nemsemmi ,hát majd kiderül mégis mi lesz.
[ Szerkesztve ]
aAa GééPPPeTTTtt 3 éve vettük öö pénzé..öö péénnééégy , őő hát a géppp az rossz, meee nem meggyöö.....
nemsemmi ,hát majd kiderül mégis mi lesz.
[ Szerkesztve ]
aAa GééPPPeTTTtt 3 éve vettük öö pénzé..öö péénnééégy , őő hát a géppp az rossz, meee nem meggyöö.....
Hajrá egyik! Ne hagyd magad másik! 
Kezd iPon szint lenni...

Meg ne sértődj, de nagyegér vagy te Abu.
Llanoról folyamatosan szivárogtatsz itt nekünk, de egy jónak ígérkező Nvidia hírbe rögtön becsempészel egy ilyet:
"Chris Malachowsky kijelentése nem feltétlenül jelent ténylegesen elérhető VGA-t, hiszen az NVIDIA először a partnereknek szállítja a termékeket, majd a rá épülő VGA-k valamivel később kerülnek a boltok polcaira"
Ha gondolod nyugodtan moderáld ki 
KaBOOM? Yes Rico... KaBOOM!

Lehet láma kérdés, de ez a termék mennyire lehet majd ütőképes a HD7000-es Radeonok ellen a játékos PC-k piacán?
Azért kérdem, mert ugyebár az NVIDIA a termékeit egyre inkább a HPC piacra fejleszti, ebből adódóan a hatékonysága PC-s játékok megjelenítése tekintetében elvileg egyre romlik.
[ Szerkesztve ]

Kiváncsi leszek gamer kártyák teljesitménye hogy fog viszonyulni az előző csúcshoz....
remélem nem ilyen nevetséges 15-20 % lesz!
Jó lenne már egy ütőképes generáció ami mondjuk minimum 50%ot ráver mindenhol az előzőhöz, régen ugye a dupla volt a divat, én már 50%al is megelégednék
[ Szerkesztve ]

Elvileg romlik. Gyakorlatilag meg kilóra megveszik a játék tervezőit és úgy csinálják, hogy az övékén menjen, más meg nem számít. Főleg az, hogy mi jó a mezei felhasználónak.
Gép a profilban. Eddigi mobiljaim: S.E.K300i => S.E.K800i => S.E.K800i ...........................Jelenleg: S.E. Live with Walkman WT19i User...................... "Hát akkor b*sszák meg ezek a b*zi trollok!" - Bocha
Nem értem, mi ezzel a baj?
Pont a kettő közötti különbséget írta le.
Egy cpu-t (vagy esetünkben apu-t) legyárt valaki, begórja a dobozba, megy is a terjesztőkhöz, oszt kész.
Egy gpu-t legyárt valaki, szállításra kész állapotba hozza, és megy a partnerekhez, aiknek még mögé kell rakni a konkrét terméket.
Ez pont az a differencia, amit Abu ki is emelt. Az egyikből azonnal van termék, a másikból később, de céges szinten ez nem számít, mert a bevétel azonnal jelentkezik mindkettőnél.

Jah....erre én is gondoltam.... 

Dobbantaniuk kell,mindenképp a NV-nek,hamár a cikk is fogyasztás/teljesítmény mutató javulását vetíti előre(nem csoda 40nm-ről 28nm való átálás,miatt elvárható is lenne ez a változás)
Mert per pillanat "fogyi/kakaó" -ban le vannak maradva 1 generációt,vagy többet.
AMD-HD5**** sorozat fogyasztása GTX5**-sorozathoz képest.kb egáll!(a 6****-sorozatról nem beszélve)
Ergo nagyobb lap nagyobb fogyasztás ,kisebb teljesítmény.
Mi lehet igaz ebben a Keplerben,megint kapunk "rommá" butított csippet-lásd! GTX480-!
majd 1 év GTX580-néven már a teljes csipp müködik.(persze nem rommá butított csk letiltott blokkokal)
Kepler V1.0 GTX680-néven,finomodva,NV szokása szerint a teljes csipp KeplerV1.2 GTX780-néven debütál úgy 2012 év vége felé?Mennyi SE-lesz még?
GTX660-?-760
Az AMD közép és alsókategóriában verhetetlen fogyasztás/ teljesítmény mutatóban.
Szurkolok az NV-nek! Ha jó lesz ,mi csak olcsobban jutunk,jó középkategóriás GPU-khoz.
Mert egyenlőre a Fizix,nem hoz lázba,ha most vennék kártyát a mérleg nyelve AMD-felé billen, Talán az NV-él most GTX560Ti ami jó vételnek számíthat......
[ Szerkesztve ]
lakásfelújítás-festés http://homedesign75.freewb.hu/
Ez az egymillió dolláros kérdés.
Chris bácsi teljesítményadata még csak szűr mentén sem válaszolja meg. Meg kell várni a végleges terméket.
Amúgy a compute irány általánossá kezd válni, ez önmagában nem jelent problémát. A fő kérdés inkább az, hogy a Knights Corner ellen mi kell. Érdemes-e feláldozni a rendszer fix funkciós részeit, vagy azokkal együtt is jó lesz az Intel ellen a Kepler. Az Intel már világosan megmondta, hogy semmilyen grafikához szükséges fix funkciós terület nem foglalja a helyet a Knights Cornerben, míg az AMD továbbra is komolyan számol a fix funkciós egységekkel. Az NVIDIA ezzel kapcsolatban még nem foglalat állást. Valószínűleg a kettő között szeretném megtalálni az ideális egyensúlyt.
A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

Nem szoktad még meg? ![;]](/dl/s/v1.gif)
Én egyszer megnéznék egy Unreal Engine 3.0-ás játékot komoly grafikával.
[link] - szépen össze van foglalva, hogy mi a különbség egy CPU és egy VGA startja között.
Nem biztos, hogy a szerző leírása rossz. Lehet, hogy az olvasó gondolja rosszul a gyártás folyamatát. Lásd a hírben az AMD-s példát is. Az egyik SI GPU már laborban van tesztelés alatt, ha arra rámondják az áment, akkor mehet a partnereknek a minta. CPU-nál ez úgy zajlik, hogy a laboros tesztelés után nem megy a partnereknek a minta, hanem megy a termék a dobozba és az üzletekbe. A GPU mellé viszont még építeni kell egy körítést, és csak így lehet belőle VGA.
Ez lehet a különbség Chris és az NVIDIA korábbi hivatalos álláspontja között. Chris azt mondja idén lesz Kepler, míg az NV azt, hogy 2012-ben. Ez abban az esetben nem ellentmondás, ha Chris a GPU-k szállítására, míg az NVIDIA a VGA-k szállítására utalt.
[ Szerkesztve ]
A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

Én a 40nm-re váltásból kiindulva nem adok esélyt Nv-nek idei startra, az AMD-nek talán sikerül, az Nv meg megint elcsúszik jó pár hónapot.
Esetleg lesz nagyon korlátozott darabszámban, hogy legalább be tudják mutatni, és lehet megint butított lapkákkal kezdenek.
[ Szerkesztve ]
Professzionális fejhallgató erősítő készítést vállalok, nézz be az apróba.

"Mert per pillanat "fogyi/kakaó" -ban le vannak maradva 1 generációt,vagy többet."
Te mégis miről beszélsz?

az 580asnak fasza a mutatója mert már annyira gyors hogy ellensúlyozza a magas fogyit, nemde bár ? 

Nézzünk meg azért egy másik tesztet is, hogy ott mi a helyzet, mondjuk a reális FullHD-ban.
http://tpucdn.com/reviews/NVIDIA/GeForce_GTX_580/images/perfwatt_1920.gif

"CPU-nál ez úgy zajlik, hogy a laboros tesztelés után nem megy a partnereknek a minta, hanem megy a termék a dobozba és az üzletekbe."
Vagy előbb az om partnerekhez utána gépet építenek belőle és utána kerül a boltokba.Lásd Llano.
BeLucZ:Ezért hívják teljesítmény\fogyasztás mutatónak.
MongolZ:Hát az egy régebbi teszt régebbi meghajtókkal mint a PH teszt.De linkelgethetünk itt teszteket össze vissza.Csak kicsit túlzásnak tartottam az előbbi több generációs lemaradás hangoztatását.(Egyépként szerinted akkor a PH-es teszt szar?)
[ Szerkesztve ]

Én semmit nem írtam, egyikre sem mondtam, hogy sz*r. Egyszerűen belinkeltem egy másik tesztet. A netes tesztek között eddig is voltak (nagy) különbségek, így aztán ki-ki eldöntheti, hogy melyik tetszik neki... Nem mellesleg a TPU-ra szoktak hivatkozni sokan, ezért is vettem onnan.
Régi driver ide vagy oda, a többi kártya is megjelenéskori driverrel lett tesztelve.
Ha kicsi a gyártókapacitás, akkor nyilván rangsorolni kell a piacokat, ha megfelelő a gyártókapacitás, akkor mindig a dobozos CPU jelenik meg elsőként, és utána nem sokkal a többi.
[ Szerkesztve ]

Addig oké ha idén érkezik, de ha megint elcsesznek valamit sietségükben akkor nem lesznek előrébb!
.::www.megadanceradio.hu::.

ja mert 5970-en az egy mostani kártya,számolj légyszives utána,a belinkelt teszt is ezt mutatja....amit írtam.egy majdnem 2éves kártya ergo 3/4-évessel. és 11%-al még így is gyengébb 
OFF ( ha már a csúcsokat hasonlítgatod össze!)
az azonos kategóriákat ,ha össze nézed ,akkor mindenhol AMD győzelmet látsz,köszönöm a linket..."(egy generációval van lemaradva fogyasztás/teljesítményben)"
5870-van pariban a GTX570-el akkor igazam van, vagy igazam van?
[ Szerkesztve ]

Rendben, nem piszkálódom :]
Amúgy is hosszabb az munkaállomásokba szánt VGA-k életciklusa. Ha jól nézem a Quadro 6000 is még GF100-as lapkára épül 448 CUDA maggal a la GTX 470. Bár TESLA M2090 (665 DP FMA GFLOPs) már GF110-es 512 CUDA mag, ahogy a GTX580 is (1581.1 SP FMA GLOPs).
M2090 - GTX580
GPU core clk: 650 - 772 MHz
MEM clk: 2004 - 1850 MHz
MEM bw: 192.4 GB/s - 177,6 GB/s
2011 a Papírsákány éve? 
asd fgh jkl éáű
Én is erre gondoltam, amikor elolvastam a hírt. Nehogy megint kelljen egy második, javított széria...
"I see the diamonds, but you only see the rock"

GTX 580:
2 x 512 x 1544 = 1581,05 SP FMA GFLOPs
M2090:
2 x 512 x 1350 = 1331,2 SP FMA GFLOPs?
Ahogy elnézem 1331,2 / 2 = 665,6 :] kérdés, hogy az eljövendő GPU-nál milyen lesz ez az arány.
[ Szerkesztve ]
"5870-van pariban a GTX570-el" Aham, meg a 6970-el is
Akkor most nincs igazad, vagy nincs igazad? ![;]](/dl/s/v1.gif)
\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

Na ezt most jobb ,ha átgondolod mégegyszer!
Az AMD csúcskategóriában 2 gpu-s megoldásokkal rukkolt elő!
Így: GTX570 teljesítményben HD6970-en egy kategória,szerintem.
A GTX560Ti,meg 6950-el.(már csak a csippek méretét is számításba vesszük,vagy az nem számít?)
és még sorolhatnám.
A tényeken nem változtat AMD kártyák ugyanakkora grafikus teljesítményhez kevesebb fogyasztás párusul. Ezen nincs mit vitatkozni,ez van ezt kell szeretni.
Abu ,már leírta egy jó párszor,hogy a Fermi a monolitikus csippek miatt,visszaosztáskor(butítás) rosszabb hatásfokkal skálázodik, mint a Barts,vagy a Cayman gpu-k.
(persze vannak kivételek,ezt elismerem GTX580 már egy jól sikerült széria ezt nem vitatom)
AMD-s HD5000-és HD6000széria közt nincs akkora különbség.
Persze az is tény ,hogy az NV-a nagyon sokat le tudott faragni ebből a lemaradásból,de csak lefaragott.
Az mi ,hogy PH kedvence?Ezt hogyan tudja az ember kiérdemelni?Mert én nem szeretném
OFF
Várjuk szeretettel a Keplert,mégegyszer íróm nagyon szurkolok,hogy jó legyen ,mert akkor olcson veszek AMD-t

[ Szerkesztve ]
Sokat fórumozol, és egyszer te is kedvenc leszel. 

Az igazat megvalva,nem hangzik jól maga a kifejezés.
PH kedvence? Úgy hangzik,mint valami kis háziállat,akit etetünk és simogatunk,ezért hálábol csóválja a farkát és pitizik.
De sértődés ne essék,nem személyeskedve modom,csak az elnevezés nekem ezeket a szimbólumakat ébreszti bennem.
OFF
[ Szerkesztve ]
Ha a teljesítmény / fogyasztás arányt nézed, akkor teljesen lényegtelen, hogy ezt mekkora chipmérettel érik el, ahogy az is, hogy egy vagy két chippel... Ha egy kártya 100W-ot eszik, miközben 50fps-el nyomja az X játékot, akkor az 100W és 50fps, akár egy chipből áll, akár ötvenből, akár 20 mm^2 a chip mérete, akár 500mm^2.
"GTX570 teljesítményben HD6970-en egy kategória,szerintem."
Ok, ha ez a példa, akkor nézzük...
Teljesítmény / fogyasztás arány a linkelt képen:
GTX570: 106,9%
HD6970: 107.4%
Hol az az egy generációnyi lemaradás ebben? Kemény 0.5% az eltérés.
"A tényeken nem változtat AMD kártyák ugyanakkora grafikus teljesítményhez kevesebb fogyasztás párusul."
Az általad egy kategóriába sorolt, és példának felhozott HD6970 - GTX570 esettel ezt éppen cáfoltad (0.5% van köztük, ami hibahatáron belüli). Szóval ezt így kijelenteni, főleg hogy te magad hozol egy olyan példát, ami ellentmond neki, elég érdekes.
A másikra: Megnyugtatlak, hogy senki nem simogat a PH!-sok közül engem, és téged sem fog, ha megkapod a PH! Kedvence rangot, szóval ne aggódj emiatt 
[ Szerkesztve ]
\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

OFF

"Fogyi/kakó-ban le van maradva." Nem néztem meg, de mókás lenne, ha ezt úgy írtad volna, hogy közben AMD procid van Intel helyett.
Vagy OC-s gép mellett mókás lehet eme felvetés. Ilyenkor érdekes módon senki sem panaszkodik a fogyira.
Azon kívül mit számít hogy 180W vagy 210W játék közben? Úgysem 24/7-ben megy a játék.
Szóval ezen kár lovagolni.
Szinte az összes játékos tesztben laposra veri bármelyik NVidia kártya az AMD-s riválisát teljesítményben. Hogy ez mitől van? Hm... néhányan pedzegetik a dolgot.
AMD-s kártyám van és csak ezért nem vennék NVidia-s kártyát. De jelenleg az NVidia kártyák jobb teljesítményt nyújtanak játékok alatt, s videókonvertálásban is gyorsabbak. Szóval a GTX480-as berögződött szindrómát el kéne már felejteni. Azóta már eltelt egy kis idő.
Érdemes átnézned újra a teszteket. 
Valóban nincs egy generációval lemaradva, ez teljeséggel hülyeség is. De ár/teljesítményben az AMD az NV elött van. Fogyasztás/teljesítményben is. Továbbá az asztali és a mobil piacon is az AMD-nek van jelenleg a legerősebb VGA-ja. Ezek a jelenlegi tények.
A játéktámogatás esetében már rég nem 2005-ot írunk. A DX11-es játékok mellett ez a helyzet. [link]
[ Szerkesztve ]

Micsoda???
Téged nem simogattak???
Nekem meg azt mondták, hogy csak így kaphatom meg, és belementem........

valamitől nagyon megijedt az nvidia...kérdés mitól?! 
BIOS ÍRÁS ÉS TÁPEGYSÉGEK!

Ha jól értem, ez elsősorban a HPC piacra szánt célvas, nem pedig "gémer" VGA (leszámítva persze a "butított" chipek járulékos gémer VGA-it)
Namost, lehet vitatkozni azon, hogy "AMD-Ati VS. nVidia" csak azért azt is megnézném, hány AMD-Ati chip-el szerelt VGA dolgozik HPC fronton
Mert, amennyire én tudom (ha igaz) egyelőre OTT az nVidia keresi SZ**Á magát és a "fapados" szuperszámítógépek építésénél is inkább nV a nyerő. Ha tévedek javítsatok ki nyugodtan 
A tudomány tegnap délutáni állása/tyúkhúr elmélet szerint igazán művelt csak az lehet, akin végigment egy nehézeke, tehát: Ha nem rendelkezel az említett képesítéssel: NE OKOSKODJ!:)
A gaming is eléggé kezd a compute irányba fordulni. Ezt még nem érezzük, de úgy két év múlva már eléggé általános lesz.
A HPC piacra szánt célvas a Knights Corner lesz. A Kepler valamilyen szinten biztos megőrzi a fix-funkciós részeket. Ha nem, akkor ki sem érdemes jönni vele a VGA-piacra. Tekintve, hogy kijönnek nem 100%-ig HPC-célvas lesz. Mondjuk úgy, hogy többnyire.
[ Szerkesztve ]

Igaz, de gondolom még nem számolnak rajta proton bomlási ciklust (gémer fronton)
[ Szerkesztve ]
A tudomány tegnap délutáni állása/tyúkhúr elmélet szerint igazán művelt csak az lehet, akin végigment egy nehézeke, tehát: Ha nem rendelkezel az említett képesítéssel: NE OKOSKODJ!:)
Nem, de a szelet akár szimulálhatják.
Elég sok ötletük van a játékfejlesztőknek, és az, hogy az AMD is felveszi a Compute irányt jelzi, hogy ezek értékese. Már most is találunk olyan játékot, ami pár fizikai szimulációt DirectCompute mellett számol a GPU-n. Pl.: Dirt 3
[ Szerkesztve ]

Meg a nemlétező "óceánt" krájzisz-ben 64x-es tesszellációval egyetemben 
Apropo AMD: nekik mikor lesz physics szerű mókakacagásuk? Nem mintha hiányozna, de végülis elférne bennük nem? Physics sem mai gyerek már.. (az Ageia féle főleg)
[ Szerkesztve ]
Szegény piacot egy bakiért ne ítéljük el. Vannak még olyan fejlesztők, akik értékként tekintenek rá. Pl.: DICE. 

Mondjuk nem mindegy, hogy Parcitól vagy eszterencstől kell ezt elviselni 

"Szegény piacot egy bakiért ne ítéljük el. Vannak még olyan fejlesztők, akik értékként tekintenek rá. Pl.: DICE"
Egy időben az nV neve egyet jelentett a "videokártyával". Én még emlékszem azokra az időkre, most is becsülöm amiket elértek (mondom ezt olyan "ATI fan"-ként, aki kezdetektől ATI kártyákat nyúz, mikor épp fordítottja volt jellemző és azt hurrogták le) Meg az sem mellékes, hogy azért kemény meló összehozni akár tervezőasztalon/koncepcióban is egy ilyen chipet. Ami nálam kib**ta a biztosítékot, hogy egy ekkora helyzeti előnyből, amit a Gef8xx jelentett akkor a mindent letaroló sikerével, technológiájával, hogy a viharba lehet ekkorá(ka)t hibázni, mint amit itt 4 év alatt összehoztak??
(Kizárólag a "gémer" oldalra gondolva)
[ Szerkesztve ]

Konzolok teren bizonyara.
De mi lesz PC-n, ahol ott a DX, ami fix programozasu?
Gondolom uj API kene, ami lehetove teszi a compute programozast, de errol egyelore hir sincsen...

"Már most is találunk olyan játékot, ami pár fizikai szimulációt DirectCompute mellett számol a GPU-n"
Ez valahogy elkerülte a figyelmemet, pedig jó hír..
A next gen konzolokkal a PC is fejlődik. Új API meg mindig kell. Nem biztos, hogy DX lesz az. Az OpenCL/C++ AMP is értékelhető alternatíva. Esetleg, ha a konzolokba utat talál az FSA, akkor a natív renderkód is áthozható minimális változtatásokkal, és futni fog az FSA kompatibilis hardvereken.

"kérdés, hogy az eljövendő GPU-nál milyen lesz ez az arány."
Valószínűleg ugyanilyen. Inkább az lesz érdekes, hogy az AMD Southern Islands-énél változik-e a jelenlegi Cayman-nál lévő, a single prec-hez képest negyed double prec. teljesítmény (szerintem változni fog és Fermi-hez hasonlóan szintén fele lesz a double prec. a single prec-nek).
(#40) vanhalen:
"Apropo AMD: nekik mikor lesz physics szerű mókakacagásuk?"
Van már nekik hasonló cuccuk:Az AMD előállt az OpenPhysics kezdeményezéssel
Mondjuk, arról nem tudok, hogy melyik játék(ok)nál fogják használni, de Abu biztos jobban képben van ezzel kapcsolatban.
Az AMD a fejlesztők igényeit szokta követni. A fejlesztők pedig a GDC11-en elmondták, hogy nem olyan fizikát akarnak, ami szimplán grafikai effekt, hanem olyat, ami a játékmenetre hat. Andreas Papathanasis például kerek perec kimondta, hogy a szél szimulálására tart igényt. Az OpenPhysics ennek megfelelően egy alacsony szintű SDK, ami nem tartalmaz előre kreált tartalmat, amit csak úgy be lehet építeni. Egyszerűen alapszintű hozzáférést biztosít a Bullett és a DMM2-höz. (nyilván a jövő Bullettre épülő játékai esélyesek GPU gyorsításra, pl.: Max Payne 3)
Ami az aktuális megoldásokat illeti, nem lesz extra tartalom, például ott a DiRT 3, ahol számos fizikai szimulációt a GPU végezhet el DirectCompute alatt. Ezzel nyersz +20%-ot, a sebességben. Hasonló várható a jövőben is. Ugyanaz a tartalom CPU-n is, csak DirectCompute mellett gyorsítható.
A szeles igényre, még nincs reflektálás, de ez egy nagyon bonyolult dolog. Óriási lehetőségeket nyitna meg a játékmenetben, de még kutatások elején járunk.
[ Szerkesztve ]

"A fejlesztők pedig a GDC11-en elmondták, hogy nem olyan fizikát akarnak, ami szimplán grafikai effekt, hanem olyat, ami a játékmenetre hat."
Szerintem a játékosok többsége (az igényesebbek biztosan) is a játékmenetre ható fizikát szeretne, szóval, nagyon jó lenne, ha végre a fejlesztők tényleg elkezdenének ebbe az irányba menni.