Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#51) Nyugdíjas válasza marcee (#50) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Kezdem magam ufónak érezni, ha 40k sok egy házért :B Akkor mit mondjak én a Lian Li-val :U

Tényleg ennyire nem költünk házra? Másik lehetőség, hogy mégiscsak én vagyok hibbant ;]

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#52) shteer válasza Nyugdíjas (#51) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

nem kérdés :DDD

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#53) MCGaiwer válasza Nyugdíjas (#51) üzenetére

MCGaiwer
(őstag)

szerintem sok ember megvenné a lian-lit is ha lenne rá elég felesleges pénze. ha most vki azt mondaná hogy 500kból vegyek vmit, tuti hogy egy lian-li házzal kezdeném...

!!!Nem tok irni, ne is foglalkozz vele!!!

(#54) Ste válasza Nyugdíjas (#51) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

sok a hasonlóság a korábbi tápvásárlási tenderhez képest: 100-200k-s gépeket hajtottak codegen tápok. Mire ezt kigyomlálták a cikkek, már csak a házkérdés maradt.
Ismerek pár embert, aki a 300k-s konfig mellé valami "olcsó" házat vett 4-5k értékben. Pedig a házat tényleg csak egyszer kell megvenni! Manapság pedig egy Cm590-690 igazán nem megy Luxus számba mint annó a TT Shark-Armor-Kandalf, Cm 810 széria

MCGaiwer: láttam már fullos, Sli-s konfigot 2k-s Madaras Tecsós Gaba mini házban 15-17"-es gömb Crt monitor mellett, szal az értékrend itt is a mérvadó
Az dominál milyen procid van milyen vga mellett mekkora táppal és mennyire tuningolva. Sokadik a gizdasági listán a kuckó, talán ezért is hanyagolják

[ Szerkesztve ]

True Success is Blonde

(#55) peterkeT válasza Ste (#54) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

Trend, nem tender. :)

Egyébként egyetértek, talán annyit fűznék hozzá, hogy már 10e alatt is akadnak használható házak. Nem olvastam pl rosszakat az Asus házairól, és ezek jellemzően nem drágák. Nem is beszélve róla, hogy alig 10e fölött lehet már találni akár CoolerMaster, vagy kisebb Chieftec házakat is.

Másrészről pedig maga a számítástechnikai szolgáltatóipar sem nagyon foglalkozott az elmúlt egy-két évet megelőzően a ház kérdéssel, én még emlékszem arra az időre, amikor vidéki kiskerekben csak Codegen házat és csak Codegen tápot lehetett vásárolni. Hasonló volt a helyzet a hűtéssel, a processzorhűtő az esetleg még Titan lehetett, Zalmanról nem is hallotttak, más alkatrészekre (VGA, HDD, RAM-ok) pedig gyakorlatilag lehetetlen volt hűtést szerezni - továbbra is vidékről beszélek.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#56) bsh

bsh
(senior tag)

én már megrendeltem.
furcsállom, hogy otthon már kapható, mivel a cooler master december elejére igéri a szállítást, és még korántsem biztos, hogy valóban sikerül is tartniuk az ígéretüket. legalábbis ezt mondják itt nekem a nagykerek németben.
mindenesetre megrendeltem, és remélem még karácsony előtt meg is jön.
remélem a kék ledes izé nem lesz túl fényes, vagy majd jól kikötöm.

(#58) Móci

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Cégnél van 2 Asus ház, hát nem volt öröm szerelni volt őket (azthiszem a kártyákat különösen), s valahogy az anyaguk sem valami csúcsminőség, de(!) olcsó. Azért a pénzért meg jó.

A vidéki Codegen dologgal én is találkoztam.
Anno 2 éve a mostani Foxconnomat 3-4 hónap utánnajárással sikerült megszerezni, pedig táp nélkül az is csak 5k körül volt...
Ma hálisten jobb a helyzet.

"I see the diamonds, but you only see the rock"

(#59) D1Rect

D1Rect
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nice!

Milyennapvan?

(#60) Ste válasza peterkeT (#55) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

jogos :R

Emlékszem amikor megvettem pár éve a TT Armor-t 40k-ért. Mindenki betegnek nézett, s utólag belegondolva igazuk is volt.
Felesleges magamutogatás, ráadásul ki sem használtam.
Aki kihasználja vegyen nagy házat, de ne azért, mert a szomszédnak kisebb van

Móci: a felhasznált anyagok minősége szokott az egyik drágító tényező lenni a márkanév után
Amikor megláttam a Lian Li-t elsőre nagyot csalódtam. Vékony alu az egész egy erősített Acél-Alu vázon. Csak beköltözéskor derültek ki a pozitívumok, s utólag úgy gondolom itt nem a márkát fizettem ki, hanem a minőséget és praktikusságot

[ Szerkesztve ]

True Success is Blonde

(#61) JanR

JanR
(őstag)

A hangszigeteles tetszik, de a haziko kulseje nem :(
Mondjuk jo nekem az is ami most van.

www.oaziscomputer.hu

(#62) H.O.D. válasza Móci (#30) üzenetére

H.O.D.
(senior tag)

Nekem is rebel9-ben van a gépem, azt mondhatom, hogy minimális a porosodás. Annyi por a ruhásszekrényedben is összegyűlik egy év alatt, mint ebben a házban.

Lehet, hogy nem én öregszem, hanem a világ megfiatalodik körülöttem.

(#63) Ste válasza H.O.D. (#62) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ne felejtsük el, hogy a legtöbb ember ruhásszekrényén nincs szellőzést elősegítő 120mm-es légkavaró. Sem egyedül, sem csordástól.
A Pc egy intelligens Porszívó ilyen téren

True Success is Blonde

(#64) spirit007

spirit007
(senior tag)
LOGOUT blog

Jól néz ki , csak a hiányosságait figyelembe véve kissé drága .
Az előlapi kivezetéseket miért nem rakták fentre :F .
Mikor veszik észre a gyártók , hogy a legtöbb felhasználónál vagy tíz éve a földön van a PC -nem az asztalon (?)
Ez a 2.5" helyre való gányolás még egy JNC kategóriás háznál is szíven ütne .
Na meg a kék LED (broáf) ....

(#65) H.O.D. válasza Ste (#63) üzenetére

H.O.D.
(senior tag)

Na, pont erre céloztam. Szívja is a levegőt magába, mégsem porosodik jobban, mintha nem szívná.

Mod: vajon melyik lesz az a gyártó, aki először veszi a bátorságot és a 4Ft-os pink/zöld csatit lecseréli a 9Ft-os aranyozottra? :F

[ Szerkesztve ]

Lehet, hogy nem én öregszem, hanem a világ megfiatalodik körülöttem.

(#66) Ste válasza H.O.D. (#65) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

"Szívja is a levegőt magába, mégsem porosodik jobban, mintha nem szívná." max pormentes, enyhén porosodó lakásban igaz csak.

áramlástanilag kivitelezhetetlen

True Success is Blonde

(#67) proci985

proci985
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

hát, vagy jó szellőzést akarj, vagy csendet, mert a kettő együtt nem megy. illetve igen, de a költségek exponenciálisan fognak ugrani (mind utánnajárás, mind pénz tekintetében).

cosmosom van (kell a torony:) ), annál is kicsit féltem a vinyókkal mi lesz, ehhez képest elég jól és hűvösen megvannak. gumis felfüggesztés meg felesleges, ha alapból gumibakokon nyugszik a vinyó (CM690, Cosmos, gondolom ennél is ilyesmi megoldás lesz). a gumibak azt is jelenti, hogy a házad nem fog beremegni (jelenleg 5 vinyó van a gépben, ebből az egyik egy elsőszériás raptor).

ezt halk működésre találták ki. húzásra alkalmas lehet, de akkor kell szabályozgatás is, meg alacsony fordulaton halk bika ventik (SFlex 1900rpm pl). ha szellőzés is kéne, ott a cosmos (ami szellőzésben szintén gyengébb a hűtésre hegyezett azonos méretű márkatársaihoz képest, de egy 690et már megver), vagy építs vizet.

arra amire kitalálták szerintem jó dolog ez a házikó, és az ára sem vészes (figyelembe véve az utólagos hangszigetelő kitek árait).

The first rule of tautology club is the first rule of tautology club.

(#68) bsh válasza Ste (#66) üzenetére

bsh
(senior tag)

"áramlástanilag kivitelezhetetlen"
lásd még: centrifugális elven működő porleválasztó és társai, amik ezek szerint nem is léteznek.

(#69) misirulez

misirulez
(senior tag)
LOGOUT blog

Huu, ez nagyon komolynak tűnik, talán meg is van az új házam...

(#70) Ste válasza bsh (#68) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

arra értettem, hogy ugyanannyi por megy be egy szekrénybe, mint egy ventivel szellőztetett házba. ahol tolja be a levegőt, ott tolja be a port is

amiket te említesz ott is van kényszer konvekció lapát vagy venti esetében és szerintem nem kapcsolható az előző példához

[ Szerkesztve ]

True Success is Blonde

(#71) Laslow válasza spirit007 (#64) üzenetére

Laslow
(fanatikus tag)

"Mikor veszik észre a gyártók , hogy a legtöbb felhasználónál vagy tíz éve a földön van a PC -nem az asztalon (?)"

Teljesen igazad van. Nemtom miért kell a házakon alulra rakni az előlapi kivezetéseket meg gombokat - ezzel eleve kilövik a házat a padlón vagy a számítógépasztalok erre tervezett részén tartó vásárlókat (senki nem fog folyton lehajolgatni). A másik véglet meg az amikor nem az előlapon, hanem a tetején vannak ezek a kivezetések: ha az asztalon tartod a házat, akkor fel kell állni egy pendrive berakásához, ha meg a számítógépasztal megfelelő helyén, akkor a felette levő polc miatt nem tudod használni.

A megoldás az lenne, hogy a házakból két változat kerül forgalomba: az egyiknél az előlap alján, a másiknál az előlap tetején vannak az USB-k meg gombok.

"A Bijou olyan, mint mikor egy gyönyörű, csillagos nyáréjszakán nagyon-nagyon szomorú vagy, és közben mézes epret eszel" - http://bijoumusic.hu

(#72) Warpig

Warpig
(tag)

Azért bőven van választási lehetőség alsó-felső előlapi kivezetés témában.

Az én CM Elite 331esem is full lukacsos elől, de szerintem teljesen feleslegesen. Emiatt papírból vágtam minden rács mögé lapot és már nem szellőzik ott. Elől csak a 12es venti fújja a levegőt a két vinyóra, amik így 27 ill. 23 fokosak. Hátul szintúgy egy 12es venti van.
Így kialakult egy levegőáramlás.
Egyedül ami érdekes ezen a házon, az a hangszigetelő szivacs. Írtátok itt egy páran, hogy ti is így oldottátok meg és nem befolyásolta számottevően a hőmérsékleteket, de csendesebb lett. Ha DIY meg lehet oldani felesleges 20k-s házat venni.
(az elforgatott vinyó szerintem sem jó megoldás)

Minden lány, olyan mint a többi lány, E... (Johnny Drama)

(#73) kariad

kariad
(senior tag)

Valakinek feltünt milyen ütött kopott dobozra rakták kiállítva!! :D
Amúgy engem nem nyügözött le!! Ilyen szívacsot én is be tudok ragasztani! :K

Eladó Hardware ---> http://www.kariad.mlap.hu/

(#74) Nyugdíjas válasza Laslow (#71) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

A megoldás az lenne, hogy a házakból két változat kerül forgalomba: az egyiknél az előlap alján, a másiknál az előlap tetején vannak az USB-k meg gombok.

Most ezt ti ugye nem gondoljátok komolyan, hogy iylen elképzelhető :F
Illetve egyáltalán szerintem a gyártókat rohadtul nem érdekli, hogy te hol tartod a házadat.

A másik meg, hogy nehogymá vazze ne tuggyál megmozdulni annyit, hogy lehajolsz, vagy felállsz egy pillanatra. Nevetséges.

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#75) E-Maxx válasza spirit007 (#64) üzenetére

E-Maxx
(tag)

:W :W :W
Miért raknák fentre?
Nekem van, hogy az asztalon van a gépem, sokkal könnyebben hozzáférek ha szerelni kell, ilyenkor jól jön ha lent van, van, hogy a szekrényben, olyankor jól jön, ha fent van, van hogy az asztal mellett, mert nem mindenkinek van gépasztala...olyankor jól jönne, ha fent lenne.
De ki van kötve az összes usb, meg anyámkínja elosztó, vettem kemény 1000ft-ért egy 4-es USB hub-ot, és kész is.
Kék led meg kiköthető...
Mondjuk maga a led is fölösleges, de az más kérdés...
Meg amúgysem a ház alján van az usb csati, hanem a közepén, és hacsak nem egy 2méter 70cm magas ember vagy, akkor le sem kell hajolnod, hanem a székben ülve, a kezedet le kell lógatnod, görnyedés nélkül, és be kell dugni, ugyanannyi munkát vesz igénybe, mintha felül lenne.
Vagy te egy pendrive bedugásához felállsz a székből, odamész a géppel szembe, lehajolsz, majd tőled 10cm-re levő székbe ismét visszaülsz? :F

# # # Amíg a föld kerek, mindig lesznek dízelek, de mivel a föld ovális, jó lesz nekünk a benyás is!!!:)) # # #

(#76) bartucc

bartucc
(PH! addikt)
LOGOUT blog

:D:D
Erről egfyik nagyon kocka ismerős jut eszembe:)
Most akar gépet építeni, de nem ért hozzá. Megvette már a vezeték nélküli bill.-tet egeret. Hogy reggel ne is kelljen fel az ágyból, de eszébe jutott hogy a bekapcsoláshoz fel kell kelni. És megbizott hogy csináljam meg kapcsolóval hogy az ágy mellé legyen az is vezetve. Hát én meg mondtam szépet erre, ****, hogy az ágyból se tud felkelni már. De tényleg gáz, hogy ma már egy hajolgatáson is spórolnánk :W

"A világnak több szerény zsenire van szüksége. Olyan kevesen maradtunk." (Oscar Levant)

(#77) D1Rect válasza bartucc (#76) üzenetére

D1Rect
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

:DDD

Milyennapvan?

(#78) spirit007 válasza E-Maxx (#75) üzenetére

spirit007
(senior tag)
LOGOUT blog

Na akkor mielőtt szétvered a buksidat , elmondom , van olyan eszköz például , hogy headset ... aminek nagyon jó lenne , ha a gép tetején lenne az előlapi csatlakozási pont . Mivel ha leveszi az ember , nem valószínű hogy azonnal poroszos rendszeretettel kihúzza a csatikat és por/pára mentesen elcsomagolja . Inkább az a variáció szokott előferdülni , hogy ottmarad pár napra a kábelén meg végigtapos/beleakad boldog boldogtalan . Nos ez ebben a magasságban igen csak ritkán fordulna elő . Honnan tudom ? ATX nagy tornyom van és az összes gomb/kivezetés fent van elhelyezve , marha kényelmes stb. csak sajna már kissé viseletes darab ...

(#79) hemaka válasza bartucc (#76) üzenetére

hemaka
(PH! kedvence)

hahaha, ez nagyon durva :D És a WC is megoldott már? :D

„Turn your face to the sun and the shadows fall behind u.”

(#80) Nyugdíjas válasza spirit007 (#78) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

De rendetlenek vagytok bhászki. Ottmarad? Pár napra? vezetékek lógnak?
Hát te sem fogsz velem egy térben élni mostanában az biztos :)

(#81) Integra

Integra
(Jómunkásember)

yááyyyy bázzzzzeeeee
ennek is oldalra fordított hdd rackje van.. :(

(#82) shtml válasza kariad (#73) üzenetére

shtml
(őstag)
LOGOUT blog

Nekem feltűnt, de inkább a házat fikázom, azon is van bőven mit. :DDD

A szak­ember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki min­denre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)

(#83) kecsetif válasza Móci (#39) üzenetére

kecsetif
(tag)

Ha még nem késő, nézd meg az aerocool 40 cm ventis házakat is. Nekem most olyan van. Előtte rebel 9 is volt, de ez jobb hangban, légszállításban (majdnem 2x!!!). És ebből is van "letisztult dizájnú". Kicsit rosszabb viszont anyagminőségben...

[ Szerkesztve ]

(#84) devast válasza Warpig (#72) üzenetére

devast
(őstag)

Az elforgatott vinyó igenis jó megoldás. Csak olyankor a gépházat nézve nem szemből kéne hűteni hanem oldalról. Jópár gyártó megcsinálta ezt már (chieftec, sharkoon etc) és teljesen jól működik.

Fan of 2nd order harmonics since 2010

(#85) elfelejtette válasza devast (#84) üzenetére

elfelejtette
(PH! kedvence)

Hát mi is ilyen megoldású házat (CM Centurion534) vettünk havernek, de az elforgatott vinyókeret miatt az első venti alig tol be elölről levegőt a házba. Most akarjuk távtartókkal felrakni a vinyókat a DVD írók alá.

"Mint a leszakított haldokló virág, mint az ötmillió magyar, akit nem hall a nagyvilág" Ismerős Arcok - Nélküled

(#86) kecsetif

kecsetif
(tag)

Amúgy egy cimbim évekkel ezelőtt jól leszigetelte belülről a toronyházát kb. 2cm-es szivaccsal, mondván milyen jó is a halk gép. Nos halkabb nem lett sokkal, de melegedett, rendesen...
Ha csak hátul van lehetőség légcserére, az amúgy is nagyon gyengus... Bár ez egy melegedésre nem hajlamos HTPC-nél nem lenne olyan nagy gond. (De ha HTPC, akkor inkább már egy HIFI-be illeszthető fekvő házat preferálnék.)

(#87) hétalvó válasza kecsetif (#86) üzenetére

hétalvó
(őstag)
LOGOUT blog

A szivacs és az akusztikus szivacs nem ugyanaz az!!!
Ha pedig kételkedsz 1 12cm-es ventiben szívesen várlak hozzám egy kis bemutatóra.
táp+1db 12cm hátul és minden OK.

gyúrunk vazze

(#88) kariad válasza shtml (#82) üzenetére

kariad
(senior tag)

No végre neked is feltünt. :C No én az alapoknál kezdtem.......ha már ilyenre állítják ki mit vársz töle! :D

Eladó Hardware ---> http://www.kariad.mlap.hu/

(#89) bsh válasza Ste (#70) üzenetére

bsh
(senior tag)

én meg arra értettem, hogy nem kivitelezhetetlenáramlástanilag, hogy valahová levegő is jusson be de por meg ne. ;)
na de ne vitatkozzunk

(#90) P00By válasza Integra (#81) üzenetére

P00By
(PH! nagyúr)

Nekem is ez a halálom :(

(#91) kecsetif válasza hétalvó (#87) üzenetére

kecsetif
(tag)

És mi a különbség? Anyag, lyukméret? Esetleg marketing? :U
Hát a 12-es ventik között is van izmos és halk is, de a kettő együtt ritkán megy...
Bár minden azon múlik, mit kell hűvösen tartani. ;]

(#92) bsh

bsh
(senior tag)

na megjött a házam.
képen sokkal jobb, mint igaziban. a tappancsai sima fehér(!) műanyagtappancsak á la codegen...
a hangszigetelés jobban néz ki, mint amire számítottam.
na kíváncsi leszek, hogy fog teljesíteni.

(#93) Laslow válasza bsh (#92) üzenetére

Laslow
(fanatikus tag)

Megírnád a tapasztalataidat? Ilyen ház vételén gondolkodom... mert képen szép, és mert csendesíteni szeretném a gépből kihallatszódó ventihangokat (a vinyóhangok nem zavarnak).

"A Bijou olyan, mint mikor egy gyönyörű, csillagos nyáréjszakán nagyon-nagyon szomorú vagy, és közben mézes epret eszel" - http://bijoumusic.hu

(#94) bsh válasza Laslow (#93) üzenetére

bsh
(senior tag)

még nem raktam át a gépet a házba (meg most új gép vételén gondolkozom, addig meg felesleges is lenne, nem akarok kétszer szerelni), úgyhogy nem sok tapasztalatom van, és azok is lesújtóak.
- a háznak szar 2 forintos műanyag lábvai vannak, nem olyanok, mint a képen! tök olyanok, mint bármilyen más olcsó háznál, sima fröccsöntött vackok. ráadásul fehérek!!! egy fekete házhoz!!!
- a házon minden ujjlenyomat nagyon meglátszik.
- a bekapcsoló gomb iszonyat szar konstrukció! egy idióta mechanizmus tartja az áttetsző poliakrilát vagy milyen gombokat, amik iszonyúan lötyögnek. ez az egész a "levehető" előlapra van rögzítve. ez még nem lenne nagy baj, de: a bekapcsoló gomb műanyag részén van egy 2mm átmérőjű pöcök, ami benyúlik egy műanyag keretbe, ami a gomboktól külön, közvetlenül a házra van "rögzítve" (ez is lötyög mint állat). ebben a kis műanyag dobozban van maga a kapcsoló. a dobozon van egy 3mm-es lyuk a pöcöknek. namost a gombok kb. 2mm-t lötyögnek, a keret meg 3-4-et is lazán, úgyhogy sok szerencse kell, hogy a pöcök beletaláljon a lyukba. erre nagyon kell ügyelni a ház összerakásakor! mert ha nem talál bele, akkor megnyomod a gombot és viszlát a pöcöknek! mert ugye a poliakrilát igen rideg és könnyen törik... szóval szar az egész így. ezt azért írom le ilyen érszletesen, mert nekem ez a pöcök GYÁRILAG LE VOLT TÖRVE! úgy találtam meg a dobozban és felpillanatragasztóztam... sokat nem fog bírni, úgyhogy majd a reset gombbal fogom kapcsolni a gépet. mellesleg a reset gombon nincs ilyen pöcök, annak a kapcsolója is teljesen más, na az nem fog eltörni! miért nem lehetett az egészet ilyenre csinálni?!
- a hangszigetelés jobbnak tűnik, mint amire számítottam. de hogy mit tud, az majd kiderül.
- rühellem ezeket a csavar nélkül szerelhető cuccokat! (az oldallap csavarjai úgy meg voltak tépve, hogy csavarhúzóval alig bírtam kilazítani, nem még hogy szerszám nélkül! jó vicc!) a meghajtókat tartó cuccok pontatlanok (pontosabban maga a fém váz és az előlap nem illeszkedik pontosan össze), így a beépített meghajtók kilógnak az előlapból 2-3 mm-t. ez engem nagyon zavar, mert így nagyon gagyin néz ki. és természetesen nem tartanak ezek a cuccok semmit, egy mobilrack-be benyomod a vinyót és becsúszik az egész keretestől... úgyhogy ezeket fixen becsavaroztam, de feszegetni kellett, hogy úgy-ahogy síkban legyen az előlappal. sajnos ezt az egész rögzítős megoldást nem lehet kiszedni, illetve ki lehetne, de nincsenek lyukak a csavarozáshoz, úgyhogy sokat nem érne, ha kiszedném őket.
- a kártyákat "rögzítő" műanyag vackok semit nem érnek, szerencsére ezek kiszedhetők ill. felhajthatók és csavarral rögzíthetők a kártyák.
- a két ventillűátornak kb. 15cm-s a vezetéke, ezek nem fognak elérni az alaplapi csatlakozókhoz. röhej!
- vinyó keret: sajna itt sem lesz lehetőség a csavaros rögzítésre. :(

egyenlőre ennyi a tapasztalatom, majd talán holnap rászánom magam, és beledobom a gépet és akkor kiderül, mennyire lesz csendes.

(#95) Laslow válasza bsh (#94) üzenetére

Laslow
(fanatikus tag)

Uh, ez így nagyon olcsó kínai bóvli benyomását kelti! Kifejezetten minőségi cuccot várnék ennyi pénzért, de azt hiszem, így nem lesz házcsere... Amúgy hol vetted és mennyiért?
(A hangszigetelésről a véleményedet ettől függetlenül várom!)

(#96) bsh válasza Laslow (#95) üzenetére

bsh
(senior tag)

hát igen, ez egy nagyon olcsó kínai bóvli, én is csalódtam.
itt a prohardveren folyton beszámolnak a cm házakról, meg a fórumon is látom, hogy sok embernek az van és nagyon elégedettek, ezért gondoltam, akkor csak nem lehet olyan rossz.
pedig az. ez egy nulla ház.
egy olcsó codegen háznál épphogy csak egy picivel ér többet, de a régi, még jól összerakott, de szintén noname olcsó kategóriás házam sokkal jobb ennél minőségre.
németországban vettem, itt, 75 euró.

(#97) Bocaa

Bocaa
(senior tag)
LOGOUT blog

Hát ez ház igy kriminálisnak tűnik...Pedig aszthittem végre 1 jólkinéző nem lukacsos házat találtam ami csendes :C De ezek szerint összegezve nem jó az optikai meghajtó rögzítés szar bekapcsoló gomb,nem jó ventik,és kb ennyi :(

"itt olyan vihar van hogy elfújja az fps-em " by my friend taki

(#98) nyunyu válasza nyunyu (#25) üzenetére

nyunyu
(PH! kedvence)

Nekem nagyon ugy tunik, hogy az 10k-ert sem eladhato Centurion 5 keszletet probaljak meg nemi facelift utan 2x annyiert elsozni, hatha lesz ra palimadar.

Hmm, azota normalizalodott az ara, mar csak 13.5+fa, mig a nem hangszigetelt Centurion 534 alig egy ezressel olcsobb csak nala.

Csavarnelkuli rogziteses panaszokat meg tudom erteni, elbaltazott Centurion 5-omhoz kepest semmit nem fejlodtek. :(
(elforgatott vinyokeretet leszamitva, de az mar volt az 534-ben.)

[ Szerkesztve ]

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#99) Laslow válasza bsh (#96) üzenetére

Laslow
(fanatikus tag)

bsh privátban írt még a házról:

"a hűtés elég jó, 1-2 fokkal hűsebb a proci, mint a sima régi házban volt. de még agyig terhelve a procit nem próbáltam, csak alapjáraton. pedig azt hittem, a hagszigetelés majd ront a hűtésen, viszont a két 12cm-s venti az eddig két 8cm-s lassított zalmantól úgy tűnik, jobban hűti a gép belsejét.
a hangszigetelsé amúgy semmit sme ér, semmivel sem lett halkabb a gépem, mint az eddig isma egyszerű házban volt.
pozitívum viszont, hogy a kék ledeknek kellemes selymes fénye van, nem az a szemkivakító fajta. (mondjuk alul a vinyó leg az picit vakítós, de elmegy) a power gomb műanyagja szépen eloszlatja a led fényét és az egész kellemes fényben egyenletesen világít. a reset gombnál és alul az a kis csücsök (ami mögött végülis a led van alul), ott ez nem működik, ott pontszerűean világít a led és kicsit vakító."

[ Szerkesztve ]

(#100) Bocaa válasza Laslow (#99) üzenetére

Bocaa
(senior tag)
LOGOUT blog

szóval a hangszigetelés csak tréfa.pedig 1 külföldi oldalon azt írták az eddigi majdnem leghalkabb ház ha nem a leghalkabb :( Ott nem írnak róla rosszat igazán a bsh-meg nem írt róla túl sok pozitívumot :(((

"itt olyan vihar van hogy elfújja az fps-em " by my friend taki

(#101) Laslow válasza Bocaa (#100) üzenetére

Laslow
(fanatikus tag)

Szerintem 2 verzió lehet a házból. A béna verzió a bsh-é, ami olcsó fehér lábakkal van és amit óriási hiba megvenni, a másik meg a fotón látható lábú, amiről meg jókat írt egy külföldi teszt. (Bár, egy teszt nem teszt.)

(#102) bsh válasza Bocaa (#100) üzenetére

bsh
(senior tag)

az lehet, hogy ez az eddigi leghalkabb coolermaster ház, nem tudom. de nekem ezelőtt egy jópár éves sima noname házam volt (van), ami kb. ugyanekkora. abban nincs semmi extra: vaslemez, huppogó oldallapok (bár azért a mostani codegen házaknál azért masszívabb és jobb kivitelezésű, és főleg ízlésesebb :D), semmi csavarmentesség, 8cm-s venti helyek, satöbbi. ebből raktam át a cuccot a sileoba, és ahhoz képest nem lett halkabb, hogy a 8cm-s ventik helyett 12-esek vannak és hangszigetelés is van. vagy esetleg a régi sima házam volt különösen halk???
mondjuk azt hozzá kell tenni, hogy a gépben eléggé sok zajforrás van...
azt írtam, hogy szarok a ventik? hát nem szarok. a vinyókat jól lehűtik, a műanyag rögzítés ellenére is. 30fok. azelőtt venti nélkül volt 34, de ott közvetlenül a fémházhoz voltak csavarozva, ami azért rengeteg hőt elvisz ám.
nekem a csendes (és olcsó!) gép az úgy néz ki, hogy: sima olcsó codegen ház, ventik nélkül, hangszigetelés nélkül, socket a alaplap, semrpon 2300, réz hűtőborda lassú 8cm-s zalman hűtővel (vagy akár anélkül), régi 400w-os codegen táp 12cm ventivel (jóval halkabb a chieftecnél!), 160gb ide maxtor 7200rpm vinyó, ami halkabb az eeeboxom laptop vinyójánál(!) és egy 4cm-s ventis geforce mx440. na ennek a gépnek nincs hangja, éjjel nagy csendben hallani épphogy a vinyó ciripelését. na az egy halk gép.
vagy ha komolyabb teljesítmény kell, akkor pl. enermax vostok ház (semmi hangszigetelés, minőségre ua. mint egy codegen), intel e8500 proci, scythe ninja 2 hűtő venti nélkül, corsair vx 450w táp, seagate 500gb vinyó, elitegroup gf9600gt, egy db 12cm-s noctua házszellőztető. na az is halk. mindenféle szigetelés nélkül.
persze ezekben nincs is sok minden, ami zajt adjon ki...
de mégis, szerintem aki halk gépet akar, az ne ezt a házat nézze ki, mert ez ezzel a hangszigeteléssel nem ad semmit. szvsz a ház majdnem hogy mindegy, milyen, a többi komponenst kell összeválogatni jól.

[ Szerkesztve ]

(#103) syC

syC
(PH! addikt)

randa :(

• De hova temetik a túlélőket? •

(#104) zsolt1129 válasza syC (#103) üzenetére

zsolt1129
(PH! addikt)

Az :D :C

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.