Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) simonzé

simonzé
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Minden héten bemutatnak egy új házat. :)
De ez tényleg dögös. Nálam mondjuk a trend az hogy egyre kisebb házak kellenek.

"You are here for a good time... not a long time" /Colin McRae/

(#2) bteebi

bteebi
(senior tag)

Egész jó - lenne, de (nekem) kevés benne a vinyó hely, meg amúgy drága is. Persze ez Lian Li szinten kifejezetten óccsónak, budget-háznak számít ;]. De akkor is drága. Remélem kellően halk ventiket tesznek bele.

Te is fiam, Bluetooth?

(#3) total90

total90
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szép ház és biztos jó is... csak nekem ez az ár kicsit expenzív :)

(#4) Dyra válasza bteebi (#2) üzenetére

Dyra
(senior tag)

Basszus hány vinyó kell neked, hogy ebben a házban nem férnél el? :)

a személyi számitógép csak a kezdet..... (honlapom http://dyra.eu/)

(#5) antikomcsi

antikomcsi
(PH! kedvence)

Na, ez a ház, már majdhogynem használható. :B

A gondom ezzel is annyi, hogy látszik alig van hely felül, ez nagyon megnehezíti a hűtés szerelését, az alaplap kiszerelése nélkűl. Jó, persze nem az átlagos gyári hűtőkre gondolok.

Egy Ninja2-t elég maceráns ebbe is beszerelni, ha a lap a házban van. Még nem próbáltam mondjuk, csak ránézésre úgy látom. És én azt is jobban kedvelem, ha a bekapcsoló gombok, i/o cuccok a ház elején vannak, nem felűl. Esetleg beleférhetett volna egy firewire kivezetés is, vagy netán még legalább egy kiépített vinyó hely.

Tudom ezek a házak, nem a codegen tápok vásárlóinak készülnek, de azért én kicsit soknak tartom az árcédulán feltüntetett összeget.

szerk:
(#4) Dyra
2x2 Raidben. ;]

[ Szerkesztve ]

(#6) Devid_81

Devid_81
(PH! kedvence)

Ezt biztos a nyuszi hozta? :DDD
Amúgy elég ütős, szerintem a liánék most begorombultak, lassan ennyi nvidiás hír nem jut egy hétre, mint lian li ;] :P

.::www.megadanceradio.hu::.

(#7) Killing válasza bteebi (#2) üzenetére

Killing
(PH! addikt)
LOGOUT blog

3,5" beépítő kerettel be lehet tenni 3,5" meghajtókat 5,25"-os helyre.Gondolom nincs 9 DVD olvasód.[link] Nem is olyan horror árért van. :U

Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest

(#8) akosf

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A kép alapján az előlapra három 12 cm-es ventilátort lehet felrakni. Felülre két 14 cm-es megy, hátulra még egy 12 cm-es és még ott van a tápegység ventilátora is...

Nos, újabb CPU szélcsatornával lettünk megörvendeztetve. :)

[ Szerkesztve ]

(#9) ^Clown

^Clown
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Elég csinosra sikerült ez is. Jók a Lian Li cuccok!

ZTE Skate Nillkin tok fekete színben! | ZTE Skate matt fólia --> http://bit.ly/eLWpUo

(#10) antikomcsi válasza Killing (#7) üzenetére

antikomcsi
(PH! kedvence)

A 9-ből 3 helyet foglalnak a 3.5-es meghajtó helyek. Ha esetleg szeretnél még egy ventit előlre, akkor az megint elfoglal 3 helyet, és nem biztos, hogy a beépítő keret elfér. Tehát marad 3 helyünk, ami ugye 2 dvd író, és egy venti szabályzó panel. így nem marad hely a plusz vinyónak. ;]

Nem kell ám komolyan válaszolni rá ;)

(#11) zed1983

zed1983
(őstag)

Na ez eléggé használható házikó, látom a kor fejleményei azért nem hiányoznak, dehát ez a Lian Li :R

(#12) Integra

Integra
(Jómunkásember)

szép ez a stack... khm, vagyis lian-li:)

(#13) jer1cho

jer1cho
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Az első olyan Lian Li ház, ami már méretben normális és kulturáltan néz ki. Eddig egyszerűen nem találtam nekem való házat a kínálatukból. Vagy kicsit volt, vagy rusnya.

Egyébként tényleg Stacker. Érdekes, hogy CM-től "lopnak".

(#14) sNORh

sNORh
(PH! addikt)

N1.. víz mindenjáccik.. pöpi lett..

Az önbizalom egyszerűen az a nyugodt, magabiztos állapot,ami pofára esés előtt eltölti az embert. "bár a két legismertebb tesztprogram, a Prime95, meg a world of warcraft hiba nélkül lefut" xD by Soni84

(#15) Dr. Akula

Dr. Akula
(PH! addikt)

Ez eléggé CM Stacker koppintás. És ebben csak 9 5.25" hely van, a Stackerben 11, meg nem alakítható BTX-re (nem mintha nagyon kéne), nincs 2 táphely.

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy S2 - ThinkPad X220 - Core i7-3770, Corsair Dominator GT 16 GB / 2133 MHz / 9-11-10-27 2T, ASUS Sabertooth Z77, Radeon 7970 CF, Intel X-25M G2 160 GB, X-Fi Titanium HD

(#16) Dyra válasza antikomcsi (#5) üzenetére

Dyra
(senior tag)

ahogy én látom 3DB beépítőkeretet is bele lehet rakni. Vagyis 3 X 3 HDD megy bele.

a személyi számitógép csak a kezdet..... (honlapom http://dyra.eu/)

(#17) Killing válasza antikomcsi (#10) üzenetére

Killing
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Azért ez egy kicsit durva összeállítás. :DDD
Akkor vegyél olyan keretet amivel az 5,25" meghajtókat be lehet építeni 3,5" helyre így biztosan el fog férni. ;]

[ Szerkesztve ]

Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest

(#18) rootkiller

rootkiller
(senior tag)
LOGOUT blog

Egész jónak tűnik, de számomra a Lian Li-nek még mindig "gagyikínai" hangzása van.

(#19) ngabor2 válasza antikomcsi (#10) üzenetére

ngabor2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

ahogy látom, a ventik a beépítőkeretek előtt forognak, tehát ha telepakolod vinyókkal, akkor is belemegy 3 venti.

hogy hány vinyó kell? 5 db raid5-ben (;]), meg egy külön a rendszernek (ssd)... :D

ez olyan, mint a görögtűz, csak görögvíz - Loretto

(#20) antikomcsi válasza Killing (#17) üzenetére

antikomcsi
(PH! kedvence)

Vazze, hogy ez nem jutott eddig eszembe! ;] Keresek is valahol, mert jól jönne vagy 2 ilyen beépítő keret! :DDD :D

(#19) ngabor2

Nekem a rebel 12-be nem férnek be a meghajtók oda, ahol a 14-es venti van. Persze ez nem azt jelenti, hogy itt se, de eléggé valószínűnek tartom, hogy sufni tuning szükségeltetik hozzá.

(#16) Dyra

Nem tudom, lehet nállam, a közutálatnak örvendő ie8, valami más képet jelenít meg. ;]

[ Szerkesztve ]

(#21) bteebi válasza Killing (#7) üzenetére

bteebi
(senior tag)

Oké, ez világos, hogy én vehetek bele keretet, de ez így egy elcseszett megoldás. Alapból 3 vinyót lehet beletenni egy ekkora házba? Nevetséges :P. Meg mi a francnak kell 9 db 5,25"-os hely? Már a 6 is nagyon sok. Szerintem 3 simán elég (2 optikai meghajtó + 1 ventiszabályozó; na jó, legyen 4, és legyen még valami csillivilli kártyaolvasó/előlapi panel is).

És a 3,5"-es floppyt mégis hová tegyem? ;] Az 5,25"-osnak persze lesz hely :U.

Te is fiam, Bluetooth?

(#22) antikomcsi válasza bteebi (#21) üzenetére

antikomcsi
(PH! kedvence)

Valamit megint másképpen látok. :B

Nincs 9db. 5.25-ös hely, mert hármat rögtön foglalnak a vinyók. Legalábbis az én monitoromon. ;)

(#23) bteebi válasza ngabor2 (#19) üzenetére

bteebi
(senior tag)

De az SSD úgyse foglal helyet, mert ott csücsül a PCIe x8 foglalatban. Természetesen SLC-s, valamilyen jobbféle belső RAID0-al ;].

Te is fiam, Bluetooth?

(#24) bteebi válasza antikomcsi (#22) üzenetére

bteebi
(senior tag)

Ez is igaz, de (legalábbis gondolom, hogy) a vinyókeretet kiveheted, és akkor már ott is van szabadon a 9 db 5,25"-os hely :). Ahogy a képen van, úgy persze "csak" 6 db van szabadon, de akárhogy is értelmezzük, összesen 9 db van benne ;).

Nekem egyébként jobban tetszik az a megoldás, amit pl. a Chieftec csinál (igaz, szarul :DDD ), hogy a winchesterek helye 90 fokkal el van forgatva. Praktikusabb szerelni - persze jobb esetben a winchestereihez ritkán nyúl az ember...

Te is fiam, Bluetooth?

(#25) Peti78

Peti78
(senior tag)

Már megint egy jó ház, amit nem áll módomban megvenni. A 690 és a közte lévő árkülönbséget viszont talán nem éri meg. talán...

Hányszor meritek még, ami már megtörtént,megtenni újra és újra?Gõgös az arcotok, a falnak rohantok,nektek a hatalom a minden.

(#26) D1Rect

D1Rect
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Na ez tesztszik, csak az ára, hát Lian Li :U

Milyennapvan?

(#27) Balika911 válasza bteebi (#24) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

A Stackernél is hasonlóan oldották meg, mégis máig az egyik, ha nem a legjobb számítógépház. Az emberek nagy részének bőven elég a 3 db HDD. Ha meg kettő kerettel érkezne, az lenne a baj. :)

Általában a Lian-Li is elforgatott megoldással operál, ez a ház a kevés számú kivételhez tartozik. Nekem mondjuk messze szimpatikusabb ez, mint az elforgatott keret, mert rugalmasabb.

(#28) Jhonny06

Jhonny06
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az eleje nagyon CoolerMaster 690 utánzat, csak legalább ne csinálnák ennyire nyilvánvalóan..

Eladó ASUS GT520 Silent 1GB GDDR3 full passzív! http://href.hu/x/huks

(#29) alibabo válasza Peti78 (#25) üzenetére

alibabo
(fanatikus tag)

Csatlakozom.
Pedig nagyon bejönnek ezek a guszta alu kéglik.
De azért liánék belső elrendezése eddig nem jött még be. Talán ezé már egész jó.

A legtöbb zenészből soha nem lesz sztár. Őket egy dolog vígasztalhatja: a legtöbb sztárból soha nem lesz zenész. - by Horváth Attila, a Mester

(#30) littlelion21 válasza Jhonny06 (#28) üzenetére

littlelion21
(VIP)

Jobbtól nem szégyen lopni...

(#31) BigBear válasza Jhonny06 (#28) üzenetére

BigBear
(fanatikus tag)

Nézegesd meg a Lian-Li házait (régebbieket), ezeket a lukacsos előlapokat, majd uána mondd, hogy melyik az utánzat...

A másik: igen, a Lian-Li házak drágák. De az ő közép és felső kategóriás házaik tényleg minőségiek. Őszintén szólva aki nem fogdosott Lian-Li házat, az nem tudja mi az a minőség. Hihetetlen minőségű és kidolgozású házaik vannak, nem véletlenül drágák.

A CM 690 egy határ összeszórt gané ezekhez a házakhoz képest, akár tetszik, akár nem.

[ Szerkesztve ]

(#32) venember83

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Normális vinyó-elhelyezés, csak nem tudom, mi ezen az az extra, ami kiemelné a tömegből? Ebben az árrégióban azért van pár versenytárs.

The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP

(#33) Balika911 válasza BigBear (#31) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

"Őszintén szólva aki nem fogdosott Lian-Li házat, az nem tudja mi az a minőség."

Ez nagyon nem igaz! Ha a 690-es nem is, de egy felső kategóriás CoolerMaster is hozza ezt a minőséget. A különbség valahol a "hangulatban" van a kettő között. Használhatóságban viszont nem a CoolerMaster az, amelyiknek tanulnia kellene.

A Stacker egyébként évekkel előbb megjelent, mint a Lian Li bármelyik hasonló háza.

[ Szerkesztve ]

(#34) Peti78 válasza BigBear (#31) üzenetére

Peti78
(senior tag)

Lehet, hogy egy összegányolt gané, de használható gané. Ezt a házat sem fogdosnám, ahogy az enyémet sem. A plusz pénzt pedig inkább hardware-re költöm. Ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy ha qrva sok pénzem lenne, nem vennék egy Lian-Li-t. De csak ha qrva sok pénzem lenne, és már nagyon nem tudnám, hogy mire költsem :K

Hányszor meritek még, ami már megtörtént,megtenni újra és újra?Gõgös az arcotok, a falnak rohantok,nektek a hatalom a minden.

(#35) Depression válasza Killing (#7) üzenetére

Depression
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Azt az eget! Így elszállt az Euro ára?! 390Ft=1€

Kedvenceim: hettyen-pitty, "dudák- dudák, nyam-nyam-nyam." "este, van, este van, ... este van este van... -nyugalom barátom, nyugalom" "nincs mese -hozok sört! -akkor van!" És, hogy a pokolban végtelenségig sorban kell állni:)

(#36) Jhonny06 válasza BigBear (#31) üzenetére

Jhonny06
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A CM tud az olcsóbb kategóriába is jót gyártani, a 690-essel pedig semmi probléma nincs. A Lian-Li olyan, mint a Logitech. Drága, de semmi extra.

[ Szerkesztve ]

(#37) D.Orion

D.Orion
(PH! kedvence)

Tegnap már nézegettem a képeket és úgy éreztem valami nem stimmel rajtuk, hát most rájöttem. Az elől lévő 12cm-es ventiből 2 csak a photoshop csodája miatt van a képen. Most már tudom miért volt fura a kép. :DD

A ház egyébként szép és jó, de nekem az alul elhelyezkedő táp miatt nem jön be, plusz ennyiért egyébként sem kéne.

Ne olyan embert keress, akivel le tudnád élni az életedet, hanem, aki nélkül nem! / "Nem az a fájdalom, amitől könnyes a szem, hanem amit egy életen át hordunk mosolyogva, csendesen."

(#38) twollah

twollah
(PH! nagyúr)

Miert dragabb az AMD verzio es miben kulonbozik az alap verziotol.

(#39) JanR válasza Jhonny06 (#28) üzenetére

JanR
(őstag)

Nekem az egesz hazrol a Cooler Master RC-690 jut eszembe :U

www.oaziscomputer.hu

(#40) zed1983 válasza Jhonny06 (#36) üzenetére

zed1983
(őstag)

Tévedsz....a minőség az ami igen is extra :K
És itt inkább a minőséget kell megfizetni.

[ Szerkesztve ]

(#41) Balika911 válasza Jhonny06 (#36) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Ahogy az előttem szóló kolléga írta, minőségi cuccokat gyártanak, ráadásul neves a gyártó, így ennyi az ára. A Logitech jó példa. Vannak egyedi megoldásaik, ötletes termékeik, s egy-két ballépést leszámítva olyan minőséget produkálnak, amivel csak a piac felsőkategóriás szereplői tudnak versenyezni.

[ Szerkesztve ]

(#42) forgonati

forgonati
(senior tag)

Höööö... Drááága. Amúgy nem lenne rossz.
Egyébként ahogy ránéztem, a Cooler Master jutott eszembe. Valamelyik házuk nagyon hasonlit erre. Vagy ez hasonlit arra? :D

Az élet dolgait két részre osztom. Szörnyűre és kibírhatatlanra...

(#43) Jhonny06 válasza forgonati (#42) üzenetére

Jhonny06
(PH! addikt)
LOGOUT blog

CoolerMaster 590/690, inkább az utóbbi..

(#44) jer1cho válasza Jhonny06 (#43) üzenetére

jer1cho
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A 690-esnek nem sok köze van hozzá. De a Stacker-nek annál inkább. A 690 midtower ez meg fulltower.

(#45) forgonati válasza jer1cho (#44) üzenetére

forgonati
(senior tag)

Most lényegtelen hogy midi vagy full, a kinézetről volt szó...
Mindenesetre én Jhonny06-nak adok igazat, a 690 Dominator jobban hasonlit rá...

(#46) Ste

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nv-s változat vajon miért nem lesz belőle?
Korábban minden Nv Sli logós volt, a tápoktól a ramokon át a házakig. Mi lesz most? NWO?

True Success is Blonde

(#47) Jhonny06 válasza jer1cho (#44) üzenetére

Jhonny06
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Kinézetről beszéltünk, teljesen ugyanaz a rácsozás a 690-esnek is az elején.

(#48) jer1cho válasza Jhonny06 (#47) üzenetére

jer1cho
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Meg még kb. 10 másik háznak. (pl. az enyémnek is). Attól, hogy rácsosak a meghajtóhely takarók, attól nem lesz a ház ugyan olyan. Igen, ez valóban közös bennük. De azon kívül nem sok:

A harmadik képen egy fekete Stacker 810 látható...

(#49) jer1cho válasza forgonati (#45) üzenetére

jer1cho
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ja, te neki adtál igazat. Bocs, akkor a vita el is van döntve. Ha te neki adsz igazat, akkor aztán az már úgy is lett...köszönjük bíró úr! :R

[ Szerkesztve ]

(#50) forgonati válasza jer1cho (#49) üzenetére

forgonati
(senior tag)

Nem vagyok biró, nincs a vita eldöntve, leszállhatsz a magas lóról :W
Annyit mondtam, hogy én vele értek egyet, ennyi. És linkelhetsz ide akárhány képet, akkor is a 690-re hasonlit jobban. És nem csak a rácsos eleje miatt. Érdekes hogy te ezt nem látod.
Például a tetejük is rácsos, a Lian Li-nek is, meg a 690-nek is. A Stackernek viszont nem.
A Lian Li felül kicsit összeszűkül, csakúgy mint a 690.
A Lian Li-n a konnektorok felül vannak, ugyanúgy mint a 690-en.

Ha megfigyeled, a Stacker a tetejénél nem szűkül. Továbbá az eleje fent gömbölyű, ilyen félhold alakú. Ja és például itt a konnektorok is elöl vannak, nem felül.
Tehát miért is hasonlit jobban mint a 690, oktass már ki...

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.