Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Jaffafa

Jaffafa
(fanatikus tag)

Nem rossz......viszont az ára valszeg horror lesz.
Max 600€-800€-t ér szerintem a többi az csak a Leica "név" miatt van. Mindegy, a bohócok úgyis megveszik :W

"Most már ideje lefeküdni. De előtte elolvasom a NENYI-t, hogy merjek nagyokat álmodni." by Szözö

(#2) madgie válasza Jaffafa (#1) üzenetére

madgie
(VIP)

De legalább kapnak is ezúttal (S2 és M9 esetében) valamit azért a rettenet pénzé', nem csak a piros pettyé' fizetnek :)
(legalábbis az M8-hoz, meg a Pana/Leica hibrid gépekhez képest)

"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

(#3) nord_

nord_
(őstag)

Szeretnék bohóc lenni. :K
(Mondjuk, a 0,68-as keresőtől nem estem seggre. Ennél az F100-amnak is nagyobb van. De ha távmérős példát akarunk hozni, a Voigtländer Bessa R3A keresője 1×-es nagyítású...)

[ Szerkesztve ]

(#4) Duree

Duree
(PH! addikt)

A szokés hatalma
Ronda külsö,fantasztikus belsö,és horror ár

(#5) MLaca válasza Duree (#4) üzenetére

MLaca
(HÁZIGAZDA)

nekem tetszik a külseje is, ha az e-p1-em így nézne ki, mosollyal az arcomon ülnék a tengerparton és lóbálnám a lábam a cápák fölött..

http://mlzphoto.blog.hu/

(#6) madgie válasza MLaca (#5) üzenetére

madgie
(VIP)

Az E-P1-ed gyönyörű, csak csinálna az utódjához baba AF-et az Oly, máris márkatársad lennék :)

"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

(#7) Depression

Depression
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Biztosan azért csinálták ilyen vacak kinézetűre, hogy még a kis ...kölyöknek ingyen se kelljen.

Kedvenceim: hettyen-pitty, "dudák- dudák, nyam-nyam-nyam." "este, van, este van, ... este van este van... -nyugalom barátom, nyugalom" "nincs mese -hozok sört! -akkor van!" És, hogy a pokolban végtelenségig sorban kell állni:)

(#8) camelferr

camelferr
(senior tag)

Nomen est omen. :R

Valszeg olyan drága lesz hogy alapból járna hozzá egy restaurált Messerschmitt ME-109.

Ha kötekedni akarnék akkor a vga display-t hiányolnám. Hogy nem fért bele az árba? :F

Ez egy ilyen bolygó.

(#9) polika

polika
(senior tag)

Kiváncsi vagyok hogy egy canon 5d mark II vagy egy nikon d3-hoz képest hol lesz az ára és tudásában hol lesz hozzájuk képest. Ha nagyon eltájolják magukat akkor csak a márka alapján inkább csak sznob gép lesz.

(#10) madgie válasza polika (#9) üzenetére

madgie
(VIP)

Ha tippelnem kéne, akkor azt mondanám, hogy alacsony érzékenységen odab*szós lesz a képminőség (ami a CCD érzékelő és az AA szűrő hiányából következik), magas érzékenységen viszont pont az érzékelőfajta miatt nem várnék D3 szintű jel/zaj arányt.

(#11) Ijk válasza madgie (#10) üzenetére

Ijk
(PH! kedvence)

Én elégedett lennék egy viszonylag zajmentes iso1600-al. Aztán még mindig ott lenne "vészhelyzetre" a 3200/6400. Egyébként ki gyártja le nekik ezt az érzékelőt?
Mondjuk annyira úgysem izgat, ha egyszer talán lenne annyi pénzem, már az M14-nél járnak.

Beginning is easy - Continuing is hard.

(#12) madgie válasza Ijk (#11) üzenetére

madgie
(VIP)

Valószínű, hogy Kodak CCD lesz benne.

(#13) FEDman válasza madgie (#10) üzenetére

FEDman
(őstag)

M9-ben se lesz AA szűrő?

(#14) Ijk válasza FEDman (#13) üzenetére

Ijk
(PH! kedvence)

Csak IR.

(#15) madgie válasza FEDman (#13) üzenetére

madgie
(VIP)

Na látod megfogtál. Eddig 100%-an biztos voltam benne, de sehol nem tiszta még, lesz-e benne.

(#16) FEDman válasza madgie (#15) üzenetére

FEDman
(őstag)

Ugye! :)
Valószínű holnap kiderül.

Szerintem se lesznek zajbajnokok az új Leicák. Legalábbis egy D3-hoz képest.

Ettől függetlenül így látatlanban is odaadnám a fél vesémet egy M9-ért! :D

(#17) Ijk válasza FEDman (#16) üzenetére

Ijk
(PH! kedvence)

A másik felét meg néhány Leica obiért?:) A váz magában nem sokat ér.
Mondjuk én már egy fényerős 28-assal és 50-essel is jól el lennék. Szóval nincsenek nagy igényeim.

(#18) madgie válasza Ijk (#17) üzenetére

madgie
(VIP)

A pdf-ben lévő 50/0.95-ös Noctilux jó lesz? :)

(a boxolós kép azért elég "ütős")

(#19) Ijk válasza madgie (#18) üzenetére

Ijk
(PH! kedvence)

Az egy piszok brutális üveg. Belegondolok f0.95-ön nagyjából semmi nincs fókuszban, f1.4 pedig már durván rekeszelve van rajta:) M9-el jöhet, de szerintem ahhoz már a lelkemet kellene eladni.

(#20) polika

polika
(senior tag)

Hát az hogy semmi sem éles az azé mindig a tárgytávtól függ. Kérdés mire használod, pl egy félalakosnál tényleg elég brutál , de egy csoportképnél, vagy utcán elkövetett életképnél ahol van elég tárgytáv már nem annyira látványos, biztos szebb a bokeh de inkább lágy a kép és nem annyira ütős a dolog mint egy portrénál.

(#21) nord_ válasza polika (#20) üzenetére

nord_
(őstag)

Leica M8, 50mm F1:
http://gallery.lfi-online.de/gallery//displayimage.php?pid=71668&fullsize=1

(#22) ottkar válasza nord_ (#3) üzenetére

ottkar
(PH! addikt)

Amúgy se azt látod ami a képre kerül.

(#23) Ijk

Ijk
(PH! kedvence)

Álmodozzunk csak M9-ről, 50 f0.95-ről és egyéb Leica üvegekről:)

(#24) madgie válasza ottkar (#22) üzenetére

madgie
(VIP)

A dslr-nél sem, ha olyan szemszögből nézzük (fehéregyensúly, expozíciós beállítások, stb). Egyedül a kompaktoknál és a mostani Micro 4/3-nál látod elvileg pont azt, ami a képre kerül.

(#25) madgie

madgie
(VIP)

Szóval hogy is van ez a pici és könnyű gépekkel? :DD

[ Szerkesztve ]

(#26) nord_ válasza madgie (#25) üzenetére

nord_
(őstag)

Az a két 35-ös obi nem semmi egymás mellett. :)

(#27) Ijk válasza madgie (#25) üzenetére

Ijk
(PH! kedvence)

És ugyebár az M9-en rajta van a távmérő+kereső, a m43-asokon pedig csak lcd. Szóval biztos, hogy a méretbeli különbség kevésbé szignifikáns mit az árbeli:)
De még mindig fúrja az oldalamat a kíváncsiság, hogy mit kezdtek a vignettálással. Az érzékelő közepe "iso 200-on" míg a széle "iso 400-on" működik?:)

(#28) Parci válasza madgie (#25) üzenetére

Parci
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

ölik egymást az emberek, hogy canon vagy nikon, oszt itt látszik igazán, hogy tök ugyanaz a kettő. technomán japánok kontra puritán németek.

ha abból indulok ki, h az e-1 képeit hogy imádtam, itt meg még annyi pixel sincs adott felületen, miközben eltelt 5-6 év... irigylem a leendő tulajokat! :)

Like me, I got a MkII for video and resolution and a D700 for the times I want a camera that actually works when I need it to.

(#29) Ijk válasza Parci (#28) üzenetére

Ijk
(PH! kedvence)

Képzeld mi lenne, ha a Voigtlander készítene digit távmérőset:)

(#30) Parci válasza Ijk (#29) üzenetére

Parci
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

ne fájdítsd a szívemet még jobban... így is ölni tudnék egy pár voigtlander üvegért.

Like me, I got a MkII for video and resolution and a D700 for the times I want a camera that actually works when I need it to.

(#31) ottkar válasza Ijk (#29) üzenetére

ottkar
(PH! addikt)

•Digitális távmérős fényképezőgép

Na most mi digitális? A gép vagy a távmérő?

(#32) Parci válasza ottkar (#31) üzenetére

Parci
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

szerinted? (floodingnak számolom az efféle kommenteket - ne csináld légyszi.)

(#33) FEDman

FEDman
(őstag)

Itt már árulják őket:

[link]

[link]

M9: 7000 $
X1: 2000 $

(#34) FEDman válasza FEDman (#33) üzenetére

FEDman
(őstag)

Az X1 szenzor ügyben meglepett: 12.2 mp, APS-C size CMOS, 23.6 x 15.7 mm

Honnan kapták ezt elő??

Gyanúsan hasonlít a Nikon D300/D90 féle Sony CMOS-re.

(#35) polika válasza nord_ (#21) üzenetére

polika
(senior tag)

50 centis kis kinai gyerekek félalakos képnek számítanak ;]

Egyébként meg látható hogy tényleg lágy a kép, viszont cserébe hangulatos főleg így FF-ben, nem pixel vadászoknak való az biztos.

(#36) Ijk válasza FEDman (#33) üzenetére

Ijk
(PH! kedvence)

2000$-ért az X1 sem lesz éppen tömegcikk. A sigmák persze minden tekintetben rosszabbak, de mégiscsak negyed-ötöd annyiba kerülnek.
Az M9 7000$-ért drága, de belegondolva hogy a Nikon D3x 8000$, akkor már nem is tűnik annyira elrugaszkodottnak.

(#37) majom2 válasza Ijk (#36) üzenetére

majom2
(őstag)

de ha azt nézed h az 5d2 meg "csak" 2700$ akkor mégis az. de tök felesleges ezeket az árakat hasonlítgatni. alma körte. az mindenesetre biztos h nem a kispénzű amatőr a célcsoport :) úgy is fogalmazhatnék, h az árnak a mi szempontunkból nincs sok jelentősége, akár tízszer ennyi is lehetne :)

(#38) Ijk válasza majom2 (#37) üzenetére

Ijk
(PH! kedvence)

Az a baj, hogy részemről tized ennyi is lehetne:O Mire megvennék hozzá legalább két üveget... Pedig elég ha meglátom képen, elfog a birtoklási vágy. Egyszer láttam egy itthoni boltban egy M7-est, és Németben egy M8-ast vitrin mögött. Még rosszabb volt látni, mint képen.

(#39) madgie válasza FEDman (#34) üzenetére

madgie
(VIP)

Kűttem neked egy privit, ránéznél? :)

(#40) FEDman válasza madgie (#39) üzenetére

FEDman
(őstag)

Kicsit belekérdeztél, de már válaszoltam. :)

(#41) FEDman válasza Ijk (#36) üzenetére

FEDman
(őstag)

Igen, az X1 (is) nagyon drága lesz. :(
Pedig egy ilyet nagyon el tudnék viselni, de én is inkább akkor már egy mFT vázat 20/1,7-el választanék. :)

Az M9 meg 7000-ért baromi drága, mint ahogy a D3x is az 8000-ért. :)

(#42) Dare2Live válasza Ijk (#38) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

dpreview:
[I]personal bias

Before the M8 review I had no experience of rangefinder photography, something I considered relegated to history. During the review process (and thanks to input from those who had used rangefinders before) I gradually began to ‘get’ the advantages, being better ‘connected’ to the subject thanks to the huge bright viewfinder, and being forced to focus manually, alwys select the aperture, and think more about the shot. Not to mention in the case of the M8, the look from those gorgeous prime lenses (amazingly sharp at the point of focus fading smoothly to silky bokeh). Hence not long after posting my review I bought an M8 for myself (along with a bunch of lenses), and ever since (and unconsciously) all of my personal favorite photographs have come from the M8.[/I]

Kint meg megtetszik nekik és vesznek egyet "along with a bunch of lenses".....

szerk: pusztuljon meg ez az új rios

[ Szerkesztve ]

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

(#43) Parci válasza Dare2Live (#42) üzenetére

Parci
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

mi is a baj vele? amúgy vigyázz, mert öntudata van, esetleg kibannol, ha sértegeted... :)
(ha arra gondolsz, h lehessen több bekezdést formázni egyszerre, meg lesz oldva majdeccer)

[ Szerkesztve ]

(#44) MLaca

MLaca
(HÁZIGAZDA)

megyek, veszek egy m9 vázat egy 50/0.95 obival, majd délután jövök..

(#45) KTTech válasza MLaca (#44) üzenetére

KTTech
(HÁZIGAZDA)

Tökéletes választás :)

www.prohardver.hu - www.kttech.hu

(#46) MLaca válasza KTTech (#45) üzenetére

MLaca
(HÁZIGAZDA)

igen, kicsit unom már a hasselblad nagy tömegét, kell vmi kicsi.

(#47) FEDman válasza MLaca (#44) üzenetére

FEDman
(őstag)

:Y

:))

(#48) FEDman válasza MLaca (#46) üzenetére

FEDman
(őstag)

Kukába a Hasselbladdal, már rég nem menő!
Ha rámhalgatsz veszel a studiódba egy S2-est, rohangálós rendszernek két M9-est pár M-es lencsével, zsebgépnek meg egy X1-est.
Minimum..

:DD

(#49) Ijk válasza MLaca (#44) üzenetére

Ijk
(PH! kedvence)

Előtte eladod a lakásod? Aztán el ne happold előlem az utolsó noctilux obit;]

Tesztképeket nézve csodálkozom, hogy sikerült kivédeni a vignettálást. Azt tudtuk, hogy nagy érzékenység nem lesz erőssége. Azért ha a D50-em ilyen iso1600-at produkálna, annak igazán örülnék (meg szerintem régen a filmesek is kiugrottak volna a bőrükből).

Azt gondolom, hogy a Leica igazán nagyot alkotott ezzel a vázzal, az M9 már méltó utódja a filmes elődeinek. Irigylem azokat akik ki tudják csengetni az árát. Habár én mindig attól félnék, hogy ellopják. Szerintem a legbecsületesebb ember is alkalmi tolvajjá válna, ha helyzetbe kerülne:)

(#50) Dare2Live válasza Parci (#43) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Még szerencse, hogy csak rios és nem Skynet, különben nem az accomat terminálná.....? :)

Tudod mit? Inkább ne fejlesszetek rajta... :)

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.