érdemes szerintem feltenni a 2.1-et. az sms-eket le tudod menteni, van erre backup progi marketen (sms backup and restore, vagy mi a neve), a kontaktokat úgyis a gmail fiókoddal szinkronizálja, egyedül esetleg a beállítások lehetnek problémásak, de arra is tuti akad backup. a telepített programjaidat a marketen a donwloads fül alatt találod meg, flashelés után végigkattintgathatod, hogy telepíŧse őket újra (wifiról gyorsan megy, pedig nekem madnem 40 progi van fent).
még írtam egy szájbarágós leírást még privátban egyszer, bemásolom ide is:
alapvetően három dolog kell a flasheléshez:
1. erről a weblapról letöltöd a neked tetsző 2.1-es fw-t. én javasolnám az európait, de igazából talán mindegy.
2. erről a weblapról leszeded az RSDLite-ot. nekem a 4.5.7-es link működött, de ez a verzió is teljesen jó.
3. erről a weblapról leszeded a megfelelő (attól függően, hogy 32 vagy 64 bites rendszert használsz a számítógépeden) USB drivert
a flash-elés menete a következő:
1. meggyőződsz róla, hogy a telefon akkumlátora rendesen fel van töltve, és minden fontos adatod le van mentve, ugyanis a frissítés mindent töröl, és gyári állapotba helyez (kivéve a service firmware, de ha régi verzióról frissíŧessz szerintem érdemes a teljeset feltenni).
2. feltelepíted az USB drivert a gépre.
3. feltelepíted az RSDLite-ot a gépre, és elindítod.
4. kicsomagolod a letöltött fw-t valahova. egy .SBF fájlt kell kapjál.
4. kikapcsolod a telefont, majd a qwerty billentyűzeten található navigációs pad felfelé gombját és a bekapcsoló gombot nyomva tartod egy 5-10 másodpercig (látni fogod, hogy a kijelző bekapcsol ugyan, de fekete marad). amikor elengeded a gombokat, akkor ki fogja írni a bootloader verziószámát (90.7x).
5. ezután rádugod a telót a gépre, és hagyod, hogy a rendszer felismerje a kettes pontban telepített drivereknek megfelelően. ha felismerte, akkor az eszköz meg kell jelenjen az RSDLite-ban.
6. az RSDLite-ban felül van egy tallózás gomb, ott kiválasztod a kicsomagolt .SBF fájlt. amikor ez megtörtént, akkor a program a jobb felső panelben kiírja a firmware adatait.
7. rákattintassz az indítás gombra, és vársz türelmesen. a flash-elés közben kiírogatja, hogy éppen mit csinál a telefonnal. az egész olyan 5-10 percig tart, aztán újraindíŧja a telefont.
8. mielőtt még bezárnád az RSDLite-ot, végig kell lépkedni a telefon üdvözlőképernyőin, mert csak ekkor ismeri fel újra a szoftver, és ekkor fejeződik be a flash-elés.