Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) DeathAdder

DeathAdder
(senior tag)

4 GB szerintem felesleges.
Foleg ha tri-chanelrol van szo. (es meg 2000Mhz-n)

En nemregen bovitettem a 2x2Gb dual-channelt, meg 2x2-vel, es semmivel sem lett jobb.
Es a legnagyobb terhelesek alatt sem megy 3.8-4Gb fole..
Pedig a konfig az adott lenne ra (SSD,i7 stb..)

The Power of Dreams • You'll Never Walk Alone

(#2) lujó55 válasza DeathAdder (#1) üzenetére

lujó55
(őstag)

Attól függ mire használtad. Próbálnál ki egy komolyabb SimPack szimulációt! 8GB alatt csak mekeg, 16-nál már jól lehet szimulálni, 24-nél meg kényelmesen lehet modell részletezést is csinálni. Hidd el, alkalmazásfüggő a dolog.
De kérdezek egy naívat én is a fórumtól, ha már feldobtad a témát: sebességet tekintve a dual és tri chanel között van-e és kb. mennyi különbség. (Értsd: mi a jobb? 3*2GB, vagy 2*3GB?)

[ Szerkesztve ]

Nem bizniszelek pattanásos milliomos gyerekekkel, akik maguk sem tudják mit akarnak!

(#3) capulet75

capulet75
(senior tag)
LOGOUT blog

Jaj de jól néz ki a mushkin. :K

Sami Koivikko - Sapphire

(#4) TeeBee73 válasza lujó55 (#2) üzenetére

TeeBee73
(őstag)

Adj 2 db. 3GB-os modult, és leteszteljük. :U

Szerk: 2*2GB-ra gondoltál?

[ Szerkesztve ]

"Amikor kicsi voltam, anyám mindig azt mondta, hogy egyszer börtönben fogom végezni. Nem azért, mert bűnöző alkat vagyok, hanem mert egyszerűen hülye..."

(#5) shteer válasza lujó55 (#2) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

ha tri-channel lapod van akkor az a tri-ch a jobb :D

jöhetnek tonnaszámra, én hamarosan váltok :)

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#6) wednesday válasza DeathAdder (#1) üzenetére

wednesday
(őstag)

Úgy tudom eleve 64bites alkalmazás kell, hogy több memóriára legyen szükség. Egy alkalmazásnak a WIN 2GB-ot oszt ki max (32bites), de asszem lehet 3GB-ra növelni. De majd ezt egy hozzáértőbb leírja.

lujó55: Szerintem nem akkora előrelépés a tri, főleg általános alkalmazások esetén. Csak akkor lenne érdemi változás, ha nem lenne elég a dual-chanel nyújtotta sávszél. Voltak tesztek PH-n, de majd ezt is egy okosabb megírhatja. :D

[ Szerkesztve ]

(#7) Cyberpunk válasza lujó55 (#2) üzenetére

Cyberpunk
(PH! kedvence)

Minimális különbség van TC és DC között szintetikus tesztekben kijön, de amúgy meg nem sok haszna.
A múltkor csináltam egy mérést:
TC:
olvasás: 16332 MB/s
írás: 9471 MB/s
késleltetés: 12,9 ns

DC:
olvasás: 16081 MB/s
írás: 8469 MB/s
késleltetés: 12,8 ns

A sebesség és időzítési értékek mindkét esetben azonosak voltak. Ja és v2.20.204-es Everest verzióval készült.

Samsung Galaxy Note GT-N7000 mert a méret a lényeg.XD

(#8) mrhitoshi

mrhitoshi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Mushkin Radioactive memória nagyon királyul néz ki. :C

http://tinyurl.com/769rmuy ->> :D

(#9) ^Clown válasza mrhitoshi (#8) üzenetére

^Clown
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Tényleg nagyon vagány :)

ZTE Skate Nillkin tok fekete színben! | ZTE Skate matt fólia --> http://bit.ly/eLWpUo

(#10) Angel1981

Angel1981
(PH! addikt)

Én a "méretes" jelzőt már csak a 2x4 Gb-os kitre használnám.
A 2x2 és 3x2 már inkább átlagos - bár sokaknak továbbra sem kell ennyi, ezt elismerem.

(#11) talpalavalo válasza Angel1981 (#10) üzenetére

talpalavalo
(senior tag)
LOGOUT blog

Nem hogy sokaknak nem kell ennyi hanem inkább senkinek, aki ilyen átlagfelhasználó, márpedig ez nyilván őket veszi célba :)

Még annyit hozzáfűznék, hogy a méretes jelző azért van mert jelen szoftverekhez ez is sok :)

(#12) Blax válasza talpalavalo (#11) üzenetére

Blax
(lelkes újonc)

Ez nagyjából igaz is, hogy az átlagfelhasználóknak (kiket tekintünk annak?) felesleges ennyi ram. Ha a játszadozókat, alap grafosokat és DTP-seket tekintünk annak, bőven elég a 2-3-4GB mem. Ez mind mind alkalmazás és pénztárca kérdése persze.
Ha tehetném, nekem is min. 6-8 magos rendszerem lenne, 16GB rammal. (Persze én ki is használnám.)

[ Szerkesztve ]

Iszogatunk és végünk!

(#13) zazahoho válasza Blax (#12) üzenetére

zazahoho
(őstag)

mushkin mindenesetre nem átlagos színű ;]

Az idő nem magnószalag, amit oda-vissza lehet tekerni. (...) Az idő itt van. Használd ki.

(#14) S.O.S.

S.O.S.
(fanatikus tag)

Sziasztok !
Ttudnátok segíteni?

ebbe
Üdv : :R

[ Szerkesztve ]

(#15) waithEard válasza S.O.S. (#14) üzenetére

waithEard
(senior tag)
LOGOUT blog

Az van odaírva.... :U

Isten Hozott! (Az ördög visz el...)

(#16) S.O.S. válasza waithEard (#15) üzenetére

S.O.S.
(fanatikus tag)

Én is úgy gondoltam csak megerősítést kértem :DDD
Akkor már csak a lapon múlik viszi-e. :U

Még lenne egy kérdésem. 3x2 Gb vagy 6x1.
Melyik lenne a gyorsabb. Valszeg ezt senki nem tudja :P

köszi a választ: :R

[ Szerkesztve ]

(#17) Archer válasza S.O.S. (#16) üzenetére

Archer
(őstag)

Szerintem a 3x2, a 3 modul kevésbé terheli a rendszert mint a 6.

Ha 1 traktor 568 nap alatt kaszál le 51 kg lekváros grillsütőt, akkor hány Barkas hoz el 4 németül beszélő krokodilt, aminek nincs haja és üvöltenek a samponok?

(#18) lee56 válasza Archer (#17) üzenetére

lee56
(senior tag)

-----------------------------------------------------------------------------
hopsz félreolvastalak, sorry :)

És végre valami haladás "DDR3-1600 CL 6-8-6-24", bár az előrelépés inkább a méretben volt most is..

[ Szerkesztve ]

No Comment

(#19) zazahoho válasza S.O.S. (#16) üzenetére

zazahoho
(őstag)

mindenképpen 3x 2 gb,alaplapnál azért nézd meg a támogatott ramokat ,ha ott nem találod ,az sem jelenti,hogy nem menne ,.

Az idő nem magnószalag, amit oda-vissza lehet tekerni. (...) Az idő itt van. Használd ki.

(#20) S.O.S. válasza zazahoho (#19) üzenetére

S.O.S.
(fanatikus tag)

Köszi !

A honlapon letöltöttem melyik ram passzol a lapomba. a kingston benne van.
De gondolom akkor 64 bites oprendszert kellene felraknom? :U
64 biten gyorsabb a gép? Muszály oprendszert cserélni vagy sem?
Azon tünődöm,hogy elég-e a 3x1 Gb ! Semmi extra progit nem használok ami felemésztené.
Lehet jobban járnék 3x1 2000 mhz-es cl8-as időzítéssel mit 3x2 2000 Mhz-es cl9-el ?
üdv : :R

[ Szerkesztve ]

(#21) gyiku

gyiku
(PH! kedvence)

vegre egy kis mushkin.

(#22) Cyberpunk válasza S.O.S. (#20) üzenetére

Cyberpunk
(PH! kedvence)

6GB RAM-nál egyértelműen 64-bit a nyerő. Feltéve ha nem akarod hogy 3,5GB-ot lásson belőle a rendszer. Mert 32-bit esetén maximum 4GB amit kezelni tud a rendszer és ebbe beletartozik a VGA memóriája is.
Gyorsulás 64-bit esetén csak akkor lenne ha eleve 64-bites programokat használnál.
Ja és igen 2000MHz is totál fölösleg jól mutat az adatlapodon, de más haszna nincs. Ráadásul magas Uncore is kell oda már.

(#23) S.O.S. válasza Cyberpunk (#22) üzenetére

S.O.S.
(fanatikus tag)

Köszi !

(#24) LordX válasza Cyberpunk (#22) üzenetére

LordX
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

NEM tartozik bele a VGA memóriája, az teljesen más módon van címezve. Perifériacímek tartoznak bele a 4 GB-s limitbe, a mindenféle driver foglal le 500-700 MB-nyi címet. A VGA memóriát úgy kell címezni, hogy a GPU-nak kell küldeni egy parancsot, hogy az ő saját címtéréből ezt a címet kérjük. (Tehát ez a cím a CPU buszain mint adat jelenik meg, nem cím - csak a GPU-ban lesz cím!)

A 64 bites is csak félig igaz, nem 64 bitesnek kell lennie az OS-nek, hogy tudjon több, mint 4 (vagy 3,5) GB-t, hanem támogatnia kell a PAE-t. Ez desktop Windows esetében a 64 bites verziót jelenti, viszont server Windowsoknál, vagy bármilyen Linux disztribúciónál a 32 bites verzióban is benne van, azok látnak többet.

(#25) LordX válasza DeathAdder (#1) üzenetére

LordX
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Cégnél nemrég bővítettünk 4x2GB-re. De kéne még (mondjuk foglalat nincs..)

Szóval a kérdés az, hogy mire használod.

(#26) Rica

Rica
(senior tag)

A Mushkin ezzel a sarga szinnel egy kek Giga lapban, fekete/piros naaaagy VGA es egy fekete haziko...beszaras. :)

(#27) Blax válasza LordX (#24) üzenetére

Blax
(lelkes újonc)

Ez pontosan így van! Szebben én sem tudtam volna leírni. ;)
Kár, hogy sok embernek fogalma sincs ilyenekről...

Iszogatunk és végünk!

(#28) Cyberpunk válasza LordX (#24) üzenetére

Cyberpunk
(PH! kedvence)

Ettől függetlenül ugyan úgy lecsippenti ezt a részt a rendszer a memóriából.
Halottam már a PAE-ről, az átlag user úgy sem tud a létezéséről ő csak azt látja hogy a 4GB RAM-ból csak 3,5GB-ot lát a rendszer például.

(#29) D1Rect

D1Rect
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Mushkin ram gémer színben.
Tényleg rohad a világ.

Milyennapvan?

(#30) LordX válasza Cyberpunk (#28) üzenetére

LordX
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Egyáltalán nem csípi le. Van egy gépem 32 bites OS-el, 4 GB memóriával, 1 gigás VGA-val, és a felhasználható memória 3380 MB, nem 3072, mintha lecsípné.

Szerk: Szerinted 32 bites OS alatt a 3 GB-s VGA mellett csak 1 gigát lehetne használni?

[ Szerkesztve ]

(#31) Tripower

Tripower
(tag)

De jó hogy végre valaki dob 8gb kittet! :))
csak azt nem értem miért kellet ennyit várni rá? :(((

Team Jammin'

(#32) 04ahgy válasza LordX (#24) üzenetére

04ahgy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"A 64 bites is csak félig igaz, nem 64 bitesnek kell lennie az OS-nek, hogy tudjon több, mint 4 (vagy 3,5) GB-t, hanem támogatnia kell a PAE-t. Ez desktop Windows esetében a 64 bites verziót jelenti, viszont server Windowsoknál, vagy bármilyen Linux disztribúciónál a 32 bites verzióban is benne van, azok látnak többet."

Nem. Az OS-nek vagy natívan 64 bitesnek kell lennie, természetesen 64 bites hardveren. Ekkor 2^64 az elérhető cím, ami 16PB (petabyte). 2^32 = 4GB, ezért a 4GB limit. vagy támogatnia kell a PAE-t, ami 32 biten 4 bittel terjeszti ki a címeket, így válik lehetővé a max. 128GB memória megcímzése.

64 bites címzés éppen nem használ PAE-t, felesleges adminisztratív költséget okozna ez...

HGyu

Xtreme 3D Team Hungary \ 7855.94MHz CPU-Z valid \ He'll love some woman 'til he goes insane, it's a short sweet ride on a runaway train. \ Sponsored by http://pcvizhutes.hu

(#33) 04ahgy

04ahgy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A Mushkin 1600MHz / CL6-8-6-24 ígéretes lehet, de kíváncsi lennék a kompatibilitására.. Ilyenem van most OCZ-ből, Low-Voltage Platinum kit, de fos az egész. i7-tel lazán megy névleges értékeken, AMD-vel (Thubannal és C2, C3 Denebbel is próbáltam) még 1333/CL7-en sem indul, csak CL8-on.

A rendszeremmel nincs semmi baj, Corsair Dominator lazán szalad benne CL7-7-7-20/1600MHz-en, Crucial Ballistix meg 1333/CL6-6-6-15 időzítéssel. Szal a RAM nem okés, nem AMD-re van szerintem optimalizálva. Kérdés, milyen ez a Mushkin ilyen szempontból...

HGyu

Xtreme 3D Team Hungary \ 7855.94MHz CPU-Z valid \ He'll love some woman 'til he goes insane, it's a short sweet ride on a runaway train. \ Sponsored by http://pcvizhutes.hu

(#34) LordX válasza 04ahgy (#32) üzenetére

LordX
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Pedig de. Ne tessék összekeverni a virtuális címzést és a fizikai címzést, nagy hiba.

Fizikai címzésre az x68-64 Long Mode-ban (64 bites módban) is ugyanolyan címfordítási sémát használ, mint a PAE, annyi különbséggel, hogy a 3. szintű fordítási tábla nagyobb (4 helyett 512 bejegyzés -> 2 helyett 9 bit), illetve ki van egészítve egy 4. szintű fordítási táblával (512 bejegyzés). ([link]), tehát a te logikád szerint még több felesleges adminisztratív költséget okoztak maguknak az architektúra megalkotói.

Viszont itt szó sincs "felesleges adminisztratív költségről", az x86 processzorokban erre célhardverek vannak kitalálva (Ajánlott Wikipédia cikkek: TLB és MMU)

Két dolgot is tudok mondani miért is kell ez a laptáblás-címfordítósdi játék: Először ha a virtuális és fizikai címek között 1-1 megfeleltetés lenne, nyugodtan el lehetne felejteni a cache-t mint olyat, ami meg nyilvánvaló okokból nem szerencsés. Másodszor virtualizáció esetében a virtuális gépek ugyanazon a virtuális címtartományon dolgoznak, és mivel más fizikai címekre akarom rárakni ugyanazt a virtuális címet, a teendő csak az, hogy a két virtuális gép egyik TLB szintjén más címre mutatok (mindegyik virtuális gépnek saját TLB-je van).

Hogy még tovább bonyolódjon a helyzet, a K8 és K10 esetében a fizikai címtér csak 40 illetve 48 bites. A 48 bit úgy jön ki, hogy 4kiB blokkoknál (12 bit) a TLB 4 szintje mind 512 bejegyzést tartalmaz (4*9 bit). A virtuális címtartomány viszont tényleg 64 bites.

(#35) 04ahgy válasza LordX (#34) üzenetére

04ahgy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hmmm. Ezek mind stimmeltek számomra, de fene gondolta volna, hogy 64 bites üzemmódban is ezt használják. Abban a hitben voltam, hogy az x64-es hardverek esetén ez a 3 szintű címfordítás és a célhardverek a 100% 32 bites kompatibilitást használják.

Átolvastam a linkelt anyagokat, és a hozzászólást figyelembe véve értelmeztem.

Amennyiben ezt helyesen tettem, arra a következtetésre jutottam, hogy akkor történne TLB és egyéb egységektől mentesen, ha a fizikai címzés a logikaival megegyezően, 64 bitre terjedne, de ehhez a CPU-nak valós módban kellene üzemelnie. Azt már rég tudjuk ez milyen buktatókat rejt, tehát gondolom ezért nem implementálnak már ilyesmit többé.

HGyu

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.