Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) fateless

fateless
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szerintem ez nem lesz sikeres, mivel senki nem akar egy NFC chipet tartani a háttértár helyén. Az olcsóbb készülékeknél pedig még inkább kérdéses ez, mivel azoknak a belső táruk is kicsi.

"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10

(#2) RaveForce

RaveForce
(őstag)

ha androidra van, akkor mért iPhone-nal modellezik? :DDD

az alkalmazásnak a vezérlőgombjai is beköltöznek az állapotsáv alá, hogy könnyen tudjuk lelőni Zámbó Jimmy-t, ha felcsendül. (Bár ez ma már szükségtelen…) by:Bog

(#3) 06209976900 válasza fateless (#1) üzenetére

06209976900
(tag)

Én is igy gondolom.

Tel:0620-99-76-900 (vodafone) vennék iphone 4-et galaxy s2-öt xperia s-t kp-ra

(#4) sagit válasza fateless (#1) üzenetére

sagit
(PH! addikt)
LOGOUT blog

akkor lenne jó ha a kártyán ugyanúgy lehetne tárolni adatot.. csak hát szűkös a hely

||| HP Elitebook 2530p ||| sᴧᴍsᴜɴɢ Galaxy Note 4.0.3 LPY + CF-Root 5.6 |||

(#5) SkyLaci

SkyLaci
(senior tag)

azt nem írja hogy tárhely nincs a kártyán. :F

2 GB ingyen tárhely: http://db.tt/dmt91r8W

(#6) 06209976900 válasza SkyLaci (#5) üzenetére

06209976900
(tag)

De gondolom nincsen,mondjuk ennek utána kellene nézni.Ha lenne rajta akkor szerintem irnák is hogy különféle tároló kapacitással vehető meg.Szerintem nincs benne.

(#7) SkyLaci válasza fateless (#1) üzenetére

SkyLaci
(senior tag)

"senki nem akar egy NFC chipet tartani a háttértár helyén"

az nem olyan biztos azoknál a készülékeknél melyek rendelkeznek pár giga memóriával beépítve, sokaknak elég az, és szívesen fizetnének PayPass telefonnal.

(#8) -=ZsocC=- válasza RaveForce (#2) üzenetére

-=ZsocC=-
(lelkes újonc)

mert ha megnézed, akkor ez két terméket reklámoz..
egy microSD-t androidra, és egy tokot iPhone-hoz... amit az iphone hátuljára teszel
(ahogy a képen is látszik!)
---------------------------------------------
ennek akkor látom értelmét ha az adattárolási funkciója is megmaradna a kártyának..
akkor még lehet, h be is szereznék egyet :))
minden esetre, jó az ötlet!

javíts ki nyugodtan ha tévedek! :)

(#9) 06209976900 válasza SkyLaci (#7) üzenetére

06209976900
(tag)

Idézet:
Az alacsonyabb árfekvésű Android-alapú modellekből továbbra is gyakran hiányzik az NFC modul, mely az egyszerűsített tartozék párosítás mellett többek között érintésmentes fizetések lebonyolításához is elengedhetetlen.

Az alacsonyabb árfekvésű telefonokba nem szoktak tenni 1 gb memóriát sem alapba.A cikk erről szól.

[ Szerkesztve ]

(#10) Pete55555 válasza 06209976900 (#9) üzenetére

Pete55555
(senior tag)

A cikk szerint valóban az alacsonyabb árfekvésű telefonoknak szánják, a valóságban szerintem a régebbi felső(bb) kategóriás cuccokba lehet jó, mint pl az SGS, amiben van elfogadható méretű háttértár, de nincs NFC.

Ettől függetlenül viszont Magyarországon nem sok értelmét látom, mire itt kiépül az NFC-s fizetési rendszer, addigra kb. minden telefonban lesz NFC chip.

Ericsson GA628 - Alcatel One Touch Easy - Motorola V2288 - Siemens C35 - Siemens A50 - Samsung A800 - Motorola E398 - Motorola E550 - Samsung U800 - Samsung Galaxy S

(#11) Agro válasza 06209976900 (#9) üzenetére

Agro
(fanatikus tag)

A cikk is lehetne pontosabb annyiban hogy simán kilehet hagyni az "alacsonyabb árfekvésü" kifejezést. Mert sok csúcskategóriás mobilból is hiányzik. Úgy viszont már jogos az észrevétel.

(#12) 06209976900 válasza Pete55555 (#10) üzenetére

06209976900
(tag)

Igazad van,aláírom

agro: Neked is

[ Szerkesztve ]

(#13) brendoncsopi

brendoncsopi
(tag)

szvsz egy baromi jó 5let. Az én "alsókategóriás" sgs+omban sincs NFC,de lehet jól jön majd a közeljövőben,akkor veszek egy ilyen kártyát és 0,2másodperc alatt kicserélem a jelenlegivel, utána ha fizettem,újabb 0,2alatt vissza a rendes karit,le se xarva hogy most van e tárhely az NFC-sen vagy sem.
Nem kell ezt azért túllihegni. De szerintem a technológia alkalmas arra hogy bármilyen kártyát legyártsanak,a kérdés hogy mennyiért...

(#14) kcsa

kcsa
(senior tag)

Olvassatok:

Will I lose data on my original microSD?
No. The great thing about moneto is the fact that the microSD doubles as a storage source on non-iPhone smartphones. If you have any data or media, such as application folders, music, videos, or pictures on your microSD that you’d like to keep you can easily transfer that content to the moneto microSD.

emberek... "fan" és nem "fun"...

(#15) Agro válasza kcsa (#14) üzenetére

Agro
(fanatikus tag)

Zsír akkor tárhely is van rajta

(#16) SkyLaci válasza Agro (#15) üzenetére

SkyLaci
(senior tag)

mondjuk logikus, ha egy kártyán elfér 32 GB (vagy akár több is most már), akkor ugyan olyan "tömören" csak elfér egy egészséges 8 GB (vagy akár több, neadjisten kevesebb, de az is valami) az NFC modul mellett valahogy

(#17) 06209976900 válasza kcsa (#14) üzenetére

06209976900
(tag)

cool

(#18) Agro válasza SkyLaci (#16) üzenetére

Agro
(fanatikus tag)

Pontosan és ilyen formában már, ha valóban pl 8 gigás a kártya NFC chippel megéri a 80 dodót. De még 4 gigásan is megérné nekem. Nem hiszem, hogy túl sokat kell majd várni a hazai elterjedésre.

(#19) domperke

domperke
(őstag)

Jó ötlet nekem tetszik.

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=domperke

(#20) SkyLaci válasza Agro (#18) üzenetére

SkyLaci
(senior tag)

30 dollár...hoppá-hoppá :)

(#21) Pete55555 válasza kcsa (#14) üzenetére

Pete55555
(senior tag)

Így viszont f*sza :C Kérdés, hogy a 30 dodós változatban mennyi memória lesz, illetve lesz-e többféle méretű.

[ Szerkesztve ]

Ericsson GA628 - Alcatel One Touch Easy - Motorola V2288 - Siemens C35 - Siemens A50 - Samsung A800 - Motorola E398 - Motorola E550 - Samsung U800 - Samsung Galaxy S

(#22) a_n_d_r_e_w

a_n_d_r_e_w
(senior tag)

Az alsokategoria legaljan elhelyezkedo S2-n sincs NFC, a cikk eleg pongyola. De mar itthon is lehet igenyelni NFC bankkartyat akar !matrica! formajaban is. Inkabb egy olyan a hatlapom belselyere mint ez.

Sight. Sound. Speed.

(#23) LouiS22 válasza a_n_d_r_e_w (#22) üzenetére

LouiS22
(senior tag)

Téged is Schmitt Pál taníthatott "hejesírásra" :DDD

Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!

(#24) LouiS22 válasza Pete55555 (#21) üzenetére

LouiS22
(senior tag)

Tippem szerint a 30 dolcsis talán 4 gigás lesz. De meglátjuk. Persze mire ez elér hozzánk, addigra vagy 10 ezer forint a legolcsóbb. Marad az ebay, meg a reménykedés, hogy kormányunk éppen nem lövi az egekbe a forintot.

Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!

(#25) a_n_d_r_e_w válasza LouiS22 (#23) üzenetére

a_n_d_r_e_w
(senior tag)

Orulok, hogy atjott mondandom lenyege. Meselj, mi a banatod?

Sight. Sound. Speed.

(#26) LouiS22 válasza a_n_d_r_e_w (#25) üzenetére

LouiS22
(senior tag)

Semmi, poén volt :) Csak a belsejére pontos j. A mondandód megértettem és jó ötlet a matrica ragasztás is. Relax ;)

(#27) SkyLaci

SkyLaci
(senior tag)

gondolom ez a microSD-s megoldás a telefonnal is kommunikál valahogyan (különben miért lenne kiemelve, hogy androidos telefonokhoz), nem úgy mint egy matrica.

(#28) a_n_d_r_e_w válasza LouiS22 (#26) üzenetére

a_n_d_r_e_w
(senior tag)

Onnel a pont, ezekszerint ketszer is atsiklottam folotte. De kerlek ne emlegess egy lapon az alamfo urral, mert akkor morgosabb leszek meg a szokasosnal is :D

Sight. Sound. Speed.

(#29) LouiS22 válasza a_n_d_r_e_w (#28) üzenetére

LouiS22
(senior tag)

Pálgium :D Na ne politizáljunk!

Egyébként a PP matricát próbálta már valaki? Mennyire árnyékolja le mondjuk egy fémesebb hátlap. Nekem amúgy rendes PP-s bankkártyám van, de el tudnám viselni, ha a KFC-ben telefont érintenék. Ott úgyis csini fiatal csajok vannak. Azt meg már megfigyeltem, hogy a PP igazi p*ncimágnes :)

(#30) LouiS22 válasza SkyLaci (#27) üzenetére

LouiS22
(senior tag)

Gondolom a Google Wallet-tal, ami persze nálunk hivatalosan nem is letölthető. Ennek ellenére láttam olyan telcsihirdetést, ahol beírták: fizess a telefonoddal a Tescóban és a Sparban.

(#31) tjb007

tjb007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Két fontos dolog ami kimaradt.
Az egyik az, hogy ez a moneto egy szolgáltatás, ugyan olyan/hasonló mint a Google Wallet csak ehhez tartozik egy prepaid MasterCard PayPass kártya is amit az University National Bank bocsájt ki, ezen keresztül történik a tranzakciók lebonyolítása.
A másik és legfontosabb, hogy ez csak az USA -ban lesz elérhető.

Az In2Pay® microSD kártyából háromfajta verzió létezik, a v2.0, a v2.6 és a v3.0, előbbi kettő biztosan elérhető már, utóbbi elérhetőségéről még nincs információ.
A 2.0 kapacitása 128MB és többek között az olyan nagy értékű vásárlásokra sem használható amihez már PIN kód szükséges. A 2.6 -os verzió már 1GB kapacitású, ezzel már mennek a PIN igényes tranzakciók is és a PP POS terminállal ellátott üzletbe való be és kilépéseket is tudja érzékelni.
A v3.0 már támogatni fogja mind a három NFC módot (kártya emuláció, írás/olvasás és peer-to-peer módok).

[ Szerkesztve ]

http://bit.ly/SoCkisokos Friss hírek,újdonságok: http://bit.ly/tjb007

(#32) Kobaljov

Kobaljov
(senior tag)
LOGOUT blog

A microSD-s NFC megoldás gyenge pontjának az antennája tűnik, a legrosszabb eset valószínűleg az amikor a mSD aljzat valahol mélyen (pl. aksi alatt) fém készülékházban van, nem tudom onnan tud-e egyáltalán kommunikálni.

Egy a(z unióban forgalomba hozott telefonoknál már egyébként is kötelező) microUSB aljzatba illeszthető mini "dugós" megoldás talán jobb lenne, bár az meg kevésbé esztétikus és könnyebben elhagyható.

(#33) DarkByte

DarkByte
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nagyon nagy kár ha nem általános NFC hardverként működik. Gondolom ezek után hogy a Moneto valami saját Android appjával kommunikál, és nem rendszer szintű NFC hardverként jelenik meg amit bármelyik app használhat a standard Android API-n keresztül.

Én valami ilyesmit el tudtam volna viselni az SGS2-be, mert egyébként eszem ágában sincs lecserélni a közeljövőben. Habár mire itthon valami elterjedtebb dologra lehet majd használni az NFC-t, ez bőven változhat :) Viszont tesztelgetni, játszani, fejlesztgetni rá teljesen jó lett volna egy ilyen megoldás. :(

[ Szerkesztve ]

"-Say what? -Say what? -Fakk off!" http://goo.gl/Qr6fn

(#34) Kobaljov válasza DarkByte (#33) üzenetére

Kobaljov
(senior tag)
LOGOUT blog

Az amerikai SGS II-k egy része elvileg kapott NFC-t

[ Szerkesztve ]

(#35) zeg válasza Kobaljov (#32) üzenetére

zeg
(senior tag)

Évekkel ezelőtt a wifi-s eye-fi SD memóriakártya a fém fényképezőgép házból az akksi alá rejtve 10m-es távolságot lazán átvitt. Ez sem most volt, szal' nem látok ebben az nfc-s microsd-ben semmilyen technikai bravúrt.

3dfx cuccokat keresek megvételre, oldalam: www.z3dfx.atw.hu

(#36) Kobaljov válasza zeg (#35) üzenetére

Kobaljov
(senior tag)
LOGOUT blog

Az teljes méretű SD ez pedig micro, így az antennája is kisebb, bár az NFC eleve csak kis távolságra van kitalálva. Gondolom hamarosan kiderül, hogy valós-e a probléma ha elkezdik szállítani és tesztelni, meglátjuk

(#37) RaveForce válasza Kobaljov (#36) üzenetére

RaveForce
(őstag)

hát azért remélhetőleg a tesztelés még szállítás előtt megvolt :DDD

az alkalmazásnak a vezérlőgombjai is beköltöznek az állapotsáv alá, hogy könnyen tudjuk lelőni Zámbó Jimmy-t, ha felcsendül. (Bár ez ma már szükségtelen…) by:Bog

(#38) Kobaljov válasza RaveForce (#37) üzenetére

Kobaljov
(senior tag)
LOGOUT blog

Előástam a weboldalukat, hogy piacon van-e már és ott találtam, hogy egy a hátlapra felragasztható antenna "matricát" is adnak hozzá, ez erősíti a gyanút, hogy a microSD önmagában nem biztos, hogy mindig elég lenne (illetve az iPhone-os verzió eleve egy külön tokkal jön)

(#39) zeg válasza Kobaljov (#36) üzenetére

zeg
(senior tag)

Emlékeim szerint az eye-fi már 2007 környékén üzletben árusított termék volt, mint említettem jóval nagyobb hatótávval, és szvsz nem nagyobb antennával.(Valahogy csak belezsúfoltak még 8 gigányi SD-t is)

(#40) zeg válasza Kobaljov (#38) üzenetére

zeg
(senior tag)

Mert bénák. Majd jönnek jobbak, technikai akadálya nincs:)

(#41) Kobaljov válasza zeg (#40) üzenetére

Kobaljov
(senior tag)
LOGOUT blog

Várjuk, a versenyhelyzet sosem árt

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.