Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Yany

Yany
(senior tag)
LOGOUT blog

hát nem is tudom... én leginkább erre várok... és mehet a nappaliba az x360-om... amint lesz.

jancsiga

(#2) anjani182 válasza Yany (#1) üzenetére

anjani182
(őstag)
LOGOUT blog

Biztos nem vennék kekszboxot ennyiért! Tele van hiányosággal!

Nincs WiFi, nincs nagyfelbontású olvasó benne, a kontroller nem mozgásérzékelős, ráadásul AA elemmel megy, melegszik és hangos! A HDMI kérdést már azt hiszem megoldották!

Na, akkor miért is érdemes kekszboxot venni 90 ezerért, amikor a PS3 40GB is ennyibe kerül?! :K

[ Szerkesztve ]

Forever and ever, let's make this last forever.

(#3) Translator

Translator
(tag)

Erről az jut eszembe, amikor Caesar a néphangulatot próbálgatta, úgy tett, mintha megkoronáztatná magát királynak, aztán ha nem tetszik a népnek, visszautasítja.

Szóval PR-ban már 2000 éve a rómaiak is tudták ezt a színvonalat...

Azok akik feladnák alapvető szabadságukat egy ideiglenes biztonságért, nem érdemelnek sem szabadságot, sem biztonságot - Benjamin Franklin

(#4) Ste

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

amíg veszik a boxot a jelenlegi felépítésben, addig minek tennének bele?
majd ha esik az eladás, akkor jön az új vérfrissítés?

anjani182: ps3-hoz mióta lehet kapni mozgásérzékelős joy-t?

ezt leszámítva szerintem az előző ellenérveidet már orvosolták

True Success is Blonde

(#5) Alvin_ti4200 válasza Ste (#4) üzenetére

Alvin_ti4200
(PH! félisten)
LOGOUT blog

amióta megjelent a piacon

(#6) anjani182 válasza Ste (#4) üzenetére

anjani182
(őstag)
LOGOUT blog

Nem akartam olyat írni, ami meghaladja mások képességeit, SixAxis Joy jár a Ps3-hoz, amióta megjelent:

"Utilizing sensors designed to read when a player angles, tilts, thrusts, or pulls, the SIXAXIS controller allows game play to become a natural extension of the player’s body."

Mellesleg, a melegedésen kívül még semmit sem orvosolnak egyelőre!

[ Szerkesztve ]

(#7) zombikiller

zombikiller
(tag)

szerintem jó ez az Xbox 360 úgy ahogy van, attúl függetlenül, hogy nem igazán szeretem a konzolokat ;]

(#8) klepto

klepto
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Lehet, hogy én vagyok a hülye, de nem értem a Toshibát, és a HD-DVD klubbot. Fennkölten hangoztatják, hogy mennyivel több gépet adtak el, mint a Sony által vezetett tábor a BD-ből, de nem veszik figyelembe, a konzolokba épített BD olvasót, ami igencsak jelentős mennyiségben van jelen már most is az otthonokban. Ha ez így halad tovább a HD-DVD arra a sorsra fog jutni, mint ezelőtt 20-30 évvel a Sony által erőltetett Beta formátum azzal a különbséggel, hogy mivel semmivel sem jobb képminőségben a BD-nél, ezért a stúdiók sem fogják használni, vagyis véglegesen eltűnhet a piacról.
A másik aggályom pedig az, hogy meddig lesz elég a sima DVD kapacitása a NextGen játékoknak? Ha az MS nem lép, akkor az X360 is a süllyesztőbe kerül, hamarabb, mint ahogy az MS gondolná. Nem rossz a gép grafikailag, de a sok hardver hiba, és a kis kapacitású adathordozó alkalmazása miatt, meg vannak számlálva az MS konzolstúdiójának a napjai. Persze kijöhet idő előtt az X720-al, vagyis egy újabb generációs játékgéppel, de a rövid termékciklusokat, a nagyon gyorsan megszűnő generációs támogatottságot, és az előző generációk játékainak szinte 0 kompatibilitását az új gépekkel, nem biztos, hogy díjazzák majd a felhasználók…

A kalória olyan állatfajta, aki, amíg alszol, szűkebbre szabja a ruhádat.

(#9) klepto válasza Ste (#4) üzenetére

klepto
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A PS3 mozgásérzékelős joy-a nem azonos értékű a Nintedo Wii joy-ával!
Ebben is mozgásérzékelő, de sokkal primitívebb a Wii-nél. Arra azomban jó, hogy autós játéknál nem kell a nyilakat, vagy az analóg kart jobbra-balra nyomkodni, hanem a Joy döntésével lehet kanyarodni majdnem olyan jól, mint egy kormánnyal! A Joyban van egy érzékelő, ami azt érzékeli, hogy a vízszinteshez képest mennyire fordítottad el, és nem azt, hogy a Joy hogy mozog a géphez képest, mint a Wii-nél.
Remélem érthető voltam, és nem írtam nagyon nagy marhaságot :B

A kalória olyan állatfajta, aki, amíg alszol, szűkebbre szabja a ruhádat.

(#10) _Blank_ válasza anjani182 (#2) üzenetére

_Blank_
(senior tag)

Na, akkor miért is érdemes kekszboxot venni 90 ezerért, amikor a PS3 40GB is ennyibe kerül?!

Talán nézd meg a játékkínálatot és egyből rájössz, ha eddig nem sikerült.

(#11) zip9982 válasza _Blank_ (#10) üzenetére

zip9982
(újonc)

Halo 3, Halo 3 es Halo 3? : P

(#12) Peat;) válasza klepto (#8) üzenetére

Peat;)
(PH! addikt)

Ha nem lesz elég 1 dvd akkor kiadják kettőn. Ha az se akkor jön a hd. Vagy a 3 dvd. Na bumm. Ps3-nál egy játékot mondj aminél meglátszódik a Blue előnye. A ps3 mellett voksolók azzal érvelnek hogy idővel sokkal szebb játékok lesznek, sokkal jobb fizikával a gépre, extrákkal, többek között a blue-ray nyújtotta előnyök miatt is. 1 év alatt ennek én jelét nem láttam. Szerintem nem a játékok döntenek a a formátumháborúról, mert ezek a "next-gen" konzolok szerintem csak vakítások, mindegyik tele van fizikai vagy/és elméleti hibával, csak ezt a fanok nem ismerik be.

(#13) mcwolf79 válasza Peat;) (#12) üzenetére

mcwolf79
(őstag)

Hát mondjuk az UT3 vagy az Assasin's Creed-del is voltak (vannak) problémák,a DVD korlátjai miatt. Az UT3 valszeg kevesebb mappal jön,az Assasin's Creed-del még nem világos(nem publikus),hogy hogy oldották meg a helyhiányt. Ha jól rémlik,a GTA4 esetén is olvastam róla,hogy problémás rászorítani a cuccot "sima" duplarétegű DVD-re.
Heavenly Sword:csak a hang 10 GB. És ez a jövőben egyre inkább jellemző lesz. Minél fullosabb egy játék,annál több hely kell. Minél jobb a graf,annál több helyet foglalnak a textúrák,és ez magával hozza a nagyobb tárhely-igényt. A hangok (a mindenféle 5.1,és afeletti térhatások) szintén nem kevés helyet foglalnak el.
Ugye a HD DVD-sek azt vallják,hogy a Sony PS3 nem számít! Namármost,ki az a hülye,akinek ha van egy PS3-a,az még fog mellé venni egy HD DVD lejátszót :F :F :F
Én legalábbis biztos BR lemezeken fogom megvenni a filmeket,és lesz@rom a HD DVD-t.Persze a BR térhódítása még csak most kezdődik,de szerintem hosszútávon legyűri a HD DVD-t(és a MS pénzeszsákja sem lesz elég arra,hogy megmentse).
És most,hogy kijött az olcsó (relatív) PS3,a potenciális BR-lejátszól száma tovább fog nőni,szemben a HD DVD lejátszók számával. És a témában szereplő dolog ismét csak a Br malmára hajtja a vízet :C

Ps3 esetén milyen hibák vannak?? Nehezebb programozni a 7 magot,ennyi. Sok fejlesztőnek okoz ez fejfájást,de mint sok másik stuff is bizonyítja,odafiygeléssel lehet rá jól futó programokat írni.
De legalább nem sül meg,mint a doboz :DDD :DDD :DDD

[ Szerkesztve ]

i5-2500K 4 Ghz CPU + Corsair H80 + ASrock Z68 Extreme 4 + 8 GB Corsair Vengeance 1600 Mhz CL9 RAM + Gigabyte GTX 680 2GB VGA + Enermax 625W Pro-82 + Samsung 27" Syncmaster P2770 ; BF3 ID: mcwolf79_HUN

(#14) bwoay válasza anjani182 (#2) üzenetére

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

mondjuk a játékok miatt?

amúgy jók az érvek, tetszik, ahogy a legolcsóbb PS3-at
a legdrágább x360-al hasonlítod össze :)
mennyi is a legolcsóbb x360?

Egyébként wi-fi van, csak külön tartozék. Kétségkívül hasznos, kényelmes dolog,
csak ne csináljunk már úgy, mintha mindenki wireless routeren keresztül
nyomná a netet, amihez elengedhetetlen.
És a 40 GB-os PS3-nál a wi-fi adapterrel együtt is olcsóbb
még a Premium kiszerelés is, hát még a legolcsóbb Arcade.
Nincs mozgásérzékelés a kontrollerben, helyette van rezgés.
Igen, AA elemes/akkus, így amikor lemerül, akkor nem töltöm,
hanem azonnal cserélem, így a cordless kontroller
tényleg mindig cordless marad.

[ Szeretkezve ]

(#15) anjani182 válasza _Blank_ (#10) üzenetére

anjani182
(őstag)
LOGOUT blog

És akkor?!, mert van rá sok játék, akkor már felejtsem el a hiányosságokat?

A PS3 minden tekintetben jobb a keksztől, ezen felül...de ez pár hónapon belül megváltozik. Tehát nem fogok most azért kekszboxot venni, mert jelen pillanatban sok a játék rá.

Nem hiszem el, hogy senki nem látja, hogy HALOTT a kekszbox!!! Így nincs jövője...

[ Szerkesztve ]

(#16) anjani182 válasza bwoay (#14) üzenetére

anjani182
(őstag)
LOGOUT blog

Képzeld el, itthon is van WiFi-m már elég régóta.

2008-at írunk lassan! Nem tehetek róla, hogy egyesek le vannak maradva a fejlődésben... :U Annyira csökött agyúak egyesek...

A legdrágább kekszbox se ér fel a pár ezer forinttal drágább PS3 40GB-hez, tehát akkor itt most ezt le is zárhatjuk... :R

[ Szerkesztve ]

(#17) bwoay válasza mcwolf79 (#13) üzenetére

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

"Heavenly Sword:csak a hang 10 GB."

a játékmenet meg kb 6 óra. még jó, hogy BD-n jött ki,
DVD-re csak egy pálya fért volna, igaz?
Szvsz valahol a két véglet között van az igazság.
A külső HD-DVD egység szerintem egy ökörség,
mindenképpen megérné beépíteni a lejátszót a boxba
(amúgy is ráférne, mert a DVD-ROM ritka hangos gagyi,
legalábbis az enyémben).
Viszont az tény, hogy eddig (szerencsére) jópár sikeres cím
elfért egy DVD korongon, személy szerint 2 játékról tudok,
amiknél nem sikerült megoldani a dolgot.
Hogy a későbbiekben mi lesz, azt kíváncsian várjuk,
ha belekerül a HD-DVD olvasó a boxba,
akkor a régi gépek tulajdonosai háborogni fognak,
meg a játékokat is két kivitelben kellene kiadni
(többlemezes, egylemezes)

[ Szeretkezve ]

(#18) Peat;) válasza mcwolf79 (#13) üzenetére

Peat;)
(PH! addikt)

Lehet rosszul tudom, de vannak filmes cégek már amik letették a voksukat a blue és vannak amik a hd mellett.

A játékról meg annyit, hogy ha ott a temérdek plusz hely akkor persze hogy nem fogják csipkedni magukat. Legalább ott nem szenvednek. De ez nem jelenti azt automatikusan hogy jobb minőség.

A microsoftnak meg "marha sok" köze van a hd-hez. Nem ő nyomja ezt a formátumot. A saját konzoljába meg talán azért választaná a hd-t inkább mert a másik a sonyhoz kapcsolódik. :)

A ps3 hibák sorolásából csak vita lenne, írásod alapján te a ps-t zártad a szívedbe. :)

(#19) Peat;) válasza anjani182 (#15) üzenetére

Peat;)
(PH! addikt)

Lemaradtam? :) konzolt az emberek játszani vesznek. Egyedül a játékok által szolgáltatott élmény dönt arról hogy melyik lesz a sikeresebb. Tökmind1 melyik erősebb/gyengébb mint a másik amíg a különbség nem nagy(wii kiesik, de a játékélmény rá is áll), meg az hogy hogyan oldható meg a net. Nintendo ds ennek a mintaképe. A szakvélemény azzal temette nintendot, a játékvásárlók meg ezzel élesztették újjá.

(#20) bwoay válasza anjani182 (#16) üzenetére

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

nem értem, miről beszélsz, senki nem kényszerít arra,
hogy kábelt húzz ki :F nálam sincs kábel, mégsem hőbörgök...
érthetően leírtam neked, hogy a boxnál is megoldható a wireless kapcsolat.
azt meg végképp nem értem, hogy miért vannak lemaradva azok,
akik otthon nem építenek ki wLAN-t.
Szerintem náluk sokkal elmaradottabbak azok,
akik ilyen gyermeteg stílusban, észérvek nélkül,
korlátolt módon fórumoznak, pusztán azért,
hogy a véleményüket ellentmondást nem tűrve,
egyetemes igazságként kezelve beírhassák egy topicba :D

[ Szeretkezve ]

(#21) Ste válasza anjani182 (#16) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

legalább tedd hozzá, hogy magánvélemény
nem kellene ennyire offenzív kijelentésekkel sem élned

tény és való, hogy a Ps3 nem váltotta be eladások tekintetében a hozzá fűzött reményeket
ha meg mégis beindulna pár éven belül, akkor majd erősít az ellentábor is

[ Szerkesztve ]

True Success is Blonde

(#22) anjani182 válasza bwoay (#20) üzenetére

anjani182
(őstag)
LOGOUT blog

Most ezt a WLAN dolgot úgy mondod, mintha a gazdagok kiváltsága lenne.

De ne haragudj már, de aki konzolt vesz, annak feltehetően van egy LCD TV-je, egy 5.1 rendszere, nyilván egy Pc vagy egy laptop, mert valamin netezni is kell. És ezek mellett egy nyomorult SMC wireless router 7 ezer forinttól kapható, az összes laptopba van 2 éve WiFi, a Pc-be pedig 3-4 ezer forinttól kapható egy kártya.

De többeknek nem egy gépe van otthon, van (több) Pc is, van laptop is, tehát a fent említett műszaki cikkek árához képest fillér kiépíteni egy wireless hálózatot otthon, azt hiszem ebben egyetértünk?! :R

Na, és ha ezek után vesz az ember egy konzolt, akkor legyen benne WiFi, mert igazából semmibe se kerül beletenni...

[ Szerkesztve ]

(#23) anjani182 válasza Ste (#21) üzenetére

anjani182
(őstag)
LOGOUT blog

Igen, ez a magánvéleményem! Igen a PS3 játékfronton tré, ezt is elismerem.

De én ennek ellenére még ebben az évben veszek egy PS3-at, és remélhetőleg hosszantartó ideig fog szolgálni. :R Elhiszed, hogy nincs bajom az Xbox-szal? Csak nem látok benne annyi jövőt, mint a PS3-ban.

[ Szerkesztve ]

(#24) Ste válasza anjani182 (#23) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nekem semmi bajom egyikkel se, sőt vételüket sem tervezem (ettől függetlenül a számok a box mellett szólnak)
csak valahogy szúrta a szemem az előadásmódod

a korábbi okfejtéshez (wlan @ home) pedig csak annyit, hogy nem mindenkinek van konzol-lcd tv-laptop-gép kombója. sok esetben meg ráadásul hátrány is a wlan
a szemszúró előadásmódos rész erre is vonatkozik

[ Szerkesztve ]

True Success is Blonde

(#25) bwoay válasza anjani182 (#22) üzenetére

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Szó nincs arról, hogy a gazdagok kiváltsága, de könyörgöm,
aki 5 éve úgy netezik, hogy bemegy az UTP kábel a PC hálókártyájába,
az mi a fenének erőltesse a wireless dolgot?
Nem arról volt szó, hogy mennyiből tart kiépíteni,
hanem arról, hogy rengeteg háztartásban nincs, mert szükségtelen. ű

Az egész más kérdés, hogy megéri a konzol miatt megcsinálni,
de nem erről beszéltünk.

[ Szeretkezve ]

(#26) anjani182

anjani182
(őstag)
LOGOUT blog

Jó, oké, zárjuk le a vitát :R Én így gondolkodom, Ti úgy! Bocs a sok flémért!!!

[ Szerkesztve ]

(#27) QuippeR válasza anjani182 (#22) üzenetére

QuippeR
(lelkes újonc)

Ezzel az érveléssel élve akkor gondolom a Boxhoz wireless adaptert beszerezni sem megerőltető annak, akinek ez hiányzik...

Szerk: nem mintha érdekelne, a Wiiben van alapból, de nem zavart volna az sem, ha nincs.

[ Szerkesztve ]

(#28) anjani182 válasza Ste (#24) üzenetére

anjani182
(őstag)
LOGOUT blog

inkább nem flémelek

[ Szerkesztve ]

(#29) anjani182 válasza QuippeR (#27) üzenetére

anjani182
(őstag)
LOGOUT blog

Az X360 azért olcsóbb, mert mindent külön kell megvenned hozzá, még dupláját ráköltöd, ha fel akarod vértezni mindennel.. :U

(#30) Godefroy

Godefroy
(senior tag)

"Megint nem lesz HD DVD a Microsoft konzoljában"

Eszerint volt idő amikor volt?

"A világ bármely hazugságát ki lehet rakni véges számú igaz állításból. "

(#31) Renwick válasza Godefroy (#30) üzenetére

Renwick
(senior tag)
LOGOUT blog

Igen, így is lehet érteni. Meg nem így is... ;)

üdv

R.

I see you blaming each other -- And I love you still

(#32) FTeR

FTeR
(PH! addikt)

ps-es tapasztalatokat nézve, sokkal jobban megéri az ilyeneket kiegészítőként árulni, mint belerakni. csak növeli a gyártási költséget, míg külön árulva csak az fizet érte akinek tényleg kell.

(#33) bwoay válasza anjani182 (#29) üzenetére

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

azért az érdekelne, hogy a wi-fi-n kívül még mivel akarod felvértezni?
én tavaly januárban vettem 80 rugóért,
azóta a játékokon kívül egyedül egy kontrollert vettem hozzá,
így konzolként tökéletesen megállja a helyét
.

egyébként érdekes, hogy HD-DVD-ről meg BD-ről vitázunk,
miközben az eladásokat egy olyan konzol vezeti,
ami még egy DVD-Videot sem képes lejátszani.

[ Szeretkezve ]

(#34) N4r4ncs

N4r4ncs
(fanatikus tag)

Amit a Microsot művel az Xboxal az hosszútávon sajnos nem lesz jó azt most ki lehet jelenteni.A mindig újabb csomagok kiadását nem nagyon támogatják a vevők..Ezzel szemben a Sony lehet rossz politikát folytat viszont hosszútávra jobban megfogja érni.
Amúgy is 2010 után várható csak 4. genereáció.

[ Szerkesztve ]

Mátyással együtt az igazság is meghalt

(#35) azbest

azbest
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Xbox 360hoz is lehet kapni hd dvd egységet... (gondolom ma csak filmekhez való 180$, szal nem olcsó)
Gondolom, hogy majd ha kell kiadják beépített változatként is... a régieket meg aki akarja bővítheti.

[ Szerkesztve ]

Tegyük notebookunkat 1080p képessé: http://tinyurl.com/BCMCrystalHD

(#36) Jim Tonic

Jim Tonic
(PH! kedvence)

Ha majd lépéskényszerbe kerülnek, lesz rá HD DVD. Addig felesleges, és csak az árárt emelné.

de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano

(#37) bwoay válasza N4r4ncs (#34) üzenetére

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

miért, hány x360 pakk van? 4?
és hány PS3? 3?
amúgy igazat adnék, de ezek a pakkok teljesen kompatibilisek egymással.
sok értelmét nem láttam a Core-nak, az Arcade viszont kimondottan jó.
És ezeknek köszönhetően akár 50 rugóért is elérhető a konzol.

[ Szeretkezve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.