LCDt) azt tudom, hogy amíg nincs megoldva rendesen a panelek képfrissítése vezérlő elektronika szintjén is, akkor a panel hiába tudja (szerinted még ez is kérdőjeles LCD panelek esetén) elviekben megjeleníteni a gyors képváltásokat, addig nem érdemes rágódni az egészen.... hogy game-re is jó legyen, meg filmezésre is. Addig marad az irodai felhasználás és digitális tervezés maximálisan kielégítve részükről. Talán a 3D kapcsán muszáj lesz olyan panelokat gyártani (szerintem van már most is), ami nem 16ms (62,5Hz) válaszidővel rendelkezik, ahogy Te is írtad ! Nekem a Full HD LCD jobban bejön amúgy, mert sok mindent figyelembe szoktam venni, akármit is veszek.....

csak ennyit szerettem volna még.... üdv :R

(#143) orbano válasza J.J. András (#141) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

nem értem miről beszélsz. és azt sem értem, mi köze az LCD reakcióidejének a képfrissítési frekvenciájához. én ADOTT reakcióidejű panelról beszéltem, és azt mondtam, hogy ez nem lesz gyorsabb, ha nagyobb frekin küldöd neki a jelet. miért is tenné. te erre megcáfolod ezt azza, hogy a kisebb reakcióidejű panel az gyorsabb. naná hogy az csezmeg, de ennek semmi köze ahoz a hülyeséghez, amit írtál: ha neked X hz-en utánhúz a monitorod, akkor az minden X-nél nagyobb frissítési frekvencián is után fog húzni, mert egyszerűen nem képes gyorsabban megmozdulni az a szerencsétlen pixel.
te meg azért nyivákolsz, hogy lehessen 120hz-en nézni a játékokat. minek? úgysem tudja a fejed feldolgozni a másodpercenkénti 120 képet, a 60 is bőven elég. mint meg már leírtam, a kép szebb nem lesz tőle, kevesebb utánhúzás egy LCDn ettől nem lesz.
és ennek pláne semmi köze ahhoz, hogy a plazma szebb képet ad-e vagy sem. nem tudom ezt hogy a viharba keverted ide.

A vér nem válik VAZZE!™

(#144) Petya25

Petya25
(őstag)

Aki szeretné az LH sorozatú tv-jét okosítani egy kicsit, az olvasson bele ebbe: LG

Bármilyen végtelen ciklus lefut egész gyorsan, csak egy jó gép kell hozzá... Senna/Button - McRae/Loeb - Rossi - Favre/GB - PhilTaylor - SteveDavis

(#145) D®. GeNy@

D®. GeNy@
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Sajnos ott tartunk, ahol a part szakad! :((
Vhogy mindig le kell mondanunk egy fontos kritériumról, ha élvezni szeretnék egy másik számunkra zavaró dolog "hiányát". Gondolok itt a mély fekete szín vs élénkebb színek vagy élvezhető mozgás vs után húzás...Komolyan kíváncsi leszek ezekre a 3D-s Tv-kre, vajon ott megtalálják e az arany középutat.
Egy fontos dolgot megemlített Peter13 kolléga, egy pl GRID esetében, 70-85FPS esetén miért nincs után húzás? Lehet, h. nagy baromságot írok, de ez érdekelne. :U

(#146) dabadab válasza D®. GeNy@ (#145) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

"egy pl GRID esetében, 70-85FPS esetén miért nincs után húzás?"

Van utánhúzás (egyébként a TV-k általában max 60, esetleg 75 Hz-es jelet fogadnak, szóval a 85 fps-nek sok értelme nincs)

(#148) dabadab válasza J.J. András (#147) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

J.J. András, ez a stílus nem kívánatos itt.

[ Szerkesztve ]

(#149) orbano válasza dabadab (#146) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

a magasabb FPS-nek csak annyi értelme van, hogy a játék jobban reagál az inputra (mivel szinkron fut a rendereléssel)

A vér nem válik VAZZE!™

(#152) hibavissza válasza Parci (#86) üzenetére

hibavissza
(senior tag)

nem jó látnom, hogy ennyire mélyen érintett a szívből jövő, őszinte és szerintem korrekt kritika. vígasztaljon az a tény, hogy nem csak erre a netes tartalomra értettem, hanem más médiumokra is - úgy általában. megfogadva a figyelmeztetésed (nem szeretnék újra regelni, mert lusta vagyok) nem írok kritikus hangvételű hszt a produktumaitokhoz a jövőben. have a nice day :U

(#153) dezz

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"igényeink szerint módosíthatunk a kontrasztarányon, a háttérfényen, a fényerőn, a vízszintes és függőleges élességen, a színtelítettségen, az árnyalatok finomságán, a zajcsökkentés mértékén, a gamma sugárzáson,"

Az gamma, mint a világosság lineáristól való eltérését jelölő érték. :) Lásd gamma-korrekció.

Az 1. és a 4. mérési grafikon linkje hibás v. hiányzik a kép.

(#154) venember83

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nem lehet rajta bugmentesen Juventus meccset nézni? Kell a fenének. :DD

The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP

(#155) orbano válasza hibavissza (#152) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

gamma sugárzást írnak a tesztbe, és még nehordanak, ha valaki ki meri jelenteni, hogy bizony nem minden teszt olyan húde nívós... inkább nem mondok semmit.

A vér nem válik VAZZE!™

(#156) zozy84

zozy84
(kvázi-tag)

Sziasztok!

1-2 hónapon belüll szeretnék LED tv-t venni de nem tudom melyiket!!!

Eddig a Samsung 7es sorozatú LED-es tv-jét néztem ki!
Inkább film nézésre (DVD, Blu-Ray) meg játékra (PS3) használnám!!

Most akkor LG lh, ls? vagy Samsung vagy mi??????? :F

Panasonic TX-P42G20B, PS3, Yamaha YHT-S400, Sony Vaio CR21S , Playon!HD mini

(#157) zozy84

zozy84
(kvázi-tag)

Bocsi!

LG LH vagy SL??? (40"-42"-es nagyságban)

Eddig nekem az jött le hogy a FULL LED-es tv-k jobbak! Tehát akkor a LG jobb mint a Samsung?????

(vagy egy harmadik tv lesz a jobb??)

(#158) zozy84

zozy84
(kvázi-tag)

Ja és ilyen szolgátatóm lesz! http://allyours.virginmedia.com/html/tv/what-is-virgin-tv.html

(#159) paryxx

paryxx
(újonc)

Hi!
Az LG 42 ls9500 ról tud valaki valami véleményt mondani?Megéri az árát?Jobb mint a Panasonic 42U10E lcd?Gondolkodom a cserében...

üdv

(#160) paryxx

paryxx
(újonc)

Hi!
Az LG 42 ls9500 ról tud valaki valami véleményt mondani?Megéri az árát?Jobb mint a Panasonic 42U10E lcd?Gondolkodom a cserében...

üdv

(#161) kgergely23

kgergely23
(senior tag)

sziasztok! nem ugyanilyen, de 32-es LG LED tv-m van, ami usb-ről szinte mindent lejátszik. pendrive-ot vagy külső vinyót használok, de néha előfordul, hogy film közben kilép a lejátszásból és vagy újrakezdi a filmet, vagy továbblép a következő fájlra, ha van a mappában. kiterjesztés nem számít, csinált már ilyet divx-szel meg mkv-val is. néha meg simán végigmegy a film. mi lehet ennek az oka?

!!! Cort AC12 NAT klasszikus gitár féláron: 20000.- !!!

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.