Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) Breaker

Breaker
(lelkes újonc)

Végre egy viszonylag jo aron erheto 3d-s FULLHD Led monitor. BenQ XL2410T
Kicsit szebbre is sikeredhetett volna a talpazata, de ezt leszamitva nalam 5 csillag :)

ASUS P8P67 PRO | i7 2600k @ 3.4Ghz | Corsair Dominator 8GB 1600 Mhz | EVGA GTX 580 | OCZ VERTEX 3 | Cyborg R.A.T 9 | Logitech G510 | Roccat Kave 5.1 | Corsair HX 850W | Xbox Live: BreakerForLive | Blackberry 9850

(#2) mrhitoshi

mrhitoshi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ez a 3D-s BenQ nagyon ronda és nagyon drága :((( , ha 60-50 körül lenne, még lehet be is ruháznék egy ilyen 3D-s moncsira, de 100e Ft-ért kell a francnak :W

OFF: Fanatikus tag lettem :DDD

[ Szerkesztve ]

http://tinyurl.com/769rmuy ->> :D

(#3) xT4ken

xT4ken
(kvázi-tag)

Nem lesz keves az a 10 000 000:1 a dinamikus kontrasztaránya? :U

(#4) talpalavalo

talpalavalo
(senior tag)
LOGOUT blog

mint feletted, olvashatod, van akinek megéri ;)

(#5) BiP

BiP
(PH! addikt)

VW2420H-ben milyen panel van?
Az a tippem, hogy TN, de 8ms?

(#3) xT4ken: a másik monitor 20milliójával biztos elégedettebb vagy :DD

Újabban divat nem válaszolni a privátokra?! Megbeszélt találkozóra pedig illik elmenni vagy időben visszamondani. Én azt hittem, ez alap.

(#6) Gr3GoRi válasza mrhitoshi (#2) üzenetére

Gr3GoRi
(kvázi-tag)

Ebben a BenQ-ban egy VA panel dolgozik, ezért az árért sztm nagyon jó kis monitor lesz ez : )

hupsz Ezt a hsz-t BiP-nek szántam.

[ Szerkesztve ]

(#7) old_artist válasza BiP (#5) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Az összes megjelenő (VW2220H - 21,5"-os, a VW2420, VW2420H és EW2420 - 24"-os) BenQ-ban c-PVA panel található majd! :K

Autóban a VOLVO, monitorban az EIZO! <<< Monitor kalibrálást vállalok! >>> www.monitorguru.hu

(#8) BiP válasza Gr3GoRi (#6) üzenetére

BiP
(PH! addikt)

Ha nem TN, hanem xVA, akkor tényleg nagyon jó ár. Ez a nagy kontraszt és din.kontraszt zavart megzavart. (280-as euróval számolva 65ezer Ft)

szerk: 24" fullHD, LED, c-PVA. És még jól is néz ki. Ha itthon ennyiért meg lehetne venni, nem sokat gatyáznék, vinném.

(#7) old_artist: az általad felsorolt típusokban mi a differencia? Elég hasonló a nevük.

[ Szerkesztve ]

Újabban divat nem válaszolni a privátokra?! Megbeszélt találkozóra pedig illik elmenni vagy időben visszamondani. Én azt hittem, ez alap.

(#9) BiP válasza old_artist (#7) üzenetére

BiP
(PH! addikt)

Ami már lemaradt: Ti is fogjátok forgalmazni ezeket várhatóan?

szerk: csak mert kacérkodom lecserélni a 20-as P-MVA-mat, jelenleg valami tévé felé hajlok, de egy ilyen jó árú benq el tudna tántorítani :)

#9: Köszi a választ. Sajnos lusta voltam kikeresgetni. De megérte :), mert ezt a monitorguru oldalt eddig nem ismertem.
Ez a VW2420H több mint szimpatikus.

[ Szerkesztve ]

(#10) old_artist válasza BiP (#8) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Igen, eléggé hasonóak, főleg csatlakoztatásban vannak eltérések, de Itt megtalálod a táblázat szerinti specifikációkat!

Egyébként, mint azt megszokhattuk a BenQ-tól, nagyon mérsékelt árképzésük lesz!

mod: igen, ahogy megérkeznek, rögtön kaphatóak lesznek!

[ Szerkesztve ]

Autóban a VOLVO, monitorban az EIZO! <<< Monitor kalibrálást vállalok! >>> www.monitorguru.hu

(#11) BiP válasza old_artist (#10) üzenetére

BiP
(PH! addikt)

:) most esik le, mégis ismertem, csak már régen néztem, még a 24-es Green miatt. Most meg csak a webshopba szaladtam bele.
Jó oldal amúgy, végre egy hely, ahol panel szerint van csoportosítva :R
(de ha más rendezési sorrend is lehetne (ár, méret, felbontás), és/vagy külön lenne a 21-22 és a 23-24, tökéletes lenne)

[ Szerkesztve ]

(#12) old_artist válasza BiP (#11) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

:R
Igen, amiket írtál az is lesz (lesz egy szuper kereső is benne nemsokára), sőt ... sok-sok-sok meglepetés is, tesztek, hírek, de általában csak jobb paneles monitorokról! Még csak most töltögetjük fel a weboldalt, de már most rengetegen látogatják - még csak "béta verzióval üzemel" ;]

[ Szerkesztve ]

(#13) H.Roland

H.Roland
(fanatikus tag)

Jó árúnak tűnik a C-PVA paneles, LED-es Benq monitor, csak kérdés, hogy ennél is fog-e jelentkezni az észrevehető utánhúzás, mint a Samsung F2380-nál, amit a PH tesztben írtak.
A Samsungban is 8 ms-os C-PVA panel van.

Minden relatív.

(#14) Chaud

Chaud
(újonc)

A BENQ talpazata elég gáz ahogy kinéz

(#15) BiP válasza Chaud (#14) üzenetére

BiP
(PH! addikt)

A kör alakú aranyozott színű szerintem rohadt jól néz ki. A 3D monitor négyzetes talpa tényleg nyomi, de legalább stabilnak néz ki. :)
(mondjuk én ezt a cső alakú nyakat sem szeretem, de a magasság legalább hatékonyan állítható)

(#16) Nyugdíjas válasza H.Roland (#13) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Én egy picit tartok tőle, hogy lassúak lesznek ezek is,de ne legyen igazam. Ha mégis érezhetően lassúak lesznek akkor egy kissé életképtelen lesz a konstrukció, mert ezzel a felszereltséggel, és árral csak a játékosok/hétköznapi felhasználók jöhetnek szóba. Ott meg elvérzik. De bizok benne, hogy volt ennyi eszük, és erre odafigyeltek.

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#17) Srodney

Srodney
(senior tag)

324i:végre egy vékony nagyfelbontású monitor aminek lehet a tetejére pakolni,korábbi crt monitorom teteje tele volt mindíg vmivel(cd borító,a4-es lapok)de a tft monitorra a vékonysága miatt nem lehetett semmmit se pakolni,ez egy jo kis megoldás...

(#18) lujó55 válasza Srodney (#17) üzenetére

lujó55
(őstag)

:DDD :N :DDD jó alkalmazást találtál, nekem ez eszembe sem jutott.
Amúgy nagyon jó kis cucc, de az árát megláttam és a vacsora a torkomra ment. 260000-ért egy jobb notit kapok.

Nem bizniszelek pattanásos milliomos gyerekekkel, akik maguk sem tudják mit akarnak!

(#19) cimabue

cimabue
(tag)

Ehem... kínaiul nem tudok, de itt egy [teszt] ... ami eléggé ratyira sikeredett, ráadásul melléraktak egy dell u2311-et is... Ezt most vagy egy fullidióta tesztelte, vagy a benq ennyit tud. Kissé érdekes, hogy a benq a tesztképeken élettelenül fest, a Dell meg mintha túl lenne szaturálva... :F A 178 fokos betekintési szög meg egyenesen vicc a képek alapján. Asszem a marketing úthenger itt is beindult rendesen...

(#20) Nyugdíjas válasza cimabue (#19) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Lehet nem hiába aggódtam,de most egyelőre arra szavazok, hogy szarok a fényképek. De nem is kicsit :D Nyilván nem a betekintési szögeknél,de a szineket én nem hiszem el egy gépnek, csak a szememnek.

Hozzáteszem, ha 60 körül lesz az ára, simán vinni fogják mint a cukrot, és még meg is értem. Persze a sebesség még nagyon fontos, mert ebben az árszegmensben vásárolnak a játékosok is. Legalábbis jórészük.

[ Szerkesztve ]

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#21) cimabue válasza Nyugdíjas (#20) üzenetére

cimabue
(tag)

[Itt] is van valami szösszenet, a feketéje biztos tuti, de azért ott a szürke tesztnél van egy kis pitty-putty...
Félreértés ne essék, mozizni, játszani biztosan megfelelő lesz (sőt), de nyomdai előkészítéshez nem biztos... nálam pedig ez a fő prioritás. De tényleg látni kell élőben.
Végül is a trillió az egyhez kontraszton kívül semmi fontosat nem tudok róla, (színtér, gamma, be lehet-e kalibrálni rendesen) - addig is reménykedem hogy egy kellemes cucc lesz.

(#22) Nyugdíjas válasza cimabue (#21) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Mondom, ha eléggé gyors lesz, akkor jó áron vinni fogják, filmre, játékra, otthonra. Munkára valószinüleg nem lesz alkalmas (illetve elég biztos),de ha jól lesz a tudáshoz pozicionálva az ára, akkor életképes dolog ez, csak azt nem szeretem én (meg persze megvenni a vásárlók se), ha nem tudják a gyártók mit kezdjenek a termékkel, és mennyiért lehet eladni azoknak, akiknek "való".

(#23) Pixelmaster

Pixelmaster
(tag)

ami eszembe jutt ezekről a monitorokrol, h drága, szar, szar és paraszt vakítás, ennyi. :((

-=The digital artist of the darkside=-

(#24) saw4 válasza Pixelmaster (#23) üzenetére

saw4
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Egyetértek veled.

Verba volant, scripta manent. | www.uncleducky.wordpress.com

(#25) dezz válasza Nyugdíjas (#22) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szerintem is erősen vegyesfelvágott... Nem hiszem, hogy a sebességen annyit tudtak javítani a cPVA-nál, hogy játékra is tökéletes legyen (főleg a sötétebb részeken tud nagyon elnyúlni a váltás). Az Eizo is megpróbálta, de csak módjával sikerült. A black crush jelenség (a pont szemből nézett részeken a kevésbé világos részek is befeketednek) meg olyan erős ennél a paneltípusnál, hogy grafikai munkára sem igazán optimális. Ráadásul csak 3x8-bites.

És már nem azért, de az az LCD-CCFL vs. LED háttérvilágítási összehasonlítás sajnos erősen parasztvakítós. (Kb. mint amilyenek Samsung monitoros oldalain láthatók, amik pl. a dinamikus kontrasztarányt statikusnak tüntetik fel, közben a legtöbben inkább ki is kapcsolják v. nem használják azt a módot, mert zavaró, hogy hunyorog a monitor.) Az olcsóbb TN-esekben lévő vacakabb, szűk spektrumú (és a gagyi vezérlés miatt elszíneződő) CCFL-eknél persze jobb a fehér-LED, de az ilyen árkategóriásokban lévő, normálisabb CCFL-eknél nem.

Filmnézésre lesz talán a legjobb.

Pixelmaster: Az a LaCie azért elég jó, hidd el... Bár egy kicsit az is túlárazott, valamivel olcsóbban is van hasonló. De nyilván nem Pistikének való, játékra.

[ Szerkesztve ]

(#26) Nyugdíjas válasza dezz (#25) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Plusz, ha jól néztem a linkelt "nagyonkülföldi":D tesztet akkor még a fogyasztásán sem sikerült javitani a CCFL-es 2311-hez képest.

(#27) Rica válasza lujó55 (#18) üzenetére

Rica
(senior tag)

Lesz az 300e is mire ideer. Mondjuk gemerkedeshez jo lenne a 16:10, de akinek van 3 kiloja, annak lesz 4 is, es azert mar Dell U3011-et vehet nem kis kulonbsegekkel.

(#28) JetiRulez

JetiRulez
(őstag)
LOGOUT blog

Egy ilyen napellenzőt Én is akartam mindig csinálni kartonból. :)

Vatera: http://goo.gl/qxkh4 \ http://hardverapro.hu/apro/36_db_eredeti_vhs_videokazetta/friss.html \ Problem? :D

(#29) ViZion

ViZion
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hááát nem-e lehetne-e esetlegesen a fentebb emlegetett egyedet, a lentebbi árán megkaphatnám-e? :K

Photoshop tutorialok, segédanyagok kezdőknek: http://tinyurl.com/PSalapok „Nem variál! Arial!” – a lusta tördelőszerkesztők mottója by hircsarda.hu

(#30) zz top

zz top
(lelkes újonc)

Még mindig nincs ezeken se DisplayPort? Mégis mikor gondolják majd úgy hogy rá kéne biggyezteni már végre? Főleg egy 3D-s modellre. Szánalom.

(#31) BiP válasza zz top (#30) üzenetére

BiP
(PH! addikt)

Tényleg haladhatnának a korral.
Bár én is még mindig megvagyok a DVI-vel, még a HDMI sem hiányzik igazán.

(#32) madgie válasza zz top (#30) üzenetére

madgie
(VIP)

Amatőr szegmensben csak az ATi kártyákon van DP és ott is elég bugosan működik. Sajnos saját tapasztalat...

"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

(#33) robika88 válasza BiP (#31) üzenetére

robika88
(tag)

ehhez a monitorhoz mit szóltok? (sajnos ez kimradt a cikkből valamioért) van rajta dp is :P és VA paneles , szvsz még ha pontatlanabb színek és gyengébb látószöge van mint egy "drágább" megjelenítőnek akkor is bestbuy lehet a 70ks arával ami alig több mint egy tn-es...

(#34) BiP válasza robika88 (#33) üzenetére

BiP
(PH! addikt)

Azta, nem rossz. Sőt, találtam még 2ezerrel olcsóbban a L*ndComp*ternél. (68.7k), ráadásul tök jó bolt, + Bp-en vannak a belvárosban. Bár ennek csak a nyomi talpból jutott :)
Most elbizonytalanodtam, mit vegyek.

Amúgy szerintem azért maradt ki, mert ez már kapható, míg a cikkben a most megjelenő monitorokról van szó.

Szerk: ip*n oldalán úgy van hírezve, hogy ez is most jön. Ott azt írják, hogy a BL2400PT 240euró, a szerintem szebb VW2420H pedig 232, tehát az kicsit még olcsóbb lehet. Inkább megvárom akkor azt.

[ Szerkesztve ]

(#35) BiP válasza BiP (#34) üzenetére

BiP
(PH! addikt)

szerk2: Most látom, van VW2420H-juk is. Tényleg olcsóbb. 1 ezressel.

Old_artist: nálatok mikorra várható és mennyiért? Mert bár szeretem ezt a boltot, tőletek szívesebben venném meg, ha vennék.

[ Szerkesztve ]

(#36) robika88 válasza BiP (#34) üzenetére

robika88
(tag)

én úgy vagyok vele, hogy a dönthető, forgatható, állítható magasság, portré mod megér +2€-t:)
a "csúnyább" talpat meg úgyse figyeli az ember a 2. nap után:)

(#37) BiP válasza robika88 (#36) üzenetére

BiP
(PH! addikt)

Jogos, fel sem tűnt, hogy az nem tud pivotot :(
(amúgy inkább +3.5€, de tényleg nem ezen múlik)
Francba, hogy nem tudnak olyat csinálni, ami a VW2420H kinézetű (formás, hangszóró nélküli), de tudjon pivotot ... Bár tényleg nem sokáig érdekes a kinézet. A képe legyen szép, de az meg ugyanaz mindkettőben.
DP részemről nem fontos, van helyette hdmi.

[ Szerkesztve ]

(#38) Petee1983 válasza old_artist (#12) üzenetére

Petee1983
(lelkes újonc)

Ilyen monitor is lesz nálatok?: BenQ BL2400PT
Ez is VA panelos?

[ Szerkesztve ]

Peti

(#39) Gyuffa

Gyuffa
(lelkes újonc)

Hát ez a BenQ VW2420H jónak néz ki, de az a 3D-s az nagyon csúnya. :Y

Lásd alúl: http://www.xfire.com/profile/gyufa333/ +400W Chieftec táp :)

(#40) old_artist válasza BiP (#35) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Már láthatod az árakat! ;]
Még mi is várjuk, hogy megérkezzen a nagykerbe, de előreláthatólag 2 hét múlva akár át is vehetőek! :K
Minden BenQ monitort természetesen pixel garanciával vehető át! :K

(#41) old_artist válasza Petee1983 (#38) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Igen, a BenQ BL2400PT is VA paneles és LED háttérvilágítású!
Egyenlőre csak az alábbi monitorok kaphatóak majd:
- BenQ BL2400PT
- BenQ EW2420
- BenQ VW2420H

(#42) robika88 válasza BiP (#37) üzenetére

robika88
(tag)

találtam még egyet, de ez már gyanúsan olcsó valamiért:D 46,4k

[papíron ez is szinte ugyan az mint a többi most megjelent benq va paneles drágaságok] csak van usd hub is, ha tényleg ennyiért meg lehet kapni, akkor az a tn panel végét jelentené ;]

[ Szerkesztve ]

(#43) old_artist válasza robika88 (#42) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Igen, gyanusan olcsó, csak az a baj, hogy nagyker nettó árat tüntettek fel (46,4k), gondolom nem nagyker árral fogják árusítani a kiskereskedésekben - de hazánkban minden megtörténhet! ;]
Abban biztos lehetsz, hogy igen olcsók lesznek ezek a *VA LED monitorok (sőt a nemsokára piacra kerülő IPS LED "csodák" is), és ezzel tényleg búcsút inthetünk (pá-pá) a "TN paneles ipari hulladék" monitoroknak. - ott a pont!

[ Szerkesztve ]

(#44) robika88 válasza old_artist (#43) üzenetére

robika88
(tag)

kíváncsi lennék hogyha ezt vagy ezt megrendelném ezen az áron akkor milyen indokkal nem kapnám meg [ gondolom nincs raktáron, vagy pedig nem elérhető ilyen áron:) ] lenne rá a válasz, mindegy amúgy sem vennék addig amíg egy megbízható forrású tesztet nem látok, pl tőletek:)

"sőt a nemsokára piacra kerülő IPS LED "csodák" is" - ezek pontosan mik lesznek?

[ Szerkesztve ]

(#45) old_artist válasza robika88 (#44) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Igen, most kaptam meg az infót én is az árakról, és bizony majd' minden *VA LED BenQ ~kb.60-75e körül fog majd bevezető áron alakulni a kiskereskedésekben. Ma beszéltem a BenQ disztribúcióval, és talán, már 2 hét múlva kaphatóak lesznek hazánkban is, de egyenlőre csak az említett típusok! Ahogy megérkeznek, rögtön szemügyre veszem majd őket (megírom a váleményemet :U ), sőt meg is lehet majd tekinteni a Hexaa-nál!

Az új LG IPS LED csodákról itt olvashatsz bővebben, ezek várhatóan október közepe-vége felé özönlenek majd, és hasonló árban mint a BenQ-k, ami szintén örvendetes lehet majd azok számára, akik még karácsony előtt akarnak egy jó monitort a TN panelesek helyett! :K

(#46) BiP

BiP
(PH! addikt)

El sem hiszem, hogy 2010 végéig kellett várni, hogy végre nagyobb mennyiségben jöjjenek (és elfogadható áron) VA és IPS (igaz, c-PVA és e-IPS, de akkoris) panelű monitorok.

(#42) robika88 : már nem annyi, 68k. Gondolom javították, úgyhogy már nem tudod 46-ért megrendelni.

(#40) old_artist:: Köszi. Néztem is. Igaz, nálatok picit drágább, de ha azt nézem, hogy pixelgarancia van, és ha szépen mosolygok (vagy pluszpénzért? nem tudom) a kalibrálást is meg lehet oldani, nagyon nem rossz.

(#47) robika88 válasza BiP (#46) üzenetére

robika88
(tag)

landnál tényleg javították, biztos olvassák a pht :P de a másiknál még 47k...

(#48) old_artist válasza BiP (#46) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Igen, szinte minden monitorra van pixel garancia az üzletben, ez alól a BenQ sem kivétel!
Ha Te lennél az 1000-dik (keress rá miért), akkor ingyen kalibrálnám be a monitorodat!

[ Szerkesztve ]

(#49) BiP válasza old_artist (#48) üzenetére

BiP
(PH! addikt)

Kerestem, de sajnos semmit nem találtam :F De nem rossz lehetőség. Amúgy mennyiért kalibrálsz?
A monitorvásárlás meg még sajnos nem annyira lefixált dolog nálam. Kéne már váltani, de nem tudom, érdemes lenne-e megvárni az LG e-IPS-eket (231p,236v). Ill. még ott a másik alternatíva, kicsit többért tévé. De az meg egy 100x bonyolultabb történet lenne.

[ Szerkesztve ]

(#50) BiP válasza old_artist (#48) üzenetére

BiP
(PH! addikt)

Most nézem, monitorgurun a Benq adatainál S-MVA van. Ez miben különbözik a c-PVA-tól ill. a P-MVA-tól?
(tftcentralon van némi infó a technológiákról, engem inkább az érdekelne, hogy a gyakorlatban mit jelent ? )

Amúgy az előbb említett LED-es e-IPS LG-kről mikor derül ki ár? (LG IPS231P már fent van, de ár még nincs :( )

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.