Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) geri|

geri|
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

pontosan ilyen cikkekre gondoltam, amikor volt a véleménykutatás, hogy milyen témában olvasgatnánk még szívesen. hibátlan munka, grat

Think Different! 

(#2) AS

AS
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Szép munka.

Super Amoled Power :) Wave-n kijelzőjénél nem láttam még jobbat a piacon :R

Note 2 ?

(#3) ben11

ben11
(senior tag)

Reszisztív is lehet multitouch..

Közérdekű: http://hasthelargehadroncolliderdestroyedtheworldyet.com/

(#4) FecoGee

FecoGee
(fanatikus tag)

Szép összefoglalás, köszönjük!

CCENT, CCNA, CCNP (Routing & Switching) - hunciscoblog.wordpress.com

(#5) Bocha válasza ben11 (#3) üzenetére

Bocha
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Tényleg? Mutatsz valami anyagot? Köszi! :R

Szenzor minden csütörtökön 15 és 16 óra között a Gazdasági Rádión (Budapest: 105,9 MHz)

(#6) kaller1

kaller1
(HARDVERAPRÓD)
LOGOUT blog

Jól sikerült, átfogó írás lett, most már mindenki tisztában lesz a dolgokkal. :)

Kínai WinMo és Android alapú készülékek tesztje a logout blogomban, ha kíváncsi vagy , lesd meg. :) # Logout Díj 2010 Legjobb teszt: i-mate SPL - ismeretlen ismerős by kaller1 :) #

(#7) gtamate2

gtamate2
(őstag)
LOGOUT blog

Ez az írás már hiányzott :R

Live with Xperia ;)

(#8) rudymester

rudymester
(senior tag)

Nagyon jó lett a cikk! Már nagyon hiányzott a palettáról! :R

Retrofaktor, a régi játékok tárhelye (bemutatók, végigjátszások) - retrofaktor.blog.hu - youtube.com/retrofaktor

(#9) HardRic válasza ben11 (#3) üzenetére

HardRic
(őstag)

Van, csak mobilokban nem alkalmazzak, igy folosleges megemliteni.

GS2 | Otherworld.hu | Tenacious D - "We'll f*ckin' rize again!"

(#10) .bableWes

.bableWes
(őstag)

megvan az esti mese ha lesz rá idöm. csodás munka igy átfutva :R

töltöm lefele a torrentet döpirétbéj-rü. csak gondoltam kiirom, hátha kibanolnak..

(#11) ben11 válasza Bocha (#5) üzenetére

ben11
(senior tag)

http://www.youtube.com/watch?v=n1GCI5B5ntk

(#12) ben11 válasza HardRic (#9) üzenetére

ben11
(senior tag)

Már bocs,de a pontosság kedvéért nem árt megemlíteni..

(#13) Bocha válasza ben11 (#11) üzenetére

Bocha
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Érdekes, köszi! A cikkben viszont nyilván nincs helye, valami prototípusról lehet csak szó.

Szenzor minden csütörtökön 15 és 16 óra között a Gazdasági Rádión (Budapest: 105,9 MHz)

(#14) HardSanyeee

HardSanyeee
(őstag)
LOGOUT blog

Jó cikk, már régóta vártam egy ilyet! Gratula! :R

K300i ---> K750i@W800i ---> W960i

(#15) LonGleY

LonGleY
(senior tag)

Kérlek, olvassátok át a cikket, mert tele van benne jópár elírás, ragozási hiba, ráadásul még egy alcímet is sikerült félregépelni ("Suped LCD")! Miért nem dobjátok be legalább egy Word helyesírásellenőrzőbe a végeredményt? Az ilyen elírások nagy része láthatóvá válna...

[ Szerkesztve ]

A Dropbox tárhely kimaxolása 16 GB-ra >> http://tinyurl.com/dropbox16

(#16) JanFe

JanFe
(fanatikus tag)

Tetszett a cikk, sok erdekesseget tudtam meg. :)

"There is nothing permanent except change"

(#17) Straw

Straw
(senior tag)

Gratula!! Nagyon jó írás!

Kíváncsi leszek erre a Super LCD-re, elvileg ilyenre akarja cserélni a HTC az AMOLED-et ha a Samu nem tud szállítani, csak azt nem tudom hogy ez mennyire eldöntött, vagy csak fenyegetőzés.

"Tehát a Nokia szintjét várom el a HTC-től." by andersen32

(#18) franc0 válasza Bocha (#5) üzenetére

franc0
(senior tag)

Ez nem multi, de érdekes: http://www.youtube.com/watch?v=gPku_Jt3_8c&feature=related

1,8" microSATA HDD jó áron: bit.ly/KOZi2G

(#19) crey

crey
(senior tag)
LOGOUT blog

Bog, Bocha és (An)Dante - illetve egyéb közreműködők!

Köszönöm ezt a cikket, sokat tudok én is ezekről a technológiákról, de így szépen összegyűjtve, illetve elemezve kevés helyen találtam. Mondjuk a cikk szerintem így is igényel optikai, elektronikai, anyagismereti előtanulmányokat a pontos megértéséhez, de szerintem sikerült annyira egyszerűsíteni a magyarázattal, hogy még a laikusok is felfognak pár dolgot ebből.

Még egyszer köszi! :) 5/5

HTC HD7 - iPhone 4s - iPad2 32 GB - NikonD90 - a legjobb "fényképezős mobil" - Jabra BT 3030 - Sennheiser CX300

(#20) lezso6

lezso6
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nahát, ez igen összeszedett cikk lett. :R :C

"Ami nem öl meg, az kisebbé tesz" - Super Mario

(#21) turorudi94

turorudi94
(kvázi-tag)

őőő én nemfigyeltem rendesen,vagy valami,mert a UBC-ultra bright color típusról nem esett szó.

Mert megérdemled.

(#22) crey válasza franc0 (#18) üzenetére

crey
(senior tag)
LOGOUT blog

De ezt nem a panel fizikai kialakításával érték el, hanem ügyes programozók az XDA-n :)
A lényege hogy az első nyomást egy anchor pontként használják - és ott is kell tartanod az ujjadat, míg a másikat húzod.

HTC HD7 - iPhone 4s - iPad2 32 GB - NikonD90 - a legjobb "fényképezős mobil" - Jabra BT 3030 - Sennheiser CX300

(#23) Szasza888

Szasza888
(senior tag)

Tényleg tartalmas szakmai cikk, gratula hozzá.

Nokia 1011-->Nokia 1610-->Nokia 3210-->Nokia 3310-->Nokia 5510-->Nokia N-Gage-->Nokia 3100-->Nokia 6290-->Nokia 5800XM-->Samsung S8500 Wave-->SE X10i-->ZTE Blade

(#24) Kobaljov

Kobaljov
(senior tag)
LOGOUT blog

Bár első körben tabletekhez és notikhoz szánják, de távlatilag akár a mobilokba is eljuthat, így a iMOD mellett esetleg érdemes lehet megemlíteni a Pixel Qi-t is (a legfrissebb infók általában a blogban vannak), ez egyesíti a hagyományos LCD színeit és gyorsaságát az elektronikus tinta olvashatóságával és kis fogyasztásával, a két mód között igény szerint lehet átkapcsolni. Az elmúlt hónapok nagy nemzetközi kiállításain már többször demózták és elvileg nagyobb gyártók szerződtek az alkalmazására így már közeljövőben a piacon lesznek az ezt használó eszközök (egy hírben említették, hogy elvileg lesz belőle egy "csináld magad" készlet is, amivel a meglévő kijelzőket is ki lehet majd egészíteni/cserélni ezzel)

A mobilos alkalmazása a kisebb fogyasztás a napsütésben való jó olvashatóság miatt is jó lenne.

[ Szerkesztve ]

(#25) 64b0r

64b0r
(fanatikus tag)

Hiánypótló írás! Gratula hozzá! :R

On the internet you can be anything you want. It is strange, that so many people decide to be stupid.

(#26) Pocok256

Pocok256
(senior tag)
LOGOUT blog

Iparban használnak rezisztív multi touchot használó készülékeket. Nem csak prototípust. (ára igen csak drága ha jól emlékszek azért is mert 1 kis cég fejlesztette ki és nem adja olcsón a technológiát)

Mellesleg kiemelném, hogy míg egy kapacitív készüléknél az érintés leterheli a gépet mármint a processzorát hisz különféle algoritmusokkal kell pontosítani. Addig ez egy rezisztív kijelzőn nincs jelen hiszen ténylegesen real time érzékeli az érintést. Nem bszélve arról, hogy míg egy rezisztív akár 100 külön érintési pontot is vígan lekezel addig egy kapacitiv processzora miatt igencsak határos ilyen téren. Ha kell link vagy bizonyíték később mutatok.

[ Szerkesztve ]

Ha a számítógépbontóban a hibás ramokat összegyüjtjük és pálinkát fõzünk belõle.Akkor az lesz a ramszesz.

(#27) BloodRay

BloodRay
(PH! addikt)

Édekes volt a cikk! :R
Egyébként ezek szerint, ha egy kijelzőn fehér pixelhiba van, akkor az TN paneles?

Készülő oldalunk: ||YFilm, esküvői és rendezvény felvételek, reklámok készítése-> http://www.yfilm.hu || // "A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83

(#28) DopeBob

DopeBob
(őstag)

:R

MZ/X

(#29) DemonDani

DemonDani
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szép cikk lett! Gratulálok!

Néhány apróságot még el lehetne viselni, de belekötni bele lehetne akkor is ha 300oldalas lenne :DDD szvsz nagyon jó tömör, és még talán több is mint ami ide kell.

asd fgh jkl éáű

(#30) DemonDani válasza kaller1 (#6) üzenetére

DemonDani
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Inkább csak lessz hova irányítani a kérdezősdködőket :D

asd fgh jkl éáű

(#31) Vasinger!

Vasinger!
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ez az írás számomra már nagyon kellett. Eléggé homályos voltam LED téren, de így már teljesen tiszta. Jó lenne, ha már eljönne az AMOLED-ek ideje, mert az az igazi. :K

Eladó AM össztelós kerékpár itt ----->http://href.hu/x/hovj

(#32) Ninja-Metal

Ninja-Metal
(lelkes újonc)

Köszönet a cikkért! :R

[ Szerkesztve ]

(#33) rtom válasza Kobaljov (#24) üzenetére

rtom
(senior tag)

A PixelQi DIY készlet jelzem megérkezett, egyébként én is kíváncsi lennék rá, milyen technikát alkalmaznak benne.

Ettől függetlenül a cikk nagyszerűnek tűnik :R elismerésem a szerző(k)nek, de inkább majd otthon rágom át magam rajta.

(#34) Efreet

Efreet
(senior tag)

Nagyon tetszik az írás, köszönet érte!
egy dolgot kicsit hiányoltam belőle (vagy csak nem vettem észre): a reflektív - transzmisszív képernyők, és a (szerintem) méltatlanul alulhasznált "transzreflektív" technológia - a napos időben olvashatóságra pedig egy jó megoldás lenne.

Röviden: a transzmisszív képernyők hátulról megvilágítottak - ilyen az összes telefon mostanság. A reflektív képernyő pedig a külső fényforrást (pl. a napot) használja a felület megvilágítására, ilyenek az e-ink kijelzők. Találtam itt-ott egy PDA-t meg autóba szerelt képernyőt (sőt, laptop képernyőt is), amely "transzreflektív" képernyővel rendelkezik, ha jól olvastam ezekben van egy plusz réteg a kristályok alatt, amelyet be lehet fordítani, és akkor a háttérvilágítást lekapcsolva reflektív képernyővé válik.

Ez miért nem terjedt el telefonoknál?

Mindig jó módszer nagybetűvel írni azt, amiről a leghalványabb elképzelésünk sincs. (Douglas Adams: Dirk Gently Holisztikus Nyomozóirodája)

(#35) eXodus

eXodus
(őstag)

Valami szemléltetőkép esetleg a kapacitív kijelzőhöz?
pl.: [link]

[ Szerkesztve ]

______________ Ingyen póker +50$-os kezdőtőkével! ________________ http://hu.pokerstrategy.com/u7ATCU ((Kérdés/segítség kell hozzá, akkor írj pü-t.))

(#36) HyP3b0y

HyP3b0y
(senior tag)

"..., nem csak a hölgyek miatt, hanem azért is, mert bizonyos feladatokat bizony csak azokkal lehet elvégezni...

Hirtelen a hölgyekre gondoltam ;]

"ez a 3d olyan mint az űrverseny volt a hidegháborúban: sokba kerül, problémás, de muszáj csinálni, mert a versenytársak is csinálják" by JoeYi :)

(#37) nota bene

nota bene
(lelkes újonc)

Jó lett a cikk, gratulálok!
A rezisztív-kapacitív összehasonlításról kevés szó esett, talán ez segít az olvasóknak: [link]

[ Szerkesztve ]

(#38) juhig12

juhig12
(tag)

a LED az volt benne? Mert nem nagyon találkoztam vele

(#39) D4rkAv3ng3r válasza Bocha (#5) üzenetére

D4rkAv3ng3r
(senior tag)
LOGOUT blog

Én is írtam már pár teszthez, hogy létezik multitouch rezisztív kijelző DE mobiltelefonokban még nem használatosak, ennek ellenére szót érdemel, mivel felcsavarható kijelző sem lesz egész biztosan (?), mégis szó van róla a cikkben.

Itt a videó róla működés közben:

video 1 - Multi Touch on Resistive (with Windows 7)
video 2 - Stantum Multitouch rezistive
video 3 - Stantum's Multi-Touch mobile demo with finger pressure detection

Mint látható az utolsó 2 videón az egyik gyártó a Stantum. Szóval létezik MT-s rezisztív. :)

Konklúzió: Az áruk miatt nem valószínű, hogy bekerülnek hordozható készülékekbe illetve telefonokba kis méretben az áruk miatt.

[ Szerkesztve ]

(#40) hemaka

hemaka
(PH! kedvence)

Jópár újdonság volt benne nekem, jó lett. :K

„Turn your face to the sun and the shadows fall behind u.”

(#41) Bocha válasza D4rkAv3ng3r (#39) üzenetére

Bocha
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Srácok, köszi a sok infót, de kérlek, vegyétek figyelembe, hogy mi egy mobilos oldal vagyunk és mobilokban használt kijelzőkről írtunk. Innentől kevésbé érdekel a falra rakott rezisztív multi-touch, továbbá a prototípus stádiumban lévő próbálkozásokat sem tartom olyan dolgoknak, melyekről érdemes lenne írni. Tehát pörögjön a fórum, de ezeket ne akarjátok belerakatni a cikkbe, direkt nincsenek benne. :K

(#42) Bocha válasza D4rkAv3ng3r (#39) üzenetére

Bocha
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Mivel mi szerkesztjük az oldalt, kérlek, hadd döntsük el mi, hogy mi érdemel szót és mi nem. Kösz.

(#43) Solten

Solten
(őstag)
LOGOUT blog

Jó lett, köszi.

alba gu brath

(#44) Shad0w

Shad0w
(őstag)
LOGOUT blog

Ezt a TN+film panelt én nem értem, hogyan forgatják el a kristályok a polarizált fényt?

(#45) Mappa

Mappa
(PH! addikt)

e-link erről még nem is hallottam

nagyon jó a cikk grat. :K

EVO & STi power

(#46) ManUnited

ManUnited
(tag)

Én a hajlítható kijelzőnek szurkolok és már várom ezt a jövőt.

(#47) HardSanyeee válasza Mappa (#45) üzenetére

HardSanyeee
(őstag)
LOGOUT blog

Pedig MobilArénán is volt már E-ink -es cucc tesztelve, konkrétan egy e-book olvasó Hanvon N516 :)

[ Szerkesztve ]

K300i ---> K750i@W800i ---> W960i

(#48) Mappa válasza HardSanyeee (#47) üzenetére

Mappa
(PH! addikt)

akkor ez kimaradt,ünnepek alatt nem voltam sztem gép előtt sokat

EVO & STi power

(#49) Gondwana

Gondwana
(senior tag)

A Sharp-féle ASV technológia (a link PDF) is kimaradt, de mivel nem tudok mobilt megnevezni ilyen kijelzővel, ezért elég, ha a fórumban itt áll hivatkozásként. (Röviden csak annyit róla, hogy az MVA-ra hasonlít leginkább, de nem véges számú cellából áll egy szubpixel, hanem körkörösen rendeződnek el a hosszú molekulák)
Csak élvezem az Eizo L885 képét, amiben szintén ilyen panel van.

... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please)

(#50) Lacika001

Lacika001
(fanatikus tag)

Ezt a fény-kötél hasonlatot te találtad ki?

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.