Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) wwhy

wwhy
(PH! addikt)

nem rossz ötlet :)

Érmekollekció felbecsülése, felvásárlása korrekt áron! << Műszeres monitorkalibrálás! >> << Segítek ebay-es vásárlásban! >> << XTC Clip -- Androidos HTC telefonok ROM/bootloader cseréje, frissítése, főzött romokhoz szükséges S-OFF beállítása!! >>

(#2) liksoft

liksoft
(PH! nagyúr)

Szép és jó. Évek óta így halkítom a ventijeimet. (7V= 5 és 12 közé kötve :D )

Azért érdekelnének dB értékek.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). Ingyenes állapotfelmérés. adatmentes.kralik.hu

(#3) abridabri

abridabri
(fanatikus tag)

na vegre valaki erre is gondolt

(#4) Thrawn válasza liksoft (#2) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Pótoltam.

Different songs for different moods.

(#5) nrgia

nrgia
(őstag)

Szép is jó is ! :R

...ha valaki a sarkára áll, az talpra esett ???...

(#6) ^Clown

^Clown
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Okos ötlet!

ZTE Skate Nillkin tok fekete színben! | ZTE Skate matt fólia --> http://bit.ly/eLWpUo

(#7) hackeeeee

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Hm. Úgytűnik alkalmazzák már azt, amit az ipari ventik tudnak :)

Nekem volt itthon 2 Papst-om, azokon is ilyen csati volt. Pedig közel 5 éves ventik, hanem régebbiek :)

Ideje volt áttenni a PC piacra :K Ez azért is jó, mert ugye olyan kábelt tesz rá az ember, amilyenre szüksége van, molex, vagy alaplapi 3pines. Nem kell átalakítózgatni...

[ Szerkesztve ]

Véleményem szubjektív... - Samsung Galaxy Mini eladó: http://href.hu/x/cxw9

(#8) P00By

P00By
(PH! nagyúr)

Nagyon jó ötlet :K

(#9) Pompi

Pompi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Tényleg jó, de ilyesmi eddig is létezett. A Zalman minden fanjához ad egy kis ellenállással ellátott kábeldarabot amit be lehet illeszteni a venti és az áramforrás közé, mely 7 voltra szabályoz. A Noctua rögtön kettőt is ad, LNA (Low Noise Adapter) és ULNA (Ultra Low Noise Adapter) fedőnevekkel, melyek szintén 7 illetve 5 voltra csökkentenek.
Aztán a Zalmannak van olyan cucca, ami egy molexből csinál 2db 5 voltos és 2db 12 voltos kimenetet ventiknek.

[ Szerkesztve ]

--= (Hardver)Apróim: http://pompi.hu/aprok =-.

(#10) TESCO-Zsömle

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Sztem ez azért is jó, mert így egy igényesebb vagy modder ember akkora és olyan kábelt eszkábál hozzá, amekkorára szüksége van. Egy centivel se hosszabbat. Nincs probléma, hogy túl rövid, vagy hova rejtse.

Aquatuning.de-ről rendelés hamarosan! Akit érdekel -> PÜ nekem! (Elhalasztva 1 hónappal!) 06.10-ig.

(#11) liksoft válasza Thrawn (#4) üzenetére

liksoft
(PH! nagyúr)

:R Csak ötlet. Ha felsoroláskor vesszőt használok, akkor a könnyebb olvashatóság miatt a tizedesvesszőt tizedes pontra szoktam cserélni. Vagy a felsorolásban pontosvesszőt. A tagozódás sokkal jobban látható. Tudom, nem teljesen magyar, de kevesebbet ront, mint segít. Szerintem. :B

[ Szerkesztve ]

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). Ingyenes állapotfelmérés. adatmentes.kralik.hu

(#12) old gray

old gray
(PH! addikt)

A 4 kábel helyett egy egyszerű poti nem lenne alkalmasabb? :U

Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream

(#13) venember83 válasza old gray (#12) üzenetére

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ez azért elegánsabb és hatékonyabb is.

The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP

(#14) Ribi válasza old gray (#12) üzenetére

Ribi
(PH! kedvence)

Az túl egyszerű és snassz. Különben miért fizetnék meg a márketingest ?
Amúgy valakinek vagy egy csöppnyi huhera érzéke, az meg tudja cserélni a kábeleket a molex csatiban.

[ Szerkesztve ]

(#15) abridabri válasza old gray (#12) üzenetére

abridabri
(fanatikus tag)

hidd el sokan vannak akik nem akarnak butykolni ,meg tekergetni ,meg egyaltala hozzanyulni . be kell rakni es kesz onnantol megy , en is lecserelnem ilyenekre a normal venti +szabalyzopanelem-et, ha lenne ra keret

[ Szerkesztve ]

(#16) kételkedem válasza old gray (#12) üzenetére

kételkedem
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Én is valami ilyesmin gondolkodok, de végül az a lényeg, hogy szabályozni tudod a venti fordulatát és adnak rezgéscsillapítót is. Az ára is kifizethető, ez így jó ahogy van :)

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLI°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823

(#17) hackeeeee válasza Pompi (#9) üzenetére

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Na igen, a 4es elosztó a Zalman-tól az nagyon jó kis megoldás. Régen sokat kerestem, gyűjtögettem, mert valamilyen módon mindig eltűntek itthonról :D

(#18) shteer válasza hackeeeee (#17) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

abból egyet én is megtartottam, de nem hiszem h szükségem lesz rá

a sharkoon SE-jei pedig tetszenek, gyarivesztés nélkül lehet hozzá megfelelő méretű kábeleket gyártani :C

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#19) hackeeeee válasza shteer (#18) üzenetére

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Hát jam, ez miatt nem elhanyagolható tényező. Remélem a többi gyártó is követni fogja ezt a példát.

Egy olyan átalakító nekem is van itthon, sőt lehet kettő is, csak a sors fintora, hogy fogalmam sincs, hogy hol :DDD

(#20) pacorro válasza liksoft (#11) üzenetére

pacorro
(VIP)

Az ötlet jó, ilyen esetekben használható pontosvessző (de az sem mindig esztétikus), a tizedespont viszont nem lenne jó megoldás.
De végül máshogy vágtuk ketté a gordiuszi csomót. :)

"Helytelen a képeimet a valósághűség szempontjából megítélni, mert nem bizonyos dolgokat vagy lényeket ábrázolnak, hanem vonalakból, síkokból és színekből alkotott önálló organizmusok." - Ernst Ludwig Kirchner

(#21) .mf

.mf
(PH! addikt)

:(((

A 7V-ot úgy előállítani, hogy 12 és 5V?
Egy házibarkácsolótól sem szép, de elmegy; na de egy gyártótól?
Ha a venti nem indul el vagy zárlatos lesz, gallyravágja a tápot. :(((

(#22) Ribi válasza abridabri (#15) üzenetére

Ribi
(PH! kedvence)

Szerinted mi az egyszerűbb, berakja és alacsonyra tekeri, vagy magasra aztán otthagyja, majd ha nemtetszik csak csavarint rajta és kész.
Vagy az, hogy berakja, majd ha nemtetszik, kábelt lehuzgál, megkeres tőbbi kábel, berak másikat. Valamint csak fix értékek vannak.
Kábelcsere vs 1 csavarás. Na ? :O

[ Szerkesztve ]

(#23) hackeeeee válasza Ribi (#22) üzenetére

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Mindkettőtöknek igaza van. De lehet mindig olcsóbb, ha vesz kábelt és kicseréli, mintha venne egy szabályzót.

De jó oké tudom, abból is vannak olcsóbbak, és azt is lehet csinálni házilag... :)

(#24) Tomi84

Tomi84
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

vannak persze egyszerűbb megoldások is, de ez akkor is jó ötlet. Nekem is sok poti van a gépben, majdnem minden ventinél egy, de álltalában beállítom egy megfelelő értékre és úgy hagyom. A másik hátránya, hogy relatíve nagyok, illetve plusz madzag (ventitől potméterigmajd onnan az áramforrásig), tehát ez elegánsabb megoldás.

úgy kell élned, hogy ha megdöglesz és visszanézed életed filmjét, az olyan izgalmas legyen, hogy az adrenalin beindítsa a szíved és feltámadj

(#25) venember83 válasza .mf (#21) üzenetére

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ha az a táp egy zárlattól megdöglik, akkor nem volt kár érte.

The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP

(#26) KrenAtesz

KrenAtesz
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Nagyon kellemes ötlet :)

"Football isn't a contact sport; it's a collision sport. Dancing is a contact sport." // Amíg a Föld kerek, mindig lesznek OPELEK!!!!! // 8v az igazi, nem a V8 -> Kadett 4ever

(#27) zed1983

zed1983
(őstag)

Na végre, ez nagyon jó ötlet :R

(#28) RexpecT válasza Pompi (#9) üzenetére

RexpecT
(PH! addikt)

A Noctua is ad.

Walter White is Bad*ss!!

(#29) shteer válasza .mf (#21) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

nem olyan sokszor fordul az elő :)

[ Szerkesztve ]

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#30) Móci válasza Pompi (#9) üzenetére

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Én jelenleg egy ilyen Zalman féle 2db 5 és 12 V-s csodát használok. Az egyik 5V-os kontaktos már. Nem szar cucc, félreértés ne essék, de pl. a molexre rácuppanó csati nagyon is tetszik, s bőven van annyi csatlakozóm, hogy elég legyen.
Nekem bejön ez az ötlet.

"I see the diamonds, but you only see the rock"

(#31) liksoft válasza liksoft (#11) üzenetére

liksoft
(PH! nagyúr)

:R Ügyes megoldás. :C

(#32) daa-raa

daa-raa
(MODERÁTOR)

Nem ötlet és nem új. De ezt már mások is írták...

Si vis pacem, para bellum.

(#33) Ribi válasza hackeeeee (#23) üzenetére

Ribi
(PH! kedvence)

Perpillanat, az a kérdés, hogy mi használható jobban, mert ugye itt a 4 kábelt adják hozzá.
Akkor induljunk ki abból, hogy a poti is bele van építve a ventibe, mint ezt néhány gyártó csinálja is. Noctua is talán.
Franc se akar 3 kábelt őrizgetni feleslegesen hátha majd kell.
Na mind1, csak nem értem mi előnye van egy potihoz képest és mi ebben a nagy ölet mint ahogy azt néhányan állítják. Szentem kb akkora találmány mint az eldobható WC frissítő. Mintha nem lenne eldobható mind. :U
20 sec alatt át lehet rakni a molex csatin a pöcköket. Tudom tuningolni se tuningol mindenki.

(#34) daa-raa válasza Ribi (#33) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

A Noctua nem épít potmétert a ventilátoraiba, hanem két ellenálláskábelt ad hozzájuk. Egyébként a potméternek és az ellenállásnak is megvan az a hátránya, hogy a többleteljesítményt elfűti. Bár ezek nem nagyteljesítményű fogyasztók, azért mégsem túl elegáns megoldás egy glatt feszültségosztóval megoldani a fordulatszámszabályozást. (Noctua-nak mondjuk szopás, PWM-mel nem igazán működnek a ventilátorai.)

Si vis pacem, para bellum.

(#35) Diezel

Diezel
(lelkes újonc)
LOGOUT blog

király kis dolog! és tényleg okos ötlet :))

"Ha ellenségeid lőtávolságon belül vannak, akkor te is./Az élet attól szép, hogy barmi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik."

(#36) Pompi válasza RexpecT (#28) üzenetére

Pompi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Miért, én nem azt írtam? :U

--= (Hardver)Apróim: http://pompi.hu/aprok =-.

(#37) Csyppa válasza Pompi (#36) üzenetére

Csyppa
(senior tag)

De.

"-Mit szív? -Ezüst Marlborot meg a rendőrök vérét, de ebbe most ne menjünk bele."

(#38) RexpecT válasza Pompi (#36) üzenetére

RexpecT
(PH! addikt)

:R De :B .

Walter White is Bad*ss!!

(#39) sgergi

sgergi
(PH! kedvence)

A 9V hogy jön ki? :B

(#40) Depression

Depression
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ötlet ide vagy oda, de azért 4k Ft egy 12centis ventillátorért nem sok egy kicsit?

Kedvenceim: hettyen-pitty, "dudák- dudák, nyam-nyam-nyam." "este, van, este van, ... este van este van... -nyugalom barátom, nyugalom" "nincs mese -hozok sört! -akkor van!" És, hogy a pokolban végtelenségig sorban kell állni:)

(#41) quby válasza sgergi (#39) üzenetére

quby
(senior tag)

7v + egy túrbó ceruzaelem :D

A legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy bagolyt egyensúlyoz a hátán.

(#42) Ribi válasza quby (#41) üzenetére

Ribi
(PH! kedvence)

Szerintem a 9V-t kénytelenek megoldani 12V+ellenállással.
A kép ha igazi, akkor a 12 és 9 V is a 12V-re va kötve. csak a 7V van máshogy kábelezve.

(#43) kariad

kariad
(senior tag)

Ötletes, bár a szabályzó praktikusabb!! :K

Eladó Hardware ---> http://www.kariad.mlap.hu/

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.