Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) freeapro

freeapro
(fanatikus tag)

Kíváncsi vagyok a ledes ips monitor vajon mit tud, és a dinamikus kontrasztnak mi értelme egy profi (nak tűnő) monitorban.

(#2) coonee

coonee
(fanatikus tag)

A D-Sub és DVI bemenettel felszerelt versenyzők esetében a megjelenítő magassága állítható, sőt tetszülegesen elforgatható bármilyen irányba. tetszőlegesen :)

(#3) Dassler válasza coonee (#2) üzenetére

Dassler
(őstag)

"Testüregesen"-t olvastam...freudi dolog....
Én minidg arra forgatom a monitort, amerre nekem tetszik. Minden monitor tetszőlegesen forgatható, csak van, amelyik pl nem áll mega káva oldalsó élén az asztalon.

Állítólag mindenki utál, de én annyira szeretem magam, hogy tudom ezt kompenzálni

(#4) Borisz76

Borisz76
(senior tag)

"A drágább megoldások piacára a 23”-es P23T-6 IPS, a 24”-es P24W-6 IPS, valamint a 27”-es P27T-6 IPS érkezik. A nevükből kiderül, hogy mindhárom megoldás IPS panelt használ, így a jobb színhűség mellett a 178 fokos betekintési szög is garantált, továbbá a dinamikus kontrasztarányuk 20 000:1. A két legkisebb kijelző 1920x1080 pixeles natív felbontással rendelkezik, míg a legnagyobb monitor esetében ez az érték 2560x1440 képpont."

27"-os 2560x1440-es felbontással....az már szép :)

Ára : [link]

[ Szerkesztve ]

Nem az a paraszt aki traktorral megy diszkóba....hanem az aki rajta hagyja az ekét !

(#5) wednesday

wednesday
(őstag)

A P24W-6 IPS modellre 16:10-es képarányt írnak. A P23T-6 készüléknél írják csak a LED háttérvilágítás meglétét. A 2 nagyobb monitor nem hiszem, hogy LED-es lenne.

(#6) Franklin

Franklin
(senior tag)

Végre emberi felbontások: 1280x1024, 1680x1050.

22 colon full hd monnyon le! :-D

(#7) spirit007 válasza Franklin (#6) üzenetére

spirit007
(senior tag)
LOGOUT blog

...én sem értem mi a gyíknak erőltetik 24" alatt a (full)HD -t.

(#8) Recon666

Recon666
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az árakra kíváncsi leszek. :)

(#9) tisvol

tisvol
(kvázi-tag)

...csak én hiányolom az 1920x1200 felbontású paneleket? Úgy általában, nem csak itt.

[ Szerkesztve ]

Üdv:T.

(#10) wednesday válasza tisvol (#9) üzenetére

wednesday
(őstag)

A P24W-6 IPS egy ilyen monitor. Ezek szerint a cikk hibásan sorolja a 16:9-es kategóriába.

[ Szerkesztve ]

(#11) blazsey2

blazsey2
(őstag)

Ez a P24W-6 monitor egész jónak tűnik.

GO KIMI!THE BEST!!!

(#12) Franklin válasza tisvol (#9) üzenetére

Franklin
(senior tag)

Nem csak te hiányolod.

Én mondjuk még a 21" 1600x1200-at is hiányolom, de ezzel egyedül vagyok sztem :-)

(#13) tisvol válasza Franklin (#12) üzenetére

tisvol
(kvázi-tag)

...én ennek nem látom hiányát....ugyanis jó ideje boldog használója vagyok egy Dell 2007FP (IPS) monitornak. :D Én erről váltanék felfelé egy Full HD-re, de az 1200 pixelről nem szívesen mondok le, még akkor sem, ha filmnézéskor ott a fekete csík.

[ Szerkesztve ]

Üdv:T.

(#14) Sn00k

Sn00k
(PH! addikt)

Végre, hogy már az IPS panelekre is fektetnek hangsúlyt... :U

----- WWW.FINDWEBCAM.INFO ----- ---- http://oranumastrologyonline.com ----

(#15) freeapro válasza Franklin (#12) üzenetére

freeapro
(fanatikus tag)

Nem hiszem. A nagy 4:3 monitorok nekem jobban bejönnének munkára (prog.) mint a szélesvászon.

(#16) ROBOTER válasza tisvol (#9) üzenetére

ROBOTER
(őstag)

Nem csak te, de sajnos a nagyobb méretű, nagyobb felbontású, IPS vagy *VA monitor-panelek viszonylag ritkán gyártottak. Jellemző, hogy a teljes piaci választék 1-2 panelgyártó termékére épül rá, más-más burkolattal és elektronikával.

Ez egy rendkivül káros trend, de nem lehet tenni ellene semmit. Hogy egy munkafelületnek miért kell 16:9 arámyúnak lennie, azt csak azok tudnák megmondani, akik életükben nem dolgoztak ezekkel az eszközökkel.

Azt hiszem a következő monitorom 30''-os lesz. Nem a megalománia miatt, hanem mert ott még van 16:10.

(#17) wednesday válasza ROBOTER (#16) üzenetére

wednesday
(őstag)

Itt is van még 16:10-es monitor. Más kérdés, hogy a cikkben rosszul szerepel, a 24" nem 16:9-es.

(#18) TK36

TK36
(tag)

A Fuji monitorok milyenek? Tapasztalata van valakinek?

Általában a "majd holnap" lesz a hét legzsúfoltabb lapja.

(#19) Franklin válasza TK36 (#18) üzenetére

Franklin
(senior tag)

Nekem egy L19 típusú (19", 1280x1024, 5ms, DVI) Fusi van már évek óta, és teljesen meg vagyok vele elégedve. Nincs pixelhiba, tökéletesen működik.

(#20) bokorugró

bokorugró
(lelkes újonc)

Csak ez nem FuSi ha nem Fujitsu :)

(#21) dezz válasza freeapro (#1) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ha RGB LED-es lenne, akkor jócskán nagyobb gamutot, mint akár a wide gamutos CCFL-esek -- a fehér LED-es viszont sima sRGB.

Attól, hogy egy monitor IPS paneles, még nem csak profik, pl. grafikusok használhatják... Ezek a monitorok nem is nekik készültek kimondottan. Elektronikailag nem sokból áll a dinamikus kontraszt (esetleg, ha a változó háttérvilágítástól függően átszámolnák a képet, de ezt nem csinálják), akkor meg miért hagynák ki direkt?

(#4) Borisz76: 250-270 ezer? Akkor már inkább a Dell U2711, 165 ezerért...!

(#6) Franklin: Nekem nincs gondom vele. Attól függ, milyen távolról nézed...

(#16) ROBOTER: Szerintem nem a képaránytól függ a dolog, inkább a felbontástól. Ha az 1280x1024 jó, akkor az 1920x1080 miért ne lenne az? Még függőlegesen is nagyobb kicsivel. Főleg, ha a képernyő szélére lehet helyezni az eszköztárakat. Szóval, szerintem 23"-től már a 16:9 is jó munkára. (Nem beszélve arról, ha pl. grafikus táblával dolgozol, előzetes kézi rajzokat átvíve a gépre, és azt is látni akarod a viszonylag nagy képernyő mellett.) Ez fokozottan igaz a 27"-re. A 30"-esek már elég nagyok + nagyfelbontásúak ahhoz, hogy ne sok látótér jusson másnak...

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.