Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) N-vidi-A

N-vidi-A
(HARDVERAPRÓD)

Hát na, a válság mindenhol betesz...

Migiri, migiri, úgy ám! :D 漢字 Minden sikeres férfi mögött áll egy nő, aki jól járt...

(#2) Barthezz2

Barthezz2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Hát hogy őszinte legyek, addig én sem fogok beruházni BR-be, míg ilyen magasak az árak. Arról nem is beszélve, hogy a teljes áttéréshez nem elég venni egy asztali, vagy beépített lejátszót, sorozatosan vehetné az ember a lemezeket, amik még üresen is magas árral bírnak, meg ha már teljesen átt akarunk térni, akkor vegyünk még egy írót is.. meg persze a hozzá megfelelő tv-ről ne is beszéljünk.. hát, majd egyszer talán :)

..I am just a man, Not superhuman.. ..Just another day in the world we live..

(#3) gyiku válasza Barthezz2 (#2) üzenetére

gyiku
(PH! kedvence)

40k korul mar van lg 4x iro. megy az meg lejjebb is, lemezzel egyutt. majd akkor csere, addig dvd.

[ Szerkesztve ]

(#4) derceto

derceto
(újonc)

Amennyire az átlag amerikai ért a dolgokhoz, szerintem azok is nagy számban bejelölték a HD DVD-t, akiknek csak felskálázós DVD lejátszója van. Mert ugye DVD is, meg hádé is, tehát neki olyan van.

[ Close the world. txEn eht nepO ]

(#5) Barthezz2 válasza gyiku (#3) üzenetére

Barthezz2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Na hát, pont ezt mondom én is. Majd ha egy 20k körül lesz egy író, meg 1k körül a lemez, akkor már azt mondom érdemes lehet. Addig meg várunk :)

derceto: :C

[ Szerkesztve ]

(#6) devast

devast
(őstag)

Az egész optikai lemez téma úgy halott ahogy van. Persze, még pár évig kapálózni fog, de szerintem a bluray soha nem fog igazán elterjedni. Dvd íróm is van, kb 2-3 éve nem írtam egy rohadt dvd-t sem :DDD

Fan of 2nd order harmonics since 2010

(#7) fLeSs válasza devast (#6) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

dettó.

(#8) grabber válasza gyiku (#3) üzenetére

grabber
(őstag)
LOGOUT blog

20k a legolcsóbb Blu-ray író 2x sebességgel ír.
26k az LG ami már 6x sebességet tud.Annyira nem drágák.Nem is ezzel van a gond,hanem a nyersanyag árával :(

A világon minden szép, csak nem mindenki tudja értékelni a szépséget!      Galaxy S JVT Semaphore 1.9.0+Ext4

(#9) divrapier

divrapier
(tag)
LOGOUT blog

1 DVD <60 Ft, egy blu-ray >1700Ft. 6x-os kapacitásért ez elég rossz arány. Akkor már inkább veszek 2x17,5k-ért 2x640GB WD-t és raid0-ban arra archiválok :P .

GeForce 7800 GS 256 mb (overcloced to 512 mb)AGP

(#10) Barthezz2 válasza devast (#6) üzenetére

Barthezz2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Ez is igaz. Az mondjuk a legnagyobb hátránya, ha egy kicsit is nem vigyázol(nekem szokásom csak az asztalra dobni és napokig otthagyni egy lemezt :D ) könnyen összekarcolódik, aztán agyő annak ami rajta volt. Namost ezt egy 25G-ra írt adatnál mondjuk nem kapna el az ideg, ha egyszer csak nem olvasná..
Mellette meg jópénzért szórják az egyre nagyobb kapacitással bíró flash memókat is.

(#11) gyiku válasza grabber (#8) üzenetére

gyiku
(PH! kedvence)

muti mar egy 20k-s irot legyszi

(#12) Ijk

Ijk
(PH! kedvence)

Én inkább az online tartalmak terjedésében látom a jövőt. Sokkal kényelmesebb és akár olcsóbb is lehet. Megosztó oldalakon egyre népszerűbbek a hd tartalmak, szinte bármit be lehet szerezni nem legálisan. Talán a piacnak is ebbe az irányba kellene elmozdulnia. 6-7k-s BR lemezek soha nem terjednek el. Nagyon nagy alkotásért sem szívesen fizet ennyit senki, nemhogy tucatfilmekért.

Beginning is easy - Continuing is hard.

(#13) negyedes válasza devast (#6) üzenetére

negyedes
(őstag)
LOGOUT blog

En is cska windows es linux telepitesra hasznalom az romot. Miota megvettem a kulso HDDt a fenenek sincs keve irogatni a dvdket. :D

Lassan kimegy a divatbol az optikai meghajtok legalabbis a pc piacon, max OS telepitesre kell majd hasznalni. Egyre tobb jatekot meg lehet vasarolni online is, bar a dobozos az igazi. :D

[ Szerkesztve ]

powerd by mango, no more droid

(#14) jambiyya válasza devast (#6) üzenetére

jambiyya
(fanatikus tag)

Jaja, nekem is ez jutott eszembe.
Meg az, hogy 2401 megkérdezett kevésnek tűnik.

(#15) Ijk válasza Barthezz2 (#10) üzenetére

Ijk
(PH! kedvence)

Archiválásra ott van a vinyó. Őrült aki képes 1T anyagot kiírni 4,5 gigás dvd-kre. De még 20 gigás lemezekkel sem vállalnám be.

(#16) grabber válasza gyiku (#11) üzenetére

grabber
(őstag)
LOGOUT blog

Igaz íróból 50k a legolcsóbb :W

Ijk: Elég egy külső HDD és még jobban is jár az user,mert 50k-ból elég jó hdd-t lehet venni ami megbízhatóbb mint egy dvd jellegű korong.

[ Szerkesztve ]

A világon minden szép, csak nem mindenki tudja értékelni a szépséget!      Galaxy S JVT Semaphore 1.9.0+Ext4

(#17) Morden24

Morden24
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ami igazából bosszantó az egészben, az a szoftveres támogatás.

Gépben Blu-ray olvasó, WinDVD9Plus ugyebár a lejátszáshoz. Ezek után az ember sz*pja a f*szt azzal, hogy vesz egy brdisc-et, és nem egyszer várni kell ilyenolyan szoftveres frissítésre, mert egyszerűen nem mennek a filmek.

Másodjára futok bele ilyenbe: a Quantum of Solace esetén a márciusi update megoldotta a problémát, a nem induló filmből induló film lett.
Most a Terminator 2 Skynet Edition-el megint itt tartok, erre a kedves Corel meg csak annyit tud mondani, hogy bocsi, nem tudjuk mikor lesz update.

Még jó, hogy az ember a színvonalért és a támogatásért fizet. :U

[ Szerkesztve ]

Sectumsempra - For Enemies

(#18) gyiku válasza grabber (#16) üzenetére

gyiku
(PH! kedvence)

40k :DDD

(#19) kazso válasza derceto (#4) üzenetére

kazso
(kvázi-tag)

Nekem is ez jutott eszembe :) Valószínűnek tartom, hogy nem mind a 2401 megkérdezett tudta pontosan, hogy mit is használ otthon :P

(#20) devast válasza negyedes (#13) üzenetére

devast
(őstag)

Kb én is így csinálom. Ha helyszűkében vagyok, veszek egy vinyót, 1tb 20-22k magyar pénz. csak összehasonlítás: 1 tb-t kiírni dvdkre min 30 óra, egy vinyót bedugni 1 perc :D Jatekba meg azér jó a dobozos, mert szép színes stb :) kiskönyv plakát anyámkínja :DDD

(#21) Cathfaern válasza Ijk (#12) üzenetére

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Pontosan... régen az ember a CD/DVD-t arra használta, hogy archiváljon, illetve elvigyen havernak valamit. Előbbire egyszerűen már nem alternatívák az optikai lemezek (1tb vs. 25gb), utóbbira pedig jobb alternatíva a pendrive, 2,5"-os hdd vagy az internet. A tendencia csak romlani fog az optikai lemezek számára, mert pendrive-ok olcsóbbak lesznek, net sávszél csak egyre nő, illetve lassan talán a kiadók is rájönnek, hogy nekik is előnyös ha neten (is) terjesztik a kiadványaikat.

"Nembaj, megvan az ilyen kuruzslások placebo hatása legalább. Kikapcsolod a hibernálást, +10 FPS. Olyan mint autótuningban a street racing matrica a szélvédőn..." by orbano

(#22) grabber válasza gyiku (#18) üzenetére

grabber
(őstag)
LOGOUT blog

A bazárban 37k :P

[ Szerkesztve ]

(#23) negyedes válasza devast (#20) üzenetére

negyedes
(őstag)
LOGOUT blog

Bar amennyit en jatszok :)) nekem oly mindegy. De van amikor jo a doboz, optikai lemezzel. Jol mutat a polcomon :D .

Nekem csak 320 WD kulsom van, pont eleg az.

powerd by mango, no more droid

(#24) Barthezz2 válasza Ijk (#15) üzenetére

Barthezz2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Én sem azt mondtam, hogy nekiesek aztán kiirom mind a 650 gigát a gépemről. De közben azért lenne mit egy optikaira tenni, bár most épp írni nem tudok(fél éve lassan), mert a pioo megadta magát, de nem is hiányzik.

(#25) devast válasza negyedes (#23) üzenetére

devast
(őstag)

Ez az egész lényege. Nem tudom, a fantasztikus kiadók mikor jönnek rá arra, hogy a "szellemi" termékeket film,játék stb úgy lehet a legjobban eladni, ha "materiális" extrákat adnak hozzá. Figurák, plakát, fémdoboz, akármi most nincs több ötletem, de ezen kéne gondolkodniuk nem azon, hogyan pereljék a usereket akik letöltik.

(#26) Robb202

Robb202
(fanatikus tag)

Már nyakunkon vannak a 8x-os legújabb LG és Pioneer írok is kb. 55 ezerért. Ugye mint tudjuk a BR írás csúcsa 12x-es (mai tudásunk alapján). Szóval aki most vesz egy 8x-os írót az azért olyan szar vételt nem hiszem hogy csinál. Most egy 12x-es pár perccel lesz gyorsabb és ugye BR-re csak BD filmet érdemes kipörkölni, minden másra ott a HDD. Semmi értelme 50GB-os filmeket HDD-n tartani. Szerintem még MKV-kat sem érdemes hosszútávon, hiszen a BD kétségtelenül jobb. Bár akinek a 20"-esnél kisebb moncsija van annak valóban jó a DVD minőség is. De egy 24-30"-re már kell a full hd. Egy 30"-os moncsin pedig nagyon jól élvezhető a nagy felbontás varázsa. Aki belekóstolt azt magával rántja.
Az Iponban lehetett kapni nemrég a 8x-os Pioneert de most nem, ki akarják árulni a régi 6x-osokat.

[ Szerkesztve ]

(#27) FefeeX válasza negyedes (#13) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

Ezaz, mióta vettem még vinyót, és már lassan 2 terránál tartok, nem látom értelmét kb hasonló költségen optikán tárolni (jelen esetben ugye DVD)
Filmnézésre macera, cserélgetés stb - amit a WDTV a vinyóval sokkal gyorsabban és egyszerűbben megold. Nem susog, nem hurrog, nem ugrál a lemez fél év meg kis koszolódás után, és még fontos, hogy nem kell neki akkora hely tárolni. Nem kerül órákba mindent kiírogatni. Az olcsó vinyók és a szintén olcsó flash meghajtók betettek végleg a BR-nek, ami magában is szvsz rohadt drága. 9ezer egy filmért? Az üres média meg ugye, mint már volt szó róla a 60vs1700 forint összehasonlításnál, hát szintén messze nem életképes.

SC2 profile: http://eu.battle.net/sc2/en/profile/359830/1/FefeeX/; XBL profile:FefeeX

(#28) Abu85 válasza jambiyya (#14) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Kb. ennyit szoktak kérdezni ilyen felméréseknél. Sőt még kevesebbet. Az országos eladási statisztikák is úgy készülnek, hogy lekérik a legnagyobb üzletlánc eredményét és az az országos statisztika. :))

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#29) k.

k.
(őstag)
LOGOUT blog

Nekünk van egy asztali br lejátszónk.És hozzá 10db filmünk.Én ezek után-kép és hangminöség extrák stb- után eredeti dvdt egy darabot sem veszek.Inkább kevesebb film-vagy torrent- de dvdt max adattárolásra....
A válság meg tuti közbeszól.Ha a szülöknek nem tetszik ez az egész mi sem vettünk volna mert drága.Akik meg nem tudnak ilyenre félretenni mert megy a kocsira a hitel-mázlinkra 1 éve lett vége- az nem engedheti meg.Sajnos pedig örülnék ha terjedne.
Szoftveres szempontból nálunk jó a helyzet mert a Sony mindig ad ki frissítést igy minden filmet gond nélkül visz a lejátszó.

DANSZ!!

(#30) Killing válasza divrapier (#9) üzenetére

Killing
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hol 60 Ft.- egy DVD? :Y Vagy csomagban,nagyker stb...? :F

Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest

(#31) flimo

flimo
(őstag)

"A felmérésből kiderül, hogy a HDTV-k elterjedése jelenleg 47%-os, ami nagyságrendi javulás az előző évi 35%-os eredményhez viszonyítva"

Milyen számrendszerben?

Először szomjan halunk, azután éhen halunk, végül mind meghalunk!

(#32) Killing válasza flimo (#31) üzenetére

Killing
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ez nem magyarisztán.

Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest

(#33) k. válasza Killing (#30) üzenetére

k.
(őstag)
LOGOUT blog

Piacról stb annyi..Nálunk a fél suli ugy vásárol.Én sosem vettem ott. :N Nem láttam sok értelmét azt a dakoták közé kijárkálni a drága cumoimmal hogy dvdn sporoljak..

DANSZ!!

(#34) flimo válasza Killing (#32) üzenetére

flimo
(őstag)

A nagyságrendre próbáltam célozni, lehettem volna egyértelműbb.

(#35) Ste válasza Killing (#30) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Matrica és tok nélkül nagyon sok helyen. Bár állítólag emelkedtek az árak a válság miatt pár forintot

True Success is Blonde

(#36) Devid_81

Devid_81
(PH! kedvence)

Kell a francnak bármelyik, utolsó optikai meghajtó használat részemről az op. rendszer telepítés volt, írni meg fene se tudja mikor írtam utoljára...max egy egy újabb op. rendszert írok ki, semmi másnak nem adok esélyt, szoftok elférnek a pendriveon, és még frissíteni is könnyebb...nemhogy hordozni.

[ Szerkesztve ]

.::www.megadanceradio.hu::.

(#37) jambiyya válasza Abu85 (#28) üzenetére

jambiyya
(fanatikus tag)

Nyilván reprezentál ez is valamit... :U
Egyébként a közvélemény-kutatások sokszor úgy készülnek, hogy a megrendelő az elvárt eredményt is "sugallja".

(#38) Ijk válasza Robb202 (#26) üzenetére

Ijk
(PH! kedvence)

55k-ból 2TB merevlemezt veszel, amit beraksz a gépbe és bármikor pillanatok alatt hozzáférhető, írható. Milyen filmet akarsz kiírni? Mármint úgy értem ha a boltban megveszed, akkor ott van a lemezen, ha neten szerzed be még 50 gigás fimlekből is (kiváló minőségű, tömörített 1080p film egyébként 12-15GB) majdnem 40db-ot tárolhatsz csak az író árából és mondjuk lemezenként spórolsz 4k-t, azaz 160 ezer forintot, amiből elég sok tárhely szerezhető. Egyébként a tárolás is teljesen feleslegessé válik, mivel online akármikor megnézhetsz egy filmet. Tehát 55k-ért szerintem teljesen felesleges BR írót venni, inkább vegyél vinyót, vagy olvaszd be a nyaralási költségekbe, többet ér.:)

(#39) FefeeX válasza Ijk (#38) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

Hogy az x264 mennyire kiváló minőségű, abba inkább ne menjünk bele... Azért messze nem kiváló az no...

SC2 profile: http://eu.battle.net/sc2/en/profile/359830/1/FefeeX/; XBL profile:FefeeX

(#40) Timyyy

Timyyy
(senior tag)
LOGOUT blog

Nem csak a válság miatt van ez, hanem hogy egyszerűen nincs rá igény. Kb egyszerre jelentek meg, ergo törvényszerű, hogy valamelyik vesztésre áll. És érthető hogy miért a blu-ray. Terjednek a HD tv-k, monitorok, stb, a "bluray meg csak bluray".
Én is megelégednék a HD cuccokkal, ha egyszer cserére kerül a sor. A másik technológia valószínűleg az én életemből ki fog maradni. :K :U

http://www.youtube.com/user/Timyyy21/videos

(#41) antikomcsi

antikomcsi
(PH! kedvence)

Előre mondom, hogy nem vagyok a téma szakértője, (igen, sokak küzül ennek sem ;] ) de valahogy ez nem úgy robban, mint a cd/dvd. Emlékszem az is elég drága volt, de ennyi idő alatt, mint amióta ez a Blu-ray "kínlódás" megy, nagyjából az én pénztárcámhoz is igazodott.

Egyenlőre nincs kedven 1500-2000Ft-os rontott lemezeket kidobálni, inkább hagyom az anyagot a merevlemezen. Ami fontos, az 2-3 hdd-n is megvan, és időnként kíírom dvd-re.

Kb. amikor összejön 2 dvd-nyi fénykép, egy dupla slim tokba. :DDD A vinyoról viszont ezután sem törlöm, valahogy jobban bízom a merevlemezben.

(#42) Kantorpe

Kantorpe
(tag)

Ugyanaz lesz, mint a bakelitnel, eltunni sosem fog, max. kuriozum lesz, de lesz.

Biztos lesz 2 film amit megfogok vasarolni BR formatumban, de csak az extra diszdoboz director cut extended verziot.

Addig biztosan nemruhazok be, anno a dvd is 5-6k magyar penz volt, vettem is parat.

Aki meg napi gondokkal kuzd, az ilyen extra luxus dolognak is szamithato dolgokat ne akarja eroltetni, es legfokeppen ne sirjon a szaja.

Minden élő megöregszik, minden tulajdon elenyészik...

(#43) KaraDani válasza Killing (#30) üzenetére

KaraDani
(őstag)

Szerintem is sok azért már a drágábbak mennek :DDD 1,5 éve 45 ért vettem vagy 200 a, csak épp azóta nem fogytak el, kell már a francnak :)

(#44) dezz válasza Ijk (#38) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A Blu-ray filmek többsége H.264 enkódolású. Ennek adatformátuma ugyanaz, mint a ripeknél alkalmazott X.264 enkóderé, ez utóbbi csak néhány %-kal hatékonyabb a stúdiók által használt hivatalosnál. Ergo a felére-harmadára csökkentett bitráta meglátszik a minőségen, főleg egy nagyobb monitoron v. tévén.

FefeeX: Lehetne az jó, csak nem mindegy a bitráta.

(#45) Killing válasza flimo (#34) üzenetére

Killing
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Én meg arra,hogy ez a felmérés nem magyar.Most vessük össze az átlag bért.

(#46) P00By

P00By
(PH! nagyúr)

Egyáltalán nem csodálkozom.

(#47) hauer1 válasza KaraDani (#43) üzenetére

hauer1
(kvázi-tag)

30ért is volt itt eladó a ph. az új meg 40körül megy.

Az újoncokkal mindenki vigyázzon!!!!! Akik nem megbízhatóak: jtibi842, örökös, tibi842, carloss, *Jellyfish*, motorolamobi, elite123, megamanone, sanadreas,

(#48) flimo válasza Killing (#45) üzenetére

flimo
(őstag)

:W

A 47 és 35 között nincs nagyságrendi különbség. 9 meg 10 között van. Sajnos csomóan átvették Palik hülyeségét. Ennek rohadtul nincs köze a bérekhez.

(#49) Icewind

Icewind
(fanatikus tag)

Örök probléma, hogy egy terméknek akkor tudják igazán csökkenteni az árát, ha sokan veszik és nyereséges - de mivel alig fogy, csak nagyon lassan csökken az ára, így nagyon lassan is nő rá a kereslet. Ördögi kör.

(#50) Ijk válasza dezz (#44) üzenetére

Ijk
(PH! kedvence)

Áhh megint előbb írtam, mint gondolkodtam. Persze, hogy a 21"-os monitoron kiváló minőségű az X.264 tömörítés. Nagy full-hd kijelzőn nem volt alkalmam megtekinteni.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.