Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#51) nkmedve válasza Ren Hoek (#47) üzenetére

nkmedve
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

"Unokahugom is amúgy ilyen térlátás problémával küzd, szegény bucskázik is mindig a lépcsőn."

Szegény :( Nálam azért nem olyan durva a helyzet, inkább csak olyan szinten mutatkozik meg mint ahogy te is mondtad magadról, egyik szemem gyengébb. Lehet elmehetnék 3D moziba egyet próbaképpen, hátha látnám amit kell, de nem akarok pont Avatarral kisérletezni, lényegtelenebb filmre pedig nem adnám ki azt a plusz pénzt. Na de nagyon eltértünk a képernyős témától. :)

Én inkább a 16:10-et preferálom, nagyon ritka az a film ami pont 16:9-es, s ha már mindenképp van fekete sáv akkor szerintem mindegy mekkora. A zoom persze segithet csak akkor elvesz némi anyag a széleken..

(#52) Lipton válasza antikomcsi (#50) üzenetére

Lipton
(senior tag)

Hát játszani sose szoktam a gépen, ezért eszembe se jutott. :)
Gondolom akkor ez a szemeltakarós, villogós, lcd szemüveges megoldás. Ez szerintem nagyon fáraszthatja a szemet.
Nekem sokkal jobba tetszik amikor polarizációval oldják meg, mint a moziban.

(#53) Ren Hoek válasza nkmedve (#51) üzenetére

Ren Hoek
(őstag)

Ja kicsit eltértünk, de ezt még leírom:
Menj el egy ingyenes szemvizsgálatra :) Ott majd megnézik, hogy melyik szemed rosszabb. Avatar egyébként 3d-ben üt csak eléggé, szóval megérné előtte kipróbálni valahol, akár kicsiben. Unokahugomnak az agyában nem alakult ki a térlátás, nem szemével van a baj. Persze annyira nem vészes. Meg lehet lenni nélküle is, csak tériszonyos nagyon.

Amúgy azért fontosabb nekem a 16:9, mert HDV videókamerám van, és elég sokat melózok vele, meg az anim stúdióban 16:9-es HD lett most a követelmény szinte minden filmnél. Mondjuk ott nincs ilyen gond, bevan tolva 10 iMakk pró, aztán hadd szóljon... Iszonyatbrutál képük van :D
De valójában tök lényegtelen, úgyis véznábbak a celluloidos mozifilmek általában szal végülis csík mindig lesz :) Na szal összegezve, ezért kéne valami jó panel aminek szép a feketéje. Filmet nézni. IPS-nek meg pont ez is a hátránya, bár TN-nél tuti jobb lehet. (Homogénebb a fekete pl)

[ Szerkesztve ]

Nem írom alá!

(#54) madgie válasza nkmedve (#51) üzenetére

madgie
(VIP)

Adott mondjuk 24" mindkét méretaránynak, a 16:9-es monitoron jóval több hasznos infód marad a 2.35:1-es mozifilmnél, mint a 16:10-esnél. Nem mondom, hogy jobb a 16:9, mert általános alkalmazásokhoz általában nem árt, ha vertikálisan kicsit többet látsz. De a film pont nem ilyen, ott szvsz egyértelműen a 16:9 a nyerő (a fentebb említett példa + a második legelterjedtebb 1.85:1 arány, ami majdnem teljesen kitölti a 16:9-et, míg a 16:10-nél vastagabb lesz a csík + ugye a sorozatok is 16:9-esek)

"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

(#55) nkmedve válasza madgie (#54) üzenetére

nkmedve
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

"Adott mondjuk 24" mindkét méretaránynak, a 16:9-es monitoron jóval több hasznos infód marad a 2.35:1-es mozifilmnél, mint a 16:10-esnél."
Ezt nem teljesen értem. Az igaz, hogy a 16:9-es képernyő kicsit szélesebb lesz, de ha a felbontás ugyan az (horizontálisan 1920 pixel), akkor hogy marad tobb hasznos infó? Vagy a zoomolásra érted?

(#56) Ren Hoek válasza nkmedve (#55) üzenetére

Ren Hoek
(őstag)

Szerintem zoomolásra érti, filmeknél

Nem írom alá!

(#57) madgie válasza nkmedve (#55) üzenetére

madgie
(VIP)

Nem pixelre értem természetesen, hanem területre. 16:9-re több hasznos filmterület marad a 2.35:1-ből, mint a 16:10-nél (anno ugye kis keskeny sáv hasznos terület volt, ha az 5:4-es monitoron néztük a szélesvásznú filmeket)

Ren Hoek: vagy akár arra is. De remélem érthető, mire értettem, mert fekvőbeteg vagyok és megöl a menyasszonyom, ha azért bekapcsolom az asztali gépet, hogy összedobjak két illusztrációt erről :)

[ Szerkesztve ]

"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

(#58) eziskamu válasza Mr.Csizmás (#3) üzenetére

eziskamu
(PH! addikt)

Ki a kobold? De finnyás vagy ;]

(#59) Cyberpunk válasza Ren Hoek (#47) üzenetére

Cyberpunk
(PH! kedvence)

Ja a Green az elég jó. Én már előrendeltem egyet. Szerencsére most már csak matt változatok érkeznek.
LG féle H-IPS panellal van szerelve. Lényegesen jobb mint a C-PVA.
És a lényeg 83k-ért adják ráadásul még be is kalibrálják neked csak a VGA-d típusát kell megmondani.
Én személy szerint a 16:10-es képaránynak jobban örülök. Persze film nézéshez jobb 16:9 viszont munkára a nagyobb panel a jobb sőt játékra is jobb a 16:10.
Kár hogy manapság a 16:9-et erőltetik szerencsére a felsőbb kategóriában még nem annyira fordulnak elő.
Bár megértem a gyártókat is kisebb panel ergo olcsóbb gyártási költségek :U
Csak hát van akinek ez nem szimpi.

Samsung Galaxy Note GT-N7000 mert a méret a lényeg.XD

(#60) Nyugdíjas válasza dabadab (#44) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Van 2209, létező dolog. Felejtsétek már el, hogy megszűnt :D

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#61) madgie válasza Cyberpunk (#59) üzenetére

madgie
(VIP)

Egyébként nézte már valaki, hogy 16:9 vs 16:10 esetében natív felbontásnál mi lesz játékban? Levág egyszerűen vertikálisan 120 pixelt, vagy marad a FoV, így a 16:9-cel szélesebb látószöged lesz (16:10-zel meg magasabb persze)?

(#62) nkmedve válasza madgie (#57) üzenetére

nkmedve
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Rendben, érthető, és igazad is van :K

(#63) dabadab válasza Nyugdíjas (#60) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Tudom, hogy van, mondom, hogy hétfőn kaptam meg pont tőletek, nkmedve meg azért maradt le róla, mert vett U2410-et.

[ Szerkesztve ]

Falsus in uno, falsus in omnibus.

(#64) nkmedve válasza dabadab (#63) üzenetére

nkmedve
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Inkább azért, mert sehonnan nem akartak hozni, de ez részletkérdés :) Az U2410 volt a legutolsó lehetőség, Samu F2380-on kivül semmi más olcsóbbat nem találtam amit még kapni is lehetett volna. Lehet karácsonykor kifogytak a készletek s pár hét mulva lesz megint, de mostmár mindegy.
Mégegyszer megjegyzem, nem egy országban vagyunk, itt minden másképp működik.

[ Szerkesztve ]

(#65) Devid_81

Devid_81
(PH! kedvence)

Jofele cuccok :K

.::www.megadanceradio.hu::.

(#66) Kucsek

Kucsek
(tag)

Na jóféle monitorok,remélem készül belőle kicsit nagyobb is.
Már csak az a kérdés mennyi lesz kis hazánkban mennyit dobnak még rá és jár e hozzá nálunk is ilyen csini koreai nőstény egyed :DDD

Neked Kell Lenned A Legeslegjobbnak, Mert Ha Szar Vagy Akkor Lenyomnak!!!!

(#67) tome.jr válasza Ren Hoek (#47) üzenetére

tome.jr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

viszont nem kell olyan sokat várni a 3d-től

Ezt valószínű csak azért mondod mert nem 100 %-os a szemed. Számomra az Avatar 3D-ben a gatyába élvezés kategória volt. Unokatesómmal néztem, ő viszont kancsal szerencsétlen, hát neki a 3D-ből semmi nem jött át.

(#68) Ren Hoek válasza tome.jr (#67) üzenetére

Ren Hoek
(őstag)

Mondom én csak kicsi 3d-ben láttam. Távol voltam a vászontól, csak egy téglalap volt a vászon, és csak ott jött ki a 3d hatás. A szemüveg alatt láttam 3 kopaszodó ember világító fejét...ráadásul oldalasan ültem, és kicsavarodott a nyakam is. Alig aludtam előtte, szóval szemeim nyúlvörösek voltak, és alig láttam :D De annyira lekötött a film, hogy nem is érdekelt a dolog :D

Viszont feb 1-én megyek imaxba... mértani középen ülünk széltében, és amúgy közelebb a vászonhoz... Dupla akkora a vászon, és rendes szemüveget adnak, nem ilyen fost hogy kilátni alul, és tiszta vízkő volt a szemüveg, amit lehetetlen volt lemosni. Szvsz vidéki moziban szar a 3d szerintem. Imax-ben kell!

Nem írom alá!

(#69) tome.jr válasza Ren Hoek (#68) üzenetére

tome.jr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Én már 5x láttam. :DDD Ebből 1x a nagy IMAX-ban a többi 4x sima 3D-ben. Nekem teljesen ugyanolyan volt a 3D élmény mindegyikben, pedig majdnem mindig más helyen ültem (bal szél, jobb szél, középen, hátul, stb.) IMAX-ban baromi nagy a vászon, de szerintem nem volt emiatt jobb a mozizás. A szemüveg nagyobb de nekem ez sem volt befolyásoló tényező, ugyanolyan jól láttam a kisebbel is, bár a nagy az kényelmesebb volt. Mindegyik szemüveget le kellett takarítanom eddig mert tiszta retek volt.

(#70) sz.mich

sz.mich
(tag)

Én a két monitor közül a nénit vinném el egy LG shop-ba. :B :U

Csak kp., az ár fix.

(#71) ddekany válasza Cyberpunk (#59) üzenetére

ddekany
(PH! addikt)

"ráadásul még be is kalibrálják neked csak a VGA-d típusát kell megmondani"

He? Csak hogy egy gondot említsek, DVI esetén mit tudnának videókártya-specifikusat kalibrálni? Átverés szagot érzek...

(#72) syC válasza ChRiS_RS (#2) üzenetére

syC
(PH! addikt)

:C ;] blokkúnám' :D

• De hova temetik a túlélőket? •

(#73) fecg21 válasza nkmedve (#34) üzenetére

fecg21
(tag)

(#74) Maestrohun

Maestrohun
(senior tag)
LOGOUT blog

Szerintem a csajszi elég sápadt fakó, ahhoz képest, hogy 100% sRGB :))

A géped teljesítményét nem a processzorod határozza meg, hanem a pénzed. :-) "Utálom a kétszínűeket! Színvak vagyok!" :) TERMELŐI MÉZet tudsz rajtam keresztül venni nagyon jó áron: http://href.hu/x/fni8

(#75) Crytek

Crytek
(őstag)
LOGOUT blog

Remélem is hogy megkezdik végre már frankó nem tn+filmes szarok.
LG W2220P-re is mióta várok már de csak nem jön be Magyarországra :(
Vagy LG lesz vagy ez nem elforgathatós Samsung!

AsusP5K,E6750,4GB DDR 2,GTX 460 1GB HAWK, 3760 GB HDD

(#76) nkmedve válasza Crytek (#75) üzenetére

nkmedve
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Szerintem ha játszani is akarsz rajta akkor akkor ezek a Samsung-ok felejtősek, az eredeti F2380-nak a durva utánhúzás volt az egyik nagy negativuma, ezekben pedig ugyan az a panel van. Ugyanakkor filmre is gyenge volt a C-PVA panel (sötét részleteket simán elnyelte legtöbb review szerint). Szerintem inkább keress Dell 2209WA-t amig még lehet kapni, vagy várj az LG-re (nem hiszem, hogy megéri, úgy tűnik soha nem fog ide eljutni).

(#77) Crytek válasza nkmedve (#76) üzenetére

Crytek
(őstag)
LOGOUT blog

Hm nem is figyeltem hogy 8ms-os.
Akkor marad az LG az 4ms-os!

(#78) madgie válasza nkmedve (#76) üzenetére

madgie
(VIP)

Azé' az Eizo EV2333WH-ben is ez a panel van, mégis jónak írják filmre is a prad-on (és a kontrasztaránya elég brutális LCD-viszonylatban).

(#79) ddekany válasza nkmedve (#76) üzenetére

ddekany
(PH! addikt)

A sötét részletek elnyelése talán csak valami modell-specifikus panelvezérlési elbarmolás lehet, nem magának a C-PVA-nak a jellemzője. Azért mondom, mert a sötét árnyalatokkal rengeteg LCD-n van gond (vagy túlságosan elütnek egymástól, vagy -- mint írtad -- nagyon nem), de ezt általában a videókártya és/vagy a monitor megfelelő beállításával elég jól ki lehet küszöbölni. Pl. volt egy MVA-s monitor, ami elnyelte a sötét részleteket... annyit tettem, hogy a videókártya kimenetét 0-255 helyett kb 6-255-re tettem, és egész jó lett. (Tudom, kevesebb fokozat, de ilyen kategóriában ez tök mindegy... az viszont hogy látszanak-e a sötét részletek, számít.) Na szóval ebből sejthető, hogy teljesen "feleslegesen" csesznek el ezen monitorokat. Talán valami marketing zseni kitalálta, hogy így a kirakatban mélyebbnek tűnik a fekete a több monitor mellett, vagy mi... Ja, és mielőtt valaki azt gondolná az a VA-k jellemzője, láttam én már ilyen sötét elnyelést TN-eken is... régin is, újabban is. Azt is videokártya kimeneten "javítottam".

[ Szerkesztve ]

(#80) nkmedve válasza madgie (#78) üzenetére

nkmedve
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Samuék ennyire nem tudnának (vagy nem akarnak) jó elekronikát gyártani?
PRAD-on Eizo tényleg nagyon jól viszgázott mindenben, Samu F2380 pedig csomó "-"-t kapott (s a végén egy gyenge "Satisfactory" értékelést szemben az Eizo "Very good"-jával).
Mondjuk gondolom árban is van különbség :)

Crytek: Úgy tudom a Dell 2209WA-ban is ugyan az a panel van mint az LG-ben, és az elektronika is elég jó, úgyhogy nem látom miért lenne érdemes várni. A másik, hogy ha sokat vársz és végül mégse lesz LG akkor megszivhatod (elég valószinű), mert a DELL nem lesz már kapható. Ahogy előbb irtam nálunk már most ellátási gondok vannak belőle.
4-8 ms-os specifikációkat nem kell nézni, sok közük nincs a valósághoz (főleg, hogy két különböző technológiáról beszélünk), teszteket érdemes olvasni inkább.

ddekany: Nagyon igaz a model-specifikus viselkedés, az én U2410-em sRGB profilon elnyeli a legsötétebb 5-6 szürke árnyalatot, más profilokon viszont nincs baj. Most valami szemmel (Lagom LCD Test alapján) beállitgatott Custom profilt használok, eddig jónak tűnik.

[ Szerkesztve ]

(#81) ddekany válasza nkmedve (#80) üzenetére

ddekany
(PH! addikt)

"Samuék ennyire nem tudnának (vagy nem akarnak) jó elekronikát gyártani?"

Vagy alsóbb kategóriákban nem a valói képminőségre, hanem az átlagemberre tett benyomásra mennek rá... (Elég csak a gyári beállításokat megnézni.)

(#82) madgie válasza nkmedve (#80) üzenetére

madgie
(VIP)

Eizo.ék tudnak ennyire jó elektronikát csinálni :)

(#83) Killer01

Killer01
(senior tag)

Na végre valami normálisnak mondható monitor. Hosszú évek óta megvan már a Samu 970P moncsim, még véletlenül se láttam eddig olyat, amire örömmel lecserélném.

"Szerves kísértetek kísérnek minket, akik ha kell írnak vagy beszélnek" Philip K. Dick

(#84) Crytek válasza nkmedve (#80) üzenetére

Crytek
(őstag)
LOGOUT blog

Tesztekbe nem bizok.Ipon-on szoktam nézni de szinte mindet "lehuzza" 6x %-okak kapnaka a monitorok.Meg nekik az 5ms-us már már játékra is alkalmatlan.Szal inkább megveszem és hiszek magamnak!

Az a dell nem jó nem kell nekem ilyen felbontású monitor: 1680 × 1050

[ Szerkesztve ]

(#85) nkmedve válasza Crytek (#84) üzenetére

nkmedve
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Nem feltétlenül Ipon-os teszteket kell nézni, inkább valami külfüldi, elismertebb oldalt (PRAD.de-ről volt már szó, de elég akár a PH!-s tesztet is elolvasni Samu F2380-ról) és a lényeg, hogy nem egy tesztet kell olvasni mert lehetnek rosszabbul/jobban sikerült darabok képernyőkből is. Elolvasol többet, és le tudod szűrni mi az általános vélemény egy modellről.

Ha a DELL nem jó, akkor az általad emlitett LG sem jó, ugyan az a panel.

De végül is neked kell, én nem szólok bele, csak ha vásárlás után jössz rá, hogy pont azokra a dolgokra nem jó amikre te akarod használni akkor kicsit már késő lesz.

(#86) ddekany válasza nkmedve (#85) üzenetére

ddekany
(PH! addikt)

LG... le lehet már kapcsolni a dinamikus kontrasztot rajtuk? Mert ha nem... máris ki lehet húzni. Már ha én venném.

(#87) nkmedve válasza ddekany (#86) üzenetére

nkmedve
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Létezik olyan kepernyő ahol nem lehet lekapcsolni? Azért az már durva lenne.

(#88) Crytek válasza nkmedve (#85) üzenetére

Crytek
(őstag)
LOGOUT blog

A dell az azért nem jó mert nem full HÁDÉ és manapság már az a trendi!

Ennél a mostani TFT.mnél már minden csak jobb lehet alapból a betekintési szög miatt is szóval LG lesz!

[ Szerkesztve ]

(#89) ddekany válasza nkmedve (#87) üzenetére

ddekany
(PH! addikt)

Bennem az él, hogy legalábbis a régebbi LG-ken nem lehetett lekapcsolni, mert annyira csodálatos... de lehet, hogy tévedek. (De mivel a gyártók basznak megadni a termékeik adatait, míg nincs körülöttem néhány DCR-es LG, nem tudok erről se pró se kontra meggyőződni.)

(#90) nkmedve válasza Crytek (#88) üzenetére

nkmedve
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Ahogy tudom az LG-ben pont az a panel dolgozik mint a Dell-ben (LG W2220P-ről beszéltünk nem?) tehát a felbontás ugyan az. Lehet olvasgatni cikkeket amiben FullHD szerepel, de szerintem inkább valószinűbb az előbbi eset. Pontosabban a legvalószinűbb, hogy soha nem lesz errefele kapható.

(#91) kariad

kariad
(senior tag)

Ez már valami, meg sajnos az ára is......

Eladó Hardware ---> http://www.kariad.mlap.hu/

(#92) weiss

weiss
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Ezt már láttátok? [link]

I did nothing, the pavement was his enemy!

(#93) nkmedve válasza weiss (#92) üzenetére

nkmedve
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Érdekes, hasznos oldal, köszi.
Innen Dell elektronikája jobbnak tűnik mint az LG-é.

(#94) t3Ch

t3Ch
(újonc)

Eddig a Samu 275T-mnél nem találtam jobb moncsit, és még mindig tartja az árát. nem cserélném le semmilyen tévére. S-PVA for prez!

"Mióta netezem nem tudom eldönteni, mi az ember legjobb barátja ezért elneveztem Google-nak a kutyám"

(#95) abyssc2

abyssc2
(kvázi-tag)

Az F2380MX magyarországon nem is lesz kapható? Vagy csak én nem találom sehol?
Furcsa, külföldi fórumokon csupa jót írnak róla, állítólag az F2380 összes hibája javítva lett benne, és egy nagyon jó választás, az áráért...

(#96) psybu válasza abyssc2 (#95) üzenetére

psybu
(lelkes újonc)

miért, külföldön kapható valahol? én nem találtam sehol, csak ezt a januári cikket

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.