Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) torma99

torma99
(tag)

Én 200 dolcsi körülre saccoltam, szal nem jártam messze az igazságtól. :)

(#2) Duree

Duree
(PH! addikt)

Az Apple kitalál valamit a többi gyártó meg megy utána

(#3) Rebirth II.

Rebirth II.
(tag)

ahhoz képest hogy ennyi az előállítása olcsón adják.... Simán rá szokták dobni a 3-4x-t is

(#4) Angel1981 válasza Rebirth II. (#3) üzenetére

Angel1981
(PH! addikt)

Valóban, ez az Apple-től nem áll messze.
Más kérdés, hogy 1000 USD körül hányan vennék meg... :)

(#5) Probber válasza Angel1981 (#4) üzenetére

Probber
(őstag)
LOGOUT blog

Ha 100 dolláros áron adnák, akkor még én is vennék egyet! :D

"Egylábú embert találtak egy Belga réten, a Belga állítólag arra hivatkozott, hogy neki sose kellett láb!"

(#6) D.Orion

D.Orion
(PH! kedvence)

Erről a "Mi került ezen a fotelon 7200 Ft-ba? ?" kabaré jut eszembe. :D

[ Szerkesztve ]

Ne olyan embert keress, akivel le tudnád élni az életedet, hanem, aki nélkül nem! / "Nem az a fájdalom, amitől könnyes a szem, hanem amit egy életen át hordunk mosolyogva, csendesen."

(#7) Ulkesh

Ulkesh
(őstag)

Okos dolog ez a számítás, gondolom a fejlesztés, maga a gyártás, szállítás, raktározás, marketing stb. az Apple-nek ingyen van, így ezeket nem is kell beleszámolni a termék árába. :W

"a mobil hardverek mióta is rendelkeznek olyan erőforrással, hogy egyáltalán szóba jöhessen a Flash?" moonman

(#8) Rival

Rival
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

...és arról se feledkezzünk meg, hogy a komponensek gyártói sem ajándékba adják a cuccot, tehát ott is van némi haszonkulcs, amit le lehetne vonni...

Rival Computers - http://www.rivalcomp.hu

(#9) negyedes

negyedes
(őstag)
LOGOUT blog

De unom mar ezt az ipad hypot..... :U

Aranylag eleg olcso.

powerd by mango, no more droid

(#10) Psychonaut válasza Ulkesh (#7) üzenetére

Psychonaut
(PH! addikt)

Marketing nincs ingyen, de szerencsére vannak önkéntes segítők, pl. fórumokon az elvakult fanatikusok. ;] :P

(#11) Ulkesh válasza Psychonaut (#10) üzenetére

Ulkesh
(őstag)

Hát igen, végül is csak egy fanatikusnak van annyi esze, hogy egy készülék ára nem egyenlő az alkatrészek árával… Ugyebár… :(

"a mobil hardverek mióta is rendelkeznek olyan erőforrással, hogy egyáltalán szóba jöhessen a Flash?" moonman

(#12) t72killer válasza Psychonaut (#10) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

:C

#7: és a komponenseket sem kiskeráron kapja az Apple, mint ami a táblázatban szerepel. Amúgy gyártási ktg címen van vmi 9$, ami gyanusan olcsó...

100% körüli haszonkulcs "nyersanyagra vetítve" reális, sztem semmit nem gyártanak ennél sokkal olcsóbban a kínai tornacipőkön kívül...

Amúgy sok versenytárs mutatkozik máris a piacon, majd ezek megmutatják, kb mennyi a reális ára egy ilyen tabletnek.

NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html

(#13) edward2 válasza Duree (#2) üzenetére

edward2
(senior tag)
LOGOUT blog

No azért azt ne mondjuk már hogy ezt a tablet cuccot az apple találta fel, mert akkor magam alá pakolom a barnát.

(#14) P00By

P00By
(PH! nagyúr)

Tényleg nem vészes annyira az arány! :D

(#15) efegyke válasza P00By (#14) üzenetére

efegyke
(tag)

Engem nem túlzottan érdekel az előállítási költsége.500 dollárt megér a készülék,jövő hónapban hozzák is haza nekem.Sokkal jobb mint egy 100ezres netbook.A netbookot illetően tapasztalatból beszélek.Azért az atom proci elég döglődős fajta...

AGP forever!

(#16) Ren Hoek

Ren Hoek
(őstag)

Ezt a listát megnézve, kíváncsi leszek hogy lesz ez 65 dodó:
http://prohardver.hu/hir/olcso_tablet_allhat_elo_marvell_moby_armada.html

Nem írom alá!

(#17) iSonic

iSonic
(őstag)
LOGOUT blog

Attól függetlenül, azért van belőle profit...

(#18) Arni90 válasza iSonic (#17) üzenetére

Arni90
(kvázi-tag)

Rá biztos nem fizetnek :DDD

Adok, veszek, üzletelek.

(#19) Dr. Romano

Dr. Romano
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Kár hogy a Cirrus Logic nem a grafius magért felelt :)

(#20) Psychonaut válasza Ulkesh (#11) üzenetére

Psychonaut
(PH! addikt)

Nem kell mellre szívni, csak vicceltem (azért is volt ott a smiley).
Amúgy nem éppen erre gondoltam, hanem arra, hogy ingyen reklám megy az Applenek rengeteg fórumon (és nem csak a PH!-ra gondolok, külföldieken is).

(#21) MaUser válasza Psychonaut (#20) üzenetére

MaUser
(őstag)

Nem mindig ment nekik ingyen és most sem mindig megy nekik ingyen.

''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''

(#22) D.Orion válasza Psychonaut (#20) üzenetére

D.Orion
(PH! kedvence)

Tőlem folyhat a csapból is, akkor se veszek Apple terméket.

Ne olyan embert keress, akivel le tudnád élni az életedet, hanem, aki nélkül nem! / "Nem az a fájdalom, amitől könnyes a szem, hanem amit egy életen át hordunk mosolyogva, csendesen."

(#23) Jaffafa válasza D.Orion (#22) üzenetére

Jaffafa
(fanatikus tag)

Én vennék szívesen, mert ált. elég minöségi cuccokat adnak ki a kezeik közül, az op rendszer is ott van, bár a win7 nagyon feljött. Ugyanakkor csak azért nem mellettük tettem le a voksom, mert a garancia az az Apple-nél egy kalap szart sem ér. 1 év oszt kalap, kabát. Utána meg le sem szarnak, vegyél újat. Márpedig (Mondjuk, ha egy Macbook Pro-t veszek alapul) hasonló árban, UGYANOLYAN minöségü gépet simán kapok pl a DELL-töl is.

[ Szerkesztve ]

"Most már ideje lefeküdni. De előtte elolvasom a NENYI-t, hogy merjek nagyokat álmodni." by Szözö

(#24) Mr.Csizmás válasza D.Orion (#22) üzenetére

Mr.Csizmás
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

+1

CF kártya, hibás Nikon, sci-fi könyvek, Pana GF1, állvány, obi, stb: http://mcaf.ee/64957

(#25) stevve

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

A koncepció jó és mint első, az iPad arra jó, hogy kiinduljon ebből a többi gyártó (és mint Apple termék, nem is annyira drága), de maga a termék elég szerencsétlenül lett kitalálva. Az A4 processzor nagyon jó, de még így is sikerült elrontani benne sok mindent. Ha egy jobb, 2.0 változatot készítenének, más grafikus vezérlővel és kicsit átgondoltabb csatlakozási lehetőségekkel, akkor az ARM-ok ellen simán harcba küldhető lenne. Az A4 ugyanis használat közben mért mindenféle adatokban egyelőre jobbnak tűnik, mint az 1 GHz-es Snapdragon.

Egy dolog viszont becsülendő az iPad-ben. Az eddig megírt felhasználói alkalmazások simán felskálázhatóak a nagyobb kijelzőre. Ez nagyon nagy pozitívum.

PH semleges

(#26) Ste válasza Duree (#2) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ők legalább kitalálnak valamit, amit megéri másolni, fejleszteni.

True Success is Blonde

(#27) D1Rect

D1Rect
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Annyira viccesek ezek a tippelések.
Legutóbb talán a PS3-nál volt valami hasonló vicc.

Milyennapvan?

(#28) Komplikato

Komplikato
(PH! addikt)

OFF: Többen is írták, de nem értem, minek indulna ki bármelyik másik gyártó az iPad-ból termékfejlesztésenél? :F

Pláne, hogy a saját cuccaikat nyilván évek óta tervezgetik.
Másrészt meg sokan tévedésben vannak, ez nem úgy működik ám, hogy a "márkacég" fejleszt, hanem összeírják mit kell tudnia a terméknek, szépen megterveztetik azzal a pár külsős céggel aki ilyenre szakosodott, és keresnek egy gyártót aki összeszereli. Külső Design-hoz meg a "szokásos" olasz céget választják, nem kell itt az anyacégnél zseninek lenni.

ON: Hát nem tudom, a cégem gyárt nagyon marhára márkás és drága okostelefont, de le merném tenni az esküt, hogy sokszorosa az összeszerelés + tesztelés, mint 9USD. :U

Close the World ..... Open the Next!

(#29) stevve válasza Komplikato (#28) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Pedig abból, hogy ez jött ki először, le lehet mérni majd, mire van valójában igény, mi az, ami hiba és mi az, amit érdemes lenyúlni. Szerinted nem egymástól nyúlnak ötleteket a gyártók? :D

PH semleges

(#30) Ste válasza Komplikato (#28) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ha az iphone nem lett volna óriási siker, akkor most nem lenne annyi ujjgyilkos tapifon.
Szerintem ez igaz az alu borításra a notik esetében is, ami szintén alma "örökség".
A szoftver sztór is tőlük ered, s szerintem ugyanez lesz a helyzet az i paddal is.

Jelen körülmények között nem tudnak olyannal kijönni, amitől ne kapnának hisztériát a rajongóik, okos emberek előrejelzéseitől függetlenül.

Örülök, hogy ők legalább meglépik, mert így biztos lesz belőle egy használható példány valamely más gyártó kínálatában.

True Success is Blonde

(#31) M@trixfan válasza D.Orion (#6) üzenetére

M@trixfan
(őstag)

Ez marha jó! Szedné szét az iPad-et a csóka az este közepén ... :DDD

twitter: MatrixfanLive

(#32) ^Clown

^Clown
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Olcsóbb előállítási költségre számítottam. Azt gondoltam, hogy ekkora, több százezres tételeknél azért lejjebb megy az ár.
Apple mentségére legyen mondva, durvább árrésre számítottam :)

ZTE Skate Nillkin tok fekete színben! | ZTE Skate matt fólia --> http://bit.ly/eLWpUo

(#33) atike válasza D1Rect (#27) üzenetére

atike
(őstag)
LOGOUT blog

Igen, én is emlékszem. És tényleg vicc... :)

"Happy endings are stories that just haven't ended yet..."

(#34) @aMoRF

@aMoRF
(fanatikus tag)

Nekem az Apple fejlesztéseinél egyetlen dolog ami sokszor szúrja a szemem. Bár ez valószínűleg csak a "csóró" közép európai szemlélet eredménye. Mégpedig az akkumulátor kérdése. Az Apple sorra dobja piacra az olyan kütyüket amiben az akkumulátor nem cserélhető Ezzel a húzásukkal pedig a termékek élet ciklusát elég drasztikusan limitálják. Mert mi van ha én meg vagyok elégedve a "drágaságom"-al és ne agy isten 2-3 évnél tovább szeretném használni eredeti funkcióival (akkumulátor halála után) Csere híján megy a veszélyes hulladékok közé holott a más baja nincs....

A cél szentesíti az eszközt, de csak úgy, ha elérik.

(#35) Hedgehanter

Hedgehanter
(őstag)
LOGOUT blog

Tegnap nezegettem a munkatarsam Ipad-jat, erdekes joszag csak valahogy nem lattam mit is tudnek vele kezdeni..... :)

(#36) Komplikato

Komplikato
(PH! addikt)

OFF: Most olvasom van rá W95 emulátor, és az multitask. ;]

Close the World ..... Open the Next!

(#37) Isee

Isee
(senior tag)
LOGOUT blog

Most gondoljatok bele, egy 2*2gb-os ddr3 ram kitnek mennyi lehet az előállítási költsége, ami pl adnak mittomén kb 150$-os áron :U

"...But, before your President decides, please ask him this: What if we leave... and you're wrong?" (Optimus Prime ~ TF2)

(#38) vehement69 válasza @aMoRF (#34) üzenetére

vehement69
(senior tag)

amit elvesztesz a réven, az visszajön a vámon (ha jól emlékszem a mondásra), ugyanis cserébe most már a notijaiknál is 8-10 órás akkuidőre lehet számítani :) ők arra gyúrnak, hogy amit eladnak az szép legyen, gyors, halk, hosszú ideig tudd használni és mindehhez társuljon egy elég jó felhasználói élmény. fura, hogy ezt a filozófiát ennyi idő után sem tudja átvenni másik cég..

I am cancer in your bones

(#39) Depression válasza vehement69 (#38) üzenetére

Depression
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Isten óvjon minket attól, hogy más cégek is átvegyék az apple filozófiáját!

Kedvenceim: hettyen-pitty, "dudák- dudák, nyam-nyam-nyam." "este, van, este van, ... este van este van... -nyugalom barátom, nyugalom" "nincs mese -hozok sört! -akkor van!" És, hogy a pokolban végtelenségig sorban kell állni:)

(#40) Hunter2

Hunter2
(PH! addikt)
LOGOUT blog

kéne árulniuk egységcsomagban a barkácsoló kedvűeknek. "Szereld magad iPad"

Eladó cuccaim: http://href.hu/x/bqv6 laptop alkatrész,stb | Steam: [Hun]Hunter2

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.