Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Dassler

Dassler
(őstag)

A fél család Almázik már, úgyhogy majd szürke importból beújítok egyet a Toshiba helyett - már öregecske - mert itthon sajna rádobnak még egy kicsit az árra (itthon az i5-ös 540k-től startól, ha jól emlékszem, ami azért lényegesen több az 1800$-tól). Nekem bejönnek, de tény, hogy itthoni pénztárcákhoz képest kicsit húzós a felár.

[ Szerkesztve ]

Állítólag mindenki utál, de én annyira szeretem magam, hogy tudom ezt kompenzálni

(#2) Solar_Wind válasza Dassler (#1) üzenetére

Solar_Wind
(senior tag)

200 dollár az SSD kinn, itthon 95 ezer Ft :W

Sony VAIO EB2Z1E, iPhone 4 32GB iOS 5.1, MacBook Air 13" (mid-2011) OSX Lion 10.7.4

(#3) Ringman

Ringman
(senior tag)
LOGOUT blog

Az apple valahogy tudott rendelni 16:10-es képarányú kijelzőket. :C

lenovo (thinkpad), dell, hp üzleti szériás notebookokban pedig 16:9-esek vannak/lesznek :W

[ Szerkesztve ]

hülyékkel nem tárgyalunk

(#4) Dassler válasza Solar_Wind (#2) üzenetére

Dassler
(őstag)

még szerencse, hogy a fél család amerikai :)) igaz, egy évben csak egyszer van szállítás nagyobb dolgok esetén, de ki bírom várni. Gyereknek is kinntről hoztunk DS XL-t, itouch-t meg ipadot, mert a három együtt annyi volt, mint itthon egy itouch...egyre hosszabb ideig maradok kint, csak ott ne ragadjak...

[ Szerkesztve ]

Állítólag mindenki utál, de én annyira szeretem magam, hogy tudom ezt kompenzálni

(#5) sp@rtan

sp@rtan
(senior tag)
LOGOUT blog

Kis hiba: Mac számírógépek. Szerintem számolnak azok, nem számot írnak :B

(#6) Nova96

Nova96
(senior tag)
LOGOUT blog

A másik új dolog az AirDrop, amivel Mac számírógépek közt egyszerűsödik le a fájlátvitel, és többek között a Mail levelezőprogram új, jelentősen átalakított verziója is kijön.

Nem lett elírva?

[ Szerkesztve ]

http://href.hu/x/fn5f

(#7) Z86

Z86
(őstag)

Már látom honnan vették a HP-nál az ötletet, hogy az új Elitebookokon olyan idióta módon alakítsák ki a fel-le nyilak billentyűit. Nem tudom miért kell állandóan az Apple-t majmolni.

...és az újság melyik rovatát szereti a legjobban? - Hát azt a... a... szókincsfejlesztőset... azt nagyon... nagyon... ööö...naaaagyon...

(#8) Paul119

Paul119
(PH! addikt)
LOGOUT blog

2500 dollár .. Jézus ereje :Y :W

(#9) Kroni1

Kroni1
(őstag)
LOGOUT blog

nekem ez a felár miatt felejtős amugy jó gépek biztosan.. De valahogy kinézetre is inkább egy VAIO..

(#10) LW

LW
(senior tag)
LOGOUT blog

(Valóban) Jó gépek sznoboknak és idi.... Hopp, előjött a troll mivoltam. :B

Még a sáladba is bele van írva, hogy 100% láma. - by Useless *** Kikapcsolom aztán ha bevág a nagymami wécépumpája, akkor meg nézegetek, hogy betojt a windóóz / Zotya21 *** http://picasaweb.google.hu/Reactorx2/

(#11) Eszleny

Eszleny
(fanatikus tag)

Már beépített villámhárító porttal... :D Biztos arra van, hogy földelje az aluházat, ami néha szokott rázni. :D

''I think the surest sign that intelligent life exists elsewhere in the universe is that none of it has tried to contact us'' - Calvin & Hobbes

(#12) smkb

smkb
(senior tag)

Az Applét nem érintette az Intel SATA vezérlő probléma???

(#13) Picturemaker válasza smkb (#12) üzenetére

Picturemaker
(senior tag)

Náluk ez a hiba is "ficsőr" lesz! ;]

Kinézetre ritka rondák ezek a billentyűs részen.

A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!

(#14) Srodney

Srodney
(senior tag)

ezek is szépen befrissítettek,nvidia cucc ki,helyére radeon...szép... ;]

(#15) Abu85 válasza Picturemaker (#13) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

;] A marketingszöveg meg az lesz, hogy ne kösd rá. :))

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#16) marositech

marositech
(tag)

Ha jól tudom évente váltogatja a VGA márkákat az almácska?
Először volt nVidia utána ATI aztán újra nV és megint az A-betűke.

Amúgy tény, az itteni alma notik pofátlanul drágák.
De az még pofátlanabb, hogy az itthoni agyonsztárolt resellerek tudják ezt és leszarják.

Olyat rádverek...hogy megkulázol! :)

(#17) asysoft

asysoft
(fanatikus tag)

Az akku -30% less as amazing! ;] Lightpeak csatlakozó megjelenésével eltűnt a mini displayport, van egyáltalán két egymást követő generáció, ahol ezt nem variálják?:)
Lionos verziókövető rendszer miben különbözik a Time Machine-től? Külső háttértár nélkül is működik?

(#18) plus44

plus44
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Egy kis dizájnváltást elviseltem volna.:D

Egy tucat bontatlan CD, Clingo Game Wheel, Iphone bőr tokok és egy HP Probook 4520s eladó!

(#19) Solar_Wind válasza plus44 (#18) üzenetére

Solar_Wind
(senior tag)

Majd jövőre.

Sony VAIO EB2Z1E, iPhone 4 32GB iOS 5.1, MacBook Air 13" (mid-2011) OSX Lion 10.7.4

(#20) Adams007 válasza asysoft (#17) üzenetére

Adams007
(kvázi-tag)

A LightPeak (Thunderbolt) használható mini DisplayPort-ként is. Legalábbis ezt olvastam, és a csatlakozó úgy is néz ki.

(#21) Z86 válasza plus44 (#18) üzenetére

Z86
(őstag)

Az meg külön fájdalom, hogy a többi gyártó ezt a dizájnt másolja. Így nemhogy váltás nem lesz, hanem lassan minden így fog kinézni. :O

...és az újság melyik rovatát szereti a legjobban? - Hát azt a... a... szókincsfejlesztőset... azt nagyon... nagyon... ööö...naaaagyon...

(#22) Brown ügynök válasza Paul119 (#8) üzenetére

Brown ügynök
(senior tag)

Körülbelül :D

"hacsak nem jön a jó tündér break utasítás képében..."

(#23) eldiablo

eldiablo
(őstag)
LOGOUT blog

A zixpé felmegy ezekre? :D
Most komolyan, Win7-el működne normálisan?

HTC = Hungarian Trolling Community©

(#24) lujó55

lujó55
(őstag)

De jó, hogy ennyiféle csatlakozó létezik! Még csináljunk újakat, nehogy egyszerű legyen az élet! USB és kész. Mehetne rajta háló, külső drive, monitor, meg sorolhatnám...

Nem bizniszelek pattanásos milliomos gyerekekkel, akik maguk sem tudják mit akarnak!

(#25) Paul119 válasza Brown ügynök (#22) üzenetére

Paul119
(PH! addikt)
LOGOUT blog

mert ha még valami hardver lenne alatta de ezért ennyit kérni kabaré :DDD

(#26) alamuszi válasza Ringman (#3) üzenetére

alamuszi
(senior tag)

Ja és van garancia kényelmes, tartós fele ennyibe kerül, és nem kell attól félni hogy mi van ha megveszel egy botit 550 000 ezerért, akkor 1 év múlva ha betojik mi is lesz majd, akkor már csak 100 000 a gar kiterjesztés, mert ez amiket felsoroltál mindegyikhez van. Ha ennyibe kerül, akkor ez aminimum. Valamint nem magadat, hanem a képernyőt is nézheted, nem tükrött kapsz.

(#2) Solar_Wind:

Na ne legyél ilyen, megszokhattad már, hogy Magyarországon az össze termék, az Apple meg pláne másfélszeres szorzóval indul. Jó esetben és ennek soha nincs oka, sőt olcsó is :D

(#7) Z86:

Na neeee már látom honnan vette az Apple ezt a felosztást. Miért kell a Vaio-t, meg az Asus-t majmolni? Már tudom honnan vette ezt az Apple.... ;)

(#12) smkb:

Elvileg azzal magyarázták a késést (hozzáteszem teljesen jogosan), hogy a Sandy Bridge south bridge hibás. Jól cselekedett az apple.

[ Szerkesztve ]

"Technológiai problémák nem fordulnak elő az Apple készülékeinél." - Ulkesh

(#27) kenwood3 válasza eldiablo (#23) üzenetére

kenwood3
(PH! addikt)

az én tudomásom szerint az apple gépei alkalmasak win futtatására , de ha mégsem akkor vki úgy is megcáfol :U
mod : #28) alamuszi betojtam , javítottam ;]

[ Szerkesztve ]

(#28) alamuszi válasza eldiablo (#23) üzenetére

alamuszi
(senior tag)

Igen, egy spec funkció nem megy, ami nagyon PC specifikus, de igen felmegy rájuk. Pont a héten tettem egy 13"-os MacBook Prora Windows hetet.

(#27) kenwood3

Igen alkalmas. Nem Winfos :D Mert jön Moonman és megesz. :D (Hozzáteszem jogosan :U ).

(#29) rii:

+1

[ Szerkesztve ]

(#29) rii

rii
(PH! nagyúr)

nem tudom mit rinyáltok az ára miatt

ikeában egy összetett íróasztal 25000 ft boconceptben meg egy asztallap négy láb 90000

ez van
design

aki meg azt mondja h ez nem design, azt végképp nem értem minek jött ide ....

akárkivót'tevótá

(#30) blunt válasza Solar_Wind (#2) üzenetére

blunt
(senior tag)
LOGOUT blog

akkor azt már meg sem említem, hogy itt nézz körbe [link] és olyan SSD árakat fogsz látni, hogy sírni fogsz, nem abba a boltba születtél ;)

[ Szerkesztve ]

| 2013 GT-R White 545 HP | www.m16studio.com |

(#31) Xero

Xero
(őstag)

Első körben: A LP nem csatlakozó típus, hanem azok kiszolgálása, "kábelezése". Rövid időn belül várható, hogy minden port (USB is) erre fog épülni.
Az Apple csak a display port mögé rakta és kész. Várható volt. Az eddigi csatlakozók is működnek, nem kell betojni.

Az akksi idő azért "csökkent", mert az Air-től kezdve egy új mérési adattal számolnak. Így kevésbé kell kamuzniuk. :)

A feltüntetett árak amerikai adó nélkül terhelt árak. Érdemesebb az itthoni árakat a német vagy osztrák árakhoz mérni. Ettől még drága de ez van.

Saját vélemény: Kevés a 13-asok és a kicsi 15-ös VGA-ja. Nekem még mindíg gyomor forgató a glossy dolog és igazán emelhetnék a default felbontást is.
Ebből kifolyólag nekem 700e alatt kicsivel állna meg az ideális új gép.
Mivel ennyit akkor sem költenék most rá, ha fenyegetnének, így marad a jó öreg 2007-es MBP a háznál.

Lassan jobban megéri egy iMac és iPad páros, ha nem kell komoly számítási kapacitás on the go. :(

[ Szerkesztve ]

#import <Cocoa/Cocoa.h> - I'm still thinking different.

(#32) Z86 válasza alamuszi (#26) üzenetére

Z86
(őstag)

Hogy az Apple kiről koppintotta azt nem tudom, de ha ők nem alkalmazzák, akkor a HP se áll rá, mivel nem hinném, hogy mondjuk egy asust akarnának utánozni a prémium kategóriás gépeiken. Szerintem legalábbis :)

(#33) passatgt válasza asysoft (#17) üzenetére

passatgt
(fanatikus tag)

Az új mérési mód szerint ennyi, tehát régebben a 10 óra minden lekapcsolt laborban produkált körülmények között volt annyi, most pedig a 7 óra az sima átlagos használattal, netezéssel, videónézéssel ennyi:)

A displayport meg ugyanúgy megy mint eddig, csak lightpeak-nek is lehet használni

(#34) hemaka

hemaka
(PH! kedvence)

Elfogadnám a legtrébbet is :D

„Turn your face to the sun and the shadows fall behind u.”

(#35) passatgt válasza Xero (#31) üzenetére

passatgt
(fanatikus tag)

"Lassan jobban megéri egy iMac és iPad páros, ha nem kell komoly számítási kapacitás on the go."

én is arra pályázok, de már megvárom még frissítik őket:)

(#36) passatgt válasza eldiablo (#23) üzenetére

passatgt
(fanatikus tag)

Az xp eddig működött, de annak a támogatását megszüntették, a win7 gond nélkül megy rajta

(#37) Xero válasza passatgt (#35) üzenetére

Xero
(őstag)

Én meg még kibírom egy ideig az öreg mbp-val is. Aztán ha nagyon szorít a dolog megnézzük mit lehet éppen kapni. :)

(#38) BoGyesz_24

BoGyesz_24
(senior tag)

A legjobban a nagyobb képernyő felbontást hiányolom, mást nem. Pont egy éve vettem a MBP-t amit használok és kivárom amíg frissítik a most megjelent modelleket. 2012? :)
Egy dolgot nem értek. Az LP elvileg adatátvitelre (is) szolgál, tehát ha csatlakoztatok egy monitort az LP portra akkor hogyan tudok egy külső LP-s hdd-t csatlakoztatni? Ez a jövő problémája, de ezt jutott eszembe.

www.izoominphotography.com

(#39) alamuszi válasza Z86 (#32) üzenetére

alamuszi
(senior tag)

Ezzel én úgy vagyok, ha pedig a Sony Nem kezdi alkalmazni, akkor az Asus sem, ha pedig az Asus sem, akkor az Apple sem.
Hozzáteszem csak így mellékesnél, hogy ritka egy hulladék az billentyűzet. Most éppen egy ilyen típusú HP ProBook 5310m en gépelek, és hááát... hmmmmm... áááááááá... ééééééé.... ez így, hogy 150 000 Ftért vettem ezt a gépet elmegy egy 550 000 -ezres gépen hogy is mondjam szégyen?
Valamelyik kolléga említette az üzleti gépeket, na azok a billencsek nem így néznek ki. Lehet is rajtuk gépelni rendesesen, minimális melléütéssel.

És persze SZERINTEM.

(#40) Isti81 válasza asysoft (#17) üzenetére

Isti81
(újonc)

Az akksi ido bekapcsolt wifivel 7óra. A korábbi 10 óra az anélkul lett mérve. De hogy a k..va kijelzot képtelenek voltak kicserelni a 13-masban ez felhaborito. Igy maradt ugyanugy kiherélt valamilyen szempontbol mint az osszes 13-mas modell az appletol.

[ Szerkesztve ]

(#41) qwertly válasza Ringman (#3) üzenetére

qwertly
(őstag)

Ebben jó a meglátásod :C múltkor pont a thinkpad hírekben nyögtem ki,hogy az apple miért tud a szemét panelgyártóktól 16×10 panelt rendelni.Az üzleti notikat gyártó lenovónak miért szúrják ki a szemét 16×9 panelekkel?Mert ilyet rendel,hogy spóroljon pár dollárt utána meg a panel gyártókra mutogat,a sumákja. :W

(#42) alamuszi válasza qwertly (#41) üzenetére

alamuszi
(senior tag)

Na igen igazad van, hogy említetted, de inkább legyen 350 000 ezer 3 év garival, 16:9-es kijelzővel, MATT felülettel 1600*900-as 900p kijelzővel, mint 200 - 300 ezerrel többélrt 16:10. Ami ugye nem pár dollár, hanem úgy 1000.
Szerintem.

(#40) Isti81

Azt se felejtsd el, persze nem csak TE hanem aki au akkuidőről rimánykodik, hogy az eddigi 13"-os gépek P sorozatos Core2Duo-kat tartalmaztak, 25 vattos fogyasztással OverBOOST nélkül, ezek a gépek pedig I sorozatos 35 wattos procit tartalmaznak OverBOOSt-al, ami ha beintul, akkor jaz már nem 35 watt, hanem jóval több. Persze szintén szerintem. Pontosan azért írom, mert ez nem az Apple hibája, hanem sok ilyen gépbe belefutottam. Sőt sok esetben az I7-es procit lecsökkentett teljesítménnyel "képes" üzemelni akksiról sok gyártónál, mert ha az i7 beindul, akkor notebook proci ide vagy oda bekajálja a 65 wattot.

[ Szerkesztve ]

(#43) Z86 válasza alamuszi (#39) üzenetére

Z86
(őstag)

Hát épp ez az. Az új HP Elitebookok billentyűzete is ilyen lett. Pedig az eddigi teljesen rendben volt, erre elrontják a divat kedvéért. Szerintem :)

[ Szerkesztve ]

(#44) Xero válasza alamuszi (#39) üzenetére

Xero
(őstag)

Én sem szeretem ezt a szigetes kiosztást, és a régi MBP-m az etalon, DE azért van így is jócskán különbség közöttük. Egy ProBook nincs pariban érzetre egy komolyabb Sonyval vagy MBP-val. ;)

[ Szerkesztve ]

(#45) Solar_Wind

Solar_Wind
(senior tag)

iMac + iPad hozzászólásnál van a pont :)
Egyébként szerintem egy Air is jobban megéri most.

Az USB-t is az Apple vezette be először, úgy tudom.

Én megvárom a 2012-es frissítést.

A képernyő felbontás növelésének hiánya nagyon gáz, az egy éves gari továbbra is vicc, de ezt már megszoktuk :)

[ Szerkesztve ]

(#46) marositech válasza rii (#29) üzenetére

marositech
(tag)

Azért ne write only-ba legyél...

"ikeában egy összetett íróasztal 25000 ft boconceptben meg egy asztallap négy láb 90000"

Jaja 350 km-rel nyugatra vagy a 3 betűs hagyhatalomnál csak 50000...

Azzal nincs gond hogy a designt meg kell venni, csak nem értem meg kell-e venni a resellerek pofátlan árkülönbözetet-e?

[ Szerkesztve ]

Olyat rádverek...hogy megkulázol! :)

(#47) alamuszi válasza Z86 (#43) üzenetére

alamuszi
(senior tag)

Az biztos nem a Corporate Business-ben nem divatoznak, az ergonómia az első, és a használhatóság:

[link]

Nem rontják, nem engedi meg abban a kategóriában a gyártók a billencsceket, itt még van célcsoport, aki komolyabb (nem grafikai, video, hang) is használlja anotikat.

(#44) Xero :

A 13+ MacBook pro nem sokkal jobba, 250 000 -errel biztosan nem jobb. A kiosztás viszont ugyanaz. És már ott baj van, ebben a kategóriában az érzet másodlagos, a kinézet a lényeg abban esetleg. A Mac billencse jobban le van kerekítve, és a billentyűk "közepe" picit bemart, mélyebb ennyi, de nem akkora a különbség, mint egy komolyabb billencs esetén.

[ Szerkesztve ]

(#48) Alex91 válasza alamuszi (#26) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Na ne legyél ilyen, megszokhattad már, hogy Magyarországon az össze termék, az Apple meg pláne másfélszeres szorzóval indul. Jó esetben és ennek soha nincs oka, sőt olcsó is

Ja, most vettem 100k-ert boltbol iPad-et, olcsobb volt, mintha az USA-ban vettem volna :DD. Szoval...

Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

(#49) Solar_Wind válasza Alex91 (#48) üzenetére

Solar_Wind
(senior tag)

Akciós volt? :)

(#50) Isti81 válasza alamuszi (#42) üzenetére

Isti81
(újonc)

Nekem a 7 óra is boven elegendo, sose hasznalom annyit konnektortol tavol a gepet. A C2D proci szintugy elég lenne, mert neten, zenén, filmen kivul másra nem kell gép. Játékban abszolut konzol párti vagyok. Meg szerintem aki 13-mas gépet vesz o sem játszani veszi. Az egyetlen dolog ami miatt vártam a frissitést hogy kapjon a 13mas egy normális kijelzot, mert nekem azt leszamitva a frissites elotti valtozat is megfelelt. De ez a frissités ugy értelmetlen és elba...tt ahogy van. Igaz árban olcsobb lett az uj a regihez képest de akkor is most már inkább az Air felé hajlok.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.