Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#51) Degeczi válasza TeeJay (#50) üzenetére

Degeczi
(PH! addikt)

a D70 is full műanyag volt, mégis tökéletes fogást adott!
(ha nem az lett volna előtte, talán a D90-el is meg tudtam volna barátkozni. És ez nem egyedi panasz: csak az itteni fórumon legalább hárman vagyunk, akik részben a rossz fogása miatt váltak meg a D90-től)

a 18-105 valóban könnyű (mert nem nagy fényerejű, és műanyag), így az tényleg jól illeszkedik a D90-hez, azzal nincs probléma (azonos méretű 18-135-el nekem sem volt nyűgöm nyaralás alatt)

de egy nagy fényerejű zoom, pláne tele már kimondottan kényelmetlen tud lenni, nem csak a súly miatt, de mert azok gyakran vastagok is, és az ujjak hátulja hozzájuk érhet, mert sajnos széltében is nagyon összement a D80/D90, nem csak magasságában - ezen pedig egy portrémarkolat sem változtat...

(#52) gyomordzsák válasza Degeczi (#51) üzenetére

gyomordzsák
(fanatikus tag)

Én voltam az egyik. Viszont úgy tünik, ha csak ideiglenesen is, de visszatérek a d90-hez, mivel az 50d amit helyette vettem, tökéletes fogású volt, viszont cserébe csapnivaló képeket készitett. Szerviz elvitte, pénzt visszakaptam (szerencsére). Sokat agyaltam a d300s-en, de mivel a nikon most fogja kidobni a köv. szériát, ezért olyan vázat kellett választanom amit viszonylag kis bukóval tudok majd eladni.
Visszatérve itt a vázméretre, nekem ugye volt d90 és 50d is hosszabb rövidebb ideig, illetve fogtam már d300s-t is pár tíz expo erejéig. Azt el kell ismernem hogy ergonómiában a Canon a 40-50d-vel nagyot alkotott. Minden a helyén, expogomb körül az a vájat a mutatóujjnak fenomenális, nagytárcsa hátul nagyon jó, a váz masszivitása-gumírozása meg tényleg példaértékü. Mikor megvettem az 50d-t, a boltban megfogdostam a szóbajöhető gépeket, mindet, kivéve a 7d-t- vert a kényelme. A menü viszont a nikon után elég fapadosra sikerült, szinte semmi paraméterezhetőség. És ami a legjobban fájt, az a iso800 felett jelentkező magas színzaj, nem győztem a rawokat szürni.
Namost ha a 60d-t nézzük, kicsit jobb lett a képminőség (lényegében 550d szint), viszont sokat romlott a váz minősége. 40d-50d után nincs értelme 60d-t venni, max a három számjegyű gépek tulajai lépnek előre, de ott sem sokat. Még megvárnám a d90 és a d300s utódját, de már most biztos vagyok benne hogy a nikon ettől többet fog letenni.

Eladó Origen AE S10V fekete high-end HTPC ház

(#53) Slowman válasza gyomordzsák (#52) üzenetére

Slowman
(fanatikus tag)

Sikerült valami gyári hibás vackot kifognod, mit produkált?

==============> http://www.flickr.com/szlomenphotos <==============

(#54) gyomordzsák válasza Slowman (#53) üzenetére

gyomordzsák
(fanatikus tag)

Ahogy emlékszem 42 db hotpixel, 7db deadpixel. Neeem sook az :D Még talán megvannak valahol a koordináták is.

(#55) BoGyesz_24

BoGyesz_24
(senior tag)

Pedig gondolkodtam azon, hogy lecserelm a 40D-t egy 60D-re, de ez a muanyag vaz teljesen elvette a kedvem. Ezen kivul nem erzek kesztetest sem, hogy lecsereljem, mert nem igazan latok szamomra jelentos valtozast meg mindig. Majd talan a 7D MkII. :DDD

www.izoominphotography.com

(#56) Cancer

Cancer
(senior tag)

Nem értem ezt a műanyag mizériát... Léteznek erőesbb, modernebb anyagok, mint a fém!
Esetleg koracélból kell nekteg gép? Netán vasbetonból? Hajítógépbe lesz falat rombolni?

Az ügyvédem nélkül nem írok alá semmit...

(#57) MaUser válasza Cancer (#56) üzenetére

MaUser
(őstag)

Igen léteznek műerősebb anyagok, mint a fém, de nem ezekből készül a D60. Egyébként tampizz meg egy D30/D40/D50-et bármilyen Rebel után és egyből érezni fogod, miért sír mindenki a fémváz után...

[ Szerkesztve ]

''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''

(#58) gyomordzsák válasza MaUser (#57) üzenetére

gyomordzsák
(fanatikus tag)

Mondjuk egy 500d után én sem panaszkodnék a 60d fogására és az anyagminőségére, de igaza van MaUser kollégának, az ötvendé után szinte biztos hogy nem venném meg. Ráadásul nem csak a fogása miatt, ez a fejlesztés lófütty.

(#59) Parci válasza Degeczi (#51) üzenetére

Parci
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

igen, a d70 a tökéletes fogású+súlyú váz. kellően magas, ellentétben az újakkal. ja, meg az olympus e-1 és e-3, de ez utóbbi már elég nehéz.

Like me, I got a MkII for video and resolution and a D700 for the times I want a camera that actually works when I need it to.

(#60) Degeczi válasza MaUser (#57) üzenetére

Degeczi
(PH! addikt)

gondolom elírás, de így is jó példa: a Nikon D40, D50 (+D60, D70, D80, D90, ...) ugyan szintén műanyagok, de ezt fogásra meg nem mondanád róluk

(#61) Cancer válasza MaUser (#57) üzenetére

Cancer
(senior tag)

450D-m volt, most 550D-m van. Igen tapiztam már 50D-t is meg 7D-t is. De azon kívül, hogy tényleg ergonómikusabb a fogásuk, az 550D-t sem érzem gagyinak. Egyedül az 1000D-vel volt olyan ézésem, hogy "tejfölöspoharat" fogok... :(
a gumírozás jól leplezi a kocogást. :DD

(#62) vadkörte válasza Degeczi (#60) üzenetére

vadkörte
(fanatikus tag)

Így van. Jó az az ABS műanyag. Közgyűrűsorom is ilyen sajnáltam Kenko/Soligor-ra 50E-t így vettem Vaterán műanyagot feléért. Amire kell ez is jó.
Nemrég fotóztunk a klubba la fonyódligeti tábornak. Volt ott Oly, Kanyon Nyikita Pana stb...
Megtapiztam egyik klubtárs 30D+Sigma 120-400 kombóját. A mérete kényelmes, fogása is jó, másik klubtárs 350D-je még markolattal is kényelmetlen nekem.

D70 saját, a fogását imádom, mintha a kezemhez készült volna. A céges D90 is jó, de érezhetően kisebb. Bár a 24-85D f2.8-4.0 nem nehéz, ezzel még ideális a tömege is (~1Kg)
Komolyabb objektívvel viszont már kényelmetlen.

Üdv. V. Körte.

(#63) yoxa

yoxa
(kvázi-tag)

kihajtható LCD nem jön be... tükörreflexesre szerintem fölösleges, a beépített vakuvezérlés viszont nagyon fasza :)

MSNen gyorsabb: tomy13@windowslive.com ||| www.hadikrallye.hu

(#64) orbano válasza yoxa (#63) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

miért lenne fölösleges. tömegben fotózáshoz, makrózáshoz, vagy amikor csak simán nem akarsz feltűnést kelteni a tömegben.

A vér nem válik VAZZE!™

(#65) vadkörte válasza orbano (#64) üzenetére

vadkörte
(fanatikus tag)

Mondjuk kényelmesebb, mint sok szögkereső...
Próbálj tömegben fej fölül szüdkeresővel fotózni. :D

Üdv. V. Körte.

(#66) ROBOTER válasza yoxa (#63) üzenetére

ROBOTER
(őstag)

Ennek a tükörreflexes kamerának az a tulajdonsága, hogy tükörrefelexes, már csak egy szolgáltatása, lehetősége a többi között. El kell felejteni a dogmákat.

(#67) BoGyesz_24 válasza Cancer (#56) üzenetére

BoGyesz_24
(senior tag)

Egyszeruen nem szeretem a muanyag haz fogasat, tapintasat. Ez egyeni preferencia, teged nem zavar engem viszont igen. Egyebkent tud erdekes hangot kiadni a muanyag vaz, amikor a 70-200 ketszerezovel van rajta es egy hirtelen emeltem meg vaznal fogva. Miota lecsereltem a muanyag gepet a femvazasra, visszalepesnek ereznem ezt a 60D-t. Marad a 7D vagy 5D utodja, de a 40D-vel nagyon elvagyok, ugyhogy nem hiszem, hogy mostanaban valtani fogok.

(#68) gzola

gzola
(tag)

most cseréltem le az 500D-met egy 40D-re és sokkal jobb a fogása, nekem az 500-asnál, 4-5 óra meló után inhüvelygyulladásom volt már pedig elég pici kezem van, de amúgy anyagminőségre nem érzek különbséget. :)

(#69) orbano válasza BoGyesz_24 (#67) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

miért az almg vázak külső műanyagának fogása jobb? éljen a placebóhatás :)
persze ettől még jó a magnézium váz, mert nem törik ketté a gép, ha mondjuk eldől állványostul (barátom 30D-je ezzel kezdte pályafutását, azóta eltelt pár év, már stúdióban is dolgozik vele, mégsincs semmi baja). viszont azóta is félek hogy a beton födémben akkora kárt okozott a fényképező, hogy egyszer még baszakad :D
na most ugyanez az eset egy ilyen 60d-vel szerintem tragikus véget érne...

A vér nem válik VAZZE!™

(#70) Degeczi válasza orbano (#69) üzenetére

Degeczi
(PH! addikt)

még ez sem feltétlenül biztos: a fém váz rideg, így keményebben adja át az ütést a belső alkatrészeknek, mint a puhább, rugalmasabb műanyag

objektívnél is: ugyan önmagában nem szimpatikus egy műanyag bajonett, esésnél azonban mégis hasznos lehet, mert szerencsés esetben csak az a pár ezer Ft-os alkatrész törik, nem a drága egyebek

(#71) Duree

Duree
(PH! addikt)

Ez csak középkategóriás gép,nekem abszolute a felsökategóriát idézi.Igaz én csak kocafotós vagyok

(#72) k1csi válasza Duree (#71) üzenetére

k1csi
(fanatikus tag)

Attól függ, hogy honnan nézed. Compact és bridge gép után absz., 50D/7D után aligha.

Egyébként meg vsz. csak annyi történt, hogy több kategóriát akart a Canon. A vágás az xxD vonalon történt. Azaz az eddigi 40D/50D helyett lett egy felsőbb kategória (7D - ez tényleg jóval több plusszt ad) meg egy alsóbb (60D - ez meg a pro ficsörökből néhányat elvett, de viszont a technológia fejlődésből adódóakat mint pl. az érzékelő meg a videó hozzáadta).

Azaz most van egy Rebel (500D/550D) meg egy szemi pro Rebel (60D). Nyilván a számozási rendszert (xD/xxD/xxxD) itt nem tudta megváltoztatni. Ahol lehetett ott megtörtént, így lett az 1000D.

Ergo az eredeti 40D/50D vonal mint olyan megszünt. Lehet, hogy ez volt a Canon válasza a gazdasági helyzetre. Több lépcsőt létrehozni azaz mindenki jobban megtalálja a pénztárcájának valót. Azaz mindenki a lehetőségeihez mérten el tudja a maximumot költeni. ;)

Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/

(#73) Cancer válasza k1csi (#72) üzenetére

Cancer
(senior tag)

Lehet ebben igazad, viszont így elég kiszolgáltatottá vált a Canon. (vagy csak nagyon magabiztos) Mert ezzel azt érte el, (nem tudom, hogy lesz-e az 1000D-nek folytatása, hogy van az xxxD/xxD/xD ..mondhatnánk az új kategóriák veszítettek egy "x"-et az előzőhöz képest! csakhogy az árak nem! Az 50D-ről tényleg csak minimális (értelmetlen) lépés lenne 60D-re fejleszteni, de ez általában így szokott lenni, főleg a frissen érkezett gépek árának láttán. 500D-ről sem érdemes 550D-re és 5D-ről sem feltétlenül 5DmkII-re. Szerintem inkább a 20D/30D (esetleg) 40D tulajokat célozza meg ezzel a cég.
A 7D-ben elkezdett irányt folytatja a Canon azzal, hogy mostmár nem megapixelben tesz különbséget az egyes kategóriák között, hanem egyéb szolgáltatásokban. Másrészről az is igaz, hogy akár adhatná a vázakat egységesen 100.000 ft-ért is, mert ezeket az érzékelőket leginkább a komolyabb optikák rajzolják ki, s mint sok más területén a világnak a kiegészítő gyártás/értékesítés a nagy üzlet. (A nyomtatón sem a készülék a haszon, hanem az utána elhasznált töménytelen festékmennyiség.)
Szóval kiszolgáltatott viszont a konkurensek miatt lesz. Ha valaki 50D-ről váltana, de nem teheti meg, hogy mondjuk egy 7D-t vegyen, a 60D-t meg "visszalépésnek" tekinti, akkor hasonló árkategóriában könnyen elcsábíthatják más gyártók...(szvsz)

(#74) Slowman válasza Cancer (#73) üzenetére

Slowman
(fanatikus tag)

De egy bajonettváltás igen költséges móka. Szvsz nem csábít sehova senkit más gyártó aki már mondjuk rendelkezik egy két L-es üveggel, csak bosszankodik, hogy mit csináljon, mert 7D-t nem is akar venni mert ki sem használná, vagy mert nincs is rá pénze, vagy mindkettő. Viszont szvsz ez mindenféleképpen visszalépés egy 50D-ről sőt még tán egy 40D-ről is. A 30D-ről csak azért nem mert az már jó régi konstrukció és azóta más software-es és egyéb újítások is jöttek ki amivel ez azért rendelkezik.

==============> http://www.flickr.com/szlomenphotos <==============

(#75) Darkness1 válasza Slowman (#74) üzenetére

Darkness1
(fanatikus tag)

Ebben az esetben az illető nem cserél vázat, helyette - mondjuk - elutazza a cserére szánt pénzt. Sokkal jobban jár, főleg ha a régi rendszer mindent tud, ami neki kell. De amúgy is.

Just keep the order!

(#76) MaUser válasza Degeczi (#60) üzenetére

MaUser
(őstag)

Már a tudatalattim dolgozik. Éppen most akartam 40d-re váltani, de mivel jövő nélkülinek tűnik most, hogy utána mire lehetne cserélni azt (7d jóval drágább, 60d vonal meg visszalépés), ezért igencsak gondolkodom a rendszercserén. Mivel az általam használt obik megfelelői (Tokina 12-24, Tokina 35m, Sigma 50-150) ott is megvannak és ezeket is használtan vettem, ezért nem egy nagy érvágás most még a váltás. L-es üveggel persze más lenne a helyzet.

Úgyhogy mihelyst kapható lesz itt (No) az A55 megyek és megnézem, aztán ha mégsem jönne be akkor marad a Nikon D90, mint B terv. Sajnálom, hogy a Canon nem tud jelenleg egy D90 közeli gépet kiállítani (D50-t most nem számítva, mert ez az irány ezennel meghalt, ahogy látom). A Sony-ban meg vonzó, hogy A850-re lehet továbblépni emberi áron, ha FF-re fájna az ember foga. És ott van a remek 16-80-a, alatta meg tökéletes a már most is kapható a Tokina 11-16.

Titokban egyébként abban reménykedtem, hogy a mókusvakító hülyeségek kihagyásával csinálnak egy D90 körüli árú gépet és nem a fotózáshoz szükséges fejlesztések elhagyásával, ahogy most tették. (Nincs MA, kereső marad a D90-nél jóval kisebb, fókusz maradt, stb.)

''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''

(#77) Cancer

Cancer
(senior tag)

Fura, hogy többen az 50D-ről való váltásról beszél.. :))
Eddig is az volt a tapasztalat, hogy egy szinttel feljebb nem érdemes váltani, talán a 2-3 ami értelmesen szóba jöhet!
Megsúgom, a D95-re sem lesz érdemes D90-ről váltani...

Miért gondolta mindenki, hogy 60d néven egy 1D feletti kategóriájú gépet ad ki a Canon 1000D alatti áron... :W Persze most már érdemes lenne kihúzni a biliből a kezünket nem?

Azért kíváncsi lennék, hogy ki milyen gépet "álmodott" meg 60D címen és milyen árat tartana érte reálisnak!

Még mielőtt valaki "kevesebb zaj, jobb képminőség"et írna, gondolkozzon el azon, hogy a jelenleg még nem is látott képek mennyivel jobbak/rosszabbak, mint az 50D-é...

(#78) yoxa válasza ROBOTER (#66) üzenetére

yoxa
(kvázi-tag)

teljesen igazad a tükörreflex már csak szolgáltatás sajnos :(

MSNen gyorsabb: tomy13@windowslive.com ||| www.hadikrallye.hu

(#79) laleh

laleh
(fanatikus tag)

Mennyibe fáj ez a gépezet?????

Válszolni luxus?

(#80) aginor válasza k1csi (#72) üzenetére

aginor
(őstag)
LOGOUT blog

Vagy csak simán ez volt a Canon válasz a D5000-re, az is a D90 lebutításából született meg, és kísértetiesen hasonlít a koncepció (videót leszámítva talán).

Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/

(#81) geri|

geri|
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

hmm

Think Different! 

(#82) Cancer

Cancer
(senior tag)

Szerintem az első pár mondat megválaszolja az itteni szópárbajokat. :C

"A Canon új EOS 60D digitális SLR gépe, még ha - elődeihez mérten - néhány ponton visszalépést is jelent, mindent tud, amire csak szükségünk lehet. Bár a gépet nem profiknak tervezték, még egy gyakorlott kézben sem fog kudarcot vallani az EOS 60D.

Azért, hogy az „átlag” felhasználónak is elfogadható legyen a 60D, több ponton kompromisszumot kötött a gyártó. Egy ilyen pont a memóriakártya, mely CF helyett SD / SDHC / SDXC lett. Másik változtatás (ami nem feltétlen negatívum, hiszen éppen ezektől lesz megfizethetőbb a 60D), hogy a ház mérete csökkent, anyaga pedig magnézium ötvözetet nélkülöző műanyag."

(#83) Degeczi válasza Cancer (#82) üzenetére

Degeczi
(PH! addikt)

csak éppen a második bekezdés elég röhejesen hangzik a kicsit később következő, "kellemes 1300 EUR" kifejezés mellett... :O

akkor most mit is szolgálnak a spórolási tényezők, ha közben mégis ennyivel drágább lett mint az 50D?

(#84) BoGyesz_24 válasza Cancer (#77) üzenetére

BoGyesz_24
(senior tag)

"Azért kíváncsi lennék, hogy ki milyen gépet "álmodott" meg 60D címen és milyen árat tartana érte reálisnak!"

Ugyan ez a technikai tudas, ezen az aron, de a "regi" fem vazzal. En valtottam volna 40D-rol. Igy vegulis nyert a Canon, mert majd kenytelen leszek egy dragabb szintre lepni a kovetkezo valtaskor. :U

(#85) Cancer válasza Degeczi (#83) üzenetére

Cancer
(senior tag)

Igen az árcédula és a leírtak között van némi differencia, bár az átlag (osztrák) felhasználó lehet, hogy 1300 EUR-t költ gépre, talán nem magyar viszonylat szerint fordítoták... :DDD

Amúgy a 60D 1050.- € Bécsben, míg az 50D 735.- €. Ha azt mondod nekem, hogy az 50D ugyanennyin kezdte a bevezetéskor a kkor a világ legjobb befektetése lett volna, mert semmi sem ilyen értékálló!

De azért komolyodjunk, tegye fel a kezét aki azt gondolta, hogy 50D alatti lesz az ára... :N annak azért erős humor jellege lenne, vagy 600D-nek hívnák és nem 60D-nek...

(#86) Cancer válasza BoGyesz_24 (#84) üzenetére

Cancer
(senior tag)

(#141)-es HSZ. A váz speciel kényelmesebb lett és anyagát tekintve erősebb, rugalmasabb --> modernebb.

(#87) Parci válasza MaUser (#76) üzenetére

Parci
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

rühellem a canont :DDD, de azért most megvédem: nem hiszem, h érdemi különbség volna a vázak között. mindegyik baromi jó ma már. af mikroállítás a d90-ben sincs, a kihajtható lcd-t én nem becsülném alá (szerintem kötelező dolog kéne legyen, mindenhol, ahol elfér) stb.

Like me, I got a MkII for video and resolution and a D700 for the times I want a camera that actually works when I need it to.

(#88) BoGyesz_24 válasza Cancer (#86) üzenetére

BoGyesz_24
(senior tag)

Akkor en vagyok a ven f***, mert nekem fem vaz kell. :DDD Tolem lehet rugalmasabb meg erosebb karbonotvozet, de ha nem fem, veszek majd mast. Ennyi. Nobol sincs olyan, aki mindenkinek tetszene...

(#89) orbano válasza Parci (#87) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

én már mióta álmodozom erről. de meg is mondtam annak idején valamelyik topikban, hogy lesz iylen ebben a kategóriában. mondjuk én már az 50d-re tippeltem volna, de örülök, hogy a következőbe beletették. ha kapni lehet majd elmegyek megsasolom, hátha ő lehet a 20d utódja és nem egy 30d.

A vér nem válik VAZZE!™

(#90) airwin válasza madgie (#25) üzenetére

airwin
(lelkes újonc)

Királyul tudsz érvelni. Az 550D az általad linkelt táblázatokban ugyanazt/jobb telejesítményt hoz 18 Mpixelen, mint a D90 12 Mpixelen. Tényleg nagy versenytárs! LOL! Dehát aki fanatikus az fanatikus...

(#91) airwin válasza vadkörte (#42) üzenetére

airwin
(lelkes újonc)

Hát nem tudom, mi ez a nyálcsorgatás a rossz fogás körül. Fényképezésnél úgyis az objektívet tartja az ember, mert úgy stabil a fogás, és a súlypont is ott van, a jobb kézzel csak kitámaszt az ember, és az exponáló gombot kezeli. Akkor kit érdekel, hogy mekkora a markolat? Vagy itt mindenki palacsinta objektívvel fényképez?

(#92) orbano válasza airwin (#91) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

most komolyan meg akarod magyarázni itt bárkinek is, hogy a kis markolat nem kényelmetlen? ne égesd már magad.

A vér nem válik VAZZE!™

(#93) airwin válasza orbano (#92) üzenetére

airwin
(lelkes újonc)

Hát igazad van, látom, hogy itt tényleg kár is bárkinek bármit magyarázni... :(((

(#94) gyomordzsák válasza airwin (#93) üzenetére

gyomordzsák
(fanatikus tag)

Mutass már nekem egy pontot ahol többet ért el az 550d mint a d90 mondjuk ITT
Szerk: tudom ez 18mpx az meg csak 12. Nincs mese, győzött a Canon.

[ Szerkesztve ]

(#95) gzola válasza airwin (#91) üzenetére

gzola
(tag)

5-6 óra munka után, amikor folyamatosan kezedben a gép, nagyon nem mindegy a markolat... hidd el.

(#96) Parci válasza airwin (#93) üzenetére

Parci
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

nem elég canonbuzi a légkör?
nézz körül a starbucksban, a sok mekes yuppie a vada új iphone 4-ese mellett biztosan canonnal nyomul, ha dslr-t használ.

(#97) TeeJay válasza gyomordzsák (#94) üzenetére

TeeJay
(PH! kedvence)

ha helytálló ez a "sensor ranking" táblázat akkor a D90 szenzora az 1DMK4 utána jön szorosan márpedig utóbbi nem APS-C hanem APS-H ha jól emlékszem
a te 550D-d picit hátrébb van :DDD

Nikon D90 + AF-S DX VR 18-105mm + SB-900 + MB-D80 : http://href.hu/x/bl3a kedvenc fotózási témám :-) http://href.hu/x/cgxs

(#98) FEDman válasza airwin (#90) üzenetére

FEDman
(őstag)

Látom a grafikonok értelmezése kifejezetten az erősséged! :DDD

De azért fogadj meg egy jó tanácsot és fuss neki még egyszer. ;)

(#99) MaUser válasza Parci (#87) üzenetére

MaUser
(őstag)

Fő difi a Canon 40/50/60d és a Nikon d90 között a kereső mérete, utóbbié jóval nagyobb, ez pedig fotós szempontból talán a legfontosabb, mivel ez a fő "interfésze" a user-nek. A Canon a 60d-vel (de már a 7d-vel is) feladta a jelenlegi üzleti modelljét, azért hogy egy-az-egyben a Nikon gépi ellenében tudjon alternatívát nyújtani. Ezért még elfogadnám a nem fém vázat, de azt, hogy az így nyert összeget mindenféle mókusvakító hülyeségekre fordítsák, mint videó meg gépben történő raw szerkesztés, ahelyett, hogy a fotózáshoz szükséges dolgokon tökéletesítenének (pl: kereső*, 7d szenzora kevesebb mp-vel, stb.) és még ráadásul a semmibe nem kerülő szoftveres érdemi dolgokat (MA) is tiltják a szegmentálás jegyében, hát engem meggyőztek, hogy a Canon már nem a fotózásról szól... Elég messzire kerültek egykori önmaguktól, innovációt úgy látszik másik cégeknél kell ezután keresni a középkategóriában.

*tudom, hogy elvileg új, de nem ez lenne az első eset, amikor a Canon véletlenül felfelé téved egy picit a specifikációkkal.

D90-nel az a "baj", hogy pusztán fotós szempontból már most jobbnak tűnik, mint a 60d, pedig jóval olcsóbb annál, nem véletlenül szinte minden 10. komment a dpreview-en az, hogy az utódja felfalja a 60d-t, hacsak nem butították azt is az 5000D szintjére...

(#100) gyomordzsák válasza TeeJay (#97) üzenetére

gyomordzsák
(fanatikus tag)

Nem is tudott a canon egy-két épkézláb gépnél többet összerakni :) (ezt ne vegyétek véresen komolyan) Nézd meg ezt itt sem jobb a helyzet.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.