Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) djculture

djculture
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Azért odaírhattátok volna hogy ezek is már az emelkedett árak a vinyók esetében.2 hete még 10-12k volt max egy 500gigás vinyó az 1T meg 15-17k.

[ Szerkesztve ]

Mennyi memória van a gépedben? Szavazz te is a logout bejegyzésemben.:) Köszönöm.

(#2) Angel1981

Angel1981
(PH! addikt)

Több, mint 100.000 Ft egy ATX tápegységért?!?!?
OMG! :Y

(#3) Fücsök007 válasza djculture (#1) üzenetére

Fücsök007
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Még lehet pár helyen készlet. :)) 2,5-es HDD-ból pedig 13K körül mentek az 5400rpm-es 640GB-os modellek. :K

Bios moddingolás, dual bios-osítás jó áron!!!

(#4) Runo válasza djculture (#1) üzenetére

Runo
(őstag)

Miért kéne odaírni? Ezek az aktuális árak, ennyiből akkor oda lehetne írni azt is, hogy 10 éve egy 160-as vinyó 28.000 Ft volt...

Sajna a Bullban tényleg kicsit csalódott a nép, a linkelt 955BE egyenlőre talán jobb választásnak tűnik, de meglátjuk az árak alakulását.
Mondjuk én azt várom kicsit, hogy még lejjebb nyomódnak a "régi" proci árak....

[ Szerkesztve ]

(#5) djculture válasza Runo (#4) üzenetére

djculture
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Mittomén mert azthiszi valaki hogy ezeknek ez a normális ára.Mint haver is jött tegnap hogy ő 500gigás vinyót 20 körül látott mindig is.

Régi procik nem fognak lejjebb nyomódni, phenom2-t még idén gyártanak aztán már nem itt is volt róla hír a ph-n.Jövőre athlon2 gyártanak még az első és második negyed évben.

[ Szerkesztve ]

Mennyi memória van a gépedben? Szavazz te is a logout bejegyzésemben.:) Köszönöm.

(#6) Boxi88

Boxi88
(őstag)

Az acer ultrabookjára és a WayteQ táblagépére nem mondanék nemet! ;)

(#7) DJ. Ru$y

DJ. Ru$y
(fanatikus tag)

Nem várható az árnövekedés, hanem megtörtént sajnos... :(

Nokia N95 8GB - Nokia N97 - Canon EOS600D

(#8) djculture

djculture
(PH! addikt)
LOGOUT blog

dupla

[ Szerkesztve ]

(#9) Kantorpe

Kantorpe
(tag)

A merevlemezek aranak novekedese, csak a tajvani hiszti uzleti kihasznalasa. Ki az a bolond aki elhiszi, hogy a mar legyartott, N millio darab diszk a raktarban hirtelen dragabb lett....
Siman csak egy kis extra profit lehalaszasa, foleg, hogy mostmar a felvasarlasok miatt szinte nincs is verseny a vilagpiacon. Latthattuk ezt mar memoriaval processzorral, meg kismillio massal kapcsolatban is. Egyszeruen nem kell vasarolni, el kell halasztani, total vicces, hogy 8k helyett 20k most ugyanaz a diszk mint tavasszal.

[ Szerkesztve ]

Minden élő megöregszik, minden tulajdon elenyészik...

(#10) TK36 válasza DJ. Ru$y (#7) üzenetére

TK36
(tag)

Sajnos - ahogy látom - az árnövekedésbe több minden is közre játszott, pl. a forint mélyrepülése is.
Bár lehet, hogy ezek már a karácsonyi árazásra készülnek?

Kantorpe: meddig kell elhalasztani a vásárlást? Jövőre meg az ÁFA megy feljebb.

[ Szerkesztve ]

Általában a "majd holnap" lesz a hét legzsúfoltabb lapja.

(#11) Cayman válasza DJ. Ru$y (#7) üzenetére

Cayman
(PH! addikt)

Ez igy van, kb 3 hete neztunk uj konfigot a baratnom huganak, akkor meg 10ezer volt egy 320 gigas sima 7200 HDD barmilyen markabol, ma ugyanez 20ezer kornyeken van vagy az felett, ugyabban a boltban.

"A tehén nem más, mint egy olyan gép, ami ihatóvá teszi a füvet." :) http://www.flickr.com/photos/caymood • http://www.panoramio.com/user/cayman

(#12) fatallerror

fatallerror
(őstag)

az fx 4100 33e :/ arról ph-s teszt mikor lesz? alig láttam máshol is tesztet róla

(#13) Runo válasza djculture (#5) üzenetére

Runo
(őstag)

De mi az hogy normális ár? Pont azért írtam a példát is a 160-as vinyóról, mert normális ár szerintem nincs, aktuális ár van csak. Azt meg mindenki eldöntheti maga, hogy az az ár éppen megfelel-e neki. Ha kell vinyó, hát megveszi, ha meg gondolkodik rajta hogy vegyen-e, mert "1 hete még olcsóbb volt", akkor nem is kell neki igazából...

A procikkal kapcsolatban meg tudom, hogy szépen le volt írva a terv, hogy alakul majd a dolog, de reménykedni azért lehet nem?
Elöbbi példámból kiindulva, mivel várom hogy olcsóbb legyen, ezért igazából nem is kell nekem annyira.... :DDD

[ Szerkesztve ]

(#14) gabe_ válasza Kantorpe (#9) üzenetére

gabe_
(senior tag)

A vinyók ára most tényleg meglepően magas, ellenben a memóriáké most elég alacsony... :K

Sovány szakácsban sose bízz!

(#15) Kantorpe válasza TK36 (#10) üzenetére

Kantorpe
(tag)

Ha megnezed, akkor aprilis magassagaban 8-9k kozott volt az 500G diszk, az euro 270 korul. Ha most 300 korul van a kozeparfolyam, akkor az ~10% novekedes. Semmi nem indokolja ezt az ugrast, csak az extra profit lehalaszasa a korulmenyek ismereteben.

(#16) Fücsök007 válasza Runo (#13) üzenetére

Fücsök007
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Ebben csak részben van igazad, mert ha az illető tudja, hogy esetleg hol van még készlet, akkor ott megveszi a régi áron. :)) Továbbá ha már elfogyott, akkor még találhat használtan jó áron, tehát igenis nem midegy ki mennyire követi az árakat. :N

(#17) jer1cho

jer1cho
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nem vagyok annyira benne a táblapiacban, de érdekelne, hogy egy WayteQ xTAB-100 mennyivel tud kevesebbet, mint egy Galaxy Tab 10.1 vagy egy Asus Transformer?

Mert nagyon olcsónak tűnik ezekhez képest, a méret rendben van. Vannak olyan funkciók, amire ez nem képes?

(#18) Alex91

Alex91
(PH! nagyúr)

Pár hónapja 2 TB-os HDD-t vettem 16-17k között...

Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

(#19) kisza25 válasza Kantorpe (#15) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

a HDD-ből 2havi készlet van a gyárak újraindítása 6hónap aminek még neki sem tudtak kezdeni, normál áron 2hónap alatt elfogyna a készlet aztán beütne a krak, ezért inkább rögtön árakat emeltek, így most csak az vesz akinek muszáj, én ezt tudom elképzelni, persze lehet tévedek

ELADÓ Llano A8-3500M mobil processzor 4magos 1500Mhz/2400Mhz turbo TDP 35W##Aerocool Qs-200 midi gamer ház##

(#20) Runo válasza Fücsök007 (#16) üzenetére

Runo
(őstag)

Jó, hát vannak azok az emberek,akiknek kell egy vinyó és bemegy a boltba hogy "kérek egy vinyót, van rá 15k-m" , meg vannak azok, akik órai szinten követik az euró árfolyamot és ezen felül még áfa nélkül akarják megvenni.
Na de már sok volt az off, még a végén kitiltást kapok.... :D

kisza25, szerintem jók az elképzeléseid.

[ Szerkesztve ]

[ Szerkesztve ]

(#21) micimacko válasza Alex91 (#18) üzenetére

micimacko
(tag)

Múlt hét csütörtökön sikerült kifognom egy 2TB-os külső WD Elements vinyót szállítással együtt 16.000 Ft-ért. :D Már másnap 30eFt fölé ment az ára. :(

Mert a szörnyek nem élnek boldogan, míg meg nem halnak

(#22) NetTom válasza Kantorpe (#9) üzenetére

NetTom
(fanatikus tag)

Ez nem így működik, meg kell venni a következő hónapokra is raktárkészletet... és ha leesik az ár akkor csökketeni kell a raktárkészlet árát.

Vagyis amit te most soknak találsz később visszafelé is igaz lehet és kb kiegyenlítheti egymást. (értsd később lehet drága beragadt raktárkészlet is).

Tanulj egy kis logisztikát raktárkezelést előtte. :)

(#23) NetTom válasza kisza25 (#19) üzenetére

NetTom
(fanatikus tag)

Na igen ez a kereslet szűkítésére is egy módszer.
Sajnos most játszani fognak ezekkel amíg nem áll helyre a dolog.

(#24) jocek91 válasza djculture (#1) üzenetére

jocek91
(tag)

Irreálisan megdrágultak a vinyók, a kereskedők nem kicsit használják ki a kényszerleállás okozta drágulást, lemerem fogadni hogy azokból a merevlemezekből nem is került még ide egy darab sem, amit az árvizes időszakba gyártottak. pont tegnap néztem a másfél terrásakat 25k ftw?

i7 2600k, Asus P8Z68-V Gen3, Noctua NH-D14, Enermax NAXN 600W. 8GB Kingston HyperX, ASUS GTX 560Ti 448 DCII. NZXT Phantom 410 Black. 1TB Hitachi HDD. Logitech G500, G35, Razer szőnyeg, LG Optimus Black

(#25) Cayman válasza jocek91 (#24) üzenetére

Cayman
(PH! addikt)

Az hagyjan, van egy hely ahol a webshopban az 500 gigas WD kerul 24400ft-ba :Y Felhivtam az uzlet tulajdonosat, hogy tegyen nekem egyet ferre a regi keszletbol, de a legjobb ajanlata 14k-ert volt egy Seagate. Ettol olcsobban egyszeruen nincsen.

"A tehén nem más, mint egy olyan gép, ami ihatóvá teszi a füvet." :) http://www.flickr.com/photos/caymood • http://www.panoramio.com/user/cayman

(#26) easy...rider válasza DJ. Ru$y (#7) üzenetére

easy...rider
(senior tag)
LOGOUT blog

Most miért meg mitől nőtt meg a merevlemezek ára? :S

Megtaláltam :Y

[ Szerkesztve ]

www.href.hu/x/fe2b

(#27) x/t

x/t
(újonc)

Csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy mind a WD mind a Seagate is visszamondta az összes előre eladott mennyiséget, és idén már nem szállít semmit. A leghamarabbi új gyártás 2012Q1 végén indulhat el, ami kb. májusra fog elérni hazánkban.

MO-i disztribútorok készlete most már egyenlő a 0-val, egyes kiskerek felhalmoztak minimális készletet.

Az árak 1 hét leforgása alatt 2.5x nőttek és ez amiatt van hogy nincsen gyártás. Tehát most mindenki kivár, készletezik ha tud. Nem várható HDD akár külső akár belső érkezés MO-ra valószinűsíthetlőg jövő év elejéig. Ha helyzet drámai!

A Master és Normál Disztributoroknak a Gyártók felemelték az árakat kb. 3x árra, és nem is tudják szállítani!

Szóval ha van olcsó HDD meg kell venni mert nem lesz!

Hogy még több infót adja a nagy gyártó mint HP, DELL, ASUS, ACER, stb, már Tawainban és Kínában felvásárolják a készleteket az ottani disztributoroktól, bármilyen áron hogy legyen!

Szóval idén HDD emelkedés lesz (azaz már van) és hiány, ami kb. februárba igen erős NB áremelkedéshez fog vezetni, azaz már vezet is az új árak tekintetében!

Tehát aki nb-ot akar venni idén tegye meg, mert nem lesz NB sem, mivel HDD sincsen...

(#28) x/t válasza easy...rider (#26) üzenetére

x/t
(újonc)

Azért mert a legtöbb gyárat a viz elmosta, kb. 2.5m víz áll a gyárakban!

(#29) Fücsök007 válasza x/t (#28) üzenetére

Fücsök007
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Ez akkor tényleg eléggé drámai. :O :(

(#30) djculture válasza x/t (#28) üzenetére

djculture
(PH! addikt)
LOGOUT blog

(#31) opera11

opera11
(tag)
LOGOUT blog

Az Androidos médialejátszó jöhetne phtv-be is :D

Vicces aláírás helye

(#32) worxland

worxland
(tag)

Azannya, épp le akartam dorongolni rudit, hogy milyen 2 éves árakat ír be, amikor ránéztem az egyik bolt árlistájára. :Y Az OK, hogy mi van Thaiföldön, de ez max. 10-15 százalékot indokolna. Akkor most fél évig nem veszünk vinyót. :)

''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q

(#33) 8zabi

8zabi
(senior tag)
LOGOUT blog

most kéne csökkenteni az ssd-k árát, hogy a jónép rákapjon és többé ne tudjon szabadulni az irdalmatlan sebességtől

Eladó Galaxy Spica: hardverapro.hu/apro/galaxy_spica_gt-i5700/friss.html

(#34) kisza25 válasza 8zabi (#33) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

én rendeltem is gyorsan egy 64GB-ost, mert annak is tuti elszáál az ára, mert ilyen gyorsan ott sem tudnak gyártókapacitást növelni :DDD

ELADÓ Llano A8-3500M mobil processzor 4magos 1500Mhz/2400Mhz turbo TDP 35W##Aerocool Qs-200 midi gamer ház##

(#35) Kantorpe válasza NetTom (#22) üzenetére

Kantorpe
(tag)

Bizonyosan teljesen hulyek voltak akik ebbol nekem diplomat adtak. Valoszinuleg. :F Az, hogy brutalisan leegyszerusitve fogalmazok, az azert van, hogy az egysegsugaru olvaso is ertse, hogy ez idoszakos es teljesen altalanos a piac mukodesebol fakado jelenseg. Ezt at kell hidalni, a "nem vasarlassal", ha nem letszukseglet. Raktarkeszletet muszaki cikkekbol, foleg IT teruleten, nemigen tartanak, mivel pillanatonkent valtoznak az arak. Gyakorlatilag csak nagyon keves helyen van raktarkeszlet, es az is, vagy a gyartonal, vagy a legvegen a kereskedesben. Legfokeppen, a disztributorok nem szoktak raktarkeszletet tartani, mivel mennyiseg tekinteteben ok tudnak a legnagyobbat bukni, es ezt nem vallaljak be, hogy te pl. most is 10k ert vegyel vinyot. Ha kell megveszed annyiert amennyiert van, ha meg nemtetszik varsz. Szar is lefele csorog alapon a vegfelhasznalo fizet meg mindent ami tortenik a piacon. Peldaul, hogy aradas veszelyes teruletre telepitettek az uzemet az olcso munkaero es egyebek miatt. Igaz, hogy reg nem volt ekkora, de egy ilyen nem ketforintos beruhazasnal ezeket is be kell kalkulalni.
Raktarkezelest annak kell tanulnia akinek van beragadt arukeszlete, mert valamit nem jol csinal.

(#36) Sethdobaloah

Sethdobaloah
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

áldom az eszem, hogy vettem 2 TB-s vinyót 20k pénzért 2 hete :) most ilyen árakkal bajban lennék :)

"s mint egy hűvös hullám: a 2 x 2 józansága hull rám."

(#37) proof88 válasza Kantorpe (#35) üzenetére

proof88
(PH! addikt)
LOGOUT blog

off: diplomával nem érdemes előhozakodni, mert az semmit nem jelent ...

Eladó hardverek: http://bit.ly/JHxY4z :: Eladó könyvek: http://bit.ly/LT3LPN :: 2012-es futamokat tartalmazó versenynaptáraim: 1.: kategória szerint: http://bit.ly/wRjRqN :: 2.: időrend szerint ömlesztve: http://bit.ly/A2bqE3

(#38) janos1988 válasza Kantorpe (#9) üzenetére

janos1988
(őstag)

+1
Irrealisan megnottek az arak es meg fognak is emelkedni.
Szerintem itt Nyiregyhazan a legutolso szamtechboltban is van boven raktaron a legkeresettebb peldanyokbol. Csak hat most ok is nyereszkedni akarnak.

[ Szerkesztve ]

A Windows 7 és 8 közötti különbség a Linux "nyelvén": 3.2.10 -> 3.2.11

(#39) kisza25 válasza janos1988 (#38) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

szerintem ez nem a nyerészkedésről szól, mert, ha májusig nem kapnak, akkor abban mi az okosság, hogy normál áron odaadja amikor az egész világon megemelték az árakat, 1hét alatt elfogyna mind aztán meg akinek tényleg szüksége lenne rá az meg nem tudna szerezni.
Amúgy meg kiskereknél 1-2db-nál nagyobb raktárkészlet szinte sehol sincsen :N
haver ilyen kiskert csinál, minap rendelt egy vinyót listaáron 16eFt-ért és 20ért jött meg neki(nettó árakról beszélek)

(#40) audi100td válasza kisza25 (#39) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

+1

mondjuk vicces, hogy ez a topik is a kiskerekről fog szólni :U

(#41) janos1988 válasza kisza25 (#39) üzenetére

janos1988
(őstag)

Te elhiszed, hogy majusra elfogy a keszlet nagy resze? Legkesobb karacsonyra mar utanna vagjak az emberhez 15-ert a 1,5 terasat. Ez most egy kicsit tul lihegett dolog, mindenki kapkod, arakat emel.

[ Szerkesztve ]

A Windows 7 és 8 közötti különbség a Linux "nyelvén": 3.2.10 -> 3.2.11

(#42) Mystic

Mystic
(kvázi-tag)

Én 2 hete, azonnal reagálva az emelkedésről szóló hírekre, vettem egy 2 TB-os merevlemezt.
Akkor 20500 Ft volt az ára (már ez is néhány ezressel több a nyári árához képest). Ezt követően elkezdett emelkedni, előbb a Forint gyengülése miatt 21200-ra, majd később 25200-ra, ezt követte a 30400 Ft ugyanabban az üzletben! :Y
Ma már nincs is náluk készleten abból a típusból.
Szerintem akinek mindenképpen merevlemezre van szüksége, annak érdemes megkeresnie a még raktáron lévő legolcsóbb darabokat, vagy használtan venni, az emelkedés még csak most kezdődött, tehát nem árt sietni, mivel tovább fognak drágulni!

Az akasztott embert még az ág is húzza

(#43) TESCO-Zsömle válasza janos1988 (#38) üzenetére

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nincs ebben semmi irreális.

Csupán összeadódik az árvíz okozta drágulás és a forint értékcsökkenése...

Aquatuning.de-ről rendelés hamarosan! Akit érdekel -> PÜ nekem! (Elhalasztva 1 hónappal!) 06.10-ig.

(#44) Televan

Televan
(senior tag)

Milyen dolog volt már az, hogy egy 250GB -os merevlemez csak 500-1000 Ft -al volt olcsóbb a 500GB -os társánál.Most legalább normalizálódnak az árak. ;]
A viccet félre téve. Meglátszik , hogy a magas Euro árfolyam és az áradás milyen hatással vannak az árakra.Most én nem vennék , maximum akkor ha nagyon fontos lenne.

Ha most kellene processzort vennem , nem a bullt választanám. :(

"Jegyezd vele az égre Örök tanúságúl: Habár fölűl a gálya, S alúl a víznek árja, Azért a víz az úr!"

(#45) Mercutio_ válasza janos1988 (#41) üzenetére

Mercutio_
(PH! addikt)

Nem májusra, már sokkal korábban el fog fogyni :K , illetve így, hogy emelik az árakat tovább kitart majd, mert valamivel kevesebbet vesznek meg, de az árat nem a sor végén álló kistételes vevő határozza meg :N , hanem az a gyártó, aki 1000-10000 db-os mennyiségben veszi/venné a notijába / komplett PC-jébe beépítésre :K

És ha már szóba jött, a hozzáértők tudnának nekem ajánlani logisztika, készletgazdálkodás témában jó, aktuális és érthető magyar nyelvű szak- vagy tankönyvet? Jöhet privátban:R

[ Szerkesztve ]

Eladó cuccok: http://href.hu/x/dzq8 SSD, Llano proci, TDK füles, átalakítók/kábelek, BIO köntös, UV és CPL szűrő, Socket-A hűtő, "Capa is monopodot venne":)))))

(#46) osztraksajt

osztraksajt
(senior tag)

Fél éve 9k-ért adtam el használtam egy 1,5 terrésomat a NAS-ból, lehet elkapkodtam a dolgot. :DDD

(#47) Silentfrog

Silentfrog
(őstag)

Nemrég vettem egy 1.5 és egy 2 tb samsung merevlemezt 3 év garival,a kettő volt 28 ezer. Lehet most kellene "nyerészkednem" és jo haszonnal eladni! :DDD

Aki másnak vermet ás az sirásó!

(#48) stormy8906

stormy8906
(újonc)

Ha a kedves cikkíró nincs tisztában azzal.hogy a tesco Pesterzsébeten vagy soroksáron van akkor inkább ne is írjon semmit,csak,hogy tesco megapark. kicsit utána kéne nézni és kiderül,hogy semmi köze soroksárhoz...

(#49) berVi

berVi
(fanatikus tag)

Az utóbbi időszakban négy merevlemezvonal alakult ki. Az elsőbe az alacsony, percenként 5400-at pörgő „zöld” modellek tartoznak, melyek valamivel lassabbak, de rendszerint halkak és kevesebbet fogyasztanak, sőt olcsóbbak is. Ha SSD-t használunk rendszerlemeznek, vagy hálózati médialejátszóba keresünk winchestert, akkor ezeket a modelleket érdemes választani. Mellettük jelen vannak a klasszikus, percenként 7200-at pörgő sorozatok és a valamilyen speciális funkcióval, gyorsabb vezérlőrendszerrel, nagyobb gyorsítótárral ellátott változatok. A negyedik kategóriát az elsősorban vállalati felhasználásra szánt modellek képviselik, melyekre a szokásos, 3 éves garanciánál több vonatkozik, többségüket RAID üzemre optimalizálták, emiatt áruk valamivel – de sok esetben már nem sokkal – magasabb.

csak szerintem maradt ki a harmadik ? :C

(#50) Dyra

Dyra
(senior tag)

háát ez kemény pont karácsony előtt. Milyen árak lesznek itt decemberben te atya úristen! Tényleg jobban meg fogja érni SSD-t venni hacsak nem annak is megemelkedik az ára.

a személyi számitógép csak a kezdet..... (honlapom http://dyra.eu/)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.