Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) bartucc

bartucc
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az esetleges piaci árról nincs információ? :)

"A világnak több szerény zsenire van szüksége. Olyan kevesen maradtunk." (Oscar Levant)

(#2) Apika

Apika
(PH! addikt)

Jól sikerült a ráncfelvarrás...

(#3) domerator

domerator
(őstag)
LOGOUT blog

... hogy az árát mennyire sikerült "továbbfejleszteni" azt meg se merem kérdezni... :F

DefySOC@Nyári rom: domiuiDSJ-1.11.25reloaded!!! /// Caro Emerald - Deleted Scenes From The Cutting Room Floor..... isteni zene

(#4) t72killer

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Mire jó a fix fókuszú, rögzített obi? vagy lemaradtam valamiről, és a m4/3-ot megszégyenítő, cserélhetőobis rendszerrel állunk szemben?

NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html

(#5) fgordon válasza t72killer (#4) üzenetére

fgordon
(senior tag)

Nagyobb fényerő (1.8) miatt fix.
Azt gondolta talán a Sigma, aki ilyet vesz, az profi fotós.

Én még soha nem láttam a valóságban olyat, aki ilyen DP-s Sigma-val fotózott volna...
Nem hinném, hogy a magyarok a célcsoportja ennek a gépnek... :B

▏▎▍▋▊▉ Gordon (eleinte azt hittem) ▉ ▊▋▍▎▏

(#6) polika

polika
(senior tag)

15mpixes foevon az nem olyan rossz sztem, itt nem bayer szűrősen találgatjuk hogy milyen szín is lehetett, és az az 5 mpixel ekvivalens kép egy kompaktnak teljesen megfelel. Nem tudom hogy mekkora ez a szenzor de a fix nagy fényerejű 28mm-es obival a tipikus nyári élménykattingatáson felül is lehet még kreatívkodni.

Azaz hurcibálós gépnek jó lehet olyan emberkéknek akik nem csak zoomban tudnak gondolkozni és ismerik hogy egy ilyen viszonylag széleslátó obi milyen típusú képek elkészítéséhez alkalmas, illetve nem restek 2-3-at ne adj isten lépni, hogy ha a fix fókusztáv miatt az szükséges.

(#7) weiss

weiss
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Akárhányszor nézek Foveon tesztképeket, sosem győz meg. Főleg mikor ott az ára.

I did nothing, the pavement was his enemy!

(#8) Ijk

Ijk
(PH! kedvence)

Nekem volt DP1-em. Egyetlen bajom volt vele, hogy iszonyat lassú volt, így el is adtam.
Attól tartok hogy ezeknek az újoncoknak az AF és általános sebessége nem lesz versenyképes a jelenlegi MILC-ekkel. Anno még a kompakt vázban nagy szenzorral el lehetett őket adni, ma már ez nem fog menni.

Beginning is easy - Continuing is hard.

(#9) M@trixfan válasza Ijk (#8) üzenetére

M@trixfan
(őstag)

Bejött a Foveon szenzor, az elkészült képek jellege?

twitter: MatrixfanLive

(#10) Ijk válasza M@trixfan (#9) üzenetére

Ijk
(PH! kedvence)

Több a hátránya mint az előnye. Néha igen nehéz volt kihozni belőle épkézláb színeket, a nikon színvilága nekem jobban tetszett. Iso 800-on meghalt a tudomány. Nappali városi, tájfotózásra viszont jobb volt mint a d50. Igazából nem az érzékelővel volt problémám, hanem a gép sebességével.

Beginning is easy - Continuing is hard.

(#11) fgordon válasza Ijk (#10) üzenetére

fgordon
(senior tag)

Pedig mikor kitalálták, úgy vetítették, hogy a többi szenzor ezek után már elavult... aztán ez lett belőle a gyakorlatban...

▏▎▍▋▊▉ Gordon (eleinte azt hittem) ▉ ▊▋▍▎▏

(#12) M@trixfan válasza Ijk (#10) üzenetére

M@trixfan
(őstag)

Értem, köszi. Az az igazság sokszor megfordult a fejemben, hogy Foveon-os gépet vegyek. Nagyon megtetszett a technológia. Képeken én is láttam mennyire más jellege van a színeknek. Csak ugye eddig megszoktuk a Bayer mintázatú szenzorok képét és ezért is lehet más a Foveon érzetre.

twitter: MatrixfanLive

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.