és a címeket hogy fogom beírni? 
szerk. touchscreen. nem az igazi. 
[ Szerkesztve ]
CF kártya, hibás Nikon, sci-fi könyvek, Pana GF1, állvány, obi, stb: http://mcaf.ee/64957 | SE W380i-t jó állapotban, vagy más flipes telót keresnék!
(#1) Mr.Csizmás
és a címeket hogy fogom beírni? 
szerk. touchscreen. nem az igazi. 
[ Szerkesztve ]
CF kártya, hibás Nikon, sci-fi könyvek, Pana GF1, állvány, obi, stb: http://mcaf.ee/64957 | SE W380i-t jó állapotban, vagy más flipes telót keresnék!

Engem a touchscreen nem annyira zavarna, meg tök jó hogy pl simán el lehet forgatni (azért egy notebookkal ez kicsit macerásabb), viszont szerintem nagyon sok múlik a képernyő minőségén és felbontásán...erről nem sokat láttam. Vagy csak figyelmetlen voltam?
"No, I'm not immortal: I'm just not good at dying..."

Nem tudom mi tartott ilyen sokáig, fél évvel ezelőtt még sztem aratni lehetett volna ezzel a géppel a piacon, mostanság azonban kezdenek szállingózni az ARM-os tabletek is, amikkel nem hiszem, hogy fel tudja venni a versenyt (fogyasztás terén biztos nem). Egyébként meg jól nézne ki a nappalimban 
(#4) hejesírásó
egy ilyet ajándékba elfogadnék!
Mr.Csizmás: hangvezérelt lenne a király.
[ Szerkesztve ]
ajándékba én is
de mellékelhettek volna mellé egy csatolható klaviatúrát a gyorsabb gépeléshet
sztem pofás de az az atom..:s
engem az érdekelne még az előbb elhangzottakon kívül, hogy a szponzorok reklámját hova teszik rá, hogy ne zavarja a felhasználói élményt? a hátára ragasztják?
mert engem speciel idegesítene, ha időnként villogna a sarokban vagy feljönne... esetleg töltéskor mutogatná? de akkor se mutogassa... töltsön mindent azonnal
ha meg kikapcsolható dolog lenne, akkor alap, hogy kb mindenki kikapcsolná és megint semmi értelme nem lenne...
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ Xbox 360 Gamertag: mephi HUN ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
E-ink esetén még tetszene is. tft-vel nem.
Jól látom, hogy kissé döntött állású a kijelző vízszintes felületre helyezve a gépet?
Érettségi feladat, SZÁMÍTÁSTECHNIKA Írjon BASIC nyelven egy grafikus alapú multitask operációs rendszert, amely kivédi a Windows 98 potenciális hibáit.

Mutasd mar meg hol lehet kapni arm procis tabletet..
ThinkPad X41,T61 < bármikor elcsérelem őket X200s-re. :)
Gondolom szponzorált linkek a böngészőben, illetve előtelepített appok.
Sectumsempra - For Enemies
adblock
amúgy a beviteli problémához.
egyszer láttam egy olyat, hogy csuklóra szíjazható billentyűzet, PDA-khoz. BT alapú. Ilyen dzsémszbondos, de jól jönne ehhez. is 
mármint ha tudsz rá telepíteni bármit is.
Érettségi feladat, SZÁMÍTÁSTECHNIKA Írjon BASIC nyelven egy grafikus alapú multitask operációs rendszert, amely kivédi a Windows 98 potenciális hibáit.
Mit adblokkolsz?
Úgy értettem, hogy mondjuk a kezdőlap a bbc lesz, vagy tökömtudja, ki szponzorál errefelé - vagy pölö alapban fog tartalmazni valami google-szerű gagyi toolbart, meg egyéb ilyen haszontalanságokat.
Nyilván nem popup-feldobálás lesz, vagy automatikus honlapbetöltés, szóval az adblock kb. pont semmire nem lenne jó.
Aztán ha akarják, megoldják a dolgokat azzal, hogy a szponzorcuccokat nem lehet eltávolítani, ha meg lecseréled rajta az OS-t, akkor bukod a garanciát.
szerk.: Hááát, nem tudom, mennyire egyszerűbb fecsatolni egy billentyűzetet a karomra, bekapcsolni, megvárni a csatlakozást és egy kézzel a másikat ütögetve bepötyögni egy website-ot, mint mondjuk ugyanezt megtenni a virtual keyboard-on...
[ Szerkesztve ]
Sectumsempra - For Enemies
Tetszik, de akkor lenne igazán jó, ha rendes windows funkcionalitással rendelkezne. Remélem az apple tabletjén mac OS lesz, nem ipod.
[ Szerkesztve ]
"...de a tudomány mai állása szerint az ipari méretekben is használható SHA1 collisiont generáló eszköz a nagyon nagy számokat polinomidőben faktorizáló algoritmust tartalmazó fecni hátuljára van felírva." - ys

és ezek miben is jobbak? vagy csak igy tudtal belekotni a cikkbe?
[ Szerkesztve ]
Simán jó ebbe a gépbe az Atom, főleg ha linux alapú lesz.
ZTE Skate Nillkin tok fekete színben! | ZTE Skate matt fólia --> http://bit.ly/eLWpUo

Még azon se lepődnék meg ha a "kedves" szponzoroknak nagyobb haszna lenne mint a TechCrunch-nak. 
CSS (Hun)Bloodkiller

Itt a PH-n akor lenne tokeletes valamilyen akarmilyen szamitogep, ha alap Intel Xeon Nehalem lenne benne a legujjab ati kartyaval, azis csak akkor ha van belole 6 egymásba rakva, es ezt mindet 20-30 ezer forint korul.
Senki nem kepes felfogni hogy ebbe teljesen eleg, ezen nem crysit fognak fognak jatszani a vépistik.
való igaz 

Írta, hogy fogyasztásba jobbak(ugye majd ha kijön kiderül mibe még) az arm tabletek.. erre megkérdezed, hogy mutasson már neked arm tabletet. Valaki linkel neked ,erre visszakérdezel mibe is jobbak. A végén meg az a belekötés kérdés pont tőled...
max ha netbook ubuntut rakunk rá bár az atom sztem nagyon szar 1 kis flash kinyírja azt a procit akk már inkább egy celeron
a compiz megenné reggelire
(sajna már tettem atomos gépre linuxot nem oylan jó mint ahogy mondják
)
[ Szerkesztve ]
és mindenen gyári tuning, vízhűtés, annyira néma lenne hogy kikapcsolva magasabb legyen a zajszint mint maxra járatva, és ezek mellett nem fogyasztana többet mint egy a4-es papírlap este az asztalon, sőt ha nem nagy kérés a konnektorra csatlakoztatva lássa már el a házat árammal, továbbá némi naftát tápláljon bele a rendszerbe is. de akkor is lenne kifogás hogy miért nem jó
túl sok a szakértő, és mindenkinek mások a prioritásai
Az izmok megfeszülnek, a szív duplán dobban
CrunchBang linux tökéletesen passzol a géphez 
The recipe for perpetual ignorance is: Be satisfied with your opinions and content with your knowledge.
Az az atom mindenre kevés. Egy youtube megakasztja HD-ben, semmi értelme. 2009-et írunk, legyen valami kisfogyasztású normális teljesítményű kétmagos a vasban, 2GB memó alaphangon, elterjedt, széles körben támogatott oprendszer, meg valami jó kis szövegbeviteli felület (csak azt kéne összehozni, vagy vindóz, vagy linux alá, nem számít). Jaés igényes dizájnnal, minőségi anyagok használatával. Nem kell hogy 300-400 dodó legyen, lehet 1000-1500 is nyugodtan, megérne annyit.
Vagy legyen a másik véglet, olcsó, egyszerű oprendszer, minimális fogyasztás. Okostelefon-szerű dologra gondolok, csak bazinagy kijelzővel. Itt tényleg igaz, hogy a kijelző fogja eladni a készüléket.
Nekem ez a félmegoldás 300-400ért nem szimpatikus. De nem temetem az ötletet, ha boltokba kerül, én bizony elmegyek valahová megtapogatni egyet.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy átlagos legyél! Azok az emberek, akik teljesen végiggondolnak mindent, mielőtt egyet is lépnének, egész életüket fél lábon töltik.

Ha megér 1000-1500 dollárt, akkor vegyél egy tablet thinkpadet intel ulv procival. az is megy lazan 8 órát is. es nem izzasztja meg a hd sem
Éppen a másik véglet lett volna igazán érdekes. A termék amit piacra kívánnak dobni, már létezik, csak klavistól, [link]. Igaz, hogy nincs 400 dollár alatt, de ha azt nézzük, hogy 400 USD errefelé = 400 EUR, akkor már nem is olyan veszélyes. Mindenesetre várom a CrunchPad-et, akármilyen is lesz.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy átlagos legyél! Azok az emberek, akik teljesen végiggondolnak mindent, mielőtt egyet is lépnének, egész életüket fél lábon töltik.

juhéé
jöhetnek a nagyra nyújtott tapicskolós telefonok,pda-k
csak nelegyenek tükröződősek, bár tuti az lesz trendi
"-Jövőre jönnek az új modellek székletmintás személyazonosítással, ahol majd rá kell sz*rni a laptopra. -Komolyan?" pfff
El kell dönteni, legyen olcsó, és akkor marad az Atom. Vagy legyen drága, aztán akkor jöhetnek az Intel ULV procik. Bár akkor már inkább egy IBM Tablet...
ZTE Skate Nillkin tok fekete színben! | ZTE Skate matt fólia --> http://bit.ly/eLWpUo
Te is csak a hozzászólásom elejét olvastad el. Az olcsó végletnél nincs szükség atomra sem. Ne klavi nélküli notebookban gondolkodjunk.
Miért erőltetik ezt a színes kijelzőt? Az embereknek nem ez kell, hanem nagy felbontású, kis fogyasztású, esetleg érintésérzékeny, takarékos háttérvilágítású A/5 körüli méretű (könyvméretű) kommunikációra, netezésre, olvasmányok lementésére, tárolására alkalmas kütyü. Nem igaz, hogy ezt senki sem tudja tető alá hozni! Egy mp4 játszásra alkalmas processzor Linux-szal alkalmas kell hogy legyen erre. És az ára nem lehet 100 USD-nél magasabb. Aki ezzel megjelenik, letarolja a piacot, és megérdemli.
A Wii titka is az, hogy az emberek igényét szolgálja ki, nem a csilivilire megy rá. És tarol.
"You are here for a good time... not a long time" /Colin McRae/
Ez a jó hozzáállás, ilyen eszközt szeretnék látni! A színes kijelző mellőzése azért eléggé drasztikus lépés lenne, egy képet a nyaralásról hadd tudjak már megnézni színesben, ha már a rokon elküldte mailben
Bár nem tudom mennyire lehet levinni ma egy színes kijelző fogyasztását és gyártási költségeit egy feketefehérhez képest.

Szóval szerinted x86 vagy x86; szerintem pedig, ha már úgyis Linux-alapú lesz, olcsónak tervezik, és alacsony fogyasztás mellett nem kell túl nagy teljesítmény, akkor ARM.
Érthetetlen, hogy miért erőltetik ebbe az Atomot, ami nagyságrendekkel többet fogyaszt, drágább, és fícsörökben is szegényebb.

esetleg egy wifis megoldás? más nem akkor wifi csak lesz benne ...
working as designed
Abszolute igy tortent

"...de a tudomány mai állása szerint az ipari méretekben is használható SHA1 collisiont generáló eszköz a nagyon nagy számokat polinomidőben faktorizáló algoritmust tartalmazó fecni hátuljára van felírva." - ys

Miért erőltetik ezt a színes kijelzőt? Az embereknek nem ez kell, hanem nagy felbontású, kis fogyasztású, esetleg érintésérzékeny, takarékos háttérvilágítású A/5 körüli méretű (könyvméretű) kommunikációra, netezésre, olvasmányok lementésére, tárolására alkalmas kütyü.
Ezzel így egy-az egyben egyetértek!
Azért monokrómban, mindenféle kibaxott flash és real szutyokkal megspékelt oldalon, tecsőn rohadt nehéz netezni. Szerintem a követelményeid nem összehozhatók.
Beri: mennyire tudnád lenyomni az alkatrészek árát? Szerintem nem azért nem olcsóbbak a mai ketyerék, mert a mocskos gyártók-összeszerelők- nem hajlandók kisebb haszonnal eladni, hanem mert ennél olcsóbban már nem lehet rentábilisen árulniuk.
[ Szerkesztve ]
ha működne sztem értékelné 1-2 ember
könnyebb kezelhetőség.
hidd el ha tudnád h mennyibe kerül 1 iylen összeszerelése+az alkatrészek sírva fakadnál
Mondd, mennyi?
a legdrágább telefon amit a világon ismersz gyártása kb 4-5k
a notiké olyan 20
tvk ét sajna nem tudom nem volt benne a tételebe 
[ Szerkesztve ]
logisztikai költségek még erre rá? vámok, stb?

Adják oda alkatrészben és majd én othon összeszerelem. Ha ettől sokkal olcsóbb lesz, én bizony bevállalom!
Nézz meg egy "egyszerű" RAM-bővítést ezen a kétrészes filmen. Látni fogod, hogy nem olyan nagy kapaland a szerelem.
[ Szerkesztve ]