Szépek, Ügyesek, Drágák és nem lehet szervizelni.
Ennyi.
[ Szerkesztve ]
Az élet értelme:42 igen. Csupa páros szám, nem véletlenül:)

Szépek, Ügyesek, Drágák és nem lehet szervizelni.
Ennyi.
[ Szerkesztve ]

Srácok, nem vagyok képben, ezeknél a gépeknél kell még figyelni rá, hogy viszik-e a flash tartalmakat, ill. a FullHD videókat? Régebben ez a kettő volt a slágertéma, nem tudom, mára változott-e a helyzet. Mert alapvetően tetszetős gépek (úgy általában ezek a kicsik, de a cikkben szereplők is, főleg a Zotac) és gondolom, egy SSD-vel a gyenge CPU ellenére hasítanának is.
[ Szerkesztve ]
tetszik de aranyárban mennek
http://prohardver.hu/tema/olaszorszagban_lakom_dolgozom_odavagyom_beszelgeto/friss.html#msg11
Hát, manapság eléggé rágyúrtak a gyártók a Flash hardveres gyorsítására, tehát elvileg a procinak már nem kell, hogy sok dolga legyen a Flash-sel, egy kétmagos Atom proci szerintem ettől függetlenül talán elbírja. A HD tartalmakat az ION-os megoldások remekül segítik, Full HD-t is simán bírják, még Linuxon is.
Az MSI Windboxban a Core 2 Duo önmaga elbír egy húzós Flash-sel, talán Full HD-vel is (nekem anno az E5200 alapon, a killa sample kivételével vitte a legtöbb HD-t, még DXVA nélkül is). Ha a GS45-ben Intel GMA X4500HD (vagy X4500MHD) van, akkor be tud segíteni Full HD-be, flashbe.
Az Acer AMD gépében ott van egy 4290, ami HD-t, Flasht is tud gyorsítani.
[ Szerkesztve ]
STO: Terran Rebellion, House of K'Reaper

"a világ első integrált Blu-ray meghajtóval is felszerelt mini-PC-je"
Ha ez az első, akkor az Asrock Core 100HT-BD volt a nulladik, az Asrock ION 330HT-BD a minusz első, és az Asrock ION 330-BD pedig a minusz második (kb 2 éve a piacon van). 
[ Szerkesztve ]
"40 mikron? Kik gyártják ezt? Hangyák, hogy lássák?"

Miert kell ezeknek kicsinek lenni? Meg egy 19-es monitor hatuljan is elfer egy full atx alaplap is!
Lol, épp a napokban fejeztem be egy kis összefoglalót ezekről, ami hétfőn kerül ki a Logoutra.
ezt a mázlit. Látom, legalább nem fogtam mellé a témával.
Egyébként igen, ha ION-os, akkor Atom mellett is lehet rendesen 1080p filmeket is nézni, flash-t is tud támogatni, szóval egész komolyak ezek az apróságok már.
PH semleges

Miert nem lehet? Bezárják előtted kulcsal az ajtót amikor a szervizbe indulsz velük?
ThinkPad X41,T61 < bármikor elcsérelem őket X200s-re. :)
Pár éve az asztali gépemnek volt kb. ilyen teljesítménye... szal netezős/irodai word-excel-es gépnek nagyon jó lehet.
Én Örülnék, ha az irodai gépem: 1. nem rugdosnám; 2. nem zúgna mint az eszterga...
Mondjuk 2 monitor+Photoshop kicsit sok lenne nekik... de ilyesmi csendeset akarok!
Photoshop tutorialok, segédanyagok kezdőknek: http://tinyurl.com/PSalapok „Nem variál! Arial!” – a lusta tördelőszerkesztők mottója by hircsarda.hu

Köszi szépen, ez tartalmas válasz volt! 
stevve: Várjuk az írást! 

Gari idő letelte után, lehet hozzá vásárolni egy jó forrasztóállomást és hajrá 
Némi szerencsével akár NB-t is cserélek rajta, csak a pótalkatrész beszerzése a problémás...
[ Szerkesztve ]

És még mondja valaki azt , hogy a PC nem konzolosodik.
Az Acer Revo RL100 gép majdnem úgy néz ki mint a PS2 slim változata.
"Jegyezd vele az égre Örök tanúságúl: Habár fölűl a gálya, S alúl a víznek árja, Azért a víz az úr!"
Bár hozzáteszem, hogy Flash gyorsítás vagy megy, vagy nem, VGA tudja, driver is, csak a Flashen múlik. 

Én 100-at adnék egy dvd-s, win7homepremiumos-os változatért, nekem tetszenek ezek a minik. Javítás? Mint a notik, nem?
gamertag: StLui

Várom, kiváncsi vagyok a tapasztalatokra!
Earl 007 bocs előző nem kimondottan neked ment 
[ Szerkesztve ]
Csak az áruk nem környezetbarát.... 
Isten Hozott! (Az ördög visz el...)

Ez sokkal inkább rétegtermék mint egy notebook, kisebb az esélye hogy találsz bontottan bele Főegységet vagy bele alkatrészt...

értem, egy videokartyat hogy szervizelsz gari letelte utan? egy vinyot?
na látod, akkor ezek is szarok. ne vegyél ilyeneket.
[ Szerkesztve ]

Aha
Ezek agyon integrált Xarok jófajta ROHS ónnal megfűszerezve,50-60C°-os DeltaT-vel, kizárt hogy 3 évnél tovább életbenmaradjon.
Gratulálok 

Örülök hogy ilyen nagy szakértő vagy.
Gondolom akkor teljesen ismered a gép felépitését, irhatnál róla egy cikket is, kivancsi lennék mi maradt ki a cikkbol.
mond bármit ami három évnél, és/vagy a garanciaidőn túl életképes marad. semmi megsúgom, mert tervezett élettartamok vannak. semmit nem gyártanak már 10 évre, se mosógépet, se számítógépet. ennyi. nem kéne úgy beállítani ezeket a gépeket mintha ezeknél lenne ez várható.
a passzív megoldás végre jó irányban halad. valami ilyesmit szeretnék majd én is ha asztali gépben gondolkozok majd
Az izmok megfeszülnek, a szív duplán dobban

Jófajta Marshall gitárerősítő 1970-ből 
4-5 évente ki kell cserélni a csöveket és be kell állítani 
Illetve van 72-es gyártású Textronix szkópom még nem akart kidobódni 
Félre a tréfát, 80%-ban a tápok haláloznak el mert ott van a legnagyobb hő és áramterhelés.
Ezt időben meg lehet előzni. Ha nem sajnálja az ember a gyantát és az ónt.
Értem hogy fenn kel tartani a keresletet. 
[ Szerkesztve ]
Szép kis gépek, bár furcsállom ezeket a megoldásokat. Ha már asztali számítógép akkor legyen normális mérete és teljesítménye. Én nem bízom az ilyen gépekben.
Verba volant, scripta manent. | www.uncleducky.wordpress.com
Ezek elsősorban csak netezésre, esetleg médiacenterként lehetnek használva, ahhoz többnyire nem kell nagy teljesítmény, pláne, ha Linux van rajtuk. Az ION-os ZBOX-hoz legjobban egy Linux + XBMC való, az alatt megy a HD videók gyorsítása, még a nem DXVA filmeken is, mivel VDPAU-van, CUDA-n keresztül mindent dekódol.
Jó kis pc-k. Majd egyszer veszek is egyet.
Samsung Wave S8500@LC1, Samsung Wave 3 S8600@LD1

Amiota kijöttek azek a kis vacakok azota szeretnék egy ilyet
De inkább mindig vettem az árábol egy videokártyát vagy egy processzort.
Tetszik,hogy ilyen szépen el lehet tüntetni pl.egy tv hátuljára.
Nehohymár a nappaliba csunyálkodjon.
Kiváncsi lennék,hogy a billentyüzetet,hova dugják el ha nem használják.
A párna alá? 
Aki másnak vermet ás az sirásó!

van egy 5 éves ThinkPadom. ez csak egy laptop ugyebár amit nem lehet szervizelni, és kizárt hogy 3 év után életbenmaradjon. Köszöni szépen kurvajól van. Volt egy 10 éves Compaq Presariom is. Xp megy rajta. Pentium 3. Vigan fut, persze ez is lehetetlen, a 3ik éve után minden meghal ami nem 1970-ből való.
[ Szerkesztve ]
tény. vannak azért kivételek, az üzleti szériás notik, a strapára hegyezett gépek persze bírják. régen a mosógép is elment 40 évig. most 5 év és csere. nekem is fut még dual p3-as szerverem, még memóriát se kellett cserélni benne amióta összerakták.
nézz meg azért egy mostani laptopot, vga-t, akármit. gyerekkori barátom szervizes. ő is így látta, az elektronikai kütyük elhalálozása drasztikus ugrást mutat garancia után. egyre kevesebb terméket gyártanak úgy, hogy évekik bírja a nyüstölést. régen ez még nem így volt, ez tény. a TP-k meg régen is gépek voltak, nem hiába kerültek annyiba, de ki is bírnak mindent, és most sem hagyják cserben az embert... 
Az izmok megfeszülnek, a szív duplán dobban

Pedig a számitástechnikában ugyis mindegy lenne,hisz az emberek ritkán használják a gépeiket 5-10 évig,mert ugyis jön az erősebb csendesebb ,gyorsabb
A 10 éves mosogéppel ugyanazt csinálja az ember mint 10 évvel ezelőtt.
Meg lehet ezt probálni egy 10 éves számitogéppel.
Bár egy kicsit sántit a gondolatmeneted.
Amire 3-5 év garit adnak azok meg miben mások?
Van videokártya 5 év garival meg van egy év garival.
[ Szerkesztve ]
Aki másnak vermet ás az sirásó!
Vagy megpróbálja tartalék gépnek eltenni az öreg PC-t. Bátyámnak már 6 éves a gépe, bár 256 MB RAM-mal tetű lassú, meg zajos is, de teszi a dolgát... Ha kapna még némi RAM-ot (512MB-1GB DDR1 használtan), meg új tápot (valami kisebb FSP-t), ventit (9cm-set), kábeleket (kissé lelakottak a kábelek, szinte a lélek viszi át rajtuk az adatokat), még tovább használható lenne.
Ugyanez a szitu nálunk is, szüleimnél van egy 9 éves gép. Táp és venti cserékkel újra halk lenne és netezésre tovább használható, a Linux meg szépen elketyeg rajta.
Samsung Wave S8500@LC1, Samsung Wave 3 S8600@LD1

Szülöknek lenne jó vmi ilyen mini pc, nem akarnak fejleszteni, net, irodai alkalmazások elmennek rajta és mégsem egy P3-as gép, kevés fogyasztás...
Nálunk is hasonló megfontolásból van egy mini PC az asztalon. 
PH semleges

Vegyel terminalt. 10k alatt van az ara, 10W alatt a fogyasztasa. Egy normalis gep, tobbet is ki tud szolgalni.

lenne egy gép otthon ami mindenre elég amire kell, egy ilyen kicsi, akkor miért jó egy terminál? ami nem tudom mi, és ahoz egy "normális" gép ami több , gondolom, terminált is ki tud szolgálni?

terminál Pc ezt találtam, nem 10eFt 
terminál valami olyan gép ami nem tud önállóan semmit, csak egy terminál server segítségével, nem ilyenre vágynék én, egy gép helyett kettő legyen

Szerintem vmi ilyesmire gondolt , persze ehhez kapni 30-40$-ért továbi terminálokat is, amik hálókábelre kötve egy kiszolgálóra csatlakoznak és onnan kapnak mindent
a felhasználó nem sokat észlel belőle... (már ha elég gyors a kiszolgáló ...)
Sok ilyesmi megoldás van, vállalatoknál láttam ilyesmit, elég gazdaságos. Mondjuk otthon ra inkább a cikkben szereplő kisfogyasztású megoldást választanám
csöndes és keveset fogyaszt... mondjuk szerintem ennél olcsobban is meguszható... 

Ilyenre gondoltam.
Van belole tobb verzio. Olcsobb is van. WIFI-t tudo is van.
Ha ugyis megy egy gep a hazban, ilyennekkel akar az osszes tv es monitor internetre kepesse teheto.
5W-ot fogyaszt, kicsi, nema, olcso.
Ennel a cegnel a legolcsobb verzio: 3db terminal 15k alatt.

na jó de ehez kell egy központi gép és Keksz, vagy Stevve azt írta a szüleinél van egy gép netezni meg irodait futtani és kész. Azonkívűl ez sima VGA kimenet, nincs HDMI, nem teszek bele ott egy DVD-t, csak PS2-es billentyűzet használható, egy csomó kompromisszum, egy darab kis atomos gép ellenében.
[ Szerkesztve ]

hát ez is igaz, ezért kell mindig az aktuális igényeknek megfelelőt választani, tudok olyan szitut ahol ez és olyat ahol amásik az elönyösebb! ( pl egy irodába nem is baj hogy a dolgozo nem tud dvd-t tenni a gépbe...
) Szóval az adott helyzet dönt 

Ha a szulei most egymasra varnak, hogy megnezhessek a leveleiket, akkor ezzel megoldhato.
Nez korul a linken. Van belole ennel a cegnel legalabb 10 fele. Van koztuk usb-s is. De miert nem jo a ps2? Vagy a vga?
A tavoli gepben van hdd, dvd. Mire akarod hasznalni helyi dvd-t?
Igen, sok kompromisszum, de sok elony is. Az atomos gep 50k, ez meg 5k. Az atomos gep fogyaszt 30W-ot ez meg 5W-ot. Az atomos zajos, ez nem. Az atomoshoz kell operacios rendszer, ehhez nem.
Csak azt nem értem meg hogy kinek érik ezek meg? Mármint a milliárdos nem venne ilyet mert hurcolni kell inkább valami brutál tablet pc-t cégek szintén nem mert arra drága és felesleges tehát kiket céloznak meg?

de ez mellé kell egy másik "fő" gép, nekem otthonra meg pl 1gép kell, a lányomnak notija van hozza viszi, játszani meg xbox-on. Vegyek egy szervert és mellé tegyek egy ilyen kütyüt ez miért jó?

mert pici és csöndes, 100-ból win-el együtt nem építek egy csöndes, sokkal komolyabb gépet, és én nem akarom hurcolni, 24-es monitort használok, nem 15-öst

Ez akkor jo, ha van igeny ra, hogy tobben tudjatok egyszerre internetezni, vagy dolgozni szamitogeppel.
Ha a tv-n meg akarod nezni a tv musort.
Ha a konyhaban akarsz receptet keresni fozes kozben.