Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) vtechun

vtechun
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hmm, mobilos nezetben vagyok

(#2) MongolZ

MongolZ
(fanatikus tag)

Jajj, hagyjanak már az ilyen 1125W teljesítménnyel... Egy valós (vagy akár felvett) teljesítmény sokkal többet mondana.

(#3) Plazmacucci válasza MongolZ (#2) üzenetére

Plazmacucci
(őstag)

Ha a valós teljesítménye tényleg 1125W lenne, kiszakadna a tüdőd elötte ülve :DDD

(╯°□°)╯︵ ┻━┻ Fuck the TABLE!

(#4) noxwill

noxwill
(őstag)
LOGOUT blog

Vad egy cucc ;]

Vezetékes telefont is csak azért tartok, hogy reggelente megtaláljam az Okosmobilom, aki okosan elbújt előlem..... CRYSIS2: N0XW1LL / NFSW: N0XW1LL / ACR: NOXWILL

(#5) FRENK1988

FRENK1988
(PH! addikt)
LOGOUT blog

mire fel 9.1?

>> http://tinyurl.hu/i3i6/ << Referenciám| HTC Surround 7 16GB WP 7.5

(#6) BotaN

BotaN
(senior tag)

Hát ahogy elnézem az ára is valahol 9,1 körül lehet.

(#7) Dassler

Dassler
(őstag)

A merketing maszlagot leszámítva azért egy meghallgatás erejéig adok neki esélyt, mondjuk nagy csodákat nem várok. 100-150k-ért jó vétel lehet. Rendes házi-mozi még mindig csak egy rendes házi-mozi helységben valósítható meg megfelelő akusztikai kialakítással.

Állítólag mindenki utál, de én annyira szeretem magam, hogy tudom ezt kompenzálni

(#8) macilaci78 válasza FRENK1988 (#5) üzenetére

macilaci78
(PH! addikt)

Hajszolják a fényképezőgépeknél megszokott MP-eleket. Lassan nem házimoziszetteket vesz az ember, hanem legót. Ugyanannyi egységből áll.

Jótanács: ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Egy mag, két mag, négy mag, nyolc mag, tizenhat mag, harminckét mag... A proci lassan súrolja a ''dinnye'' szó fogalmát...

(#9) Dassler válasza FRENK1988 (#5) üzenetére

Dassler
(őstag)

hagyományos 4 szatelit,1 center, meg a 4 égnek meredő hangsugárzó, na meg a mélyláda.

[ Szerkesztve ]

Állítólag mindenki utál, de én annyira szeretem magam, hogy tudom ezt kompenzálni

(#10) Dassler válasza BotaN (#6) üzenetére

Dassler
(őstag)

91.000 HUf kb a reális érte. amúgy csatonánként kb 10 W meg a mély mondjuk 50W a valós teljesítmény kb.

[ Szerkesztve ]

(#11) nari1982 válasza Dassler (#10) üzenetére

nari1982
(tag)

Szerintem is így van.
Pl. az LG HX966TZ -nek 150W a felvett teljesítménye. ( Power Consumption )
Ehhez képest érdekes adatok ezek:

RMS kimeneti teljesítmény - Összteljesítmény 1100W
RMS kimeneti teljesítmény - Első sugárzó 180W x 2
RMS kimeneti teljesítmény - Center sugárzó 180W
RMS kimeneti teljesítmény - Hátsó sugárzó 180W x 2
RMS kimeneti teljesítmény - Mélynyomó 200W (Passzív)

(#12) DEJVID válasza macilaci78 (#8) üzenetére

DEJVID
(őstag)
LOGOUT blog

megapixeleleket?

Én vagyok a PH! királya.

(#13) Tigerclaw

Tigerclaw
(őstag)
LOGOUT blog

Azon gondolkozok, hogy van-e értelme tovább tökéletesíteni a térhatást. Legalábbis piaci termékként. A piac szerintem már messze elégedett a jelenlegi 5.1 6.1 7.1 szabványokkal.
Aki tovább akar lépni, az is jobban jár, ha hangminőségben vált, nem a hangszorók számát növeli. Inkább legyen egy komoly 5.1 szett külön erősítővel és komoly méretes fadobozos szatelitekkel, mint pl. egy ilyen 9.1-es design szett.

(#14) vtechun

vtechun
(PH! addikt)
LOGOUT blog

felvesz vagy 2-300 wattot és lead 1125-öt? :))

(#15) Narasim

Narasim
(kvázi-tag)

25 wattos való teljesítménynél a szobaablak már igencsak kifelé ugrik. ahhoz képest koncerten már lehet, hogy jól szólna az 1125 watt.
ez egy igazi igénytelen műanyag fos, a 10000.1 meg néphülyítő baromság, kb annyi jelentősége van, mint a 2 csrilliárd:1 dinamikus kontrasztnak.

(#16) Sefter válasza vtechun (#14) üzenetére

Sefter
(őstag)

vagy fordítva... ;]

(#17) MZperX75 válasza vtechun (#14) üzenetére

MZperX75
(őstag)

Nem mindegy ,hogy felvett leadott teljesítményt írnak,vagy zenei teljesítményt!
Mert méreteit nem tudjuk,de ha 1X1méteres WC-be beépíted,akkor már meg is van a zenei teljesítményben arra a 2-m3-re az 1125W :) ott már lehet 137dB a hangnyomás..(fájdalom küszöb)..
WC-ben veri a melled! :DDD HÁZI WC MOZI
(de persze ez tényleg elég hietettlen számomra ez ! Emléxem a kis videoton erősítőm 2X25W max névleges teljesítményű (14,5Vamp) konektorból felvett legalkább 140W-ot!
De ez :F max 8x10W+mély 1x30W max,de kitudja.

[ Szerkesztve ]

lakásfelújítás-festés http://homedesign75.freewb.hu/

(#18) nari1982 válasza Narasim (#15) üzenetére

nari1982
(tag)

25 wattos való teljesítménynél a szobaablak már igencsak kifelé ugrik.
Főleg ha 99dB -s hangfalakat használsz. :)

(#19) foxxmotor

foxxmotor
(kvázi-tag)

Szerintem közel sem lesz ennek annyira tökéletes a hangzása ebben a műanyag dobozban. Mért nem veszik már észre, hogy a fadobozok sokkal szebben szólnak?

(#20) MZperX75 válasza foxxmotor (#19) üzenetére

MZperX75
(őstag)

Hallottál már közet hangládád?
Na az :Y :K :DD :K

(#21) Boxi88

Boxi88
(őstag)

Repülős/helikopteres film közben biztos nagy élményt nyújt! De ezt csak kipróbálás után lehetne eldönteni, hogy megéri e a többletet...

(#22) MongolZ válasza MZperX75 (#17) üzenetére

MongolZ
(fanatikus tag)

Most azért kicsit változtak az idők, egy 5x40W-os erősítő kb. 235W-ot vesz fel. (HK 132)

Narasim: 25 Wattnál azért ez még messze nem jellemző... Persze ettől még IGEN erős marketing az 1125W.

[ Szerkesztve ]

(#23) MZperX75 válasza MongolZ (#22) üzenetére

MZperX75
(őstag)

Valószínű a tápok jobb hatásfokuak!

(#24) macilaci78 válasza DEJVID (#12) üzenetére

macilaci78
(PH! addikt)

Hajdanán vala az 2.0, 2.1, 3, elértünk az 5,1-hez, volt már 6,1, mostanság a 10,1 a nyerő.

Jótanács: ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Egy mag, két mag, négy mag, nyolc mag, tizenhat mag, harminckét mag... A proci lassan súrolja a ''dinnye'' szó fogalmát...

(#25) tdd587

tdd587
(őstag)

Ebben a termékben van fantázia, szerintem eladható lesz.

Life is too short for boring Hi-fi. Danes don't lie.

(#26) DEJVID válasza macilaci78 (#24) üzenetére

DEJVID
(őstag)
LOGOUT blog

Az igen érdekes hibád miatt értem, de úgy látszik, még mindig nem vetted észre.

Én vagyok a PH! királya.

(#27) Devid_81

Devid_81
(PH! kedvence)

Közelebbről először szeptember elsején lehet majd szemügyre venni Berlinben, az IFA-n...

Minek egy IFÁba térhangzás? :D
Elég öröm ha még beindul.

Azért az összteljesítményre kíváncsi lennék úgy élőben, biztos elég komolyan szól!

.::www.megadanceradio.hu::.

(#28) MZperX75 válasza macilaci78 (#24) üzenetére

MZperX75
(őstag)

Az igazazat megvalva,technikailag,nem megvalósítható 1 csatornán ,a hallható fekvenciatartomás teljes átfogása!
A hangfrekvenciás tartomány szabványosan 20Hz-20Khz ig terjed.
Az emberi fül a mélyet és a magas hangokat kevésbé érzékeli!
Hallásküszöb,mondok egy példát 1KHz-es középtartományú hangot 1000Xhangosabbnak halljuk,mint egy egyező teljesítményű mély hangot a 18Khz-es magas hangot.
Erre több hangszóros"több utas" hangládákat rendszereket fejlesztettek ki,(nem most vagy 50-60éve.
Már 80'-as évekbeli hangfalamon is 3 hangszoró foglalt helyet.

HS511 Orion
Azt,hogy most digitális keresztváltókat használunk,és a hangszórókat külön vesszük az csak egy dolog.
Már a sima sztereo renszerek is 2X2-3 vagy-4 utasrendszert azaz, több hanszorókat használtak.(keresztváltó az,ami szétbontja a hangtartományokat :_magas, mély, közép hangszórokra )
Léteztek dupla sztereo,és Qvadró(Qvadrofon) rendszerek a 80'-as években,Ezeket ha 3 utas hanfalakkal,egészítünk ki csatornánként ,akkor is 4X3=12hangszórót jelent ,külön külön vezérelve.
A külömbség manapság csak az ,hogy mély ládának csak 1db használunk,mert "szereóban" nem hallunk 300Hz-alatt!
Nekem 90-es évekbenben egy duplasztereo rendszerem volt,
6db hang ládával ,a ládák különbözően akusztikusan jól elhelyezett kialakításban (lakásban) és páronként különbözően hangolt keresztváltóval(saját barkács)
volt ellátva.
1db 2x50W-os (sinus 8ohm)erősító és egy dupla Quad 405(4X150W) 4ohm épített erősítő hajtotta meg.
Ebből 2db HS511 orion(tunningolt ami azt jelenti a vasmagos mély tulmágnesezve 11000Gaus fölé) ez az érzékenységre volt hatással"kis teljesítményre is érzékenyen reagállt)+2Db épített hanffal ,amiben 4 hangszóró volt ládánként+HS288 Orion hanfal.
Kertesházban lakom 2 hívták a hatóságokat ,mert szomszedok ezt nem kultiválták!
OFF :)
Azóta ez már nincs meg,nem foglakozom már ilyenekkel.

[ Szerkesztve ]

(#29) Möhe

Möhe
(őstag)

Aham, 5 "hangfal"-ból 9.1-es hangzás. :W Sehol nem láttam virtuális szót vagy csak én vagyok figyelmetlen? Panelprolinak jó lesz a lettévé mellé,úgyis ez a célközönség.

"Istenem, kérlek adj nekem bölcsességet, hogy megérthessem a páromat, adj szeretetet, hogy megbocsájthassak neki, és adj türelmet, hogy elviseljem a hibáit. Mert ha erőt kérnék, akkor biztos agyonverném. Ámen."

(#30) macilaci78 válasza MZperX75 (#28) üzenetére

macilaci78
(PH! addikt)

Ezeket értem.
Szvsz sosem lesz igazi tárhangzás, amíg a szoba falai nem hangfalak, vagy nem az agyunkat stimulálják egy az egyben.

(#31) ALBY

ALBY
(újonc)

Lényeg hogy legyen ájPod koddolója :))

A lónak is két oldala van mégsem hanglemez...

(#32) bakter24

bakter24
(senior tag)

Jó, hogy ilyet is lehet kapni. Egy meglátás: Térhangzás? Meg 360 fokos hang? Kinél van házimozi hangszóró a szoba közepén? Kézfeltartással jelezni! Na ugye, hogy a falon/falnál van a holmi? Akkor nem 180° marad, amit le kell fedni hanggal? Akkor minek a "földműves-látásrontó" 9.1 & 360° élmény? Vagy ez valami marketingesnek volt vizsgamunka? Mert akkor 4-es alá.

Manapság eléggé felhígult az informatikus szakma. Úgy hallom, egyeseknek már barátnőjük is van... => www.redlinepc.hu <=

(#33) tdd587 válasza bakter24 (#32) üzenetére

tdd587
(őstag)

Ez az omnidirekcionális részére utal. Ami egy érdekes élmény amúgy, teljesen máshogy szól, egyszer érdemes meghallgatni egy ilyet.

(#34) MZperX75

MZperX75
(őstag)

9.1!!!
De jó,hogy csak 2 fülem van! :DDD
(és az is szar)

[ Szerkesztve ]

(#35) kerelo

kerelo
(senior tag)

1125W :C

Lássanak hát csodát,kicsik és nagyok,a becsületes ember én magam vagyok "bendeguz"

(#36) Jaffafa válasza kerelo (#35) üzenetére

Jaffafa
(fanatikus tag)

Szerintem meg az 1125W az kevés. A múltkor láttam ennél sokkal (fizikailag) kisebb 5.1 rendszert és az meg 2000W-ot :Y tudott. Én inkább azt venném. :DD :DD :DD

"Most már ideje lefeküdni. De előtte elolvasom a NENYI-t, hogy merjek nagyokat álmodni." by Szözö

(#37) MZperX75 válasza Jaffafa (#36) üzenetére

MZperX75
(őstag)

Aha persze,de ahhoz adtak 1500W-os hajszárítot is :DDD

(#38) Jaffafa válasza MZperX75 (#37) üzenetére

Jaffafa
(fanatikus tag)

;]

"Most már ideje lefeküdni. De előtte elolvasom a NENYI-t, hogy merjek nagyokat álmodni." by Szözö

(#39) Orcsi válasza foxxmotor (#19) üzenetére

Orcsi
(kvázi-tag)

Én azért nem szólnám le a műanyag hangfalakat .. ha van lehetőséged hallgas meg egy B&O RL60.2 vagy Beovox Penta hangfalat a 80-as évekből .... szerintem nagyon meglepődnél ... a tökéletes hangzás nem csak doboz kérdése annál sokkal komplekszebb képlet mert van a doboz a hangszóró a hangváltó meg hát az a nem kevés know how amit az adott cég felhalmoz (ja és a hely ahol hallgatják majd ) ... ... természetesen az emberek nagy részének ez az LG is tökéletes hangot fog kiadni ... de ez már más kérdés.

Same shit, different day!

(#40) banhammer

banhammer
(őstag)
LOGOUT blog

Csecse kis kütyü, de nem kéne.

http://prohardver.hu/tema/asus_p8h67-m_pro/hsz_1-50.html Running on Iconia A501 Grundstücksverkehrsgenehmigungszuständigkeitsübertragungsverordnung

(#41) elefant válasza Möhe (#29) üzenetére

elefant
(HÁZIGAZDA)

azért elhiheted, hogy ezeket nem én találom ki....

(#42) Möhe válasza elefant (#41) üzenetére

Möhe
(őstag)

Elhiszem hogy nem te találod ki,de azért nekem erős egy 5.1-es egybedobozból 9.1-et kijelenteni az LG márketingjétől és közben a virtuális szócska kimarad a prospektusból.

"Istenem, kérlek adj nekem bölcsességet, hogy megérthessem a páromat, adj szeretetet, hogy megbocsájthassak neki, és adj türelmet, hogy elviseljem a hibáit. Mert ha erőt kérnék, akkor biztos agyonverném. Ámen."

(#43) dome911

dome911
(tag)

A következő generációs hangfalak: 11.1
Plusz egy láda a felső szomszédhoz és még egy az alsóhoz is.

Na ez a valódi 360-as hangzás! ;)

[ Szerkesztve ]

[Szerkesztve]

(#44) rauschie

rauschie
(őstag)

Aha, persze.

Vegyetek sztereót.

"The first rule of investing is don't lose money. The second rule is don't forget Rule No. 1."

(#45) jos3ph

jos3ph
(tag)
LOGOUT blog

Ezek akkor is szappantartók lesznek számomra. A házimozi hangfalai FÁBÓL készülnek, nem pedig műanyagból. Az LG gyártson mikrót, vagy légkondit, abban elvileg jók ahogy hallottam. De ezek a marketinges wattszámok, nevetségesek, és hiszik, hogy van még aki beveszi ezeket...

Az életet kapod, a forgatókönyvet írod, a sors pedig rendez.

(#46) jos3ph válasza Orcsi (#39) üzenetére

jos3ph
(tag)
LOGOUT blog

Feltételezem neked is műanyag hangfalaid vannak, és ezért véded is azt. Nem lefikázni szeretném, egyszerűen eloszlatni a tévhiteket. Nos mindenkinek vannak igényei, kinek alacsonyabb kinek magasabb. Egyetértek veled azzal, hogy van akinek az LG szappantartói is megfelelő hangzást adnak majd új gazdájának. De a fa akkor is alapeleme lesz egy normális házimozinak. Míg a műanyag merev, kopogós, addig a fa lágy, és sokkal szebben adja vissza a hangokat. Ég és föld egy fa, és egy plasztik dobozból épített hangfal. Össze sem lehet hasonlítani a kettőt egymáshoz. Van akinek megfelel, aki nem vágyik magasabb szintű hangzásra, ez a réteg megveszi az egybeépített erősítős, lejátszós műanyag szettet, aki többre vágyik, az pedig beruház egy komolyabbra, ami fából készült.Voltak szappantartóim, sok évvel ezelőtt én is egy ilyennel kezdtem, Thomson volt a márkája, jó volt míg új volt, de idővel rezonáltak a hangfalak, és nem lehetett élvezni a filmet, mert mindig jöttek a felesleges zajok a műanyag miatt. Tehát a házimozi ott kezdődik, hogy fából készültek a dobozok!

(#47) tdd587 válasza jos3ph (#46) üzenetére

tdd587
(őstag)

Még üvegből is csinálnak hangfalat... amúgy meg MDF lapokból szokták összerakni, fából nem igazán.

(#48) jos3ph válasza tdd587 (#47) üzenetére

jos3ph
(tag)
LOGOUT blog

Az MDF is fa!

(#49) MZperX75 válasza jos3ph (#46) üzenetére

MZperX75
(őstag)

Aki igazán profit szeretne az nem biztos ,hogy fábol készültet használ,egyébként a fa elterjedtebb,és a kopogos müanyagnál tényleg sokkal sokkal jobb,de müanyagok es müanyagok között vannak azért külömbségek!
Ezt 1120W-os kütyüt nem hallotad,én sem!
Van olyan aki a házát úgy terveszteti,hogy a falba építteti a hangsugárzóit ,(kőből)
Minnél merevebb,és sürübb anyagból van annál jobb,a hangzás.
tételezem ha müanyag sugárzó vastagabb tömörebb bakelithez hasonló szilárdságú,akkor az is akusztikál.
Nem csak elektromágneses tekercseléső hangszóró létezik!
a kialakítása a sugárzóknak ettől függ!Így hogy milyen dobozba zárod ergo!
A doboz méretezése,a hangsugárzó méretétől függ!Akusztikus rövidzár
Az előre lesugárzott hang intenzitása ,megegyezik a hátrafele lesugárzott hang intenzitásától,így a két azonos mérető,de ellentétes írányú han akusztikus rövidzárat hoz létre,ezért a sugárzó valamelyik oldalát hermetikusan le kell zárni.
2 fajtája van(már a tekercselésű-nek)
Zárt rendszer,és a nyitott ugynevezett Bas-reflex!

A hátrafelé lesugárzott hang ne oltsa ki az előre lesugárzottat,hanem erősítse!
OFF

[ Szerkesztve ]

(#50) Alg

Alg
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Lassan utolérik a DirectX-et... ;]

//Alg.504//Alg#2951// ---- Live for the SWARM! ---- DIGITAL PRIDE - J3 + PL50

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.