Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) ADAM1337

ADAM1337
(PH! addikt)

Csak ezek a hűtők kezdenek kevés lenni ezekhez a rendszerekhez. :U
Értelmetlen szvsz

[ Szerkesztve ]

cars1dA

(#2) P00By válasza ADAM1337 (#1) üzenetére

P00By
(PH! nagyúr)

A gyártónak akkor is reagálnia kellett a változásra :)
Micsoda hírözön... ;]

(#3) Pukkancs

Pukkancs
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Nem úgy volt, hogy az új intel processzoroknak nagyobb lesz a kupakja? Mert ha igen, akkor ez a hűtő hogy akarja letakarni az egészet?

(#4) aneurysm

aneurysm
(kvázi-tag)

Aki megveszi a core i7 rendszert 100 ezer + ért valószínűleg nem akar mégpár ezret áldozni egy új hűtőre, logikus.

(#5) Skizz

Skizz
(PH! addikt)
LOGOUT blog

5 euró egy darab fémért meg 4 csavarért? emese, emese... zalman annyira gáz az utóbbi időben. Anno igaz, hogy a felső kategóriát képviselték, de azóta mivan? CPU-ra semmit se adtak ki, a régi CNPS9xxx egy nagy rakat ... Quadra semmit sem ér, wolfira meg ha nem húzza az ember akkor egy Scythe ninja/mugen passzívan azt csókolom, ha igen akkor úgyis víz/nagyobb réztömbök. Ehhez képest mégis aranyáron adják a dolgaikat és tök fölöslegesen, mert szerintem a kutya sem veszi. Nehalemre mit akarnak ráerőltetni?
Normális hűtőket kéne kiadni, normális ventiáltorral, normális áron, de ez nem megy nekik.

[ Szerkesztve ]

"Minek otthon, ha van székletzsákod?"

(#6) DuplaZso

DuplaZso
(fanatikus tag)

Amennyire emlékszem, a VF700-as sorozatukon kívül nem nagyon tudok említeni viszonylag értelmes áron piacra dobott terméket tőlük. S ahogy látom, tartják magukat ehhez a hagyományhoz... :U
Szerintem ha az 1366-os rendszeremhez az addig meglévő zalmi hűtőt akarnám megtartani, magam csinálnék hozzá lefogatókeretet.
5 ojró ? Szórakozzatok má... !

"Eladás oka:..." Kutyát nem érdekli ! És miért kell kamuzni, ha még kérdés sem hangzott el ?

(#7) Solad válasza Skizz (#5) üzenetére

Solad
(őstag)
LOGOUT blog

hajrá! árulj egy darab fémet meg 4 csavart 4 euróért. meglátjuk milyen sikered lesz.

Példaképem Gregory House

(#8) Omega81

Omega81
(senior tag)
LOGOUT blog

Ennek a hírnek örülök. :R

(#9) Skizz válasza Solad (#7) üzenetére

Skizz
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ezt kifejthetnéd, nem értem, mit akarsz ezzel mondani...

(#10) Solad válasza Skizz (#9) üzenetére

Solad
(őstag)
LOGOUT blog

azt hogy nem ertem a felhaborodast az aron. Abszolut nem erzem elrugaszkodottnak, tekintve az altala megsporolhato tobbletkoltseget

Példaképem Gregory House

(#11) Skizz válasza Solad (#10) üzenetére

Skizz
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ha lenne egy értelmes hűtője a zalminak, akkor megérné egy darab fémért 1500 forintot kiadni... CNPS-t i7-re? Elég elvont b..szás lehetett, aki kitalálta.

(#12) BR4D

BR4D
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem értem minek sírsz ennyit... Hülye volt, aki kitalálta, ez van, de azért moderálhatnád magad... :(((

(#13) oliba

oliba
(senior tag)
LOGOUT blog

CNPS9700-nek elég jó teljesítménye van azért, csak a hangjával és az árával van baj. CNPS9900 pedig jobban hűt picit, mint a 9700-es és sokkal halkabb, csak gondolom aranyban fogják mérni az árát :)
Amúgy tényleg nem gyárt jó hűtőket.

(#14) Skizz válasza BR4D (#12) üzenetére

Skizz
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Te meg ne személyeskedj. Bár megértem, hisz szakmai hsz...

(#15) Solad válasza Skizz (#11) üzenetére

Solad
(őstag)
LOGOUT blog

ez egy masik vonatkozasa a temanak :D

Példaképem Gregory House

(#16) janos666

janos666
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nekem zalman is rézhengerem van, asszem 9500-as, ledmentes OEM, csak intelre megy rá, de a képről nekem nagyon nem úgy fest ez a keret, mint ami jó hozzá. Ehhez most van két műanyagkeret, a felsőbe két rézcsavar megy, ami egy rugós lemezt fog le aminek a közepén lévő lukba passzol a hűtő pöcke. Ezen hova csavaroznám le a lemezemet?

Amúgy nem kell szidni ezt a hűtőt, a fapadosabb OEM verziók (egyféle keret, semmi led, de a réz bennevan...) szerintem megérték az árukat. Nekem az 1,65V-ra feszelt E6420-amat is behűti még prime alatt is, 1,5 éve jól megvannak így együtt.
De való igaz, ha vennék egy 4 magos lehet nem sokáig lenne rajta, vagy még addigse. :D

[ Szerkesztve ]

Nekem tényleg tetszett a Mass Effect trilógia lezárása. (SPOILER: szintézis lett a befejezésem). Nem "tökéletes", de számomra nagyon is értékelhető volt.

(#17) Godefroy

Godefroy
(senior tag)

Nem értem mi is a baj a Zalman hűtőkkel :F

"A világ bármely hazugságát ki lehet rakni véges számú igaz állításból. "

(#18) Silent77 válasza Godefroy (#17) üzenetére

Silent77
(őstag)
LOGOUT blog

Ezt látod én sem... :U
Nekem 9700 van, E8500@4200Mhz (560*7,5) 1,3V, orthos alatt max 60 fok.
Max fordulaton igaz hangos, Én 1500-as fordulaton használom, így hangtalan.
Nekem bevállt. :K

Xbox360 Gamertag: Roterhu

(#19) oliba

oliba
(senior tag)
LOGOUT blog

#17 Godefroy: drága, hangos, átlagos teljesítmény mindezek mellett. Persze, ha eléri az átlagot, mert néha ez is kétséges

#18 Silent77: Hát menniyért is vetted? 14-15ezer? Pár alternatívát tudok csak mondani, ami jobb teljesítményű és halkabb. Noctua U12P/C12P. Az összes Xigmatek S900-as és S1200-as sorozat. Coolermaster Hyper 212/Z600 (bár utóbbi elég új). Scythe ninja, mugen, infinty. Akkor az összes HDT technológiás hűtő, ami xigma licence, pl OCZ, Antec. Mesélni még bőven lehetne. A felsoroltak mind olcsóbbak, mind jobb teljesítményűek, vagy kb azonos és halkabbak. Ezek után mit mondjunk a Zalman termékről? Az összes terméke ilyen jellemzőkkel bír.

(#20) Skizz válasza Silent77 (#18) üzenetére

Skizz
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Igen? Hát az akkor elég gizda... Nálam nem két mag van hanem négy és nem 45 hanem 65nm-en, mégis 1,28-1,3V-on 3,6Ghz-en 54-57 fok között vannak a magij prájm alatt. Ja és egy 12-es venti pördül rajta úgy komoly 600rpm-et. Arról meg ne is beszéljünk, hogy pár k-val olcsóbb volt... Scythe Ninja 2 rulz...

[ Szerkesztve ]

(#21) Skizz válasza Skizz (#20) üzenetére

Skizz
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Elgépeltem, *magok*

(#22) oliba válasza Skizz (#20) üzenetére

oliba
(senior tag)
LOGOUT blog

Mondjuk két különböző procin nem lehet összehasonlítani két különböző hűtést

(#23) Skizz válasza oliba (#22) üzenetére

Skizz
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem érdemes valóban, de 4 mag vs. 2, és mégis hűvösebb, halkabb a ninja, azért az valami. :) Ja és olcsóbb is, ami nem utsó szempont.

(#24) oliba válasza Skizz (#23) üzenetére

oliba
(senior tag)
LOGOUT blog

Teljesítményben biztos nem jobb a ninjád a 9700-esnél, de nem is rosszabb, de olcsóbb volt és lényegesen halkabb az biztos :)

Pl az én Xigma S1283-asom az E2180 1,4V-on és 3,4ghz-eb ~65°C-osak a magok. Pedig mindkettőtök hűtőjénél jobb

[ Szerkesztve ]

(#25) Skizz válasza oliba (#24) üzenetére

Skizz
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szellőzés, paszta, polír? :D

(#26) oliba válasza Skizz (#25) üzenetére

oliba
(senior tag)
LOGOUT blog

RC690-es CM ház mindenhol ventivel. AS5 paszta és mindkét felület felpolírozva :) Nem, egyik sincs elrontva, minden jó :)

(#27) 04ahgy válasza oliba (#24) üzenetére

04ahgy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem a maghőmérséklet a lényeg. Az E2xxx magja jóval kisebb, ezért a kupak alatt is kisebb felületen érintkezik. Jó hogy magasabb a hőmérséklete, ez a normális forgatókönyv. Attól még a hűtőd ütős, és nagy disszipált teljesítményt képes a légáramba továbbítani.
A lényeg ez esetben a hűtő tapla és a lamella közti hőmérsékletkülönbség, fix hőmennyiség szállításakor. Esetleg a kupak fémje és a lamella közt.

A cikkhez: szerintem korrekt hozzáállás egy gyártótól az ilyen. Ha a terméke nem tetszik, nem veszed meg. De ha más elégedett vele, egy ilyen lefogató ezt az elégedettségét tudja növelni. Arról meg nem a Zalman tehet, hogy a Ft a béka segge alatt van. Az az 5 euró nem elszállt semmiképpen.

HGyu

Xtreme 3D Team Hungary \ 7855.94MHz CPU-Z valid \ He'll love some woman 'til he goes insane, it's a short sweet ride on a runaway train. \ Sponsored by http://pcvizhutes.hu

(#28) oliba válasza 04ahgy (#27) üzenetére

oliba
(senior tag)
LOGOUT blog

Érdekes, hogy akkor másoknak tökéletes a hőmérsékletük :)

(#29) 04ahgy válasza oliba (#28) üzenetére

04ahgy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Függhet alaplaptól is (félremér, előfordult már nem egyszer), és a kupak alatt sem sikerül minden CPU esetén tök egyformára a pasztázás.

HGyu

Xtreme 3D Team Hungary \ 7855.94MHz CPU-Z valid \ He'll love some woman 'til he goes insane, it's a short sweet ride on a runaway train. \ Sponsored by http://pcvizhutes.hu

(#30) Silent77 válasza Skizz (#20) üzenetére

Silent77
(őstag)
LOGOUT blog

Sztem nem, a régi Q6600-am nekem is max 55 fok volt, de az E8500 jobban melegeszik, kb minden hűtővel ennyi, sokkal jobban melegszik, mint a 65nm-es. A 6750-em max 50 fok volt vele.
11-ért vettem 2 éve, nem bántam meg.
Amugy senki nem állította, hogy nincs nála jobb, olcsóbb...
jh és mint írtam 1500-as fordulaton hangtalan.
Majdnem kimaradt... 9700 rulz :U

[ Szerkesztve ]

Xbox360 Gamertag: Roterhu

(#31) gV válasza oliba (#13) üzenetére

gV
(őstag)

CNPS9900 pedig jobban hűt picit, mint a 9700-es és sokkal halkabb

hát a teszt alapján csak a hűtés teljesítménye lett jobb, hangban nem igazán történt javulás

(#32) oliba válasza gV (#31) üzenetére

oliba
(senior tag)
LOGOUT blog

3dBA dupla hangerő. Ennek alapján eléggé jobb lett, ha így nézzük ;)
Lowon pedig 4,5dBA különbség van, így másfélszer halkabb. Nem fényezni próbálom a Zalmant, mert "én sem bírom" őket, de az tény, hogy erősebb lett és halkabb, de még így is olcsóbban kellene adni, mint a 9700-ast, hogy értelme legyen ennek a hűtőnek

#29 04ahgy: ezeket nem tudom igazolni, de valószínű, hogy így van, mert mikor 55-60 fokot ír ki, akkor is hidegek a lamellák. Sőt ha passzívan hajtom, akkor úgy 45 fok körül van terhelve és a lamella langyi. Mikor megy a venti és több feszt kap, akkor ugye 55-60-at ír ki, de a lamellák hidegek. Mikor passzívan tolom, akkor 45 fok körül van. Langyi, picit meleg a borda, ha bedugom közbe a ventit, akkor 40 fok lesz belőle, de hideg lesz a borda :D Érdekes eredmények :) Valószínű az alaplap a fos

[ Szerkesztve ]

(#33) rootkiller

rootkiller
(senior tag)
LOGOUT blog

Most mit vagytok úgy oda? :D

(#34) vPhis

vPhis
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

http://www.coolermaster.com/products/product.php?language=en&act=detail&tbcate=65&id=5796
a Cooler Masternek is van már

(#35) oliba válasza vPhis (#34) üzenetére

oliba
(senior tag)
LOGOUT blog

Már szinte minden gyártónak van :)

(#36) Solad válasza oliba (#32) üzenetére

Solad
(őstag)
LOGOUT blog

3? én úgy tudom hogy 10 dBA különbség jelent kétszeres(feleakkora) relatív hangerősséget

Példaképem Gregory House

(#37) oliba válasza Solad (#36) üzenetére

oliba
(senior tag)
LOGOUT blog

Én 3dBA-ról tudtam. Asszem még anno HOC-n egy cikkbe olvastam, ami egy picit komolyabban foglalkozott a hűtőkkel. Persze lehet, hogy kacsa, de kb én is osztom ezt a tényt. Voltak olyan hűtőim, amik 3-4dBA hangerőben különböztek egymástól és lényegesen halkabbnak hallatszott a halkabb hűtő (szép mondtat :D). Persze nem a papíron megadott dBA értéket néztem, hanem tesztben körülnéztem és ott néztem, hogy xy hűtő hogyan szól :)

[ Szerkesztve ]

(#38) X@b3e

X@b3e
(PH! addikt)

Halleluja! Amúgy van már végre újra magyar disztribútora a Zalmannak, vagy csak "szürkén" lehet kapni?

... Roma siamo noi ... S.P.Q.R.

(#39) _Berci_

_Berci_
(kvázi-tag)

Nekem még a 9500-s van vettem hozzá AM2-s leszorítót kemény 400 pénzért:) és elég jól lehűti a 6400+ procim, csak a ventije hangos eléggé:(
Eddig sehol nem találtam külön ventilátort, s látom, a hszekben, hogy nem egyedi a problémám:(
Aki tud rá megoldást kérem írjon!
Előre is köszi

[ Szerkesztve ]

Nagyon jóóóóóóó: http://href.hu/x/crmz mindenkinek ajánlom:)

(#40) X@b3e válasza _Berci_ (#39) üzenetére

X@b3e
(PH! addikt)

Potméterrel, ventivezérlővel lehalkíthatod, más kérdés, hogy akkor is elég lesz-e a teljesítménye

... Roma siamo noi ... S.P.Q.R.

(#41) _Berci_ válasza X@b3e (#40) üzenetére

_Berci_
(kvázi-tag)

ventilátor csere kell potival nem érek semmit

Nagyon jóóóóóóó: http://href.hu/x/crmz mindenkinek ajánlom:)

(#42) orbano válasza _Berci_ (#39) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

egy alap poti 900ft körül van, vagy kevesebb. próbáld ki...

egyébként nem értem mire volt jó ez a foglalatváltással együtt járó lefogatóváltás is. ez majdnem tök ugyan olyan mint az lga775, csak kicsit mások a méretei... f*szság...

A vér nem válik VAZZE!™

(#43) stifi

stifi
(senior tag)

pár hozzászólásban érdekes megnyilvánulásokat olvastam, nem értemi mi baja ezzel 1-2 embernek

én anno a barton 2400+ os procimhoz vettem egy cnps 7700at
aztán ugyanezt átraktam a 3800+ os a64emre
aztán ugyanezt most az e8400ason használom (max 50 fok @ 1200 rpm, levett oldalfal, átlag alatti szobahőm)

a cucc kb 9-10ezer forintomba fájt kb 5 éve (vagy több?), és 1 keretet kellett hozzá vennem az lga775-höz (1000.- ft), és még mindig megvan a fanmate2 amit adtak hozzá

akkor miért is akkora hülyeség ez az egész, amikor 3 generáció pc-t ugyanazzal a hűtővel tudok használni? kár, hogy a 7700ashoz nincs ilyen keret, azt is megvenném ;)
(pedig már le akartam cserélni a hűtőmet régebben, de gondoltam kipróbálom)

Nincs időm kedvesnek lenni...

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.