Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) rocket

rocket
(PH! kedvence)

"További újdonság még, hogy az új driver a DirectX 10 API-ra írt programok esetében már kettőnél több processzormag használatával is képes irányítani a leképezési szálakat, ami előnyös lehet a négymagos processzorral rendelkező felhasználóknak."

Ez nincs benne, atcsuszott a 9.2-be.

[ Szerkesztve ]

"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

(#2) buherton

buherton
(senior tag)
LOGOUT blog

Lenne egy láma kérdésem mi az a WHQL?

tely, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!

(#3) bacsis válasza buherton (#2) üzenetére

bacsis
(PH! addikt)
LOGOUT blog

valami olyasmi, hogy digitálisan aláírt

egyedi CPU tuningos bemutatók:www.bacsis-tuning.hu

(#4) Abu85 válasza rocket (#1) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nekem azt írta Dave, hogy a 8.12 Hotfix-ban és a 9.1-ben benne van, csak a 9.2-es már egy új rutint kap, ami jobban működik. :) Azért írtam bele, hogy a jövőben gyorsulhat a dolog.

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#5) Lewzke válasza buherton (#2) üzenetére

Lewzke
(senior tag)

Windows Hardware Quality Labs (WHQL)
A Microsoft tesztlabóratóriuma, amelynek feladata a Windows operációs rendszerhez szánt eszközök és eszközmeghajtó programok kompatibilitásának ellenőrzése, és erről a megfelelő tanúsítványok kiállítása.
Google a barátod. :B

Steam ID: http://steamcommunity.com/id/mxclcd

(#6) Weaver

Weaver
(senior tag)

" ...ami előnyös lehet a négymagos processzorral rendelkező felhasználóknak. "

és mi a helyzet a 2 és 3 magos procikkal. ezeknél nem lesz gyorsulás ?

http://phmegbizhatosag.atw.hu/ <-- csekkold adás-vétel előtt

(#7) hardzsi2 válasza Weaver (#6) üzenetére

hardzsi2
(tag)

és mi a helyzet a 2 és 3 magos procikkal. ezeknél nem lesz gyorsulás ?

Mondjuk futtass pár tesztet és győződj meg róla magad. De ha vársz pár órát/napot, biztos lesz egy rakat Catalyst 8.12 vs 9.1 teszt a neten 1-2-4 magos procifelállásra.

I hope you're not being paid to troll, because you aren't doing a particularly good job. - posted by: Donovan, 26 January 2009

(#8) Abu85 válasza Weaver (#6) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Mivel a szálkezelés eddig két magig volt skálázható, ezért csak a három és négymagos procik szereznek előnyt. De írták, hogy most csak egy működő rutint akartak összehozni, a komoly optimalizálásra a 9.2-ben állnak rá. ;)

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#9) Gregorius

Gregorius
(őstag)

Kabbegyíkok! Épp tegnap tettem fel az utolsót új kártyámhoz :O
Nembaj, legalább frissek az összehasonlítás alapjául szolgáló bencsmarkjaim :D

WHQL
Windows Hardware Quality Labs. Röviden annyit jelent a WHQL minősítés egy driveren, hogy a Microsoft tesztlabor jóváhagyta. A 64-bites Windowsok alapkiépítésben csak WHQL-aláírt drivereket hajlandóak használni.

Öhm. Ezt a drivert is csak buherálással lehet telepíteni Visual Studiós gépre vagy az mfc80-as linkelési problémát már megoldották?

[ Szerkesztve ]

''As long as they're going to steal it, we want them to steal ours'' -- Bill Gates, 1998 ''If they're going to pirate somebody, we want it to be us rather than somebody else.'' -- Jeff Raikes, Microsoft Business Division, 2007

(#10) LordX válasza Gregorius (#9) üzenetére

LordX
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Öhm, hanyas VS? Nálam VS2008 van fent a gépen, és sose akadt össze a Catalyst vele.

(#11) stevve válasza LordX (#10) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Szintén... Vs 2003, 2008 van fent, de nincs gond.

De van más gondom... hogy a szöszbe lehet az Avivo csomagot leszedni? Valami hülye survey jön be, aminek a végén nem történik semmi :(((

Bakker, másnál is ilyen? :DDD

PH semleges

(#12) CYBERIA

CYBERIA
(senior tag)

OpenGL 3.0 -ról mit érdemes tudni?

A peresztrojka nálunk olyan gyors, hogy már ma jobban élünk, mint holnap! | Tudja Mohnke, a nyugati demokráciák dekadensek. Előbb-utóbb alulmaradnak a szigorúan fogott keleti népekkel szemben. | Volvo och SAAB anhängare | A vér nem válik vízzé.

(#13) zeorsdfd válasza rocket (#1) üzenetére

zeorsdfd
(senior tag)
LOGOUT blog

Ez azt jelentené h directx 9 alatt, azaz xp alatt nem lesz semmi változás ebben a tekintetben?

(#14) slayer006 válasza stevve (#11) üzenetére

slayer006
(PH! addikt)

ilyen :((

Ti nevettek rajtam mert más vagyok? Én nevetek rajtatok, mert ti mind egyformák vagytok.

(#15) kill_bill1

kill_bill1
(tag)

Windows 7 alatt nekem stabilabbnak tűnik, mint a 8.12-es. :)

Egyem a nyoszolyádat.

(#16) stevve válasza slayer006 (#14) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Néztem az ATI fórumot, már megy a sírás, remélem, javítják hamarosan a linket.
:C

PH semleges

(#17) LordVader80 válasza kill_bill1 (#15) üzenetére

LordVader80
(őstag)

Ezt kifejtenéd picit?
:R

May The Force Be With You!

(#18) Gregorius válasza LordX (#10) üzenetére

Gregorius
(őstag)

Ha jól emlékszem, 2005-ös. És nem feltétlenül "A" Visual Studionak kell fent lennie, elég pl. az SQL 2005 is (az is tartalmaz belőle komponenseket).

''As long as they're going to steal it, we want them to steal ours'' -- Bill Gates, 1998 ''If they're going to pirate somebody, we want it to be us rather than somebody else.'' -- Jeff Raikes, Microsoft Business Division, 2007

(#19) kill_bill1 válasza LordVader80 (#17) üzenetére

kill_bill1
(tag)

pl Call of Duty WAW -ban 8.12-es driverrel lassan indult a játék, mikor kiléptem a játékból egy fekete képernyő fogadott, amiből csak ctrl+alt+del-el tudtam kilépni, majd felhasználóváltással vissza. A 9.1-es drivernél ezek a problémák megszűntek. Sőt mintha a játék is kicsit simábban ment volna, bár erre azért nem esküdnék meg :). 3870-es karim van amúgy.

[ Szerkesztve ]

Egyem a nyoszolyádat.

(#20) hackeeeee

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Na mostmár megkérdezem, a Hydravision, és az Avivo pack mire jó? Kicsit pontosabban ha valaki leírná, megköszönném :) :R Én is kitöltöttem a kis kérdőív félét, de utána nem történik semmi..

[ Szerkesztve ]

Véleményem szubjektív... - AMD sAM2-es konfiguráció eladó: http://href.hu/x/hq4h

(#21) stevve válasza Gregorius (#18) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Az is van, mármit SQL, igaz, 2008 :D

Nekem sose volt gondom ilyesmivel a fejlesztőkörnyezetekben, most hallom először ezt, hogy az ATI driverrel összeakadnak ezek a szoftverek. Fura :F

hackeeeee:

A Hydravision több monitor (tv.out nem tartozik ide) kezelésére való, az Avivo pedig videókódoló alkalmazás, aminek elvben támogatnia kellene a (részben) GPU-val végzett kódolást, azért is szeretném annyira leszedni, hogy megnézzem, mert a 8.12 még nem tudott ilyesmit.

[ Szerkesztve ]

PH semleges

(#22) hackeeeee válasza stevve (#21) üzenetére

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Értem, köszönöm :R

Szal akkor az Avivo-t megérné levarázsolni valahogy, a Hydravision az "átlag" usernek felesleges. Nekem sem jön az Avivo package, kitöltöttem a kis kérdőív félét, utána nem történik semmi.

Véleményem szubjektív... - AMD sAM2-es konfiguráció eladó: http://href.hu/x/hq4h

(#23) Gregorius válasza stevve (#21) üzenetére

Gregorius
(őstag)

Olyanom is van, de az a VS2008-as Studiot illetve VC++ 2008 redistet használja. A VC++ 2005 redistben van az összeakadás. Ráadásul hab a tortán: csak a telepítő nem működik, maga a driver/CCC teljesen rendben van, csak parancssorból kell telepíteni "ATISetup.exe -Install -output screen" paranccsal.

(#24) stevve válasza Gregorius (#23) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Fura, akkor gondolom ez nem egyedi eset... nem lehet, hogy mostanában változott a VC++ redist? Próbáld ki a 9.1-et, hátha.

Más.

[Avivo™ Package] link. Ez már működik... benézték kicsit elsőre. :DDD

PH semleges

(#25) Gregorius válasza stevve (#24) üzenetére

Gregorius
(őstag)

Azzal is ugyanez a tünet. Valamilyen kompatibilitási gond. Ez a hotfix package segít a problémán (frissíti az érintett dll-t 8.0.50727.3078-ról 3079-re), de hivatalosan nem támogatott: [link]
Most perpillanat azzal szívok, hogy habár a művelet sikeres volt, nem indul a CCC "inkompatibilis driver" vagy valamilyen hasonló felkiáltással :(

(#26) hackeeeee válasza stevve (#24) üzenetére

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Höhö, nekem ebből vistás kéne :D

Mert én azt próbálom szedni, amd.com-ról. De ugyanúgy csak Thank you... és semmi más :U

[ Szerkesztve ]

(#27) stevve válasza hackeeeee (#26) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

femegy Vistára is, nekem is az van. :DDD Már kódoltam is vele, a Catalyst topikban írtam is 1-2 gondolatot. :)

PH semleges

(#28) Gregorius válasza Gregorius (#25) üzenetére

Gregorius
(őstag)

Utóbbi is megoldódott. Úgy látszik az előző driver (8.12 hotfix) uninstallja nem volt tökéletes...

(#29) hackeeeee válasza stevve (#27) üzenetére

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Akkor ok !

Csak az a fura, hogy amd oldalon vistához: Avivo™ Package 16.3MB 9.1 1/29/2009 :U

[ Szerkesztve ]

(#30) stevve válasza hackeeeee (#29) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Vista 32 bit Avivo csomag... na már ilyen is van :DDD
Méretre is stimmel, ez lesz az.

[ Szerkesztve ]

PH semleges

(#31) hackeeeee válasza stevve (#30) üzenetére

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Érvénytelen cím :D

(#32) stevve válasza hackeeeee (#31) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

eh, túl gyors akartam lenni... bocs
Itt a jó link:

[link]

PH semleges

(#33) rocket válasza Abu85 (#4) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

Egyszer volt, hol nem volt.. :)

#13:
DX9 alatt mukodik mar jo ideje.

[ Szerkesztve ]

"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

(#34) hackeeeee válasza stevve (#32) üzenetére

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Semmi gond :) Köszönöm :R

(#35) stevve

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Máshol már belefutottak az Avivo-val kapcsolatban:

"The ATI Avivo video transcoder does not currently use GPU acceleration
under Windows Vista 64-bit edition"

A release notes-ban is benne van, 64 bit alatt nem használja egyáltalán a GPU-t.

PH semleges

(#36) Korcsii válasza stevve (#35) üzenetére

Korcsii
(őstag)

itt, amikor töltöttem le a drviert, néztem is, hogy "Avivo™ Package available soon" van ott...

(#37) MaUser válasza hackeeeee (#20) üzenetére

MaUser
(őstag)

Hydravision-nel fel tudod osztani a képernyődet cellákra és ezekhez a cellákhoz programokat rendelhetsz. Azaz a program az adott cella méretű lesz. Nagy/több monitor esetén nagyban megkönnyíti a munkát.

''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''

(#38) ADAM1337

ADAM1337
(PH! addikt)

hát az x2-vel eddig nem duruzsol szépen.
3dmark06 közben elszállt a crossfire...
Minden drivel-el csinálok egy 24/7(4250 wolfdale+ 3870x2) tesztet különbségek miatt.

cars1dA

(#39) hackeeeee válasza MaUser (#37) üzenetére

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Értem, köszönöm :R

(#40) Abu85 válasza CYBERIA (#12) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Semmi lényeges változás, csak az SM4 képességeit használja ki. Plusz pár extra. Az alaprendszer nem igazán változott. Ezért borult ki Carmack bácsi. :D

Amúgy tegnap elfelejtette írni, hogy a driverből kényszerített Anizotrop szűrés a DX10-es programokban nem fog működni. Semmi probléma nincs, csak a jövőben jön pár DX10.1-es játék ami miatt megváltoztatják a szűrés kényszerítésének menetét. Elsősorban erre azért van szükség, mert pár DX10-es eljárással nem kompatibilis az Anizo szűrés, és erre a DX10.1 LOD utasításai jelentenek megoldást (ezekkel ugye egyéni Shader alapú szűrést lehet csinálni). Na most a kényszerítő rutint ilyen esetben nem szabad alkalmazni, így az Anizo driverből való kényszerítése ezentúl játékprofilokhoz lesz kötve a DX10-es erőforrás mellett. Nyilván amelyik játék LOD utasításokat használ, annál nem fogja a driver engedni a szűrést, mert a program motorja tartalmaz Shader alapút.

[ Szerkesztve ]

(#41) ADAM1337 válasza ADAM1337 (#38) üzenetére

ADAM1337
(PH! addikt)

3dmark06
8.12esel 4250mhz-s wolfdale-el
9.1-essel ua 4250mhz-s wolfdale-el

sm3-ban lényeges többlet pont lett.

[ Szerkesztve ]

cars1dA

(#42) totyax válasza Abu85 (#40) üzenetére

totyax
(senior tag)

Üdv, a kérdésem az, hogy (az eddigi driverekkel) mikor fut egy játék és csak egy magot tud használni, akkor a 3D funkciók azaz a VGA driver, szintén ugyanazon magon tud csak futni, ergó a második vagy a többi mag abszolút érintetlen és kihasználatlan?

(#43) SirRasor

SirRasor
(senior tag)

Basszus ilyen nincs :D Ma reggel felébredtem, benyomtam a gépet és az első dolog ami eszembe jutott, hogy frissíteni kéne a Radeon driverét. De hát olyan ritkán adnak ki újat, meg amúgy is honnan a fenéből tudjam, hogy éppen van-e, ha lusta vagyok felnézni az AMD honlapjára? Áhh, RSS-ben ott van a prohardver, oda tuti kiírnák és mit ad Isten (illetve hogyhogy nem elvtársak :DD) "Megérkezett a Catalyst januári frissítése" na mondom ilyen a világon nincs :DDD

Make Love not war! | Sztereogramos honlapom: http://rasor.uw.hu

(#44) hackeeeee válasza SirRasor (#43) üzenetére

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Ritkán, minden hónapban ;) Tény, hogy az nv-hez képest ritkán, mert ők minden héten kiadnak 1 bétát :DDD

(#45) deicide

deicide
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Aki feltette már, nem nézte a Mirror's Edge-t, hogy használja-e már - ha van - a második GPU-t?

We are the Immortals - From Hell we rise - We are the Immortals - Death Metal, no compromise!

(#46) ADAM1337 válasza deicide (#45) üzenetére

ADAM1337
(PH! addikt)

rápillantok a témára és vissza jelzek kb 10perc.

cars1dA

(#47) deicide válasza ADAM1337 (#46) üzenetére

deicide
(PH! addikt)
LOGOUT blog

:R ha javult a helyzet, akkor este én is tolom kicsit...

We are the Immortals - From Hell we rise - We are the Immortals - Death Metal, no compromise!

(#48) ADAM1337 válasza deicide (#47) üzenetére

ADAM1337
(PH! addikt)

Működik végig kint van a crossfire x technology ikon. jobb felül. :C
(pont most végeztem ki.)

[ Szerkesztve ]

cars1dA

(#49) deicide válasza ADAM1337 (#48) üzenetére

deicide
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Óó...ezer köszönet...

(#50) Kris87 válasza kill_bill1 (#15) üzenetére

Kris87
(fanatikus tag)

Nekem fel sem ment a "7"-re a 8.12, remélem ez felmegy... Hogy tetted fel? Nálam kiírja, hogy hiba csúszott a dologba már a legelején, kompatibilitással csak rosszabb.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.