Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) Sefter

Sefter
(őstag)

ez egy szar...az eee-vel együtt ... minimum 1024-es felbontással van értelme ezeknek, nem hiszem hogy sokkal drágább lenne előállítani normális felbontással amin a netet nem kell oldalra scrollozni.. :(

(#2) simonzé válasza Sefter (#1) üzenetére

simonzé
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ez igaz, ráadásul az árkülönbözet nem nagy. Ez ~70k, míg a már bizonyított EEE 80'000-be kerül.

"You are here for a good time... not a long time" /Colin McRae/

(#3) kavicssli

kavicssli
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Iszonyat mekkora harc lesz itt ezen a téren!A gyártók egymás után jelentik be a saját EEPC-jüket! De az 1024*768 as felbontás ha" elérnék" akkor lenne jogosultsága szerintem az ilyen kütyüknek! :U

"Tanulni mindig érdemes, mert egy idő után a tanulásba fektetett munka meghozza a gyümölcsét, s mint tudjuk, a gyümölcsből PÁLINKÁT lehet főzni!"

(#4) huygens

huygens
(tag)

Ííínnye ez a káva nagyobb mint egy kúté :( 1024 or die! :(

(#5) domi007

domi007
(őstag)
LOGOUT blog

Szar VIA-val, ez gyengébb az eee 630MHz-re leállított Cerkájánál...pff

DOMy

"...de a tudomány mai állása szerint az ipari méretekben is használható SHA1 collisiont generáló eszköz a nagyon nagy számokat polinomidőben faktorizáló algoritmust tartalmazó fecni hátuljára van felírva." - ys

(#6) Sefter válasza simonzé (#2) üzenetére

Sefter
(őstag)

pont azt mondom, hogy az sem ért kalap sz@rt sem...kicsi a felbontása

(#7) Reac^

Reac^
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ez télleg szar, szar anyagból, nem stilusos, szar tulajdonságok, ronda. Olcsóért még oké lenne de így...

350-400euró közt van az eeepc900-as: [link]

1988 Daihatsu Charade GTti 993ccm Turbo | Telón gyorsabb, szám az adataimnál (7-24) | PH! megbízhatóság: 50+

(#8) balint87 válasza kavicssli (#3) üzenetére

balint87
(lelkes újonc)

Naja, a HP 2133 Mini-Note, az Asus Eee PC 900, az Everex Cloudbook Max es az MSI Wind ernek majd valamit de ez...pfff :(
Osszefoglalo ezekrol az aprosagokrol...

[ Szerkesztve ]

(#9) Zimezoom

Zimezoom
(tag)

Rúgjatok meg, de nekem tetszik! Ilyen kis képernyőnél az 1024 már nagyon szemfolyatós...

Amúgy van nekem egy 10"-os LifeBook-om, az hasonló ehhez méretben, de azt is 800x600-ban használom, mert úgy kényelmes.

Kérdés: keresek valami még ennél is kisebb PC-szerűséget (net+Excel kell rá), valahol a PDA és a subnoti között. Van ötletetek? UMPC?

szerk: most látom Bálint postját, köszi! :)

[ Szerkesztve ]

Pay attention, or pay the price!

(#10) huygens válasza Zimezoom (#9) üzenetére

huygens
(tag)

(#11) hyperspace válasza kavicssli (#3) üzenetére

hyperspace
(fanatikus tag)

egyet ertek, szentem is nagy harc lesz, erdemes meg varni a vasarlassal kicsit, en pl az eee pc 900at neztem ki magamnak :)

ha azt mondom neked van igazad, nekem van igazam... :)

(#12) TcGood

TcGood
(kvázi-tag)

Nem értem, mire kellene akkora felbontás? 1024 pixel széles egy 15 colos monitor ez meg 7 colos. Annyit érnénk vele, hogy nem látnánk semmit rajta.
Nekem tetszik. Nem is fogyaszt szinte semmit, arra a procira szerintem nem kell aktív hűtés, HDD nincs benne, tehát néma is. :R

Jobb egy pillanatig gyávának lenni, mint halottnak életünk végéig!

(#13) simonzé válasza balint87 (#8) üzenetére

simonzé
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Olvastam egy tesztet az Everex CloudBookról . 1200-as Via proci ide, 30-as vinyó oda nem voltak tőle nagyon elhalva. (Érdekes, a zsiguli is ezerkettes vót)
Ja, onnan tudtam meg, hogy van rajta tapipad is. :)
A logó fölötti mélyedés már a tapipad. :)
Amíg nincs 1024 addig nem használható teljeskörűen a mininoti. Pl. a Display properties, vagy a system menü pl ki sem fér a 840*480-on, így nem tudod leokézni, nem látszik az alja. Nem beszélve pl. egy szövszerk belső settings ablakairól. - Szóval nem alkalmas a célra a kijelző - monnyonle!

[ Szerkesztve ]

(#14) fifi_addict

fifi_addict
(fanatikus tag)

nekem otthon van/volt egy via c3-as gépem... a flash levágja, de amúgy megyeget... a c7 csak jobb nála. pláne chipes mpeg4 decoding-al... mondjuk, a windows frissités rémálom volt rajta. :DD

amúgy meg az oprendszer honyositás után olyan gondok biztos nincsenek, hogy valami nem láccik rajta, és nem tudja az ember leklikkelni...

ezzel együtt nagyobb felbontást! vagy monnyon le... .

[ Szerkesztve ]

...........................???

(#15) simonzé válasza simonzé (#13) üzenetére

simonzé
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A teszt végén a vélemények:
"-Very low performance - nagyon gyenge teljesítmény (Via C7 - 1200MHz)
-Included gOS operating system is a joke (a bad joke at that) - A gOS egy rossz vicc (Ubuntu változat - ezt cáfolom, kipróbáltam és jó.)
-Horrible touchpad interface - Szörnyű tapipad
-No easy upgrades, opening chassis voids warranty - Nehezen bővítható, garanciavesztéssel jár a felnyitása
-System gets too hot ... overheats and stops working - Túlmelegszik és lefagy
-Loud cooling fan that is constantly on when plugged in - hangos venti, ami hálózatról használva állandóan megy"

(#16) nap válasza simonzé (#15) üzenetére

nap
(őstag)

És még ronda is. :D

http://nap.uw.hu/tdu/bajnoksag

(#17) Sefter válasza TcGood (#12) üzenetére

Sefter
(őstag)

arra hogy a weblapok 99,9%- a 1024-es vagy nagyobb felbontású... össze-vissza srollozhatsz ha netezni akarsz... 7" vagy 9" nem nagy méretbeli különbség, de a használhatósága a 9-esnek jóval nagyobb a felbontás miatt...

[ Szerkesztve ]

(#18) Sefter válasza kavicssli (#3) üzenetére

Sefter
(őstag)

legyen csak.. az árcsökkenést hoz ;]

(#19) balint87 válasza simonzé (#13) üzenetére

balint87
(lelkes újonc)

Tudom hogy az 1. gen. CloudBook ratyi, en a 2. generaciora, a CloudBook MAX-ra irtam hogy jo lehet...az mar nem is olyan ronda... :)

[ Szerkesztve ]

(#20) TcGood válasza Sefter (#17) üzenetére

TcGood
(kvázi-tag)

Ha pedig 1024 lenne zumolni kelle hogy, el tud olvasni a szöveget és ugyan ott vagy hogy tekerheted össze-vissza. Ígyse-úgyse jó...

Jobb egy pillanatig gyávának lenni, mint halottnak életünk végéig!

(#21) sheratan válasza TcGood (#20) üzenetére

sheratan
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ezzel nem értek egyet. az a 15"-on 1024-es felbontás kb 10 éve állta meg a helyét. manapság 15"-on (ha laptop) simán kifér az 1650 x valamennyi (attól függ wide vagy sem), és nem folyik ki az ember szeme. nekem most 14"-on van 1280x800, de így utólag jobban örülnék egy 1440x900-as kijelzőnek, mert arra többminden fér ki. betűméretet meg lehet növelni...