Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#201) Abu85 válasza Raymond (#200) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ha nem akarod, hogy jó legyen, ne csináld meg amit mondtam. :) Ennyire egyszerű. Nekem sem rakja ki teljes méretre a TV-m a képet, és az Overscan opció is ki van ütve, mert nem jelenik meg. Egyszerűen megoldottam a problémát. Megkérdeztem az AMD-től, hogyan kell beállítani. Ők írták, hogy használjam a GPU scaling-ot. Azóta minden esetben normálisan méretez a meghajtó függetlenül a felbontástól. ;)
Esetleg megkérdezheted Zack-et. Ő is hasonló problémában volt anno. Vett egy Philips TV-t és nem tünt el a fekete keret. Szólt nekem, majd én az AMD-nek, és pár napon belül jött a TV-hez a frimware, ami javította a problémát. Ne várd, hogy a sült galamb a szádba repüljön. Ha gondod van tegyél ellene.

(#199) rumkola: Nem értem mi a gond az AMD hozzáállásával a StarCraft 2 esetében. Azt akarják, hogy a játékban legyen egy normálisan üzemelő AA, ami 20-30%-os teljesítményigény mellett csinál jobb képet, mint a driveres kényszerítés 35-50%-os mínusz mellett. Ez lenne az érdeke a felhasználónak. Olcsóbban megkapni az opciót. Persze valamikor nincs erre lehetőség, így kell a driveres kényszerítés, de az AMD még mindig nem tett le arról, hogy a játékba építse az opciót, így kevesebb FPS-sel kelljen fizetni érte.
Tedd fel magadnak a kérdést melyikkel jársz jobban. :)

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#202) Daffni2 válasza Abu85 (#201) üzenetére

Daffni2
(őstag)

Ha nem akarod, hogy jó legyen, ne csináld meg amit mondtam

De érthetetlen vagy :W akkor nem lehetne szidni az AMD-t. ;]

[ Szerkesztve ]

CORSAIR HX 650 GigaX48DQ6 INTEL Extreme Quad QX9650@3.6GHz 8GB OCZ Platinium 1066MHz Gigabyte GV-R695OC-1GD Philips 32PFL5625H Win7 ULTIMATE 64 bit AEROCOOL RS-9 Ház

(#203) rumkola válasza Abu85 (#201) üzenetére

rumkola
(PH! kedvence)

Nekem semmi gondom az amd hozzáállásával, magasról tojom le az SC2-őt az AA-t meg méginkább.
a rizsa meg pláne nem érdekel

http://youtu.be/uu2IBhf9F4k

(#204) Raymond válasza Abu85 (#201) üzenetére

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

En ertem hogy szamodra a Catalyst a vilag legjobb meghajtoja es meg Jezus uj eljovetele is ettol lesz majd, de meg kene ertened mar lassan hogy a problemanak a GPU scalinghez semmi koze. En nem akarok semmit skalazni semmivel es ez eddig faszan mukodott is.

"Nekem sem rakja ki teljes méretre a TV-m a képet"

Az enyem igen, mint irtam mar 1:1 pixel mapping van, azt adja le ami bejon, nem csinal vele semmit.

"és az Overscan opció is ki van ütve, mert nem jelenik meg."

De nekem igen, mert a Cata erzekeli a HDMI-re kotott TV-t es elhatarozza hogy marpedig oda Overscan (vagyis az o szemszogebeol inkabb Underscan) kell es ad is neki egy default 8%-ot. Ez eddig nem lenne gond, mert megcsinalta azelott is, csakhogy most nem jegyzi meg a beallitast es allandoan visszarakja 8%-ra. Szajbaragosan:

1) PC indul kep elojon, ott a keret (dekstop 10920x1080x60Hz-re allitva ami a TV nativja)
2) CCC kinyit, Desktops&Displays, Configure, Scaling Options
3) A csuszka jobb 0%-ra, minden fasza
4) OS Shutdown vagy Sleep
5) Ujra inditas
6) PC indul, kep elojon es megint ott a keret
7) CCC kinyit, Desktops&Displays, Configure, Scaling Options es az ott megint 8%-on van

Erted, nem valtozott semmi a beallitasokon, csak siman nem jegyzi meg amit a 10.3-asig megjegyzett. A tovabbi problema ott van, hogy ez a monitor reinicializalas minden felbontas es frissites valtasakor megvan, ami jatekok eseteben teljesen normalis.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#205) Abu85 válasza Raymond (#204) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Én csak segíteni akarok. A mérgelődéssel és sárdobálással nem megyünk semmire. :)

Nekem is ugyanez volt a problémám HDMI-re kötött TV-n, csak nem volt Overscan opcióm. Az AMD azt írta, hogy a GPU scalingot változtassam, mert az a megoldás. Ez megoldotta. Így már nem volt fekete keretem.
Zack-nak is ugyanígy oldattuk meg a fekete keretét, csak kellett egy frimware-t frissíteni a TV-n. Ezt a hibát korábban jelentettük is az AMD-nek, még vissza is kérdeztek a Philips Frimware-je után, hogy jó lett-e. :)

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#206) Colos1

Colos1
(senior tag)

Sziasztok!

Lehet hogy hülyeséget kérdezek, de a crossfire profilok a driverhez készülnek, vagy a CCC-hez?
Azért kérdezem, mert ATT -t használok, és nem tudom, hogy így van-e értelme telepítgetni őket. :))

Aki úgy véli, hogy nem lehet valamit megcsinálni, legalább ne gátolja azt, aki éppen csinálja.

(#207) Abu85 válasza Colos1 (#206) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Az ATT saját adatbázist használ. Az alkalmazásprofilok a CCC-hez vannak. Tehát nincs értelme telepítgetni. :)

[ Szerkesztve ]

(#208) Colos1 válasza Abu85 (#207) üzenetére

Colos1
(senior tag)

Köszi :R

Akkor leszedegetem őket :B

Aki úgy véli, hogy nem lehet valamit megcsinálni, legalább ne gátolja azt, aki éppen csinálja.

(#209) Colos1

Colos1
(senior tag)

Ha a VLC -ben bekapcsolom a HW gyorsítást, akkor kisebb a teljesítmény, és szaggatja a videót :DDD :O

Most nem tudom eldönteni, hogy túl gyenge a kártyám, vagy ennyire sz@r (még) a VLC-s HW gyorsítás :DD

(#210) Male válasza Colos1 (#209) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nyugi, nálam SD felbontású h264 esetén zöldre vált a teljes képernyő néha vele... oda is van írva, hogy béta vagy ilyesmi, szóval nem jó az még (bár amikor épp működik, akkor nálam szépen teszi a dolgát).

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#211) Colos1

Colos1
(senior tag)

2 pozitívumot is találtam:

1. A GoogleEarth -ben OpenGL alatt (végre) működik a ráerőltetett 6X -os élsimítás.

2. A BC2 idáig nagyon "darabos" volt az átlag 70 FPS ellenére, de most már csak kevésbé "darabos". Jobban örültem volna, ha azt írhatom hogy "egyáltalán nem darabos" és működik a vSync is, de ne legyünk telhetetlenek :DD

[ Szerkesztve ]

(#212) cudar07 válasza Sárpac (#21) üzenetére

cudar07
(senior tag)
LOGOUT blog

szia
mik azok a cuccok ott oldalt!
mivel tudom így monitorozni a vga??
előre is kösz :R

VENNÉK 2,5" USB-s HDD-t (sata) 250 Gb és fölötte !!

(#213) rumkola

rumkola
(PH! kedvence)

Plants VS Zombies 5 perc után elkezd villogni, majd fekete képernyőt dob.
9.12-vel jó.
:(

(#214) vzs

vzs
(tag)

Üdv, tegnap frissítettem a Legújabb catalystre. A kártyám: Gigabyte HD4850 OC 1 gb ram.
Frissítés után újraindítottam, majd elindítottam egy játékot. Annyi tűnt fel, mintha némileg több fps-el jött volna a játék. Majd egyszer csak kb 10 perc után eltűnt a kép és meghalt a kártya. Gép sípol, hogy gond van vele, ventilátor sem indul a kártyán. Visszavittem garanciális szervizbe, megoldják a dolgot.

Külsérelmi nyom nincs a kártyán, nem melegedett túl.

Lehetett vajon az új Catalyst hibája a dolog?

[ Szerkesztve ]

(#215) Abu85 válasza vzs (#214) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Persze a több FPS ölte meg. :DDD

(#216) vzs válasza Abu85 (#215) üzenetére

vzs
(tag)

:DD :DD Hehe:D, nyilván nem:D

(#217) Sárpac válasza cudar07 (#212) üzenetére

Sárpac
(PH! nagyúr)

GPU Observer.

Alapfesz alatt a maximumon túl!

(#218) moonguru válasza Sárpac (#217) üzenetére

moonguru
(senior tag)

NVidia only... :W

(#219) rumkola válasza moonguru (#218) üzenetére

rumkola
(PH! kedvence)

nem :P

(#220) moonguru válasza rumkola (#219) üzenetére

moonguru
(senior tag)

GPU Observer is a Windows gadget that can be used to keep track of various video card details such as GPU load and temperatures. The gadget works only with NVIDIA video cards.

A GPU monitor 3.5 viszont működik!

[ Szerkesztve ]

(#221) rumkola válasza moonguru (#220) üzenetére

rumkola
(PH! kedvence)

hiába írod be ezt, mert hónapok óta használom 4870-en, és működik vele rendesen

"Orbmu2k, is an all-in-one desktop gadget for both Nvidia and ATI graphics cards. Select your card from a list, unless it’s already been selected for you, as well as some display options and you’re ready to go."

[ Szerkesztve ]

(#222) rumkola válasza rumkola (#221) üzenetére

rumkola
(PH! kedvence)

[link]

(#223) tzsolesz válasza rumkola (#222) üzenetére

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ezt kipróbálom otthon. Jó kis monitorozónak tűnik. :K

=> LG Optimus Black - T-Mobile Android 2.3.4 V20o <=

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.