Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) plömplöm

plömplöm
(senior tag)
LOGOUT blog

ha tényleg 50ezer lesz, az sztem nem is sok érte.

All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!

(#2) Puma K válasza plömplöm (#1) üzenetére

Puma K
(őstag)
LOGOUT blog

Szerintem sem. Bőven megéri.

Kezd iPon szint lenni...

(#3) LordX

LordX
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"A StreamEngine QoS-motor érzékeli azokat az adatfolyamokat"

Aham. Értem. :U Azt is, amelyiknél a program nem állítja be megfelelően a ToS mezőt az IP fejlécben? (Tapasztalat alapján a programok ~99%-áról van szó.)

(#4) .mf válasza plömplöm (#1) üzenetére

.mf
(PH! addikt)

Azért nem is kevés...
De idegesítő, hogy az olcsóbbakból kispórolják a Gb-es portokat, helyette sok felesleges és nem működő szoftveres baromságokat raknak bele; amelyikbe meg végre beleteszik a gigabites portokat, egyből duplaannyiért árulják :U

(#5) CYBERIA válasza .mf (#4) üzenetére

CYBERIA
(senior tag)

Pedig nem kétszer olyan gyors :)

A peresztrojka nálunk olyan gyors, hogy már ma jobban élünk, mint holnap! | Tudja Mohnke, a nyugati demokráciák dekadensek. Előbb-utóbb alulmaradnak a szigorúan fogott keleti népekkel szemben. | Volvo och SAAB anhängare | A vér nem válik vízzé.

(#6) róland

róland
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Torrent protokoll? USB hoszt? - Ezeket nem említi a cikk.

http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!

(#7) Hebry

Hebry
(senior tag)

Valahogy nem tetszik.
Hová lett a régi D-Linkes formavilág?
Egyébként nem tűnik rossznak.
De addig is marad a 650-es.

(#8) shtml válasza róland (#6) üzenetére

shtml
(őstag)
LOGOUT blog

Ezeket én is hiányolom, főleg az USB-t és az FTP-t. A torrent nem annyira hiányzik, mert a routerekbe épített torrent kliens többnyire nem szokott nagy durranás lenni.

A szak­ember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki min­denre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)

(#9) .mf válasza CYBERIA (#5) üzenetére

.mf
(PH! addikt)

:U

1/10.

(#10) plömplöm válasza .mf (#4) üzenetére

plömplöm
(senior tag)
LOGOUT blog

a kisker brutto 50ezer sztem jó dolog, ez sacc/kb 38ezer lehet ugyebár. és ebben is van számomra feleslegesség, de tökéletes termék a világon nincs :-)

All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!

(#11) majom2

majom2
(őstag)

most lehet h nagy istenkáromlást írok, de mondja már meg nekem valaki h otthonra (mert ugye ez oda készül) miért kell az 1GB ethernet? még céges hálókon sem szokott gond lenni a "régi" 100MB-es átvitellel. értem én h miért ne, na de ha ennyit kérnek érte??? tök értelmetlen.

(#12) shtml válasza majom2 (#11) üzenetére

shtml
(őstag)
LOGOUT blog

Nagyot tévedsz. Ha pl. van itthon két gépem és az egyikről át akarok húzni valamit a másikra, akkor nem mindegy, hogy 10MB/s-mal jön át vagy csak a winchesterek sebessége jelent korlátot. Amúgy meg 640kB mindenre elég...

Edit: Céges belső hálókon nem jellemző a több tucat GB átvitele egyik gépről a másikra. Otthoni gépeken már inkább.

[ Szerkesztve ]

A szak­ember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki min­denre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)

(#13) siriq válasza shtml (#12) üzenetére

siriq
(őstag)

Egyet ertek ha fullosan ki lehet hasznalni. Sajna d-link routerekkel mindig volt valami problema(foleg a sebbeseggel). Kivancsi vagyok most javitottak-e mar. A masik hogy dobjak a kapcsolatot, mind net mind wireless. Tudom hogy sok embernek mukodik gondtalanul de ugyan ugy sok embernek nem. Magamon erzem azt hogy most linksys helyett d-link van hasznalatban es iszonyat lassu a halo.

szerk: pedig van 6 router es meg par cisco router is.

[ Szerkesztve ]

PII 555 x2@x4@3.6;Gigabyte 890FXA-UD5;EVGA 570GTX Classified;Corsair 16 GB 1600mhz DDR3;Seasonic M12D 750w;2x250GB 2x40GB Maxtor;7 TB Hitachi HDD;CM HAF-932;IceQ 4850 T;Eizo;Asus Xonar D2X; Win 7 64 bit

(#14) majom2 válasza shtml (#12) üzenetére

majom2
(őstag)

nyilván mindenre lehet indokot találni, a kérdés inkább az h erre milyen gyakran van szükség és h ez mennyi többletköltséggel jár. illetve h a lassuság mennyi kárt okoz - ha okoz egyáltalán. persze én sem 10MB-re hanem 100MB-re gondoltam mint alapsebesség.
640kb: biztos eljön majd az idő amikor nagyon kell majd az 1GB, de akkorra az ára sem annyi lesz mint amennyi most. mindössze annyi lenne a lényeg h sztem nagyon kevés esetben lehet ésszerű indokot találni a latest/gratest cuccok otthoni használatára. de persze mindenki arra költi a pénzét amire akarja...

(#15) .mf válasza majom2 (#14) üzenetére

.mf
(PH! addikt)

Az nem MB/s hanem Mbps ;)
Fast ethernet = 100Mbps = 12.5MB/s elméleti max.
Gigabit ethernet = 1Gbps = 125MB/s elméleti max.
Ezek jó esetben is 10 ill. 100 MB/s-ot jelentenek valós körülmények között; és ha egy pl. 5GB-os fájl átviteléről van szó (pl. videó másolása gépek között), akkor van egy kis különbség, hogy az ~500 vagy csak ~50s-ig tart.
Ha már a gépeket Gb-es portokkal árulják, akkor miért fáj az, hogy van néhány router, amivel ezt ki lehet használni?

(#16) shtml válasza majom2 (#14) üzenetére

shtml
(őstag)
LOGOUT blog

persze én sem 10MB-re hanem 100MB-re gondoltam mint alapsebesség.

Hihi, akkor egyre gondoltunk, mert a gigabites ethernet gyakorlati max. átviteli sebessége épp 100 MB/s körül van. Na de akkor miért is tiltakozol a gigabites router/switch ellen? Avagy kevered a bitet és a byte-ot? - leülhetsz, egyes.;]

Amúgy meg .mf megmondta a frankót.:)

(#17) róland válasza shtml (#8) üzenetére

róland
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nekem elég anyi, hogy 7/24-ben seedeljen.

http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!

(#18) róland válasza majom2 (#11) üzenetére

róland
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mondjuk Home Server - HTPC kapcsolatoknál.

Nem rossz, ha egy DVD-t stream-ként tudsz megnézni egy HTPC-n.

(#19) <NewL>

<NewL>
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Pont egy olyan mindentudó routerre lenne szükségem ami még a netemet is meg tudja osztani ;)

There's an app for that

(#20) xrvman válasza <NewL> (#19) üzenetére

xrvman
(fanatikus tag)

Ha mindentudó lenne, akkor esetleg USB bővítési lehetőség is lenne benne, amire esetleg HDD-t ill. nyomtatót teszek. Ám ezek megléte annyira nem fontos mint a lagmentes játék voip, és persze bírja a P2P-t.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.