Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) philoxenia

philoxenia
(MODERÁTOR)

Egy link a letöltéshez?[link]

[ Szerkesztve ]

(#2) ROBOTER

ROBOTER
(őstag)

A továbbfejlesztett zajcsökkentő szoftver tiltva van. :(

(#3) rumos14 válasza ROBOTER (#2) üzenetére

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

valóban, a Luminance zaj csökkentése még nem működik.
viszont számomra óriási pozitívum, hogy a Sony A700 zajának kezelése hatalmasat fejlődött, korábban egész egyszerűen cseszett az Adobe megírni vmi normális algoritmust, emiatt 0 zajcsökkentéssel is foltok-maszlagok keletkeztek, az új Beta-ban pedig a számomra sokkal szimpatikusabb finom szemcsés zajt látom.
(további jó hír, hogy a vadiúj A5x0 sorozatot is kezeli már.)

(#4) madgie

madgie
(VIP)

Nem látom azt az ugrást, ami anno az egyes-kettes verzió között volt, de a post-crop vinyetta kicsit javult, ami jó a Holga életérzésű monokróm izékhez :)

"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

(#5) KTTech válasza ROBOTER (#2) üzenetére

KTTech
(HÁZIGAZDA)

Nálam megy... (Windows 7 Ultimate x64, LR 3 beta x64 páros).

[ Szerkesztve ]

www.prohardver.hu - www.kttech.hu

(#6) ROBOTER válasza KTTech (#5) üzenetére

ROBOTER
(őstag)

madgie-nak sem megy, pedig neki valami hasonló van...

Bár lehet nem 64bit...

(#7) madgie válasza ROBOTER (#6) üzenetére

madgie
(VIP)

Win7 RC x64, oszt nem megy. Egyik képnél elindult, de azóta sem jött elő többet :))

"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

(#8) petrosilov válasza ROBOTER (#2) üzenetére

petrosilov
(kvázi-tag)

Engem az is zavar, hogy az LR2 katalógus importálás/konvertálás tiltott. Pedig szívesen beolvastam volna vele LR2-es könyvtárakat, ugyanazon beállítás mellett miben más...

http://www.komka.hu

(#9) KTTech válasza petrosilov (#8) üzenetére

KTTech
(HÁZIGAZDA)

Ez a 2-es beta-nál is így volt: amíg a végleges nem jelenik meg, nem importálja a régi katalógust. Egyébként írasd ki a sidecar-t a 2-essel, és importáld a 3-asba, rögtön látod a különbséget (mert a sidecar átviszi az infót).

(#10) petrosilov válasza KTTech (#9) üzenetére

petrosilov
(kvázi-tag)

Köszi a tippet, megpróbázom.

http://www.komka.hu

(#11) FEDman

FEDman
(őstag)

Letöltöttem én is a LR3-at és egyszerűen imádom!!

A Panás raw-okkal egyszerűen csodát tesz!

A Panasonicos képekre a vékony AA miatt 100% nézetben még mindig kicsit jellemző a csúnya labirintus szerkezet, valamint magas ison gyakorlatilag szűrhetetlen, vagy épp foltosan randán szűrhető színzajt termel.

És itt jön a képbe a LR3!!!!

Nem tudom pontosan mit csináltak vele, de már alapból sokkal finomabb képet gyárt.

A labirintus szerkezetet helyett sokkal szerethetőbb film szerű szemcsézettséget produkál és hát amit a színzajjal művel, az valami bámulatos!! :R

Lekonvertáltam egy G1-es iso3200-as képemet azonos beállítások mellett LR2-vel és LR-3-al is.

100% cropok:

Mivel egyenlőre a luminancia zaj szűrése a LR3-nál le van tiltva, így ezt mindkét esetben 0-ra vettem.
A színzaj szűrést LR2-nél addig húztam, amíg még javulást láttam, ami 80% fölött volt.
LR3-nál az összehasonlítás végett ugyanezt az értéket állítottam, de megdöbbentő módon már sokkal szerényebb szűréssel is hasonlóan remek eredményt ad!! :Y

A szemcsék is sokkal egészségesebbek, nincs olyan erős digitális utóízük.

Röviden és tömören a LR3-at minden Pana tulajnak!! :DDD

(#12) KTTech válasza ROBOTER (#6) üzenetére

KTTech
(HÁZIGAZDA)

Újratelepítettem a gépem, most már nekem sem megy... nem tudom mit csináltam az elején, hogy ment :(

(#13) ROBOTER válasza FEDman (#11) üzenetére

ROBOTER
(őstag)

Ez több mint biztató. Látszik a tárgyak alakja a zajos részen...

(#14) FEDman válasza ROBOTER (#13) üzenetére

FEDman
(őstag)

Mióta a Leicákhoz alapból csomagolják a LR-ot, azóta gondolom az Adobe-nél nekifeküdtek labirintus problematikájának. :DDD

(#15) rumos14 válasza FEDman (#11) üzenetére

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

én Sony A700-on hasonlítottam össze a LR2-vel és a Bibble Pro-val. végre 0-ra állított NR mellett _valóban_ nem szűr, szép szemcsés zajt hagy. luminancia zajt nekem nem (sem)engedi állítani, színzajt igen, 25-re rakva eltűnteti szépen.
LR2-höz képest a különbség hasonló mint a Pana G1 esetében, sokkal finomabb, szemcsésebb a zaj, és színfoltokat sem látok. nekem is maximálisan tetszik.

[ Szerkesztve ]

(#16) FEDman válasza rumos14 (#15) üzenetére

FEDman
(őstag)

Végre a LR nem csak gyors, de minőségi RAW konverter lesz! :))

(#17) optikus válasza FEDman (#11) üzenetére

optikus
(tag)

de amennyire meg lehet ezek alapjan itelni nemileg az elesseg rovasara megy.

MP3: Monolith MX 7000 Premium 1GByte Black, ha tudod mi az...

(#18) sanyixXx

sanyixXx
(őstag)
LOGOUT blog

bétánál még ne temessük szerintem a programot :)

I like my women how i like my whiskey. 12 years old and mixed up with coke.

(#19) madgie válasza FEDman (#11) üzenetére

madgie
(VIP)

Ehun egy 40D-s izósokezer :)

(#20) Toncsi válasza madgie (#19) üzenetére

Toncsi
(tag)

Csak nehogy a véglegesbe itt is belerakják a szűrést...

(#21) rumos14 válasza madgie (#19) üzenetére

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

most már kezd az a kép kirajzolódni bennem, hogy a LR nem csak a Sony gépek zajszűrését cseszte eln, hanem úgy ánblok :F

(#22) sanyixXx válasza rumos14 (#21) üzenetére

sanyixXx
(őstag)
LOGOUT blog

en bloc :)

kicsibe mindkét kép elmegy. nagyban a 3-assal készült már emlékeztet az éjszakai tv adásra :DDD

(#23) madgie válasza rumos14 (#21) üzenetére

madgie
(VIP)

Nem hiszem, hogy rosszul szűrné a zajt :D

[ Szerkesztve ]

(#24) KTTech válasza optikus (#17) üzenetére

KTTech
(HÁZIGAZDA)

Én pont fordítva látom :)

(#25) KTTech válasza sanyixXx (#22) üzenetére

KTTech
(HÁZIGAZDA)

Hát, szerintem szép a zaj struktúrája a 3-asnál, szebb, mint a másiknál. Az meg, hogy ISO3200 (ami a 40D-n már kiterjesztett cucc), 8mp-nél milyen... hát, az más kérdés... kb. a fotózzunk 2 db fotont 3 mp-ként eset :D

(#26) madgie válasza KTTech (#25) üzenetére

madgie
(VIP)

Ráadásul be is néztem, mert amúgy 9 másodperc... csak most vettem észre :DDD

Amúgy az extrém hosszú expókat szoktam így belőni: megnézem full nyitott rekesszel max érzékenységen, milyen hosszút kell lőnöm és abból visszaszámolom az alapérzékenység/lerekeszelt állapotot :)

[ Szerkesztve ]

(#27) sanyixXx válasza KTTech (#25) üzenetére

sanyixXx
(őstag)
LOGOUT blog

szebbnek szebb, de attól még emlékeztethet az éjszakai adásra:) engem is zavar a 2.3-nál, hogy el vannak kenve a szemcsék. sokkal használhatóbb egy "szebben zajos" fotó, mint a másik pasztellrajz :)

(#28) sanyixXx válasza madgie (#26) üzenetére

sanyixXx
(őstag)
LOGOUT blog

ebbe a számolásba adhatnál egy kis betekintést :B

(#29) rumos14 válasza madgie (#23) üzenetére

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

úgy értem, a korábbi verziókban.

(#30) madgie válasza sanyixXx (#28) üzenetére

madgie
(VIP)

Nem bonyolult az :)
8 másodpercnél maradva ISO 3200 és ISO 100 között van 5 fényértéknyi különbség, így a 8"-ből 16-32-64-128-256-tal számolva körülbelül 250 másodperces záridő lesz. Erre rájön, hogy mondjuk akarok is némi mélységélességet a fotón, legyen ez például f5.6-os rekesz. Ez további két fényértéknyi szűkítés a blendén így hozzávetőlegesen 1000 másodpercnyit kell majd exponálni, ami kábé 17 perc.

A végeredmény egyébként itt van, ebben persze van némi utómunka is. 778 másodperc lett a záridő, nem azért ,mert ilyen pontosan betartottam a számolást (egyébként is f5-re rekeszeltem "csak"), hanem mert már villogott az akku kijelzője és nem akartam, hogy felcsapott tükörrel merüljön le a gép.

(#31) FEDman válasza optikus (#17) üzenetére

FEDman
(őstag)

optikus:
"de amennyire meg lehet ezek alapjan itelni nemileg az elesseg rovasara megy."

Ami jelen esetben bármilyen furán is hangzik is egy baromi pozitív tulajdonság! :))

Ezek a crop-ok a kép teljesen életlen hátteréből származnak, normál esetben itt semminek sem kéne élesnek lennie. Az LR2-es cropnál pontosan a vékony AA-ból és a hibás konvertálásból adódó labirintus szerkezet jelenik meg, aminek többek között az az egyik hátránya, hogy 100%-on sokszor az is karcosan éles, aminek nem is kellene annak lennie.
Ami az élességi tartományba esik ott minden szép éles és részletgazdag a LR3-al is.

(#32) FEDman válasza madgie (#19) üzenetére

FEDman
(őstag)

Az első crophoz képest a másodikon szinte megynyugzik a szemem! :DDD

(basszus azért itt kidomborodik a Canon ereje, iso3200 8" és még így is milyen finom a szemcsézet)

(#33) FEDman

FEDman
(őstag)

Itt egy remek összehasonlítás mindenféle géppel:

[link]

(#34) ROBOTER válasza FEDman (#33) üzenetére

ROBOTER
(őstag)

Nem akarom elkiabálni, de a D90-es képen és a K10D képen (sőt még talán a tieiden is) egyértelműen látszik, hogy a CA kezelésével van valami új trükk. Mind a laterális, mind a longitudinális CA korrigálva van a demosaic előtt.

Mivel a látható javulás jelentős része a színzaj csökkenésében illetve a színzajszűrés blokkosodásának elmaradásában rejlik, ez hathat ki kedvezően a luminancia zaj kezelésére is. Valami olyasmit újíthattak, hogy a CA-t (ami egyértelműen durván akadályozza a helyes demosaic-ot) hatékonyan korrigálják, és mintha a longitudinálissal is kezdenének valamit (bokeh CA)

(#35) ROBOTER válasza ROBOTER (#34) üzenetére

ROBOTER
(őstag)

Persze nem úgy értem, hogy csak ez van, hanem hogy bizonyos helyeken valami ilyen is felfedezhető.

(#36) FEDman válasza ROBOTER (#34) üzenetére

FEDman
(őstag)

Huhh..
Túlzás lenne azt állítani, értem amit mondasz. Ilyen mélységeibe nem látok bele a demosaic rejtelmeibe. :DDD
Minden esetre a végeredmény tetszik. Mintha az élesítés is finomodott volna, a K10D-s képnél a horizont sokkal finomabb LR3-al.

(#37) ROBOTER válasza FEDman (#36) üzenetére

ROBOTER
(őstag)

Azt akarom kinyögni, hogy az összes demosaic algoritmus amely nem vérprimitív, éleket keres, figyelembe veszi a színcsatornák egymásra hatását stb. Az ilyesmit a CA eléggé nehezíti. Laterálist lehet korrigálni (ezt teszed te is a konverterekben ha CA-t korrigálsz), a longitudinálist nem igazán lehet vagy nagyon nehéz.

A színcsatornákat a CA korrigálása érdekében el kell egymásoz képest csúsztatni, a kép területén mindenhol más és más (tört) számú pixellel. Na de ezt demosaic előtt eléggé érdekes, hiszen a többi színcsatornából is kell egy rakás infó hozzá. Egy hiányos (kék, piros infó csak a negyede a teljesnek) színcsatornát meg baromi nehéz mondjuk 0.6 pixellel elcsúsztatni egy adott helyen a kép közepe felé... (egész pontosan másképpen kell nagyítani az egyes színeket)

Itt valami soklépcsős dolog lehet... a K10D képen teljesen eltűnt a hegy CA-ja és a Nikon felirtról is a színes csillanás.

[ Szerkesztve ]

(#38) sanya_67

sanya_67
(tag)

Először sopánkodtam, hogy a D90 miért ilyen iso3200-ön, aztán láttam csak, hogy 6400.
Kiváncsi lennék mit javult a D300-am képeivel?

(#39) FEDman válasza ROBOTER (#37) üzenetére

FEDman
(őstag)

Magyarán lehet, hogy demosaic előtt összerántja az esetlegesen szétcsúszott színcsatornákat.
Logikusan hangzik.

(#40) Parci válasza ROBOTER (#37) üzenetére

Parci
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

most olvasom a photozone-on, h a 4/3-os leica 14-150-es obis képekből is fullra eltünteti a ca-t az új lightroom, és mivel ez volt az egyetlen igazán gyenge pontja annak az obinak, most "nothing short of amazing"...

(csorog a nyálam :DDD)

Like me, I got a MkII for video and resolution and a D700 for the times I want a camera that actually works when I need it to.

(#41) FEDman válasza Parci (#40) üzenetére

FEDman
(őstag)

Igen, azt én is olvastam, akartam is neked szólni! :)
Nem tudom mit műveltek az Adobenél, de a LR3 bámulatos. A CA-n túl az ezeken a Leica 14-150 + Pana L10 által gyártott teszt képeken látható labirintus szerkezetet is megszelidíti! :))

(#42) Dare2Live

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

kipróbáltam énis még midnig gyors és "végre nem áll neki a képnek önszorgalomból...."
állat. várom a véglegest. :)

btw nekem jól felment Win7 x64 alá (i7@4ghz + 6gb ram van alatta)

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

(#43) Parci válasza FEDman (#41) üzenetére

Parci
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

jó, mondjuk nem leszek népszerű ezzel, de szerintem az a labirintus éppen elég ahhoz, hogy én = nicht pana...

a leica 14-150 meg nagyon kéne, de basszus, iszonyú drágán... nincs sehol. és egy varázs oly e-5 is kéne alája... mindezt 200e ft-ért, kitben. :DDD

[ Szerkesztve ]

Like me, I got a MkII for video and resolution and a D700 for the times I want a camera that actually works when I need it to.

(#44) FEDman válasza Parci (#43) üzenetére

FEDman
(őstag)

Nincs ezzel semmi gond, én is utálom a labirintust.
Viszont most pont azt mondom, hogy LR3-al a Pana se csinál labirintust.

(#45) Parci válasza FEDman (#44) üzenetére

Parci
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

meglátjuk. egyelőre nekem nem igazán tetszett a pana vázak képe, sokkal jobban szeretem az oly-t. lesz e-p2, jön a ricoh, csinál boldog-boldogtalan "evil" vázat. kivárok, addig jó lesz a d90. :)

(#46) FEDman válasza Parci (#45) üzenetére

FEDman
(őstag)

Szenzor feldolgozásban nem kérdés, hogy az Oly egyértelműen a Pana előtt jár.
Eredetileg én is Oly mFT vázban gondolkoztam, csak aztán a G1 EVF-e, AF-e átcsábított a sötét oldalra! :DDD

(#47) Parci válasza FEDman (#46) üzenetére

Parci
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

ezért köll megvárni az e-p2-t. az af-je mondjuk nem hiszem, h érdemben jobb lesz, az sajnos évek, mire megérik az oly-nál. ugyanakkor hiszek thom hogannek: statikus témákra az oly-é is jó, bár lassabb, mozgó témákra viszont a panáé sem elég jó.

de igazából nekem a méret mindennél fontosabb. azt sem tartom kizártnak, h a canikon csinál egy olyan nagy szenzoros - nem cserélhető obis - kompaktot, amire azonnál rácsapnék. jövő ilyenkorra már egész jó választék lesz... :)

(#48) FEDman válasza Parci (#47) üzenetére

FEDman
(őstag)

Olvastam Thom Hogen írását, sok igazság is van benne.
Amit az AF-ről írt az nagyjából fedi is a valóságot, annyi kiegészítésnél, hogy kevés fényben ahol az Oly AF-e már felteszi a kezét ott még a Panaé még vígan elvan.
A másik kifogása TH-nek a gyatra JPEG, főleg ami a színzajt illet. Nos, ez is igaz. :)
De ez a probléma most a LR3-al gyakorlatilag megszünt.

Az E-P2 már én is nagyon várom!! :K
Meg pár új lencse is befigyelhetne! :))

[ Szerkesztve ]

(#49) Parci válasza FEDman (#48) üzenetére

Parci
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

inkább mondjuk úgy, h az lr3-mal sokat javult a pana. nemtom, h e-p1 raw-okat is néztél-e, lehet, h megmarad a különbség, lehet, h nem.

első jó hír az e-p2-vel kapcsolatban: az opcionális evf a panáéhoz hasonló specifikációjú!

(#50) FEDman válasza Parci (#49) üzenetére

FEDman
(őstag)

Néztem, persze E-P1-es RAW-okat is. Jobbak, ez nem kérdés, de LR3-al csökkent a különbség.

Olvastam, én már a hivatalos bejelentést várom, de nagyon! :))

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.