Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) Ł-IceRocK-Ł

Ł-IceRocK-Ł
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Tiszta víz a pohárba. :)
Jó hogy végre valamelyk cég rászánta magát, és tudja is bizonyítani, hogy van eltérés fizikailag is.

Kisebb furatba betenni ugyanazakot a lábakat neccesebb, mintha ugyanazokat a lábakat tennénk nagyobba. Ezek után én tuti nem próbálnám meg. Bár biztos lesznek kísérletező kedvű emberek.

#3: na igen, engem is egyre jobban érdekel. bár sokszor van olyan hogy nagyobb a dolog füstje mint a lángja, reméljük ezúttal nem így lesz. :)

[ Szerkesztve ]

"... erő, nyomaték, jajj szüzanyám hol a fék..." - WRX Sti. Impreza. Subaru. --> I'm lovin it. <3 |" A gravitáció nem ötlet, hanem természeti törvény, amely ellen fellebbezésnek helye nincs."

(#2) vinibali

vinibali
(senior tag)
LOGOUT blog

majd kiderül kinek lesz jobb a megoldása. a lábak vastagodásából adódóan egyértelmű volt az áramerősség növekedése és a szkóp által rajzolt grafikon is meglehetősen eltér. a felfogatás talán csak kevesebb felhasználandó műanyag miatt lett ilyen, nem feltétlenül tartom jó ötletnek. szerintem kevesek próbálkoznak majd be AM3-ba rakni, akik elolvassák a cikket. mindenesetre én nagyon várom már, köszönöm a hasznos cikket :)

BIOS ÍRÁS ÉS TÁPEGYSÉGEK!

(#3) Sanya válasza Ł-IceRocK-Ł (#1) üzenetére

Sanya
(PH! kedvence)

csak látnánk már

(#4) Peter13

Peter13
(tag)

Bocs' ha láma a kérdés, de akkor az AM3+ lefele kompatibilis lesz az AM3-al? Csak merő kiváncsiságból...:)

"No, I'm not immortal: I'm just not good at dying..."

(#5) Dieseldr

Dieseldr
(lelkes újonc)

"Ettől az új processzorok még elhelyezhetők a régi foglalatban, de fokozottan ügyelni kell arra, hogy a lábak ne sérüljenek a kisebb furat következtében."
az előbb még nagyobb volt 11%-al :)
Na mind1 az viszont szomorú tény hogy a jó kis lapok már megint idő előtt elavulnak

[ Szerkesztve ]

(#6) Youri válasza Dieseldr (#5) üzenetére

Youri
(PH! addikt)

A régi foglalat kisebb, ahogy írja is

Saddam Hussein ☑ - Osama Bin Laden ☑ - Moammer Kadhafi ☑ - Kim Jong Il ☑ - Justin Bieber ☐

(#7) Hanok válasza Dieseldr (#5) üzenetére

Hanok
(senior tag)

Szerintem nem fognak elavulni nagyon hamar, AM3-ból a legnagyobb X6 még elég sokáig meg fogja állni a helyét teljesítményben....A fogyi az már más kérdés...:)

[ Szerkesztve ]

(#8) MZperX75

MZperX75
(őstag)

Már több ,mint egy éve szólnak a cikkek,hogy majd jőn ,meg hogy király, lesz ez a Bulldózer.
Csak nehogy úgy járjunk ,mint a phenom2-vel,arról is szóltak a pletykák,majd Icore7-nek jól odacsap, meg ilyesmi ,azért hasonló a számozása,és aztán nesze neked, Idézném a cikk címet 2009ből....
"Az AMD mentő övet dob magának Phenom2 X4-940 X4-920-al" nemhogy Icore-ellen nem volt elég ,de még a core2Quad-nak is kevéske volt.
Visszatérve erre a cikkre,én biztos nem kisérleteznék AM3-ba bull-al! 0.45 az nem 0.51
nemhiába vastagabb,ha kell a kakao.

[ Szerkesztve ]

lakásfelújítás-festés http://homedesign75.freewb.hu/

(#9) Oliverda

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Az AsRock szerint az AM3 max. 110 A-t, ami nem teljesen igaz, mert 110+20 A (magok+NB), ami összesen 130 A. Az új lefogató pedig szerintem csak AsRock sajátosság lesz.

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#10) Kassadin

Kassadin
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Pár hónapja van am3-s alaplapom, és én kis naiv azt hittem hogy majd a bulldozer menni fog benne. Mindegy akkor marad a 955, egy darabig még annak is elégnek kell lennie.

The pain is my best friend.

(#11) Hanok válasza MZperX75 (#8) üzenetére

Hanok
(senior tag)

Giga AM2+-os lapok az AM3-as Phenomoktól nem gyengén hullottak aztán szép lassan eltüntek a support listából...:) Lehet itt is ez lesz, de ha sok 8xx-es chip van készleten nincs mit tenni... :DDD

(#12) Tonyius777

Tonyius777
(tag)

remélem még időben jön mert én a Z68at meg Bulldozert már nagyon várom hogy döteni tudjak melyik legyen a következő konfigom :))

Üdv:Tony

(#13) Mr.Csizmás

Mr.Csizmás
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

nem hiaba, 2 hete eldontottem, hogy 880g pro3 lesz a folytatas, a bulldozerig meg veszek bele vmi low am3at :)) az eredetit pont tegnap olvastam az asrock honlapon, koszonet a magyar cikkert :R

CF kártya, hibás Nikon, sci-fi könyvek, Pana GF1, állvány, obi, stb: http://mcaf.ee/64957 | SE W380i-t jó állapotban, vagy más flipes telót keresnék!

(#14) Rubbi válasza MZperX75 (#8) üzenetére

Rubbi
(őstag)

Ez most egy teljesen más eset, kár is összehasonlítani a 2 évvel ezelőttivel..

(#15) pschio

pschio
(őstag)

továbbra sem értem, hogy miért jó, hogy 6db köröm helyett 2 tartja a processzorhűtőt....

''Én nem süllyedek a hülyék szintjére, mert ott legyőznének a rutinjukkal''

(#16) Angel1981 válasza MZperX75 (#8) üzenetére

Angel1981
(PH! addikt)

+1

Bár Intel párti vagyok, szeretném, ha az AMD végre egy igazán ütős processzorral rukkolna elő.

És most, hogy már tudom a pontos eltéréseket, én ugyan meg nem próbálnám vegyíteni a két foglalatot.

(#17) RootRulez

RootRulez
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Botor kérdésnek tűnhet, de érdekel... AM3+os lapban menni fognak az AM3as procik?

[ Szerkesztve ]

═══════════════════════════════════════════════════════     Magyarított Android alkalmazások: http://www.hunapk.uw.hu/     ═══════════════════════════════════════════════════════

(#18) - = Zk = -

- = Zk = -
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

hááát, de jó, hogy nem váltottam AM2+ ról, AM3-ra.... :C
mostmár fix, hogy AM3+ lesz a váltás eredménye....(maradok Giga vonalon)

eladó vga/cpu stb. -> http://tinyurl.com/cg54t9f - = Origin(Bf3/BC2/The RUN): Gabbers_Unite = -

(#19) Oliverda válasza RootRulez (#17) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Igen

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#20) mmdms

mmdms
(őstag)
LOGOUT blog

939-es konfigom volt utoljára amd téren, és ha azon is ekkor a furat, mármint az említett kisebb furat, szerintem simán belecsúszik az új proci is, azért van akkora holtjáték a lábak meg a foglalat között, hogy belecuppanik az.

ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?

(#21) Boxi88

Boxi88
(őstag)

Érdekes, hogy milyen különbségek vannak... de tuti nem erőltetném AM3-ba az AM3+-os procit! :U

(#22) Kassadin válasza - = Zk = - (#18) üzenetére

Kassadin
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ez nyilvánvaló, de nekem muszáj volt, behalt a régi. Meg akkor még szó se volt am3+ alaplapokról.

[ Szerkesztve ]

(#23) RootRulez válasza Oliverda (#19) üzenetére

RootRulez
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Akkor most is át lehet nyergelni fokozatosan, előbb alaplap csere, aztán CPU...

═══════════════════════════════════════════════════════     Magyarított Android alkalmazások: http://www.hunapk.uw.hu/     ═══════════════════════════════════════════════════════

(#24) Xaels válasza RootRulez (#17) üzenetére

Xaels
(PH! kedvence)

Tudtommal visszafelé kompatibilisek lesznek.

Amúgy én várom az első rendes AM3+ os lapot amit már a Bulldozer-hez készítenek és akkor első lépcsőben lapot cserélek és majd ráérek a CPU-t majd akkor amikor esik majd az ára.

A Samsung tökélyre fejlesztette a másolást: már nem csak design, szoftver és marketing terén olyan mint a "Körte", de hogy még a rajongókat is sikerült meghülyíteniük...

(#25) JColee válasza MZperX75 (#8) üzenetére

JColee
(őstag)
LOGOUT blog

Phenomtól várták a megváltást, Phenom 2ről tudni lehetett, hogy nem lesz akkora előrelépés.

A szerver a kérést zavarosnak találta és nem tudja hogy hajtsa végre.

(#26) ViZion válasza - = Zk = - (#18) üzenetére

ViZion
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nah, én is így vagyok. Elvileg a deszkámba X6-ost is lehet használni.
Aki meg AM3+ deszkát vesz jó pénzért, az nem hiszem, hogy a CPU-n spórolna... persze nem vagyunk egyformák. :U

Remélem túlteljesíti a várakozásokat, főleg fogyasztásban kellene alakítania. :R

bogyo112: igaz, de azt csak maxon kéri, ami ennél fontosabb az az idle fogyasztás, ami a gépidő java.

[ Szerkesztve ]

Photoshop tutorialok, segédanyagok kezdőknek: http://tinyurl.com/PSalapok „Nem variál! Arial!” – a lusta tördelőszerkesztők mottója by hircsarda.hu

(#27) bogyo112 válasza - = Zk = - (#18) üzenetére

bogyo112
(őstag)

Én meg maradok az AM2+ -nál....
A 2 magos procit nem régen cseréltem 4 magosra, az SSD is benn "ketyeg" a gépben, gyakorlatilag a videokártya, amit szeretnék egy kicsit erősebbre cserélni: arra a néhány játékra, amit játszom, meg Autocadre, Photoshopra nekem így is bőven jó... ...akár még évekig is.

Vizion: a fogyasztásra nézve nem túl biztató előjel, hogy az eddigi 110A helyett akár 145-öt is tudnia kell a foglalatnak...

[ Szerkesztve ]

Galilei halott! Már Einstein sem él !...és én is nagyon szarul érzem magam... Press any key! Csak a resetet ne!!!

(#28) Youri

Youri
(PH! addikt)

Én azt mondom, meg kell inkább várni a 900-as chipsetet.

Saddam Hussein ☑ - Osama Bin Laden ☑ - Moammer Kadhafi ☑ - Kim Jong Il ☑ - Justin Bieber ☐

(#29) Radványi

Radványi
(kvázi-tag)

En is fokozatosan szeretnek cserelni es akkor ha jol ertem akkor megtehetem azt hogy elobb veszek egy AM3+os lapot 900 chipkeszlettel es a 965 BE cpu t raerek kesobb cserelni?

[ Szerkesztve ]

(#30) Tal2

Tal2
(tag)

Csak azt nem értem, hogy miért nem egyértelmű fizikailag az elhatárolás (pl egy ledugózott láb)? Vagy az a cél, hogy az AM3+ lapokban menjenek a régebbi procik? Akkor mi lesz a lábvastagság eltéréssel? A régi procik lötyögni fognak AM3+ foglalatban?
AMD elég csöndben van, vagy én nem követtem eléggé a híreket... :F

(#31) Nordic

Nordic
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Én mindenképp am3+ os lapot fogok venni, de csak akkor, ha már új chipsettel fognak jönni(pl. 990-essel). Addig meg elég lesz a mostani 955-ös procim.

"Nem tudom mi a gond.. Mióta ph-n kint van az e-mailem, azóta olcsóbban veszem a viagrát." by akom --- {Steam ID: Nordic_hun}_@_{BattleTag: Nordic#2851}

(#32) Tonyius777

Tonyius777
(tag)

valaki tudna tippet adni milyen AM3+ lapot (márka,chipsetek) érdemes majd az AMD-hez venni vagy korai még a kérdés? :R ja és mért az amit javasolsz!
Eddig főleg intelem volt nem vagyok Intel v. AMD párti mindegy csak legyen bika erős. :W

[ Szerkesztve ]

Üdv:Tony

(#33) tiborandras

tiborandras
(senior tag)
LOGOUT blog

az asrock ismet meglepett, minden tiszteletem nekik! :R

ilyen vilagos beszeddel kellett volna kezdeni az egesz am3+ dolgot, nem pedig maszatolni, hogy igen megy majd regi lapokban uj bios-szal de megsem, nem mukodnek a plusz szolgaltatasok, nem lehet cpu homersekletet merni, etc... :W

4 sale http://tiny.cc/aprok

(#34) Kassadin válasza ViZion (#26) üzenetére

Kassadin
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Lehet, csak fölösleges az X6-os.

Amúgy örülök, vannak akik elakarják adni a 955-t(Nordic, RootRulez eddig), lesz miből válogatnom. ;]

Tonyius777: Asrock, Gigabyte lapokról nem igazán szoktam rosszakat olvasni, mondjuk ezek vadi újak lesznek, lehetne akár kiforratlannak is mondani őket.

[ Szerkesztve ]

(#35) - = Zk = - válasza Oliverda (#19) üzenetére

- = Zk = -
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

a megadott MSI deszka linkjében nekem egy Logitech mouse lejárt hirdetése jött be. ez normális, csak még mielőtt...! :R

Kassadin:
jogos a pont! :R..
de nem tudom, csak elméletben, de mintha felmerült volna, hogy ha AM3 van, akkor lesz AM3+ is. vagy lehet, hogy ezt csak találgatós topikban tárgyaltuk?..hm. de nekem úgy rémlik, mintha hivatalos is lett vna...

eladó vga/cpu stb. -> http://tinyurl.com/cg54t9f - = Origin(Bf3/BC2/The RUN): Gabbers_Unite = -

(#36) daa-raa válasza mmdms (#20) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Lötyög, amíg fel van nyitva a kar. Aztán mikor zárod rá, és nem akar lemenni, Te meg izomból lenyomod két dolog történhet: 1. törik a foglalat; 2. törik a láb.

Milyen szó az a "belecuppanik"?

bogyo112: Ha alacsonyabb feszültségről akarod üzemeltetni, viszont maradni akarsz a TDP határokon belül, akkor növelned kell a maximális áramerősséget.

[ Szerkesztve ]

Si vis pacem, para bellum.

(#37) ViZion válasza Kassadin (#34) üzenetére

ViZion
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Igen, nekem mindenképpen az. Sztem majd 925-955-965 közül lesz a kiválasztott, remélem "ócósodnak" még picit :D

daa-raa: azt a szót én is egészen más szövegkörnyezetben tudom csak értelmezni :B

[ Szerkesztve ]

Photoshop tutorialok, segédanyagok kezdőknek: http://tinyurl.com/PSalapok „Nem variál! Arial!” – a lusta tördelőszerkesztők mottója by hircsarda.hu

(#38) szki válasza Hanok (#11) üzenetére

szki
(őstag)
LOGOUT blog

#11 Hanok
"Giga AM2+-os lapok az AM3-as Phenomoktól nem gyengén hullottak"

Konkrétan melyik Giga lapok, és mely Phenom II-ktől? Amúgy nálam nem volt gond AM2+ és 2 magos Phenom II párossal. Bírta a tuningot is rendesen. Bár minőségi lap volt (GA-MA78GPM-DS2H)

#33 tiborandras
Nekem is jobban tetszik az AsRock érthető közzététele, mint a Gigabyte marketingje:)

A 0,51 mm és 0,45 mm furatot meg nem értem :F
Hisz a jelenlegi AM3-as procik simán belemennek majd az AM3+ lapokba. Akkor most egy Phenom II-nek vékonyabb a lába, mint egy Bulldózernek? És nem fog lötyögni a PII egy AM3+ lapban?

Amúgy 145 Amperrel ív-hegeszteni szoktam :DDD

[ Szerkesztve ]

(#39) Kassadin válasza - = Zk = - (#35) üzenetére

Kassadin
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem úgy értettem. Év elején halt meg az alaplapon a kondi, cserélni kellett egy másikat és lehetőleg úgy hogy olcsón ki is jöjjön, akkor még nem gondolkoztam am3+-ban, de most már mindegy is, mert nem fogok 4 hónapos alaplapot egy olyan dologra cserélni, ami még csak most jön be és tele lehet hibákkal. :P

ViZion: 925-t biztos nem vennék, amúgy 965 jelenleg ~10 ezerrel drágább mint a 955, de nekem is mondták hogy semmivel se tud többet, de +10 ropit kell ott hagyni. De biztos lesz még majd árcsökkenés, jönnek be az újak, azok meg majd "elavultak" lesznek.

atti_2010: Nem azt írtam hogy tökéletes, mert olyan nem létezik. De szerintem még mindig minőségibb alaplapokat gyárt mint az asus.

[ Szerkesztve ]

(#40) atti_2010 válasza Kassadin (#34) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

Gigabyte lapokról nem igazán szoktam rosszakat olvasni Olvass bele a Giga topikba.

Pártatlanságom bizonyítékaként minden nap más CPU gyártót favorizálok, ma az AMD -vel tartok.

(#41) Vigneau válasza daa-raa (#36) üzenetére

Vigneau
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Viszont AM3+-ba belemehet a mezei B55-ösöm, ha jól értettem.

Grétsi(?) forog az ágyában... :DDD

A lét határozza meg a tudatot. Ha megiszod a lét, a tudat elmegy...

(#42) - = Zk = - válasza Kassadin (#39) üzenetére

- = Zk = -
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

én meg nem fosok attól, hogy tele lenne hibákkal... ;]

(#43) daa-raa válasza Vigneau (#41) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Úgy hírlik. Kérdés ténylegesen B55-ként-e...

Nyilván nyugtalanul alszik ilyenkor. Bár a "vanik"-ot még senkinek sem sikerült alulmúlnia. Egyébként Grétsy.

Si vis pacem, para bellum.

(#44) Hanok válasza szki (#38) üzenetére

Hanok
(senior tag)

770-DS3, 790X-DS4, előbbi lapot többen is gariztatták phenomra váltás után még a 3 év gari lejárta előtt, sokáig követtem a topicot amíg még UD3-am volt....Bár ahogy elnézem a Support azóta változott megint...:)

(#45) Ł-IceRocK-Ł válasza - = Zk = - (#42) üzenetére

Ł-IceRocK-Ł
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Akkor vigyél wc papírt mester.

Én nem maradnék giga vonalon. :D

"... erő, nyomaték, jajj szüzanyám hol a fék..." - WRX Sti. Impreza. Subaru. --> I'm lovin it. <3 |" A gravitáció nem ötlet, hanem természeti törvény, amely ellen fellebbezésnek helye nincs."

(#46) Vigneau válasza daa-raa (#43) üzenetére

Vigneau
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

No, majd meglátjuk. Ki tudja, lehet, bevállalom majd a lapcserét. Kedv és hangulat kérdése lesz...

Akkor nem sokat tévedtem - bár a halálom az i vs. y kategória. Legalább annyira, mint a c kontra cz, vagy a ts, ch esete a cs-vel. Hányszor kapcsoltam be pont úgy a tévét, mikor ezt hallottam "Álljunk meg egy szóra..." :DDD

A lét határozza meg a tudatot. Ha megiszod a lét, a tudat elmegy...

(#47) - = Zk = - válasza Ł-IceRocK-Ł (#45) üzenetére

- = Zk = -
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

eddig sem volt, és bizom bennük, hogy nem is lesz, szal... csitt azon az oldalon ;] :P

(#48) szki válasza Hanok (#44) üzenetére

szki
(őstag)
LOGOUT blog

Aha. Azért lehet, hogy ott a felhasználók is közrejátszottak a hibákban, azaz nagyobb procit tettek a lapba, mint amit bírhatott volna. Plusz ugye tuning:)
Bár mintha a Giga is visszavett volna a honlapon közzétett specifikációkból. Értsd: 2009-ben a lap megjelenésekor 140W-os procik fogadása is szerepelt a jellemzők között sok lapnál, aztán 2010-ben már visszavették 125W-ra. Változatlan rev. mellett.

(#49) Kassadin válasza Ł-IceRocK-Ł (#45) üzenetére

Kassadin
(PH! addikt)
LOGOUT blog

És meg is érkezett a legnagyobb asrock fanatikus.

[ Szerkesztve ]

(#50) BMW001

BMW001
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hát, és még ezek tudatában is lesz pár nagyokos, aki lazán beleteszi az AM3-as lapjába a Bulldozert... Legalábbis megpróbálja. ;]

[ Szerkesztve ]

MPower // BVB Borussia Dortmund ist Deutscher Meister 2012!!!

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.